Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazada değer kaybı
Geçen sene alkollüyken kaza yaptım.
karşı taraf aracını servise çektirdi ve serviste araçları yapıldı 16.355tl tuttu ve sigortam tarafından ödendi. sigorta benden rücu etti ve bende onlara ödedim.
şimdi karşı taraf kazadan 20 ay sonra benden avukatı aracılığı ile değer kaybı talep edeceklerini ve dava açmadan işi çözebileceğimizi söylüyor.
5000lira gibi bir rakam çıkar ama 4000liraya halledelim falan dedi.
kaza yaptığım araç aileden başka birinin üzerineydi ve sürücü bendim.
şimdi bu bedeli ben ödemiyorum dersem, dava araç sahibine döner mi yoksa sürücüyle ilgili bir durum mu.
not : avukatın tavrını beğenmediğim ve karşı tarafın böyle bişey yapmayacağını bildiğim için konuyu açıyorum. araç sahibiyle görüşeceğim onun gerçekten bir talebi varsa karşılayacağım ancak, avukatın yayık yayık konuşmasından alırız ederiz demesinden karşılarına bilgi sahibi olarak çıkmak istediğim için konuyu açıyorum.
Karşı araba kaç yaşında? 5 yaş üstüne değer kaybı açılamıyor galiba.
Deger kaybi icin araci sirketler var.bunlar kafalarina gore bile carptiginiz kisinin haberi olmadan isteme durumu olabilir.boyle seyler yasandi yani.ben olsam arac sahibi beni aramadan para vermezdim. Aracta neler degisti ki deger kaybi 5bin tutar diyorlar.
Ender abiyle görüş kanka direk. Bu davaların uzmanı kendisi nokta atışı sonuç alırsın.
Sigorta belli bir ucrete kadar deger kaybini karsiliyo, karsilamadigi miktari sizden isteyebilirler.
Ayrıca zamanasiminin dolmasina 4 ay sure kalmis. Belliki biri yonlendirmis.
Sizin olayiniz da siz alkollu oldugunuz icin sigortaniz deger kaybini karsilamayabilir.
Baska sorunuz varsa dm den cevaplayabilirim
Tramerdeki hasarın belirli bir yüzdesine kadar değer kaybı talep edilebiliyor, değiştirilen parçalarda lastik silecek gibi parçalar varsa bunlarda listeden düşürülüyor
Bu değer kaybı olayı enteresan. Hem haklı hem haksız gibi, bi türlü karar veremiyorum.
Hatalı taraf varsa bunun kasko veya trafik sigortası ödüyor. Bu aletler belediye otobüsü değil ki, iş kaybı olsun.
Ha araç kazalı diye işlem görüyor, bundan dolayı haklı bulunuyor, emsal bununla başladı zaten. Ancak kaskonun verdiği ücret ile de araç zaten yenileniyor, tamir ediliyor falan filan.
Örneğin biz "değişen" dedik mi öcü gözüyle bakılıyor ancak bir toplantıda duyduğuma göre, kendilerinin yalancısıyım, yurtdışında Avrupa'da falan adamlar bunu "parça yenilenmesi" şeklinde değerlendirip öyle bakıyormuş olaya.
Tabi burada hatalıyı biraz da cezalandırma durumu hakim.
Bilemiyorum, iki taraf olarak da düşünüyorum, hem haklılık hem haksızlık var. Enteresan mevzu.
Bir de bu tavırlar olunca insanın gerçekten hoşuna gitmiyor. Gereksiz-sebepsiz zenginleşme falan gibi bir şey olmaz mı acaba hukuken?
