Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Tofas 460 HP güç?
Büyük küçük herkese selamlar saygılar. Videoya şans eseri denk geldim. Dört nokta enjeksiyonlu turbolu SLX motordan dynoda videonun 9:10'da görüldüğü üzere 459 beygir alıyorlar. Bana çok afaki bir rakammış gibi geldi. O aktarma ile 1.6 SLX motor ile mümkün müdür? Bir de sizlere danışmak istedim.
YouTube (https://youtu.be/ZI2nLCX_mZ0)
mertypeR
01-12-2019, 03:04
Kol piston krank ne var söylememişlerki bana biraz sallamasyon geldi beygirler. Bu setupu hadi geçtim herhangi bir tofaş motoruyla 450 hp alan varmı trde? Videonun altında 2-3 yorum okudum abisinin kardeşleri hemen şakşaklamış abileri de gtr biniyorum sanıyordur şuan kendisini. Gençlerimiz abuk sabuk şeylere özeniyor.
https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/019/986/https___specials-images.forbesimg.com_dam_imageserve_1025776498_960 x0.jpg
Aldiği güç doğru mu bilmiyorum ama dogru ise bile blok har8
İç orjinal birsey kalmamiştır
Emre-Dylan
01-12-2019, 09:51
https://media1.tenor.com/images/22e32eae11bf34c250c716dc88c4ca6a/tenor.gif?itemid=14748764
ghibli06
01-12-2019, 11:02
biz Race Werks Serdar'ın dynosunda 300 hp aracı bile ölçerken 7-8 yerinden bağlıyoruz, arabalar resmen bıraksan karşı duvardan çıkacak zor zaptediliyor, hele o esnada çıkan ses kulakları sağır ediyor araba da hopluyor yerinde bağlı olmasına rağmen ki bu dediklerim 300 hp civarları için ötesini anlatmayayım, bu videoda araç olduğu yerde ıkınmıyor bile, ses de gelmiyor ayrıca yük tipi dyno değil, tamamen şov amaçlı yanıltıcı bir video olmuş.. oysa ki ben aracı beğendim abartılmadan çok güzel yapılmış içi dışı bence, temiz bir 200 hp alındıysa ne güzel işte de ötesi iddia edilince olmuyor...
CloudGrey
01-12-2019, 11:14
eskiden bizde civiclerin filtre etrafına dantel yapıp overlok döndürür üstüne + 5 hp daha yazardık.
Bir anda 100 kw'dan 300 kw'a zıplıyor grafik sonra tekrar 100 kw.
136 hp anca olmuş bu yalandan ölçüme göre......
http://img.timeturk.com/resim/tr/2013/09/06/jack-nicholson-sinemayi-birakti-mi.jpg
Repliği biliyorsunuz zaten. :)
ghibli06
01-12-2019, 12:20
video yorumları efsane :)
O lunch tan sonra ciğerlerim açıldı tedavi oldum tanju reis tıpın bile çare bulamadığı şeylere sen çare oluyosun Allah razı olsun kazasız belasız cezasız binmeyi nasip etsin rabbim
e onlarda biliyor düzgün bir yerde ölçtürüp de bu değerleri alamayacaklarını.zaten hitap ettikleri kitleyle mutlular :)
painkller
01-12-2019, 13:13
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRHsIt9qkAi56iL9ZHF-uvxjEXBR-CzZvPrvzWAXRRuIQlX1Z3L
Halbuki arabanın duruşunu, yapılanları çok beğeniyorum ama malesef..
Kol piston krank ne var söylememişlerki bana biraz sallamasyon geldi beygirler. Bu setupu hadi geçtim herhangi bir tofaş motoruyla 450 hp alan varmı trde? Videonun altında 2-3 yorum okudum abisinin kardeşleri hemen şakşaklamış abileri de gtr biniyorum sanıyordur şuan kendisini. Gençlerimiz abuk sabuk şeylere özeniyor.
Sadece tofaş motoru değil 1.6 eski tip bir motordan 460 beygir almak için neleri feda etmek gerek? Şakşakçı tayfa olmazsa olmazları zaten.
biz Race Werks Serdar'ın dynosunda 300 hp aracı bile ölçerken 7-8 yerinden bağlıyoruz, arabalar resmen bıraksan karşı duvardan çıkacak zor zaptediliyor, hele o esnada çıkan ses kulakları sağır ediyor araba da hopluyor yerinde bağlı olmasına rağmen ki bu dediklerim 300 hp civarları için ötesini anlatmayayım, bu videoda araç olduğu yerde ıkınmıyor bile, ses de gelmiyor ayrıca yük tipi dyno değil, tamamen şov amaçlı yanıltıcı bir video olmuş.. oysa ki ben aracı beğendim abartılmadan çok güzel yapılmış içi dışı bence, temiz bir 200 hp alındıysa ne güzel işte de ötesi iddia edilince olmuyor...
