PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : isyan mı edelim

f3rh4t
16-12-2019, 15:37
internet işleri ile uğraşıyorum. ***** para bu devirde kolay kazanılmıyor ve iyi değerlendirmek gerekiyor. Evladiyelik bir araç yapayım diye ne zamandır siteleri gezerim ve ortalama spor bir araç almak istiyorum. Neyse konumuza gelelim vergiler delirmeden önce kazancımın bir kısmını saklıyordum ve s2000 hayali ile para biriktirmeye başladım s2000 ler 1300-200 bin bandında geziyordu. Daha sonra tam paranın 3/2 sinden fazlasını tamamladım gerisinde kredi çekecem hop 200 bin + dan aşşağı vsa li yada patlak olmayan s2000 kalmadı zaten o kadar verebilecek olsam az daha zorlar f430 alırım.

Neyse hayallerimiz suya battı diye düşünürken tabi parada eriyor günden güne bu arada , dedimki rx8 alayım güzel saklarım hafta sonları binerim falan bi baktım renesis3 ler 70 lerde gezerken 120-130 binlere çıktı arkadaş tamam rx8 güzel arabada yani bununda saklaması bakımı zor hadi dedik sandık motor 15k civarlarıydı bi baktım 70 bin tl olmuş bi sandık motor. Rx8 i hem fiyatı hemde motor problemleri yüzünden vazgeçtim...

Şuan kafama yatan bir araç düşünürken dedim heralde hayalimde olanı alamayacam çünkü artık enayilik durumuna giriyor koleksyona düşmesi yada aracın klasikleşmesi değil bence bu fiyatları vermek. En son gezerken dedim 106 gti alayım en azından patlak dahi olsa fazla masraf çıkarmaz yada birşey yapacak olsan yatkın...

106 ları geziyorum şimdi fiyatlarda güzel bakalım biraz daha temiz denk gelirse düşünüyorum yine 106 larada 50k çeken arkadaşlarıda burdan tebrik ederim acaba satabiliyorlarmı.

Netice olarak heralde sahibindenin sistemi şöyle işliyor sen geliyorsun 60k lık araba lan benim araba daha temiz bu 60 sa benimki 70 eder diyon sonra öteki 70 e ilan koymuşlar 75 yazayım 5 de pzarlık payı bırakırım diyor derken derken fiyatlar alıyor gidiyor.

neyse aşşağıdaki adam güzel anlatmış sistemi.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=_BVJA8jvMjk)

PiscocuK
16-12-2019, 15:43
Allah yardımcımız olsun.Satılanın yerine koymak da zor

GokhanRS
16-12-2019, 15:45
valla haklısın ne diyelim, paylaştığın videoyu forumda daha önce ben bu yüzden paylaşmıştım :D

http://www.techturkey.com/forum/offtopic_videolar/238345-ikinci_el_araba_alamayan_adam.html

f3rh4t
16-12-2019, 15:47
valla haklısın ne diyelim, paylaştığın videoyu forumda daha önce ben bu yüzden paylaşmıştım :D

http://www.techturkey.com/forum/offtopic_videolar/238345-ikinci_el_araba_alamayan_adam.html

aynen hocam işte çok haklı bir video olmuş bunu şuanda yaşıyorum s2000 den 106 gti a fikrine düşmek artık başka denecek birşey yok.. Valla piyango falan vursa alacam 5-6 s2000 dursun kiradan güzel getirisi var

f3rh4t
16-12-2019, 15:49
Allah yardımcımız olsun.Satılanın yerine koymak da zor

hocam emin ol satanların çoğu galerici ve sattıkları fiyatın çok çok altına satın almışlardır

PiscocuK
16-12-2019, 15:50
hocam emin ol satanların çoğu galerici ve sattıkları fiyatın çok çok altına satın almışlardır

Tamam onda sorun yok.Ama atıyorum s2000 satıyorsun m3 almak için ama m3lerde uzaya çıkmış.sonra yine s2000e geri döneyim olmayacak böyle diyorsun 20,000 artmış fiyatları :)

GokhanRS
16-12-2019, 15:54
gerçekten gereksiz pahalı çöp denebilecek yaşta arabaların fiyatları. 15 yaşında 50bine focus satacaklar neredeyse. sonra sıfır alırım daha iyi diyorsun, olmuş 200bin tl. bu sefer 200 bin olanı alabilen çok insan olmayınca adam tekrar ikinci ele yöneliyor. yani birileri o fiyata satın almasa adam değil 50, 20bin dese satamazdı ikinci elini.

belki de herşey çok pahalı değil de biz fakiriz bilemedim şimdi.

turbo&quattro
16-12-2019, 16:04
Gecenlerde klasik arac bakayim dedim . Cope atilmasi gereken araclar sirf 1970+ uzeri diye 200k li rakamlarda. Elinizdeki araci bir sekilde tutun satip arac almak cok zor artik .