Çünkü atıyorum, "arabam ben satarken kazalı diye nitelendirilecek, benim zararım olacak" argümanından hareket ediliyor. Tamam doğru, ama zararının ne kadar olacağı belli mi? 50 aldın, 20 altına sattın diyelim. Nereden bileceğiz? Veya 5 aldın, 10 altına sattın... Hiç bir zaman kâr mı zarar mı ettin belli değil. Kime göre neye göre belirliyoruz değer kaybını? Bu da bana hep muamma geliyor.
karşıdaki aracın ilk kazası ise değer kaybı alabilir, daha önce kazası varsa değer kaybı alamaz diye biliyorum
Konuya gireceğim ama bir şey sorayım. Benim araca vurup kaçtı biri.kameradan tespit ettim polise tutanak tutturdum. Tutanağı gidip Göztepe trafik şubeden aldım. Arabayı yaptırdım benim kasko karşı tarafa rücu etti. Her şey güzel. Değer kaybı için karşı tarafın sigortasına yazdım fakat kusur oranı yazmadığı için verilemez dedi. Zaten adam park halinde gelip vurmuş daha ne kusuru olacak
Konuya gireceğim ama bir şey sorayım. Benim araca vurup kaçtı biri.kameradan tespit ettim polise tutanak tutturdum. Tutanağı gidip Göztepe trafik şubeden aldım. Arabayı yaptırdım benim kasko karşı tarafa rücu etti. Her şey güzel. Değer kaybı için karşı tarafın sigortasına yazdım fakat kusur oranı yazmadığı için verilemez dedi. Zaten adam park halinde gelip vurmuş daha ne kusuru olacak
çamura yatmaya bahane bulmuşlar dava yoluyla alırsınız değer kaybını
çamura yatmaya bahane bulmuşlar dava yoluyla alırsınız değer kaybını
Teşekkürler. Kardeşimin başına gelmişti mail ile almıştı direkt. Bende mail attım ama 500 tl hesaplamıştı benim exper. 500 tl içinde davaya değmez tabi
AliGizda
07-01-2020, 15:21
Bende bir soru sorayım, geçenlerde yolumda giderken 4 yolda sağımdan gelen araç bana sağ arka tamponumdan vurdu. Tutanaklarımızı tuttuk ve kusur oranı %100 bana verildi. Tramerden baktığımda robot kaza resmi benim aracım önden diğer araca önden vurmuş gibi çizilmişti. Fakat biz tutanakta böyle tutmadık. Sonuca itiraz ettiğimde kusur oranı yine bana verildi. Bu sonuç normal mi?
+ olarak yeni düzenlemeyle 165.000 km sınırı getirildi 165.000 km fazlası olan araçlardan değer kaybı taleb edilemiyor.
Bende bir soru sorayım, geçenlerde yolumda giderken 4 yolda sağımdan gelen araç bana sağ arka tamponumdan vurdu. Tutanaklarımızı tuttuk ve kusur oranı %100 bana verildi. Tramerden baktığımda robot kaza resmi benim aracım önden diğer araca önden vurmuş gibi çizilmişti. Fakat biz tutanakta böyle tutmadık. Sonuca itiraz ettiğimde kusur oranı yine bana verildi. Bu sonuç normal mi?
Kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı sağdan gelen aracındır. Bu şekilde yorumlanmış muhtemlen olay.
AliGizda
08-01-2020, 07:51
Kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı sağdan gelen aracındır. Bu şekilde yorumlanmış muhtemlen olay.
Peki ben yolu almış, geçmiş hatta bitirmişim neredeyse arka sağ köşeden vuruyor bana araç. Yine de sonuç böyle mi olur?
Peki ben yolu almış, geçmiş hatta bitirmişim neredeyse arka sağ köşeden vuruyor bana araç. Yine de sonuç böyle mi olur?
Orası muallak. Elinde bunu ispatlayacak birşey varsa kullan.
Sen kavşağa önce girdiysen (öteki araba daha ortada gerçekken yokken), geçiş hakkı kavşak içindeki aracındır.
AliGizda
08-01-2020, 08:31
Orası muallak. Elinde bunu ispatlayacak birşey varsa kullan.
Sen kavşağa önce girdiysen (öteki araba daha ortada gerçekken yokken), geçiş hakkı kavşak içindeki aracındır.
