PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Alt Yıkaması

Sezgin
02-12-2019, 12:34
Yeni bir araç satın aldım, expertiz raporundaki tek kusur olarak düşülen not şu şekilde;

"ARAÇ ALTINDA ÇAMURLANMA SÖZ KONUSU, ALT YIKAMA TAVSİYE EDİLİR"

ilk kez gördüm böyle bi exper notu ya o da ayrı bir konu :)
Uzun süre binmeye niyetim var, yıkattırayım istiyorum ama Avrupa Yakası-İstanbul' da bu işi kime yaptırabiliriz ? 15-20 Derecelik ılık suyla falan yıkanıyormuş diye okudum bi kaç yerde aslı astarı var mı ?

UmutBuran
02-12-2019, 12:42
İkitelli de Canlar Oto Yıkama var, Mallof İstanbulun karşı tarafında adresi şu şekilde;
Mehmet Akif, Aşık Veysel Cd. no:120/a, 34307 Küçükçekmece/İstanbul

Tunacan
02-12-2019, 12:43
Ankara için konuşursam,
Şaşmazda Cengiz Oto yıkama lifte alıp, detaylı alt yıkama yapıyor.

punto_multijet
02-12-2019, 12:47
Yeni bir araç satın aldım, expertiz raporundaki tek kusur olarak düşülen not şu şekilde;

"ARAÇ ALTINDA ÇAMURLANMA SÖZ KONUSU, ALT YIKAMA TAVSİYE EDİLİR"

ilk kez gördüm böyle bi exper notu ya o da ayrı bir konu :)
Uzun süre binmeye niyetim var, yıkattırayım istiyorum ama Avrupa Yakası-İstanbul' da bu işi kime yaptırabiliriz ? 15-20 Derecelik ılık suyla falan yıkanıyormuş diye okudum bi kaç yerde aslı astarı var mı ?

yağ akıtma, terleme ve/veya hafif alt hasarları kapatabileceği için böyle bir not düşülmüş olabilir. Alt yıkama yapan yerler özellikle ağır vasıta sanayilerinde bolca mevcut.

Sezgin
02-12-2019, 12:53
yağ akıtma, terleme ve/veya hafif alt hasarları kapatabileceği için böyle bir not düşülmüş olabilir. Alt yıkama yapan yerler özellikle ağır vasıta sanayilerinde bolca mevcut.

Yağ akıtma veya terleme problemi yok araçta. Zaten 2018 model araba ama mesela plastik karter korumasının bi ayagında hasar var ve yine plastik alt koruyucuda ufak bi çatlak var ama bununla alt yıkamayı bağdaştıramadım ?

Sezgin
02-12-2019, 13:48
İkitelli de Canlar Oto Yıkama var, Mallof İstanbulun karşı tarafında adresi şu şekilde;
Mehmet Akif, Aşık Veysel Cd. no:120/a, 34307 Küçükçekmece/İstanbul

Sanırım burayı tercih edeceğim.

Utku85
02-12-2019, 14:40
Ataşehir Shell otomatik araç yıkamada alt yıkamada var, hiç denemedim ama yaptıranları gördüm.

immortalboss
03-12-2019, 08:45
Aracı yıkatırken alttan da olsa motor kısmına suyu dikkatli tutturun. Özellikle ağır vasıta yıkayan abiler çok tazyikli makinelerle bu işi yapıyorlar. Alttan su girip kaputun içinden tekrar motora geliyor. Diğer kısımlarda sorun olmaz zaten.