Zaten ölçüm yapılırken ekranda en son 95 kw görünüyor sonra bir anda ekran geliyor ve 460 beygir. Şahsi fikrim en fazla 220 230 bekliyordum. O kadar bile olmadığı belli
Bir anda 100 kw'dan 300 kw'a zıplıyor grafik sonra tekrar 100 kw.
136 hp anca olmuş bu yalandan ölçüme göre......
Zaten ekranda en son dediğiniz değerler görünüyor sonra ekran gidip geliyor 460 beygir... o güçlerde o lastiklerle yerinde sarardı araba.
O lunch tan sonra ciğerlerim açıldı tedavi oldum tanju reis tıpın bile çare bulamadığı şeylere sen çare oluyosun Allah razı olsun kazasız belasız cezasız binmeyi nasip etsin rabbim
En aşağılara kadar okudum. Bir tane teknik bilgi içeren ya da eleştirel bir yorum yok. Haşa peygamber gibi seviyorlar
Araba görüntü olarak güzel duruyor :) Merak edip yorumlara baktımda eyvahlar olsun cidden kitle 15 18 yaş grubu sanırım(dikkat etmedim yorumlardan yola çıktım) bu adamlar 3 5 yıla trafiğe çıkıcak o daha kötü bi senaryo. Hiç anlamadığım arabalar arkasında 2.0 ie yazıyor 2.0 makine koymuş olabilirler mi 450 hiç inandırıcı gelmiyor
Araba görüntü olarak güzel duruyor :) Merak edip yorumlara baktımda eyvahlar olsun cidden kitle 15 18 yaş grubu sanırım(dikkat etmedim yorumlardan yola çıktım) bu adamlar 3 5 yıla trafiğe çıkıcak o daha kötü bi senaryo. Hiç anlamadığım arabalar arkasında 2.0 ie yazıyor 2.0 makine koymuş olabilirler mi 450 hiç inandırıcı gelmiyor
Sevenleri o yaş grubu zaten. Anladığım kadarıyla video sahipleride o kitleye hitap etmek için çabalıyor. Motor 1.6 SLX full enjeksiyona geçilmiş ve turbo uygulanmış. 2.0ie yazısı tofaşçılar arasında çok meşhur tempradan söküp takıyorlar. 2.0 olsada 460 beygir çok hayali bir güç bence
YunuscanVg
01-12-2019, 14:25
Bence taş çatlasın 200 beygir versin oda verirse.Ayrıca aktarma organlarının 450hp kaldırması bence imkansız.Benim doğanımda headers var ozaman bu dyno hesabıyla oda 150 beygir :D
İçinde swap vardır o kombinle o iş imkansız
Dynoya saçma sapan veri girmiştir
Rakı içmişlerse taştaş geçmişlerdir araç sahibiyle :)
By CrAzY
01-12-2019, 14:43
O nasıl bir güç ve tork eğrisi saçmalamışlar.
Standart motoru swap yapmadan piston kol vs yapıp tüp+turbo olarak 200hp ye kadar örnekleri mevcut. 4 nokta enjeksiyon olarak 300hp ye kadar da örnekleri mevcut ama 459hp iddialı olmuş.
komik bir video olmuş ama araç şahane gözüküyor, şuan hali hazırda yüklü 1.7 dtimiz var bu araçla denemek isterdim aynı şehirde olsaydık
MertSerhanÖ.
02-12-2019, 02:08
valla güç gerçekmidir değilmidir bilemiyorum.
Ama muhakkak bilirsiniz ki Deli Metinin araçları kendi orjinal motoru üzerine yapılıyor ve draglarda ciddi süreler çıkartıyolar.Aklımda deli sorular
Bunlar kendi çalar, kendi oynarlar fazla şeeetmeyin :D Bu modelleri gördüğünüz yerde ölü taklidi yapın :)
arkadaşlar aynı dynoyu kullanıyorum dükkanımda.
bu araç max 130kw verdi. grafige bakarsanız araç birden sıçrama yapmış.
bunun nedeni ise aracı bosa alınca frene basması. frene ne kadar cok sert basarsanız güç o kadar artıyor.
o yüzden fazlada kafa yormaya gerek yok hile ortada :)
https://i.imgyukle.com/2019/12/02/RgPfzU.png
Hahaha birde orta oyunu çeviriyolar arabanın başında sen kaç hp tahmin ediyosun sen kaç ediyosun diye :D
yok canım ne 450..... 1000+ :D:D
46 dır o. 460 olsa yerinde duramazlar..