Aracım Station Wagon, sağ arka tampon köşeden aldı darbeyi. ben görmedim kendisini görsem zaten yol veririm.
şimdi sorgulattım da araba 5 yaşından büyük ve 2010 da 'KTT' bedelsiz bir kazası var ? yok mu detayı iyi bilen aydınlatacak birisi ?
Bence verme dostum al o 4000 lirayi altina faize biseye koy unut. Ugraşsın dursunlar dava bitene kadar zaten o para 5-6 bine çıkar kaybedersen en azindan ugraştirdim dersin. Ki kazanma ihtimalinde var. Ozamanda parayi ceker catir catir yersin. En azindan ben oyle yaparim. Bu avukatlar para koparmak icin herseyi yapiyolar. Zaten okadar emin olsa seni aramaz, uğraşmadan parayi indiregandi yapasi var butun mesele o. Akbaba gibi sirketler var benim abimide aramişlar kaza gecirmisiniz gecmis olsun soyle boyle karsi taraftan para aliriz diye akil vermisler. Abim reddetmis karsi taraf efendi bi tipti gerek yok demisti.
Trafikte millet milyonluk araclarla geziyor. Simdi bu araclardan biri ile kazaya karışsak adaminda airbagler acilsa perte ciksa arac vs. ne b.k yicez. Trafik sigortasi 39 bin lirasini karsiliyomuş. Adamin zaten deger kaybi 150 -200 bini bulur. Millet milyonluk arabayla gezecek stresini biz mi cekecez.
Sağ olsun buraya da üye olan ender abi yardımcı oldu. O km(140.000) ve o modelde benden alabileceği en fazla rakam 700tl gibi rakamları bulabilirmiş. yani avukat bizden ne koparırsam derdine düşmüş. ben aramadım aradığında da elinden geleni ardına koyma demeyi düşünüyorum. insanlar iyice ahlaksızlaştılar.
yeni konu açmamak adına buraya yazıyım,
babam mayıs ayında kaza yaptı. karşı taraf %100 suçlu bulundu. özel tamirhanede yan sanayi parça kullanılarak yapıldı. sanırım sadece bagaj değişmişti. bugün cep numarasından biri arayıp, aracınız 2009 model olduğu için değer kaybı alamıyorsunuz fakat hasar tazminatı alabilirsiniz. sistemde görünen 2850 tl minimum para alabilirsiniz. dava 2 3 ay sürer. noterde bizim anlaşmalı olduğumuz avukata kısıtlı vekalet vermeniz gerek araç plakasını ekletip dedi. biz sizden herhangi bir para almıyoruz, avukatta almıyor. dava sonunda karşı sigorta şirketine 2 adet iban gönderiyoruz, biri sizin diğeri bizim biz karşı taraftan 600 lira alıyoruz dedi.
ben işin içinde dolandırıcılık var diye düşünüyorum. bu işi bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Değer kaybı alabilmek için aracın yaşı bir kısıt değil. 1905 model arabaya da değer kaybı çıkabilir.
Karşı aracın trafik poliçesini kestirmiş olduğu sigorta şirketine şahsen başvuruda bulunun.
Karşı aracın trafik poliçesi 01/04/2020 öncesi kesilmiş ise km sınırı mevcut hesaplamada, 165bin gibi bişeydi diye hatırlıyorum. Bu uygulamada sigorta şirketine şahsen bir dilekçe yazarak veya herhangi bir sigorta eksperine ücreti karşılığında değer kaybı raporu yazdırarak başvurabilirsiniz.
Karşı aracın trafik poliçesi 01/04/2020 ve sonrası kesilmiş ise km sınırı yok. Bu uygulamada sigorta şirketine başvurduğunuzda size SBM üzerinden random bir eksper atayacaktır. Hiç bir ücret ödemezsiniz. Eksper raporunu tamamlayıp sigorta şirketine iletir. Şirket de ödemenizi yapar.
