Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Ülkü Park Pist Günü - Alfa Romeo MiTo - 1:19:809
rahmitanir
30-10-2019, 15:26
Herkese Selamlar,
Bayram gününde tam bir pist bayramı havasında geçen etkinlikten ben de bir video bırakayım.
Malesef hem araç içi kameram hem de kask kameramda sıkıntı oldu, sadece 1 seansta kayıt alabilmişim.
Kayıt aldığım seans ilk çıkışım, tahmini burada 1:21 gibi bir süre yapmıştım.
Günün benim adıma best time'ı 1:19:809 oldu. Hedef 1:18:xxx idi ama hem lastikler bitti hem de ben yorgunluktan bittim. Bir dahaki sefere inş. Aldığım süre zaten 2.0 altı motora sahip araçlar arasında günün en iyi süresi oldu.
https://youtu.be/tthigSQXu7o
YouTube (https://youtu.be/tthigSQXu7o)
Araç Spek:
Alfa Romeo MiTo T-jet
GT1446 Turbo
8,2lt intercooler
Custom Intercooler su sprey sistemi
Bonalume DV
Forge WG
K&N açık filtre & Custom Cold Air Intake
200 cell Spor Cat & 63mm borular & OEM susturucu
Novitec Short Shifter
Ön kule, arka kule, travers, tünel gergileri
OEM 4 piston brembo kaliper, ferodo OEM balata, Mtec desenli disk, RBF660 hidrolik, goodrigde çelik fren hortumları
Kumho V700 lastik (gün sonunda slick kıvamına geldiler :P)
tebrikler Rahmi. Pist günlerinin değişmez adamı :) Gelir 18 kasımda.
hem araca hem sana maşallah, izlerken keyif aldım. daha iyi lastikle hedef süren çok rahat gelir. mito'yu hakkıyla kullanıyorsun ve güzel eklemeler yapıyorsun ayrıca tebrikler dostum
rahmitanir
31-10-2019, 08:30
tebrikler Rahmi. Pist günlerinin değişmez adamı :) Gelir 18 kasımda.
Çok teşekkürler abi.
hem araca hem sana maşallah, izlerken keyif aldım. daha iyi lastikle hedef süren çok rahat gelir. mito'yu hakkıyla kullanıyorsun ve güzel eklemeler yapıyorsun ayrıca tebrikler dostum
Doğukan, çok sağolasın bro.
Bitti dediğim ön lastiğimin halini de şöyle paylaşmış olayım:
https://i.hizliresim.com/7BLpA5.jpg
Rahmi eline saglik masallah, ben izlerken cok begendim :)
rahmitanir
31-10-2019, 14:29
Rahmi eline saglik masallah, ben izlerken cok begendim :)
Bro cok tesekkur ederim.
Sen ve cupra ikilisi de cok hayvan gibi saapiyorsunuz, bunu da vurgulamadan gecmek istemedim :D
:D Araba gidiyor hacı, ben sag sol yapiyorum :D Ogreniyoruz hep beraber.
Disardan izlerken frenlemedeki dengeyi cok begendim arabada, masallah nazar degmesin. :)
Çok teşekkürler abi.
Doğukan, çok sağolasın bro.
Bitti dediğim ön lastiğimin halini de şöyle paylaşmış olayım:
https://i.hizliresim.com/7BLpA5.jpg
Asınmaya bakılırsa kamberın guzel. Bence trofeo ya geç derım. Kamberı sevıyor. Bu v 70a mı?
rahmitanir
31-10-2019, 16:29
Asınmaya bakılırsa kamberın guzel. Bence trofeo ya geç derım. Kamberı sevıyor. Bu v 70a mı?
Lastiği sen bile direkt tanıyamadıysan, gerçekten bitirmişim demek ki abi :D
Aynen, lastik V70a.
Trafeo biraz bütçe dışı kalıyor ama ikinci bir jant seti ayarlayıp, çıkma asfalt ralli lastiği almak istiyorum. Daha iyi lastikle gerçekten süpriz süreler olabilir.
Cok guzel sure kardesim, bende bidahakine slickli ve race map yakitli olarak giricem nasipse
Rahmi eline emeğine sağlık bro maşallah. Kafanda olan süreye de çok rahat inersin.
rahmitanir
31-10-2019, 21:24
Cok guzel sure kardesim, bende bidahakine slickli ve race map yakitli olarak giricem nasipse
Cok tesekkurler abi. Kasim ayinda ins gorusmek uzere diyelim o zaman :)
Rahmi eline emeğine sağlık bro maşallah. Kafanda olan süreye de çok rahat inersin.
Cok sagol bro. Bi dahakine seni de bekliyoruz. QV piste cok yakisacaktir.
Pistin en hızlı alfasina sevgiler, beklenen sureler de gelecektir bi dahaki sefere bro bileklerine saglik
Lastiği sen bile direkt tanıyamadıysan, gerçekten bitirmişim demek ki abi :D
Aynen, lastik V70a.
Trafeo biraz bütçe dışı kalıyor ama ikinci bir jant seti ayarlayıp, çıkma asfalt ralli lastiği almak istiyorum. Daha iyi lastikle gerçekten süpriz süreler olabilir.
Bak,tahmınde tanımısım : )
V70a parasına gore ıyı lastık.