Bunlar kendi çalar, kendi oynarlar fazla şeeetmeyin :D Bu modelleri gördüğünüz yerde ölü taklidi yapın :)
Kendileri oynamıyor bayağı bildiğin cahil ordusu bunlara tapıyor. 600bg dese nasıl olur diye düşünen kimse olmaz :D
Kıskançsınız!!!!
Güneş balçıkla, Kırmızı Turbo Şahinde yorumlarla sıvanamaz!!!1!!!!!
.::TanJu BaşGan arkandayız::.
ghibli06
02-12-2019, 10:15
hayran kitlesi baya baya inanmış bu işe... TIR ı varmış arkadaşın Allah daha çok nasip etsin, 460 dan indi 460 a bindi , bu yük de çeker diyenler falanlar olmuş, gerçekten inanılır gibi değil... videoyu çeken sokak driftçisi arkadaş bence makara yapıyor, bu kadar cahil olamaz kimse...
ekran görüntüsüne göre;
52 kw yani 70hp aktarmada güç kaybı var.
135 kw diyor ya. bu hesaba göre otomobil 65kw aslında. 88 hp yani +8 hp almışlar
yani biraz atmasyon olmuş.
iyi bir video edit programı ile otomobilden 1000 hp alınabilecek bir ortam var.
yolda da hiç hızlanma görüntüsü vermemesi ve o beygirler de olan bir otomobil üzerindeki lastikler ile gaza bastığı anda jantların üzerinde kalır.
sonuç : İnandırıcı değil.
siz bide canlı görün
ateş ediyiii :D hahahaha
mikelazi
02-12-2019, 10:40
dynamicste 150bile çıkmaz bence
balans sorunuda var arabada gibi.boşa atınca titriyor araba
birde ön tekerler bağlı km.göstergesi nasıl çalışıyor
mikelazi
02-12-2019, 10:41
arkadaşlar aynı dynoyu kullanıyorum dükkanımda.
bu araç max 130kw verdi. grafige bakarsanız araç birden sıçrama yapmış.
bunun nedeni ise aracı bosa alınca frene basması. frene ne kadar cok sert basarsanız güç o kadar artıyor.
o yüzden fazlada kafa yormaya gerek yok hile ortada :)
https://i.imgyukle.com/2019/12/02/RgPfzU.png
güzel bilgi.
dyno eğrisini görünce kıllanmıştım :)
bi yanlış anlaşılma var
aracımız sadece 6 bin devir bandında bu gücü vermektedir
töbe est deprem grafiği gibi :D
livaneli
02-12-2019, 16:51
Ben mutmain oldum.Kıskançlığın lüzumu yok :D
...
birde ön tekerler bağlı km.göstergesi nasıl çalışıyor
Abi, büyük olasılıkla şanzımandan alıyor hız bilgisini.
Kıskançsınız!!!!
Güneş balçıkla, Kırmızı Turbo Şahinde yorumlarla sıvanamaz!!!1!!!!!
.::TanJu BaşGan arkandayız::.
Reis rs sevdan biterse sana da yapalım bir tane İzmir'de şeklin olur. 1 yan 2 yan 3 isyan yaparsın.
Reis rs sevdan biterse sana da yapalım bir tane İzmir'de şeklin olur. 1 yan 2 yan 3 isyan yaparsın.