CloudGrey
16-12-2019, 16:12
daha önce şöyle bir çözümleme yapmıştım ;

aha sebebi bu sarı site. tabi 3. dünya toplumunuda unutmamak gerekir.

çünkü ülkede işi olmayan ama 50K parası olan herkes al-satcı
işleri biraz büyütüp emtia sayısını 2 ve üstü yapınca ; galerici
dahada büyütüp primium araca atlayınca iş adamı sıfatını üstlerine giydiriyorlar.

işini hakkı ile yapanı tenzih ederim ama ne yazıkkı bu oran çok çok çok düşük.
Geri kalanlarda şark kurnazı böyle işler kovalıyor işte.

şu sitede ilan süresi 1 hafta olmalı.
daha sonra diyecekki her yeni hafta ilanda kalsın istiyorsan 100TL alırım.
bak nasıl herkes o zaman doğru satma fiyatlardırma peşine düşer.

yada sitenin bir fiyatlama experi olacak.
yazabileceğin fiyatın bir limiti olacak.
bu kadar serbest piyasa bu topluma çok.

ULAN SIFIRA bayinin 72 bin tlye fiyat verdiği egea'ya bu sitede 5in km'de iken 75 bin TL yazıldı ..
galericinin değerli götünün 5bin km oturduğu koltuk için fazladan rakam istediler daha ne olsun..

yukardaki astra F ilanına ağzım açık kaldı.
33 bin tl yazmış.
şu meşhur opel adam S ilanı 1 yıl 87bin tlden ilanda şimdi 102 olmuş.

ORTADOĞU işte çok ta şee yapmamak lazım

rain man
16-12-2019, 16:17
Tüm araçlar için gecerli bu. Hic satilmayan arabalar bile yuzde 30 fiyat yukseltti 1 senede.

En basiti icinde bulunduğum bir alfa romeo grubunda adam zır stok 1 2 sene önce 80 bin civarına aldığı 100 bine yaklaşmış multiair giu icin 115 bin istiyor. Ne yaptın arabaya dedim 3200 tl bakim harcaması olmuş. Önce bir şeyler yazdim sonra sildim.

Kimi kime ne diye şikayet edeceksin ki. Arabanız varsa ve ihtiyacınız zorunlu değilse bence ne satın ne de alın. Gerçek satıcı gerçek fiyata iner zaten.

XoR
16-12-2019, 16:18
Mecburen sattım Fiat 500'ü

Kasko bedeli noterde 54.500 çıktı :)

49.500 den ilan açtım 2 lira altına verdim.

Tüm 500 ilanlardaki en ucuz 3. arabaydı benimki. Ülkedeki mevcut mantaliteye göre çok ucuza verdim aslında.

Sıfır km'den bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı. Sadece sol ön çamurluğu boyalı çıktı. Yapılan herşey faturalı vs. diğer ilanlara bakmamla şok olmuştum ama bence 10 yaşındaki 1.4 bir arabanın ederi 50k üstü değildi ve hedef fiyatıma satmıştım.

Şimdi araba bulamıyorum :D

XoR
16-12-2019, 16:19
2014 yılında arabayı 27.500 e almıştık onu belirtmeyi unuttum :)

KÖROĞLU
16-12-2019, 16:28
En güzeli bakımını yada arızasını biraz da olsa kendin yapabiliyorsan 2 araç almak. 2001 modeno var 460 binde 455 bin de aldım, kırana kadar devam.

150 bin de olanı almak istesem aldığım fiyatın üstüne en az 10-15 bin koymam lazımdı, e onun da kırılmama garantisi yok haliyle.

Şimdi 2. araç olarak 206 2.0 CC bakıyorum biri bozulsa tamir olana kadar diğeri idare eder.