Yarıs lastıklerıyle yapılan sure de gecerlılık sorununu olucak ama eglence acısından guzel tabı. Ustune cabuk bıtmıyecegı ıcınde cep dostu olarak gorulebılır.
sanctuary35
01-11-2019, 22:44
tebrik ederim rahocum aracın spec listesi arabadan uzun olmuş :D
bizide pistçi yaptın valla bnm pirelli p7lerimde böle olursa snn depoya çökücem
rahmitanir
02-11-2019, 09:41
tebrik ederim rahocum aracın spec listesi arabadan uzun olmuş :D
bizide pistçi yaptın valla bnm pirelli p7lerimde böle olursa snn depoya çökücem
Depo, evimin cati arasi, tum cokuculeri beklerim :D
Dun lastikleri gunluklerle degistirirken balatalara bakayim dedim.
4 hafta once taktigim balatalarin hali ve ben sok!!!
https://i.hizliresim.com/OrlggP.jpg
Neydı markası ve modelı?
Sogutma sıkıntısı yasıyor olabılırsın.
rahmitanir
02-11-2019, 10:45
Neydı markası ve modelı?
Sogutma sıkıntısı yasıyor olabılırsın.
Oem ferodo kullaniyorum abi. Her piste girdigimde bunlari kullaniyorum, tutysu konusunda memnunum. Ama bu sefer yetmemis gibi. Simdi hatta arkadaslarla bi ust seviye bi balata bakalim seklinde yazismaya basladik bile :)
Ferodo nun modeli nedir?
Yoksa fabrika oem mi?
Varsa Uno,yoksa 3000 yada İ3 mu yada harfli birsey tavskye ederim illa feredo olucaksa.
Yada dixcel yada pagid ilaç,plase endless.
rahmitanir
02-11-2019, 11:05
Abi fabrika cikisi oem olan fdb4040 seri numarali balata kullandigim. DS serisi falan degil.
Bir de bu desenli diskleri ilk kez kullandim bu sezon pistte. Onlar da belki balatayi zorlamis olabilir.
Su an hedefte ate seramik balata var, sorduruyoruz bakalim.
al benden de o kadar 4 hafta önce taktığım sarı ebc ler su an aynı halde :D
Abi fabrika cikisi oem olan fdb4040 seri numarali balata kullandigim. DS serisi falan degil.
Bir de bu desenli diskleri ilk kez kullandim bu sezon pistte. Onlar da belki balatayi zorlamis olabilir.
Su an hedefte ate seramik balata var, sorduruyoruz bakalim.
Desenlı dedıgın cızgılı ıse oem balatayı hacamat etmıstır.
DS yada baska versıyon sana ılac olucaktır.
Ebc sarı balatanın cokkkkkk uzun rodaj suresı var,eger rodajı duzgun yapılmazsa cabuk bıttıgı gıbı tam performans alınamıyor....
mikelazi
02-11-2019, 13:17
tebrikler rahmi,ağlatmışsın pisti mitocanla :)
rahmitanir
02-11-2019, 21:40
al benden de o kadar 4 hafta önce taktığım sarı ebc ler su an aynı halde :D
Kader ortagim benim :)
Desenlı dedıgın cızgılı ıse oem balatayı hacamat etmıstır.
DS yada baska versıyon sana ılac olucaktır.
Ebc sarı balatanın cokkkkkk uzun rodaj suresı var,eger rodajı duzgun yapılmazsa cabuk bıttıgı gıbı tam performans alınamıyor....
ATE seramik ATE13.0470-4853.2 kod numarali balatayi uygun fiyata bulduk abi, bilgin var mi bundan, is yapar mi?
tebrikler rahmi,ağlatmışsın pisti mitocanla :)
Pist de lastik ve balatalarimi aglatti bro :)
Hic bilmiyorum ama seramik degildir, seramik katkilidir.
Umarım iş yapar.
Özgür Güneş
03-11-2019, 15:02
Abi tebrikler, süreni görmüştüm zaten daha önce. Balata mevzusuna gelirsek, keşke standart balata takmasaydın o disklere. Ate seramik işini görecektir fazlasıyla, hem balata tozu da yapmıyor.
rahmitanir
03-11-2019, 15:33
Abi tebrikler, süreni görmüştüm zaten daha önce. Balata mevzusuna gelirsek, keşke standart balata takmasaydın o disklere. Ate seramik işini görecektir fazlasıyla, hem balata tozu da yapmıyor.
Cok sağol bro. Standart balata 2000km normal yol + 30 hot lap te eridi gitti :)
Siparisi verdim seramikler icin, ins ilac olacak bana.
sanctuary35
03-11-2019, 23:40
araban çok standart, sen çok standart ama balata standart yaw he he :D
Özgür Güneş
04-11-2019, 09:50
Abi soğukken pek iyi tutmuyo, ısındıkça iyileşiyor bende, bakalım senin tecrübelerin ne olcak merak ediyorum :) ben pistte çok zorlamadım fren ve lastikleri trafikten ötürü.
Aferim cok güzel yapıyorsun böyle. :D :D:
Bi yandan seviniyorumda tabi o kadar emeğin karşılığını aldığını görmek güzel en azından araba nankör değil uğraşların karşılığını veriyor.
Daha da iyi süreler gelecektir. Arkandayız...
Hic bilmiyorum ama seramik degildir, seramik katkilidir.
Umarım iş yapar.
Aynen öyle katkı abi, ben Polonun minnoş 256mm frenlerinde diskleriyle beraber memnun kalmıştım