Bu avukata vekalet verdiğinizde bu yolları izler. + olarak tahkime başvurması muhtemel. Trafik sigorta poliçesi genel şartlarında eşdeğer parça ibaresi geçtiği için sigorta şirketleri buna dayanarak yan sanayi parça kullanımına gider. Bu tür avukatlar tahkim komisyonuna başvurarak, aracın layıkıyla onarılmadığı gerekçesiyle orijinal parça tutarı ve aracı orijinal şekilde toplamaya yetecek işçilik tutarı talep ederler. Bire bir yaşamadık fakat duyduğuma göre olumlu sonuç alıyorlarmış.
Kabaca durum böyle. Ama tabi sizin arayan kişiler gerçekten dolandırıcı olabilir, dikkat etmek gerek :)
aynı olay içindeyim aracım kaza yaptı yüzdeyüz suçlu karşı tarafın trafik sigortası hasarı karşıladı şuan sağlam bu işlerle uğraşan değer kaybıyla alakalı güvenilir bi avukata ihtiyacım var.
Kendiniz dilekçe mail atınca genelde alıyorsunuz ama bazen ödeme yapmıyorlar. Bende facebook grubunda bir arkadaşa yardımcı avukat buldum bu işlerle icra ile uğraşan ama yine yokuş yaptı sigorta vur kaç olduğu için. Avukat İstanbul’da yüzde 20 alıyor
Bu arada benim olay için tahkime başvurdu oda 6 ay falan sürecek dedi.
serkanOC
17-05-2021, 15:27
Değer kaybı alabilmek için aracın yaşı bir kısıt değil. 1905 model arabaya da değer kaybı çıkabilir.
Karşı aracın trafik poliçesini kestirmiş olduğu sigorta şirketine şahsen başvuruda bulunun.
Karşı aracın trafik poliçesi 01/04/2020 öncesi kesilmiş ise km sınırı mevcut hesaplamada, 165bin gibi bişeydi diye hatırlıyorum. Bu uygulamada sigorta şirketine şahsen bir dilekçe yazarak veya herhangi bir sigorta eksperine ücreti karşılığında değer kaybı raporu yazdırarak başvurabilirsiniz.
Karşı aracın trafik poliçesi 01/04/2020 ve sonrası kesilmiş ise km sınırı yok. Bu uygulamada sigorta şirketine başvurduğunuzda size SBM üzerinden random bir eksper atayacaktır. Hiç bir ücret ödemezsiniz. Eksper raporunu tamamlayıp sigorta şirketine iletir. Şirket de ödemenizi yapar.
Bu avukata vekalet verdiğinizde bu yolları izler. + olarak tahkime başvurması muhtemel. Trafik sigorta poliçesi genel şartlarında eşdeğer parça ibaresi geçtiği için sigorta şirketleri buna dayanarak yan sanayi parça kullanımına gider. Bu tür avukatlar tahkim komisyonuna başvurarak, aracın layıkıyla onarılmadığı gerekçesiyle orijinal parça tutarı ve aracı orijinal şekilde toplamaya yetecek işçilik tutarı talep ederler. Bire bir yaşamadık fakat duyduğuma göre olumlu sonuç alıyorlarmış.
Kabaca durum böyle. Ama tabi sizin arayan kişiler gerçekten dolandırıcı olabilir, dikkat etmek gerek :)
Konuyu pörtletmek, yazılanı tekrarlatmak gibi olmasın ama;
17 Şubat sabah bastıran karla beraber trafik kilit olmuştu.. dakikada 3mt giden trafik.. böylesine duran bir trafikte arkadan çarptılar.. tampon onarılabilmesine rağmen yetkili serviste değiştirdim karşı tarafın sigortası ödedi. Bugün X danışmanlık hukuk bürosu ndan aradılar değer kaybı talep etmemişsiniz vekalet verin min 2300 lira (7-8 e kadar yolu var) alalım %25 i bizim.. anlamadığım bu %25 benim cebime girecek olan paradan mı çıkacak ? çok çetrefilli değilse ben şahsen bu işi nasıl yapabilirim ?