Ayrıca MTV yüzünden bile yeni araba alınmamalı, hele hacimli araba hiç alınmamalı.

Ve tabiki 3 yaşında 30 bin KM ye gelmiş arabası için "baba bu eskidi ya" kafasında olanlar toplumdan dışlanmalı :)

Alpii
16-12-2019, 21:17
i

neyse aşşağıdaki adam güzel anlatmış sistemi.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=_BVJA8jvMjk)

"Boya takıntısı olanın anasını ..." :hehe: :hehe: :hehe:

AşkınS.
16-12-2019, 22:09
Piyasa nereye kadar gider bilmiyorum ama son zamanlarda aldığımız araçtan sadece kâr ettiğimizi düşünüyoruz. Yeniden aynısını almak istediğimizde kârın üstüne bi kâr daha koyup alabiliyorsun.ilginç bi piyasa var ve çok hızlı gerçekten.

Alpii
16-12-2019, 22:27
MertGülay çıkıp gelsen de şu galerici tayfasına bi ders daha versen����

Mutu
16-12-2019, 23:05
Şuanki arabamı mart gibi satıp mx5 alırım diye aldım. O arada da borcumu bitirir, biraz kredi çeker 2013 ya da az daha çekip 2016 ya da 2017 alırım diyordum. Bu hızla giderse kredi limitim dahilinde çeksem dahi alamıyorum mx5. Benimki 5 arttıysa mx5 15 arttı çünkü. SAnırım o benim için hayal olarak kalacak. :)

Allahtan gti ı satıp hemen sonrasında araba aldım, yoksa şu güncel fiyatlarla araba falan alamazdım.

free-hifi
16-12-2019, 23:12
Benim şu an gözlemlediğim olay Anadolu İzmir vs düzgün araç kalmadı diyen esnaf burdan gelip esnaftan araç alıyor orda yuksek yazıyor burda gören esnaf ta emsla bulup daha yüksek rakam yazıyor. Onun harıcı bayılerde araç yok özellikle mercedes acayip 2013 üstü yıldız satılıyor. Kredi olayları da piyasada emsal teşkil edecek araç satışları yaptırdı. Yazılan çizilen onun harici verilen paraları görüyorum acıyorum resmen

Yiğit G.
17-12-2019, 01:54
Valla ara sıra satmayı düşünüyorum benim miniyi , diyorum 90 civarına koyarım heralde... Bu hafta baktım benimkinin aynısı jcw body li 2008 model 106 bin de aracı 93.000 e koymuş... E benim 70xx binde 2010 model eee ? Ben ne isticem o zaman 110-120 falan istemem lazım ki intercoolerına kadar full araç... E etmez ki o fiyatlar bu araba ?? Alana yazık.. E daha ucuza versem bu sefer ulan ucuza mı verdim oluyor... İki ucu boklu değnek..

PoWDeR!
17-12-2019, 02:26
Gecen yil agustos ayinda aracimi sattim. 80bin km deki aracimi
Benden satin alan eleman 7bin uzerine koydu o da baskasina satti, ondan satin alan da 5 bin uzerine koydu satti. Ben gecen yil agustos’tan beri araba bakiyorum :)
Kafamda bir model vardi dedim borcsuz bir sey olmuyor cekerim kredi bir sekilde alirim dedim
2015 yilinda aracin sifiri 145bin tl olan :) hadi yil oldu diyelim 2020, bir de uzerine makyaj yedi kasa yenilendi
200bin tl altina bulamiyorum. Hadi diyorum limiti 150-160 lara cikartayim diyorum millet yuzune dahil bakmiyor :) ben de oyle akbille otobusle devam :) Basimizda ki abilere her gece dua ediyorum. Daha beter olalim sahinler bile 50bin olur insallah.

ErkanCanS
17-12-2019, 02:30
Valla ara sıra satmayı düşünüyorum benim miniyi , diyorum 90 civarına koyarım heralde... Bu hafta baktım benimkinin aynısı jcw body li 2008 model 106 bin de aracı 93.000 e koymuş... E benim 70xx binde 2010 model eee ? Ben ne isticem o zaman 110-120 falan istemem lazım ki intercoolerına kadar full araç... E etmez ki o fiyatlar bu araba ?? Alana yazık.. E daha ucuza versem bu sefer ulan ucuza mı verdim oluyor... İki ucu boklu değnek..