2 de yan 3 de isyan 4 de
https://youtu.be/7unENFLHAVs
RS ve CVT ye olan sevdamız bitmez bizim. Ama RS'e varex takıp gezmeyi düşünüyorum orjinalleiği bozulmasın koleksiyon değeri düşmesin diye yapmıyorum :(
Aynı konu şuan Facebook Rolling ve Drag Grubu'nda tartışılıyor. SLX bloktan 1000 üzeri alındığını iddaa edenler var. Bir de dragda 600 beygir STİ geçen yarım şase Şahinin 600 beygirden fazla olduğunu düşünüyorlar. Ağırlık, aktarma, vites oranları, lastik vb. durumları düşünebilen yok. Bir arkadaşımızda her aracın bloğunun 500 beygir kaldıracağını iddaa ediyor. Maşallah memleket hep yeşillik
Aynı konu şuan Facebook Rolling ve Drag Grubu'nda tartışılıyor. SLX bloktan 1000 üzeri alındığını iddaa edenler var. Bir de dragda 600 beygir STİ geçen yarım şase Şahinin 600 beygirden fazla olduğunu düşünüyorlar. Ağırlık, aktarma, vites oranları, lastik vb. durumları düşünebilen yok. Bir arkadaşımızda her aracın bloğunun 500 beygir kaldıracağını iddaa ediyor. Maşallah memleket hep yeşillik
Hiç hesaplamadıkları bir konu var STİ bozuk olabilir mi? Yada 600 hp dedikleri sti sadece 300 hp ise. Al sana görünen sonuç.
ghibli06
03-12-2019, 14:09
içten yanmalı motor teknolojisi 100 senedir aynı, o olur mu bu olur mu demeye gerek yok, 4 silindirli bir CNC blok hazırlanır, kapakk yapılır ona göre, içi forged toplanır, blok dayanımına göre bir de basınç basılır, NOS meth Allah ne verdiyse bağlanır, stand aloon güzel bir beyin akıllı bir mapper... iyi ama bu zaten her araca yapılabilir tofaşa özgü bir şey değil, bahsettiğimiz standart bir tofaş motorundan alınabilecek güç, sonuçta hiç bir özelliği olmayan yani vtec, vanos gibi ya da direk enjeksiyon ya da forged kolları olmayan, zamanında bile kütük gibi verimsiz bir motordan bahsediyoruz, bazı insanların çok çok paralar harcayıp belli km lerde kullanıp kırıp tekrar yaptığı araçlardan değil.. bu şuna benziyor hani o hayran olduğumuz body buildingciler var ya, onların da 2 kolu bacağı var, onlar da sabah yumurta yiyor, adam 350 kg ile göğüs basabiliyorsa ben neden basamayayım?
Büyük küçük herkese selamlar saygılar. Videoya şans eseri denk geldim. Dört nokta enjeksiyonlu turbolu SLX motordan dynoda videonun 9:10'da görüldüğü üzere 459 beygir alıyorlar. Bana çok afaki bir rakammış gibi geldi. O aktarma ile 1.6 SLX motor ile mümkün müdür? Bir de sizlere danışmak istedim.
YouTube (https://youtu.be/ZI2nLCX_mZ0)
dyno serp dyno bisikleti 1000 hp ölçdürebilirsin..
alilaleci
03-12-2019, 21:06
TR de o güçleri alanlar var stroker vs ile video daki araç için demiyorum hatta sitede konusu var Şahin drag spec yazarsanız bulabilirsiniz 400 + güçler var diye hatırlıyorum
gokhankenar
03-12-2019, 23:56
Araba ciddi ciddi çok güzel duruyor. kırmızı turbo doğan aldı diyorlardı daha önce görmemiştim gerçekten beğendim. Ayrıca Tanju Akdoğan, Ü.T ve Harun'a benzemez efendi birisidir. Saygılı ve oturaklıdır. Bursa da selamlaştım bir kez arkadaş ortamında. Tır şoförü kendisi. Aracın dyno olayına gelirsek araba kasılmıyor bile o nasıl 460 hp yahu o arabanın kudurması lazım mekanizma üzerinde :D
dyno cu arkadasın 450 çıkar bence demesinden belli değil mi herşey?
kendilerine inanan ve ''ailem'' dedikleri kitlenin kimler olduklarını bilmeyenimiz yok herhalde?
450 hp şahinin ne aksları, ne şanzumanı ne de diff i hiçbir şeyi dayanmaz o güçlere ha yapılamaz değil yapılır ama yazık gerçekten insanların aklıyla alay ediyorlar.
ölçtükleri dyno eksper dynosu ve serp :) her hileye açık bi dyno.
Neydi meşhur sloganımız
Aklın kalmasın...
Bu aracın her haftasonu meşhur cumartesi merter mc de videoları oluyor.Benzinlik çıkışında normal doğandan kalkışta tek farkı çatara patarası.Kendi eski aracım 150 bg 1.5 tonluk 520 bile daha fazla sarıyordu.