serkanOC
17-05-2021, 15:31
Konuyu pörtletmek, yazılanı tekrarlatmak gibi olmasın ama;
17 Şubat sabah bastıran karla beraber trafik kilit olmuştu.. dakikada 3mt giden trafik.. böylesine duran bir trafikte arkadan çarptılar.. tampon onarılabilmesine rağmen yetkili serviste değiştirdim karşı tarafın sigortası ödedi. Bugün X danışmanlık hukuk bürosu ndan aradılar değer kaybı talep etmemişsiniz vekalet verin min 2300 lira (7-8 e kadar yolu var) alalım %25 i bizim.. anlamadığım bu %25 benim cebime girecek olan paradan mı çıkacak ? çok çetrefilli değilse ben şahsen bu işi nasıl yapabilirim ?
https://i.hizliresim.com/o5s72gn.jpeg (https://www.hizliresim.com/o5s72gn)
Geçmiş olsun öncelikle.
Karşı aracın trafik poliçesi 01/04/2020 ve sonrası başlangıçlı olsa idi değer kaybı, hasar tutarı - km - rayiç baz alınacak hesaplanacaktı.
Fakat fluencenin poliçesi 19/02/2020 başlangıçlı. Bu da eski yöntem ile hesaplanması gerektiğini gösteriyor. Eski hesaplama yönteminde plastik ve mekanik parçalar hiç bir suretle dikkate alınmıyor maalesef. Eğer sadece tampon değiştiyse bir şey çıkmayacaktır.
Genel bilgi olarak sizi arayan sahtekarlar ile ilgili de yazayım. Bu firmalar sizden farklı bir işlem yapmayacak başvurmak için. Siz de şansınızı denemek istiyorsanız karşı aracın trafik poliçesini kestirdiği sigorta şirketi ile görüşüp, değer kaybı başvurusunu nasıl aldıklarını öğrenip başvuruda bulunabilirsiniz.
Bu sahtekar firmaların sizden vekalet istemelerinin sebebi, sizin bilginiz olmadan kazada haksızsanız kusur itirazı, yatma parası, eğer trafikten onarıldı ise layıkıyla onarılmadığı gerekçesiyle ek hasar talebi ve kaskodan aldıysanız dahi kazada haklıysanız, karşı aracın trafiğine hiç hasar ödemesi almamışçasına yeni hasar dosyası açmaya çalışacaklardır :) Sizin bunlardan hiç bir karınız olmaz, hatta haberiniz bile olmaz. Tüm aracı firmaları ateşe atmayalım, yalnızca değer kaybı başvurunuzu yapıp takip edenler de var fakat yukarıda anlattığım gibi, sizden fazla bir işlem kesinlikle yapmıyorlar.
Eğer ben uğraşamam kardeşim illa vekalet verecem diyorsanız, vekaleti plaka ve kaza tarihi ile sınırlandırın. Yalnızca değer kaybı ödemesi takibi için olduğunu mutlaka belirtin.
araç değer kayıplarında değilde yaralanmalı trafik kazalarında bedeni hasar özürlülük/engellilik/maluliyet dosyalarında hekim olarak bilirkişilik yapıyorum. sigorta şirketlerinin kişide meydana gelen özürlülüğe bağlı mağdura ödeme yapmamak için attıkları taklaları görünce şunu anladım;
1- büyük ve tanınmış sigorta şirketlerine 100-200 daha fazla verin onlara poliçe kestirin
2- haklarınızı almak için gerekirse avukata %20-30 la anlaşın ama genede bir şekilde o paranızı alın!
yazmayı unuttum
3- her önüne gelen avukata vekalet vermeyin. sigorta hukukunu yalamış yutmuş avukatlara vekalet verin.
serkanOC
18-05-2021, 08:11
çok teşekkür ederim ben elimden geldiğince halletmeye çalışayım.. hiç başımı ağrıtmaya niyetim yok vekalet falan uğraşamam.. tampon dedim ama faturada sis farı, boya işçiliği, elektrik işçiliği, bagaj kapağı onarımı vs vs gidiyor toplam fatura tutarı da 3770 lira..