Yazıktır o kadar para etmez aynı zamanda uğraşmayayım hızlı satayım diye arabamı fiyatı şişirilmiş emsallerine göre uyguna ilana girdim. 2. gün yaşıtım biri babasıyla geldi ilk arabamız çok heyecanlıyız falan. Benim de ilk arabamdı duygularımla oynadılar biraz daha fiyatı düştüm hatta. 1 hafta sonra arabanın ilanını sadece ismim değişmiş ve fiyat 7 lira fazla yazılmış haliyle gördüm, adam yeni fotoğraf açıklama vs yazmakla uğraşmamış direk benim ilanı koymuş :)

Mutlu Değerli
17-12-2019, 02:48
Valla bu al sat piyasasına bi de dolar kuru filan eklenip 0 araçların fiyatları katlanınca çakalların ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Devletinde hoşuna gidiyor, nasılsa piyasa canlı noter damga vs ücretleri akıyor. Bi yandan da cezalar vs akıyor onların keyfi kat kat yerinde :) 2015te 20bin TL'ye 1.4 Civic'in kralını alıyordunuz, şimdi 35ten aşağı imkansız bulamazsınız. Doğan SLX'ler 20 25 arası el değiştiriyor. 10-15e çürük pert araç veriyolar. Şu keşpekeş piyasada Boyasız Corsa'yı aldığım paraya nasıl sattım hala onu düşünüyorum bazen. Bi o artmadı.

Muharrem C.80
17-12-2019, 04:11
1.5 sene önce 58 sattığım aracı arkadaş epey bir mıncıklayıp 80denen ilana sürdü, satılmadısanıyorumda bakmaya gelen olmuş onu biliyorum. Aynı dönem bende 57 ye aldığım dusterı 73 e verdim geçen gün 1.5 senede piyasa bu hale geldi aslında kimse kâr etmiyor. Enflasyon düzeyinde paranın değerini koruyor okadar.

MyDoNoSe
17-12-2019, 04:36
2.el piyasasına ayar şart. Kendimce şöyle düşündüm şahıslara satış sınırı bir işe yaramadı. Direkt şase numarasına sınırlama gelecek araç 1 yılda 1 veya 2 den fazla el değiştiremeyecek şimdi bazıları acil satmam gerek ama hakkım yok öyle şey olmaz diyecek. Öyle bir durumda gerçekten acil bir durumda gözüne gelmez zaten bizim hükumet vergiyi sever 2 den fazla satışta aracın kasko bedelinin %10 unu ödeyerek ek satış hakkı tanınacak. Binici insanlar zaten satarım diye araba almıyor. Devir uzun vadeli plan devri iyi düşün tart öyle araba al devri. Bir çok insanın mağdur olacağı aşikar ancak ben kendi adıma söyleyeyim piyasadaki simsarlar bunalıp bu işi bırakacaksa ben buna razıyım.

Anıl E.
17-12-2019, 08:30
İsyan etmeyelim şükredelim,bunlar daha iyi günlerimiz :)

NurkanA
19-12-2019, 14:54
aynı konudan herkes gibi bende muzdaribim ki konu açmayı düşünüyordum gördüğüm iyi oldu, Linea ve Symbolü geçtiğimiz ay sattım(piyasa seyrinin altında) şuan yeni araç arıyorum ancak haftalık fiyat arttırımına gidiyor insanlar. Pazarlık yapmayayım tarih bitiminde fiyat düşer diyorum ama 68'den ilana giren 1.2 TSI Polo son haftasında 73500 fiyat çekiliyor 72 son fiyattır diyede dip not eklemiş.Şimdi bana çok ayarsız diyeceksiniz Cooper S baktım yağ yakmasıydı,blok çatlatmasıydı, kronikleriydi hiç o topa girmeyeyim düz cooper alayım dedim, facebook grubunda bir araç buldum. Cam tavansız 1.6 otomatik 2011 model 120K'de herşeyi konuştuk anlaştık ertesi günü haber verin Perşembe veya Cuma işi bitirelim dedim, okeyleştik, dün arkadaşa yazıyorum cevap vermiyor. İlk konuştuğumuzda piyasa biraz yukarda fiyatı uygun tutuyorum demişti zaten, hayır satmıyorum dese yine sorun yok cevap vermemek neden?

