PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar-Euro ve Yurtdýþý Modifiye

grape53
23-12-2019, 10:56
Merhabalar,

Türk parasýnýn son 2 yýlda kaybettiði deðer *****, birde bunun üzerine vergilendirme sistemi revizeleri iyice yüklendi ve yurtdýþý sipariþlerini bloke etti.

Bir süredir yurt dýþýndan parça getirtmeye çalýþýyorum ancak kargo ve vergi getirdiðim parça ile tam olarak ayný fiyata denk geliyor. (Ön-Arka kule gergisi ve Harness Bar.) Bu fiyatlara parça getirmeyi mantýksýz buluyorum ve sipariþ geçmiyorum. Vergi azaltarak veya hiç ödemeden ürünleri nasýl getirtebilirim onu araþtýrýyorum. (Aracým GT86 kullanacaðým ürünleri Türkiye de bulmak neredeyse imkansýz)

Konu ile ilgili birçok yöntem uygulayan arkadaþlar var, bunlardan biri aracý ile Bulgaristana çýkýp parçalarý araca takmak veya parçalarý alýp bagaja saklamak gibi. Ýlk yöntem benim için mümkün deðil. Ýkincisi ise risk içeriyor yakalanýrsan yine vergiye tabi oluyorsun. Yurt dýþýna çýkan birinden bunlarý istesem hava alanýndan geçerken yine vergiye tabii olma ihtimali var.

Yok mudur bu ürünleri vergiden muaf olabileceðimiz bilen, yardýmcý olacak birileri ?

dogukanyol
23-12-2019, 16:19
Türkiye'de yaþýyor Türk vatandaþýysan, yaþam standartlarý maalesef bu þekilde. Ufak tefek parçalarý yurt dýþýndan alýrken satýcýnýza fatura olarak 35 dolar altýnda fiyat belirtmesini isteyebilirsiniz.
Belli bir meblaðýn altýndaki ürünlerden vergi kesilmiyor. Kargo üzerindeki açýklama fiyat gümrükçüyü tahrik etmediði sürece açýp kontrol etmezler. Ben aldýðým yurt dýþý ürünlerini bu þekilde vergiden muaf tutmaya çalýþýyorum.

Rockford
23-12-2019, 22:28
700sterlinlik bi parca getirttim yurtdisindan. Çektiðim cileyemi verdigim vergiye mi neye yanacagimi sasirdim. Bide suçmuþ gibi gumruk memuru tribi çektim. 700pundluk malzeme 10binliraya maloldu. Daha da yurtdisindan bisey getirmeye calismam zaten.

TarikS
24-12-2019, 08:14
Türkiye'de yaþýyor Türk vatandaþýysan, yaþam standartlarý maalesef bu þekilde. Ufak tefek parçalarý yurt dýþýndan alýrken satýcýnýza fatura olarak 35 dolar altýnda fiyat belirtmesini isteyebilirsiniz.
Belli bir meblaðýn altýndaki ürünlerden vergi kesilmiyor. Kargo üzerindeki açýklama fiyat gümrükçüyü tahrik etmediði sürece açýp kontrol etmezler. Ben aldýðým yurt dýþý ürünlerini bu þekilde vergiden muaf tutmaya çalýþýyorum.

Siz son sipariþinizi teslim alalý birkaç ay olmuþ belli ki, artýk 1 kuruþluk malzemede dahi minimum 7.5 TL civarýndan baþlýyor masraflar

grape53
24-12-2019, 08:33

Malesef ürünler genelde hep hacim olarak fazla o tarz bir belirtme yapabilmem mümkün deðil, yine de görüþlerinizi belirttiðiniz için teþekkür ederim.

+soner
24-12-2019, 09:40
Kendimiz gidip getirsek nasýl oluyor durum ?

painkller
24-12-2019, 10:09
Ben japon araçlarý için Kýbrýsa gitmeyi öneririm. Özellikle eski araçlarda harbiden JDM arabalar Kýbrýsa girdiði için, siz ayný modelde camlarý elinizle açarken; orada soðutmalý torpidosundan ýsýtmalý aynasýna koltuklarýna kadar bulabiliyorsunuz. Motor donaným vs bahsetmiyorum bile.

Bendede farklý bir sýkýntý var, New yorkdan usps ile aldýðým parça 11 gündür “Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi /Receive item at office of exchange (Inb)” bu þekilde bekliyor. Ýlk defa bukadar yavaþ iþleyiþ görüyorum. Sanýrým pttde sýkýntýlar mevcut.

VW6R
24-12-2019, 10:11
Almanya’dayým ve tam olarak yapmayý planladýðým iþ bu. Hazýrda yapan bir tanýdýk var hem alýcý hem kendisi güzel kazanç saðlýyor. Varsa Bulgaristan’a gelme durumu olan detaylar için pm atabilir

grape53
26-12-2019, 12:57
Siz son sipariþinizi teslim alalý birkaç ay olmuþ belli ki, artýk 1 kuruþluk malzemede dahi minimum 7.5 TL civarýndan baþlýyor masraflar

Ne gibi vergiler ekleniyor ki üzerine hocam, %18-20 arasý bir vergi ve kargo var diye biliyorum sadece.