Bagaj kapağında işlem var ise hesaplamaya dahil edilir. Yalnızca daha önce bagaj kapağında işlem olmaması gerekir. Diğer plastik parçalar dikkate alınmaz.
Siz şahsen başvuruda bulunun, mutlaka sonuç alırsınız.
geçen bizim ticari taksiye çarptılar rapor tuttuk aramızda adam suçunu zaten kabul etmişti aradan biraz zaman geçti bir avukat arıyor acil vekalet göndermeniz gerekiyor karşı tarafa değer kaybı davası açacağız ticari araç olduğu için yattığı günleri de tahsil edeceğiz 3 bin civarı bir para alacağız. Dedim kardeşim kapat telefonu adamla anlaşmışız zaten 500 binde Km'de komple sarıya boyanmış bir araç için ne değeri adamın canını yakmaya gerek yok dedik siz dosyaya nereden ulaştınız falan deyince dahada aramadılar.
yıldırımbyzt
19-05-2021, 20:47
Abiler peki bunun bir süresi var mı? Geçen sene temmuz ayında park halinde olan arabaya vurdular tutanak tuttuk dosya daha hızlı ilerlesin diyerek kaskodan açtık dosyayı bu durumda bizde değer kaybı alabir miyiz. İki sigorta şirketi aynı bu arada
barakuda26
20-05-2021, 08:38
Abiler peki bunun bir süresi var mı? Geçen sene temmuz ayında park halinde olan arabaya vurdular tutanak tuttuk dosya daha hızlı ilerlesin diyerek kaskodan açtık dosyayı bu durumda bizde değer kaybı alabir miyiz. İki sigorta şirketi aynı bu arada
Alınabilir şuanda başvurursanız.
Sigorta acentenize başvurursanız eksperin bilgisini size versin. Oradan eksper raporu vs tedarik edip başvuru yapabilirsiniz.
TolgaEsentepe
21-05-2021, 09:40
çok teşekkür ederim ben elimden geldiğince halletmeye çalışayım.. hiç başımı ağrıtmaya niyetim yok vekalet falan uğraşamam.. tampon dedim ama faturada sis farı, boya işçiliği, elektrik işçiliği, bagaj kapağı onarımı vs vs gidiyor toplam fatura tutarı da 3770 lira..
yanlış anlamayın da, tampon için neyin değer kaybını alacaksınız ? plastik aksam ne zamandan beri değere girdi ?
zaten mağdur olmamışsınız sıfır tampon takılmış.
Bu kadar da şey etmemek lazım bence.
serkanOC
21-05-2021, 10:12
yanlış anlamayın da, tampon için neyin değer kaybını alacaksınız ? plastik aksam ne zamandan beri değere girdi ?
zaten mağdur olmamışsınız sıfır tampon takılmış.
Bu kadar da şey etmemek lazım bence.
yok yanlış anlayacağım bir şey yok.. şöyle izah edeyim merakını gidereyim..
Konu başka yere gitmesin isterim ama sıfır aldım tam 2 sene oldu henüz 10k km olmadı.. tavan-tampon dahil şeffaf kaplama, iç, motor koruma falan yaptırıyorsun.. hatta öyle ki tozlanmasın diye üstünde sürekli yarım branda tutuyorsun.. paspaslar eskimesin diye üstüne bi kat daha paspas seriyorsun falan filan böyle obsesif biriyim.. Ben zaten motor kullanıyorum ama yazıyolarla 'boya takıntısı olan' diye.. var bende o biraz.. plastik dersen bugünün arabalarının yarısı plastik.. 5008 bagajda plastik.. bırak tamponun değişmesini jantında kılcal çizik yok..