insanlar bir garip, araç değiştirecek arkadaşların elinde 'ALTIN' olduğunu belirteyim, zaten piyasa hızla yükseliyor aracınızdan memnunsanız satmayın ve araçla değil insanla uğraşmak mide bulandırıyor.

seri sıralamak gerekirse

-sahibinden satılan bi site var :D ***** sitenin en azından 1 sene kapanmasını çok isterim,yada kuralları değiştirmesini
-Acil ihtiyacın yoksa almayacaksın, satmayacaksın ama piyasayı tutamıyorsun yükseliyor.
-Türkiye'de 3 kişiden 2 si alım satım yapmakta
-tahminen 0 araçlar bu fiyat artımıyla devam ederse 2 seneye patlayacak,yine bir zaman sonra orta sınıf(geliri) olanlar araç alamayacak.
-devletin işine geliyor sonuçta Noter denmiş, Noterler devletin değil arkadaşlar bunu buradan kanıtlayamayacağım ama değil :)

2 Haftadır günlük 3,4 saatimi ***** siteye vermiş biri olarak, aradığım aracı bulamıyorum veya o fiyatlara vicdanım el vermiyor.

biraz uzun oldu saygılarımla

drago
19-12-2019, 15:36
aynı konudan herkes gibi bende muzdaribim ki konu açmayı düşünüyordum gördüğüm iyi oldu, Linea ve Symbolü geçtiğimiz ay sattım(piyasa seyrinin altında) şuan yeni araç arıyorum ancak haftalık fiyat arttırımına gidiyor insanlar. Pazarlık yapmayayım tarih bitiminde fiyat düşer diyorum ama 68'den ilana giren 1.2 TSI Polo son haftasında 73500 fiyat çekiliyor 72 son fiyattır diyede dip not eklemiş.Şimdi bana çok ayarsız diyeceksiniz Cooper S baktım yağ yakmasıydı,blok çatlatmasıydı, kronikleriydi hiç o topa girmeyeyim düz cooper alayım dedim, facebook grubunda bir araç buldum. Cam tavansız 1.6 otomatik 2011 model 120K'de herşeyi konuştuk anlaştık ertesi günü haber verin Perşembe veya Cuma işi bitirelim dedim, okeyleştik, dün arkadaşa yazıyorum cevap vermiyor. İlk konuştuğumuzda piyasa biraz yukarda fiyatı uygun tutuyorum demişti zaten, hayır satmıyorum dese yine sorun yok cevap vermemek neden?

Bu aralar çok fazla satıştan cayan duyuyorum, çünkü her araçta 2. el çıldırmış vaziyette; üstelik kış mevsimindeyiz, tatil bayram seyran da yok.

2017 hasarsız boyasız 1.0 tsi fabia sattım, ekstralarıyla beraber. Alıcı 1.2 tsi manuel için pazarlık yapmış, satan adam vazgeçmiş, 3 kuruş daha eklerim diyip benim araca gelmiş.

Şu an fabia ilanlarına bakıyorum, değil tsi, normal mpi motor bile üzerinde kapak jantlı hali ve 1-2 parça boyasıyla sattığım fiyat. Sadece 1,5 ay oldu ya daha.

Bayram önü - yaz başlangıcı dönemi ne olacak ben merak ediyorum :D Araç sahiplerine tavsiyem mecbur değilseniz ya da yeni alacağınız araç hazır değilse sakın satmayın; 3-5 lira kar edeyim derken yerine koyamıyorsunuz.

BARR
19-12-2019, 15:59
Bu aralar çok fazla satıştan cayan duyuyorum, çünkü her araçta 2. el çıldırmış vaziyette; üstelik kış mevsimindeyiz, tatil bayram seyran da yok.

2017 hasarsız boyasız 1.0 tsi fabia sattım, ekstralarıyla beraber. Alıcı 1.2 tsi manuel için pazarlık yapmış, satan adam vazgeçmiş, 3 kuruş daha eklerim diyip benim araca gelmiş.

Şu an fabia ilanlarına bakıyorum, değil tsi, normal mpi motor bile üzerinde kapak jantlı hali ve 1-2 parça boyasıyla sattığım fiyat. Sadece 1,5 ay oldu ya daha.