TarikS
26-12-2019, 13:07
Ne gibi vergiler ekleniyor ki üzerine hocam, %18-20 arasý bir vergi ve kargo var diye biliyorum sadece.

gümrük sunum ücreti, 4-4.5 lira gib biþeydi geçen aylarla 8 liraya çýkmýþ. üzerine damga vergisi var. belli bir tutar üzerinde %20 gümrük vergisi geliyor

tamamen sürpriz :)

MCN21
26-12-2019, 16:13
Gecen gun 3.5 dolara anahtarlik aldim, 14 tl vergi cikti. Basliklari asagida paylasiyorum.
Gumruk sunum ucreti : 8 TL
Damga Vergisi : 0.70 TL
Gumruk Vergisi : 5.32 TL

Octane
26-12-2019, 16:19
Ispanya'dan bir koyden ev aliyorsun 35 bin euroya. Ispanya sana vatandaslik veriyor. Sonra buradaki vatandasliktan cikiyorsun, burada yasiyorsun. Saglik sistemin gidiyor ama her seyin vergisini geri aliyorsun.

Mutu
26-12-2019, 16:59
Ispanya'dan bir koyden ev aliyorsun 35 bin euroya. Ispanya sana vatandaslik veriyor. Sonra buradaki vatandasliktan cikiyorsun, burada yasiyorsun. Saglik sistemin gidiyor ama her seyin vergisini geri aliyorsun.

min vatandaþlýk verdiði ev ücret 160bin euro idi.

MCN21
27-12-2019, 08:38

Maaþ aldýðýnýz ülke harcamalarýnýz için vergilendirme yapýyor diye biliyorum

Selim.Y
28-12-2019, 05:24

35 bin euro ise ben mevcut evimi satar kiraya çýkarým :D

SpeedlinE™
29-12-2019, 10:22
Kendimiz gidip getirsek nasýl oluyor durum ?

buna cevap verebilecek yok mu ya

coolvtec
30-12-2019, 02:01

Uçak ile bavulda getirebilirsiniz sorun yok. Kiþisel kullaným için. Ama ayný üründen 3-5 tane olursa sorun olabilir. Ticaretini yaptýðýnýz düþünülebilir.

Cimmeria
30-12-2019, 02:09

tabii ki boyle bir sey yok :) Hadi Googlelamaya usendin 35 bin euroya ab vatandasi olunabiliyor olsaydi sirf turkiyeden kac milyon kisi oraya gocerdi bir dusunsene :)

Guncel rakam ev satin alarak yapmak istiyorsan 500.000 euro. Ya da sermaye yatirimi yapmak istiyorsan minimum 1 milyon euronun Ispanyol bankalarindan tahvil vb bir yatirima yatirilmis olmasi.

Portekizden alabilirsin, nufus yogunlugu dusuk yerlerden 280.000 euro ve uzeri ev alirsan ve 5 yil sonunda satmazsan vatandas olabiliyorsun.

Yok benim zamanim yok dersen toplamda 1 milyon euro gibi bir para ile malta vatandasi olabilirsin. Ev aliyorsun, tahvil aliyorsun bagis yapiyorsun falan biraz karisik surec.

En uygunu yunanistan, 250.000 euroluk gayrimenkul alman gerekiyor ama orda da sure uzun, 7 sene bekletiyorlar. Bir arkadas aldi 2 sene once, evrak islerinde de ciddi killik yapiyorlar, guzel avukat masraflari veriyor.

punto_multijet
30-12-2019, 07:41

þans iþi bence.

Kardeþim supercharger getirmiþti Ýngiltereden.

grape53
31-12-2019, 08:34

Son 1 aydýr ciddi araþtýrýyorum, o noktada iþler biraz karýþýk. Þans en büyük faktör çevirip her türlü vergiye de sokabilirler ürünü, direk geçiþte verebilirler. Üç beþ kuruþ para isteyip geçiþte verebilirler. Her þey o noktada gümrük memurunun insiyatifine kalmýþ ülkemizde.

Hali hazýrda isim vermek olmasýn Amerikanýn en meþhur satýþ sitesine Paypalýmýz kapalý olduðundan ve kimse kredi kartý ile ürün satmayý tercih etmediðinde. Ben çözümü aracý ile halletmeyle buldum.

Bir arkadaþ ile tanýþtým konuþtuk konu ile ilgili baya bilgi sahibi birçok ürün getirtmiþ ve tecrübeli. Minimum 5$ olmak üzerei %5 komisyon ile çalýþýyor, daha mantýklý bir yol bulamadým þu anlýk 40-50 $ gözden çýkaracaðým bu seferlik.

grape53
31-12-2019, 08:36

Son 1 aydır ciddi araştırıyorum, o noktada işler biraz karışık. Şans en büyük faktör çevirip her türlü vergiye de sokabilirler ürünü, direk geçişte verebilirler. Üç beş kuruş para isteyip geçişte verebilirler. Her şey o noktada gümrük memurunun insiyatifine kalmış ülkemizde.

Hali hazırda isim vermek olmasın Amerikanın en meşhur satış sitesine Paypalımız kapalı olduğundan ve kimse kredi kartı ile ürün satmayı tercih etmediğinde. Ben çözümü aracı ile halletmeyle buldum.

Bir arkadaş ile tanıştım konuştuk konu ile ilgili baya bilgi sahibi birçok ürün getirtmiş ve tecrübeli. Minimum 5$ olmak üzerei %5 komisyon ile çalışıyor, daha mantıklı bir yol bulamadım şu anlık 40-50 $ gözden çıkaracağım bu seferlik.