GokhanRS
06-12-2019, 13:04
Adamın adı harun taştan, yani gitmiş arkadaşına gel bir taştaş geçelim video çekelim, nasılsa bizim kitle meraklı bizim taştaş videolarımıza yerler para kazandırırlar bize demiş belli ki.
onun dışında şu video için teknik bir açıklama yapmaya kalkışmak bile bence israf olur bu forumda...
dyno verisi hatalı, direksiyondaki kim ise bir yerde frene basıyor. Bunun dışında dedikleri specte ise bu araç max 170-180 hp dir. Ama swap falan varsa başka iş. Pek kuvvetli gözükmüyor zaten
ardicli2000
12-12-2019, 16:03
Yoruma yazdım.
Bu HP ve aktarma, ağırlık güç eğrisine göre 0-100'ü 4-4,5 sn de tamamlaması lazım diye.
Çeksin videoyu görelim :)
kapıları kanat yapsalarmış uçuşta faydası olur :D
namusu ile yapılan ölçümde 100 hp çıkmayacak
CeM öZeR
16-12-2019, 19:02
Bu kadar yorumun üzerinde evde koca ekranda açtım. Son sesi verdim videoyu baştan sona izledim. Değil 450 hp , 200 hp gelsin arabacılığı an itibariyle bırakırım. Ölçüm sonrası Ani fren herşeyi ortaya çıkartıyor. Daha neler yazarımda neyse. İnanmayın şu tarz adamlara. Dürüst modifiyecilere inanın üzülmezsiniz bizden daha genç arkadaşlar. Bizim bir sol kulağımızın arkası kaldı.
200vermısse opsun basına koysun bız rb25den 450alamıyoz
kelalper
04-02-2020, 15:29
uçtum şahitlerim var videosu daha güzel.
06 TU plaka olan geçen yıl 8v Tofaş blok ile gözlerimin önünde 340hp çıkardı Nos basamadilar patinajdan dolayı dyno üzerinde. Dyno Maha marka .
rain man
04-02-2020, 20:05
Abi sakarya'ya gelirsen bi lunch da ben ısmarlayayım sana :)
ghibli06
04-02-2020, 20:20
Abi sakarya'ya gelirsen bi lunch da ben ısmarlayayım sana :)
inşallah elbette haber veririm Ankara'ya geldiğinde de sen haber ver :) ...
Deli Metin der susarım. Drag yarışlarında 10.xxx süre çıkardı tofaş motoruyla çok tartışmaya acık bir konu degil bence.
ghibli06
06-02-2020, 08:40
Deli Metin der susarım. Drag yarışlarında 10.xxx süre çıkardı tofaş motoruyla çok tartışmaya acık bir konu degil bence.
her yeri kesik 700 kg araba Allah ne verdiyse o haftasonunu derece yapsın diye hazırlanan bir motor, kendine ait olmayan aktarma organları ve drag lastikleri VHT li pist... burdakiyle ne alakası var anlamadım?
Ekspertiz Dynosundan 450hb insan ayakta alkışlıyor motoru %de Kaç çıktı acaba :D
fenomen olmakta zor bi meslek sanırım :)
Gündelik kullandığı da 12 xxx sürelerde Metin ustanın bu araba tabiki 450 hp gelmez ama sezarın hakkı sezara tofaslar da kötü isler yapmıyor hani
ghibli06
06-02-2020, 12:06
içten yanmalı motor teknolojisi 100 senedir aynı, o olur mu bu olur mu demeye gerek yok, 4 silindirli bir CNC blok hazırlanır, kapakk yapılır ona göre, içi forged toplanır, blok dayanımına göre bir de basınç basılır, NOS meth Allah ne verdiyse bağlanır, stand aloon güzel bir beyin akıllı bir mapper... iyi ama bu zaten her araca yapılabilir tofaşa özgü bir şey değil, bahsettiğimiz standart bir tofaş motorundan alınabilecek güç, sonuçta hiç bir özelliği olmayan yani vtec, vanos gibi ya da direk enjeksiyon ya da forged kolları olmayan, zamanında bile kütük gibi verimsiz bir motordan bahsediyoruz, bazı insanların çok çok paralar harcayıp belli km lerde kullanıp kırıp tekrar yaptığı araçlardan değil.. bu şuna benziyor hani o hayran olduğumuz body buildingciler var ya, onların da 2 kolu bacağı var, onlar da sabah yumurta yiyor, adam 350 kg ile göğüs basabiliyorsa ben neden basamayayım?
gerekli açıklamayı yapmışım, kimsenin emeğine saygısızlık yapmam ama TR de 20 tane tofaş hızlı diye kalan 250bin tofaş da çok özel motorlu muhteşem araba değiller...