Bayram önü - yaz başlangıcı dönemi ne olacak ben merak ediyorum :D Araç sahiplerine tavsiyem mecbur değilseniz ya da yeni alacağınız araç hazır değilse sakın satmayın; 3-5 lira kar edeyim derken yerine koyamıyorsunuz.

Welcome to 90's Turkey. :D

meganes
20-12-2019, 00:41
Araba piyasını herkez biliyor artık moka sardı
Konuyu özet geçiyim geçen bir yerde görmüştüm lafı çok hoşuma gitti yaziyim
hepimiz bataklıkta yaşıyoruz ama bazılarımız yıldızlara bakıyor

burakkaradag
21-12-2019, 15:15
Lanet olsun bu piyasaya çocuğum kanser hastası getir götürünü yapacağım diyen şerefsiz, beni arabamdan nefret ettirdi orasında burasında kusur bulup sattırdı. Çok değil 3 gün sonra üzerine 5 lira daha yazılıp ilana koyuldu ve şu an opsiyonlu diye görünüyor. Daha ne diyeyim ki...

ozan gülle
21-12-2019, 17:31
Alanda satanda kar yok malesef geçen yıl 100 liraya aldığın araba şimdi 130 lira satsan ne olacak yerine koyacağın araçta zamlandı malesef bizim ülkemizin gerçeği bu paramız değer kaybediyor

sword
21-12-2019, 19:47
Tl değer kaybettiği için rakamlar yükseliyor doğal olarak

coolvtec
21-12-2019, 20:36
Tl değer kaybettiği için rakamlar yükseliyor doğal olarak

Bunun adı enflasyon. 40+ yaşında olanlar bilir.
Araç fiyatları sürekli yükselir, hem sıfırı dolayısı ile 2. eli. Gayet normal.

barakuda26
21-12-2019, 21:02
Nisan ayında arabamı sattım 3 ay araç aradım temmuzda aldım zor bela o kadar beklemenin ardından. Bu arada sattığım zaman ile yeni araç arasında sattığım hayli değer kazandı. Aldığım araç sıkıntılı çıktı güzel para harcadım eylülde onuda sattım yine 3 aydır alamıyorum her geçen gün param eridi standartlarımı düşürsem bile araç bulamaz hale geldim. Bu arada nisan ayında sattığım araç +15 bin üstüne koydu. 6 ay arabasız kaldığımamı yanayım zararımamı araç alamayıp bulamamamı.

zyxtellow
21-12-2019, 21:05
Bunun adı bence gayet işgüzarlık bunu başta vagcılar ve hondacılar başlattı yıllar önce öyleki sonra gün geçtikçe piyasası bitmiş modeller bile kervana katıldı sıfır aracın fiyatına göre 10 yaşındaki arabaya fiyat belirlenmemeli sonra zincirleme bu olay devam ediyor bankalardan farklı olarak kim kazanıyor bilemiyorum sonucta pahalı sat pahalı al kar bunun neresinde

Mutlu Değerli
21-12-2019, 23:23
Arkadaşım Haziran ayında 55bin TL'ye 90binde boyasız tramersiz 2012 1.6TDI Polo aldı. Alınca yüklerim filan dediginde maliyet hesabı yapıp bak bu araç sana 75e gelecek, bence hiç elleme filan diyordum. 23bin TL harcadı bugüne kadar. Dün bi ilanları gezdim. 75e extrasız 160binde 2parça boyalı 1600tl tramerli araba satıyolar ve mübadilleride bu para. 55e 40bin kayıtlı araba satıyolar.

_opeth
21-12-2019, 23:25
valla endime 10 yıl müddeti verdim. 2021'de kısmetse yeni araba alacağım. önceki aracı da satınca onun kadar para vermiştim, yenisini alırken de şimdiki arabam kadar hatta daha fazlasını vereceğim gibi duruyor.