Durum böyle olunca tampon değere biniyor kardeşim.. satacak olsam evet km avantajı var bakımı olduğu belli falan ama tramer var.. trameri olmayan tercih edilebilir.. bunun için benim 2 veya 3 senelik temiz kalması için uğraştığım emeğimi çöpe atmam gerekecek. ne yalan söyliyeyim bu bakım/koruma olayını da zevk için yapıyorum..ordan bakınca talebimin aç gözlü bir tavır olarak algılandığını tahmin edebiliyorum.. niyetim kimseden faydalanmak koparmak değil süreci de öğrenmiş olurum hem..
çok uzamasın bütün bu şahsi takıntıları bir kenara bırakırsan sana bi soru; Neden almayayım ?
TolgaEsentepe
21-05-2021, 11:31
yok yanlış anlayacağım bir şey yok.. şöyle izah edeyim merakını gidereyim..
Konu başka yere gitmesin isterim ama sıfır aldım tam 2 sene oldu henüz 10k km olmadı.. tavan-tampon dahil şeffaf kaplama, iç, motor koruma falan yaptırıyorsun.. hatta öyle ki tozlanmasın diye üstünde sürekli yarım branda tutuyorsun.. paspaslar eskimesin diye üstüne bi kat daha paspas seriyorsun falan filan böyle obsesif biriyim.. Ben zaten motor kullanıyorum ama yazıyolarla 'boya takıntısı olan' diye.. var bende o biraz.. plastik dersen bugünün arabalarının yarısı plastik.. 5008 bagajda plastik.. bırak tamponun değişmesini jantında kılcal çizik yok..
Durum böyle olunca tampon değere biniyor kardeşim.. satacak olsam evet km avantajı var bakımı olduğu belli falan ama tramer var.. trameri olmayan tercih edilebilir.. bunun için benim 2 veya 3 senelik temiz kalması için uğraştığım emeğimi çöpe atmam gerekecek. ne yalan söyliyeyim bu bakım/koruma olayını da zevk için yapıyorum..ordan bakınca talebimin aç gözlü bir tavır olarak algılandığını tahmin edebiliyorum.. niyetim kimseden faydalanmak koparmak değil süreci de öğrenmiş olurum hem..
çok uzamasın bütün bu şahsi takıntıları bir kenara bırakırsan sana bi soru; Neden almayayım ?
plastikden kastım tampondu.
tekrar yanlış anlamayın dediğimi, hayat kısa abi. bu kadar kafaya takmaya değmez. Nihayetinde kapının önüne attığımız bir mal.
barakuda26
21-05-2021, 14:01
Değer kaybı haklı olan taraf için tanınan bi hak.
Eğer imkan varsa alın az çok değer kaybınızı, şansınızı deneyin.
Sigorta dediğimiz olay bunun için var zaten.
Kimse kimsenin kusuru yüzünden zarar etmek zorunda değil.
Bana da sürekli geçmiş kazalarla benzer telefonlar geliyor.
Sürekli olarak adınıza dava açalım şu kadar kazanırız vs. diye.
Avukat sayısı oldukça arttı iyileriniz tabi ki tenzih ederim ama pasta küçüldüğü için sanırım iş imkanı yaratmaya çalışılıyor gibi geldi.
barakuda26
21-05-2021, 15:27
Değer kaybı haklı olan taraf için tanınan bi hak.
Eğer imkan varsa alın az çok değer kaybınızı, şansınızı deneyin.
Sigorta dediğimiz olay bunun için var zaten.
Kimse kimsenin kusuru yüzünden zarar etmek zorunda değil.
