Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım sonrası elde kalan parçalar?
ardicli2000
19-11-2019, 12:33
Herkese selamlar,
Mondeo 2009 1,6 benzinli aracımın 100 bin bakımı geliyor. Sıfır devir daim pompası aldım. Eski çıkanı ne yapmak gerek?
Parçacılar, çıkmacılar alır mı?
Yoksa nasılsa çalışan bir pompa var orijinal, kenara koy beklet bir gün gelir lazım olur mu?
Bir tornacı, pompacıya götürüp içini açıp temizleyip sıfır gibi yapmak mı?
Sizce ne yapmak lazım bilemedim. İlk kez başıma geliyor da. Hep biten parça değiştirirdik :)
ghibli06
19-11-2019, 12:38
Herkese selamlar,
Mondeo 2009 1,6 benzinli aracımın 100 bin bakımı geliyor. Sıfır devir daim pompası aldım. Eski çıkanı ne yapmak gerek?
Yoksa nasılsa çalışan bir pompa var orijinal, kenara koy beklet bir gün gelir lazım olur mu?
Sizce ne yapmak lazım bilemedim. İlk kez başıma geliyor da. Hep biten parça değiştirirdik :)
devirdaim sıkıntılı parça, ömrünü tamamladıysa törenle gömebilirsiniz :)
Çöpe attım, atıyorum.
Değişecek parça zaten miadını doldurmuş parçadır. Doldurmamış olsa zaten değiştirmem.
iş görmeyecek parçayı saklamak da boşa yer kaybı..
ardicli2000
19-11-2019, 14:23
Tamamdır mesaj alınmıştır :)
Açar açar kurcalarım artık :D
Herkese selamlar,
Ben uzun yıllardır aynı aracı kullandığım için parça kodları için tutuyorum elimde:)
Biraz da arızalı olduğum için galiba:)
Eskisini sökmeden elimde numune olmuş oluyor böylelikle orjinalini bulmadan eskiyi sökmemiş oluyorum.Bir de yan sanayi ile orjinali mukayese edebiliyorsun...
Ben de satarken yanında veriyorum bu tür parçaları, şu km de değişti diyorum. Varsa elimde takılı parçanın da faturasını veriyorum bakım kısmını anlatmış oluyorum.
Alanın da aklında kalmıyor ya adam değiştirdi diyor ama değiştirmedi mi acaba diye, bu durumun baya da faydasını gördüm.
Özellikle alışverişlerimi %99 internet üzeriden ve faturalı yapıyorum, tavsiye ederim.
Esnafa gidiyorsun balata istiyorsun 100 lira diyor fatura desen ağız büker abi kdv eklenir o zaman der, üstüne nakit ister, hiç uğraşmaya gerek yok.
Herkese selamlar,
adı üstünde eskii :D eskimiş yani miadını doldurmuş parça böle olmamış olsa sen degiştirmessin veya sen niye degiştiriyosun ki o zaman degiştirme
eskiye ragbet olsaydı,bitpazarına nur yağardı :D
ardicli2000
20-11-2019, 09:42
adı üstünde eskii :D eskimiş yani miadını doldurmuş parça böle olmamış olsa sen degiştirmessin veya sen niye degiştiriyosun ki o zaman degiştirme
eskiye ragbet olsaydı,bitpazarına nur yağardı :D
Ama çalışıyoooo :)
Sökülen metal parçaları depoda bir köşede biriktirip sonra hurdacıya vermek olabilir. 3-5 yakıt parası çıkar belki :)