Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik Patlama / Kasko Talep Hk
volkan_gs
03-12-2019, 13:07
Selamlar
Sabah uyku sersemi derin bir çukura(rogardı sanırım) girdim, jant eğrildi ve lastik patladı. Stepne takıp devam ettim, jant onarımı ve lastiği kaskodan tazmin etme prosedürü hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı?
Acentemden bilgi istedim ama henüz dönüş alamadım, poliçe ve şirkete göre değişmekle birlikte genel olarak başına gelen varsa süreci paylaşabilir mi?
Geçmiş olsun,
Aracın OEM jantı ise bence yetkili servis olumlu yönlendirecektir. Beyan için foto vs isteyebilirler.
Ama OEM değilse ve poliçede belirtilmediyse malesef bir şey olmuyor; ben kendi imkanlarımla düzelttirmiştim jantı
Jant standartsa servisten alinir. Bir janti servis 2bin tlye satacagindan hasar kaydi da bu cikar. Ayrica durduk yere amortisor tabla rot rotil vb degistirebilirler isin icine kasko girerse.
Jant sonradan takilmissa kaskoya isletilmemisse hic bisey alamazsin.
Lastik alamazsin. Asinma payi falan derler ama o isler oyle olmuyor.
En guzeli dikkat edip boyle cukurlara seylere girmemek. Gecmis olsun.
Orijinal jantsa Kaza yerinde foto çektiysen o fotoğraflar ile servise git, durumu anlat beyanda bulun.
Lastik için bi kesinti uygularlar, maksimum %50 kesebiliyorlar gerisini öderler.
Benden %30 kesmişlerdi lastik yarılmasından dolayı (225/45/r18) kaskoya başvurduğumda. jantta birşey yoktu o yüzden onunla ilgili birşey çıkmadı.
Lastikler yeni ve faturası varsa ciddi bir rakamını ödüyor. Biz kumho takmıştık 1-2 ay sonra teki balon yaptı orjinal muadili 200 lira vermişti kumhoyu 150ye almıştık
Lastikler yeni ve faturası varsa ciddi bir rakamını ödüyor. Biz kumho takmıştık 1-2 ay sonra teki balon yaptı orjinal muadili 200 lira vermişti kumhoyu 150ye almıştık
Ben lastigi aldigim 2. Gun yarmistim janti ve lastigi :( oem olmadigi icin mi hic lastik konusu acilmadi acaba, keske zorlasaymisim biraz
Sigorta firmaniz neydi
Ben lastigi aldigim 2. Gun yarmistim janti ve lastigi :( oem olmadigi icin mi hic lastik konusu acilmadi acaba, keske zorlasaymisim biraz
Sigorta firmaniz neydi
Axa. beyan, fotoğraf ve faturayı gönderdik sadece. Hasarlı Lastiği de isteyebilirler diye bir süre tuttuk ama soran olmadı
Şu olay ABD veya bi Avrupa ülkesinde olsa, ya kullanıcı, ya da sigorta şirketi belediye veya o yoldan kim sorumlu ise hasarı bir güzel ona çatır çatır karşılattırır, üzerine de tazminat davası açılır, oradan da güzel paralar alınırdı.
Ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Burası muz cumhuriyeti mi?
Çukura siz dikkat edeceksiniz, sigorta niye karşılasın efenim?
Şu olay ABD veya bi Avrupa ülkesinde olsa, ya kullanıcı, ya da sigorta şirketi belediye veya o yoldan kim sorumlu ise hasarı bir güzel ona çatır çatır karşılattırır, üzerine de tazminat davası açılır, oradan da güzel paralar alınırdı.
Ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Burası muz cumhuriyeti mi?
Çukura siz dikkat edeceksiniz, sigorta niye karşılasın efenim?
Hele şimdi yağmurda içi su dolunca, sen derinliğini tahmin edemez hale gelince daha da heyecanlı oluyor :)