NurkanA
22-12-2019, 19:56
Nisan ayında arabamı sattım 3 ay araç aradım temmuzda aldım zor bela o kadar beklemenin ardından. Bu arada sattığım zaman ile yeni araç arasında sattığım hayli değer kazandı. Aldığım araç sıkıntılı çıktı güzel para harcadım eylülde onuda sattım yine 3 aydır alamıyorum her geçen gün param eridi standartlarımı düşürsem bile araç bulamaz hale geldim. Bu arada nisan ayında sattığım araç +15 bin üstüne koydu. 6 ay arabasız kaldığımamı yanayım zararımamı araç alamayıp bulamamamı.

yalnız değilsin hocam,muhtemelen bir çok kişi var aracımı satıp 2 hafta geçmeden ilanda görmem zoruma gitmedi ancak alacak araç bulamıyorum. 30 bin TL etmeyecek araçlar 50-60 Bin bandında gidiyor. borca girmek istemiyorum, ne yapacağımı şaşırdım.

i-vtec07
23-12-2019, 21:25
Sıfır fiyatları düşmeden kesinlikle bu piyasa düşmez başka yolu yok tek yol ötv indirimi oda şuan mümkün gözükmüyo. Elimizdekilere sahip çıkabilsek bari.

Agustos ta 2016 Leon fr aldım 26 binde hatasız büyük ekran seat sound ses sistemli 125 lik manuel 95.750 ye aldım aynı aracın emsalleri 120 lira şuan.

Araba arayanlara tavsiyem peugeot 207 ve 206 bakmaları diğer araçlara göre aşırı yükselmedi fiyatları 35-45 bandında güzel bir dizel 207 alabilirsiniz.

Tunc.
25-12-2019, 08:24
Sıfır fiyatları düşmeden kesinlikle bu piyasa düşmez başka yolu yok tek yol ötv indirimi oda şuan mümkün gözükmüyo. Elimizdekilere sahip çıkabilsek bari.

Agustos ta 2016 Leon fr aldım 26 binde hatasız büyük ekran seat sound ses sistemli 125 lik manuel 95.750 ye aldım aynı aracın emsalleri 120 lira şuan.

Araba arayanlara tavsiyem peugeot 207 ve 206 bakmaları diğer araçlara göre aşırı yükselmedi fiyatları 35-45 bandında güzel bir dizel 207 alabilirsiniz.

35 45 bandında düzgün 207 bulunamuyor pek artık

rebelh
25-12-2019, 08:41
bacanağa araba alıcaz diye bi kaç yerde yazmıştım
kısmet olmadı o gün almak kadjar arıyorduk
bebe kafayı sıyırdı kadjar forumlarına üye olup millete salça oldu etti bursadan 144e bi araba aldı
1 hafta bindi 152500e verdi arabayı
şimdi yine araba bulamıyor o ayrı mesele çünkü sattığını yerine koyamıyorsun ama ilanlara düşmemiş arabalara salça olmak çok mantıklı

HaKo
25-12-2019, 12:32
ben bayadır tamamen zevk için senede bazen 1 bazen 2 kere araç değiştiriyorum. Şu an inanılmaz saçma bir piyasa var. sıfır araç bayilerde yok , ikinci el araç sattığınız gün 20 bin TL arabasına göre 70-80 üstüne koyuyor. Koştura koştura haftasonu bindiğim spor aracımı değiştirdim , 2 sene daha araba almayı düşünmüyorum. Günlük arabamı değiştiremiyorum temiz arabalar bir günde uçuyor , 1 hafta sonra 20 bin üstüne ilan açılıyor , herkes rant peşinde.

Yani diyeceğim o ki , şu an kapanın elinde kalıyor , bir kaç ay sonra bırakın yüksek fiyatları alacak düzgün 2. el araç bile bulamayacaksınız.

Cimmeria
25-12-2019, 12:50
almayin o zaman, satmayin. isyan edin tepki gosterin, hem sikayet edip hem de duzenin icinde kalmaya devam etmenin bir manasi yok ki.

Emre İlbi
25-12-2019, 16:01
Günlük kullandığım arabamın 5. yılı, geçen yıl bir ara kaşıntı tuttu, favorimde ki araçlar 1 ay gibi bir sürede +10 bin ekleyince, en iyisi bildiğin araba dedim vazgeçtim, hali hazırda kullandığınız araç çok sorun çıkarmıyorsa, kullanmaya devam etmek en iyisi, çünkü abime uzun süre araba aradık, düzgün otomobil yok gibi bişey, nadiren temiz araba düşüyor, onlarında fiyatı allahuekber dağlarında, mecburen en az 7-8 bin pahalıya bir araba almak zorunda kaldık