Cümlelerime ilaveten, her arayana sakın güvenmeyin. Direkt vekalet isteniyor bu işlemlerde çünkü. Kendi bildiğiniz tanıdığınız avukatlarla görün işinizi eğer avukat ile yapmak istiyorsanız işlemi. Öncesinde acentenize danışabilirsiniz avukata gidin veya kendimiz halledebiliriz avukatlık durum yok tarzı yardımcı olurlar.
serkanOC
21-05-2021, 15:45
plastikden kastım tampondu.
tekrar yanlış anlamayın dediğimi, hayat kısa abi. bu kadar kafaya takmaya değmez. Nihayetinde kapının önüne attığımız bir mal.
Yok abicim niye yanlış anlayayım zaten bana telefon gelene kadar tampondan değer kaybı alacağımı bile bilmiyordum uğraşmaya da değer bulmazdım.. dolandırılmaya çalışıldığımı düşünerek karşı tarafı nasıl rencide edebilirimin peşine düştüm aslında.. anladığım o ki yok dolandırıcı değiller..
mesela ben karşı tarafın trafiği hasarımı karşıladı diye biliyordum.. keza da öyle olmuş ama benim kaskom yapmış onarımı sonrasında karşı tarafın trafiğinden tahsil etmiş.. şimdi kendi kaskomdan exper raporu, servis faturası, onarıma ait foto, tutanak vs bekliyorum ki karşı tarafın trafiğine gönderip değer kaybı dosyası açtırabileyim.. yaşayıp öğrenmekte istiyorum bi bakıma..
#barakuda26 dediğin gibi şahsen yapılmayacak iş değil belki ben beceremem ama aile veya şirket avukatınız yoksa tanımadıklarınıza güvenmeyin..
https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/kusursuz-surucuye-sigorta-cezasi-6460132/
Ozan Özer
11-08-2021, 15:50
beyler selamlar;
değer kaybı için kendimiz başvuruda bulunmak istersek ne yapmamız gerekiyor?
SBM Uzerinden Arac Değer Kaybı Tazminat Talebinde Bulunma ve Eksper Atama İşlemi Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TGc6-DTgqHY&t=23s)
Detaylı anlatım mevcut.
Ozan Özer
11-08-2021, 17:20
SBM Uzerinden Arac Değer Kaybı Tazminat Talebinde Bulunma ve Eksper Atama İşlemi Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TGc6-DTgqHY&t=23s)
Detaylı anlatım mevcut.
çok teşekkürler.
beyler selamlar;
değer kaybı için kendimiz başvuruda bulunmak istersek ne yapmamız gerekiyor?
özet olarak karşı tarafın sigorta şirketine kısa bir dilekçe yazıyorsun. Dilekçede tutanak numarası, plakalar gibi bilgilere ek iban'ın ve iletişim bilgilerini de ekliyorsun. Bu metni e-posta ile gönderdikten sonra beklemeye geçiyorsun. Ben bu şekilde yaptım ve takip eden 2-3 hafta içinde kendi belirledikleri ücret haber verilmeden hesabıma yattı.
Ozan Özer
12-08-2021, 09:56
özet olarak karşı tarafın sigorta şirketine kısa bir dilekçe yazıyorsun. Dilekçede tutanak numarası, plakalar gibi bilgilere ek iban'ın ve iletişim bilgilerini de ekliyorsun. Bu metni e-posta ile gönderdikten sonra beklemeye geçiyorsun. Ben bu şekilde yaptım ve takip eden 2-3 hafta içinde kendi belirledikleri ücret haber verilmeden hesabıma yattı.
bilgi için teşekkürler öncelikle.
SBM'nin sitesinden gitmek istediğimde 2.adımda kalıyorum.İlgili adımda karşı tarafın trafik sigorta bilgilerinin girilmesi gerekiyor.Tümünü giriyorum ancak muhtemelen hasar dosyası benim kaskom üzerinden açıldığı için yazmış olduğum dosya numarasını kabul etmiyor sistem.
Karşı tarafında trafik sigortası anadolu.Bugün bir arayıp görüşeceğim kendileriyle.
barakuda26
12-08-2021, 10:10
bilgi için teşekkürler öncelikle.
SBM'nin sitesinden gitmek istediğimde 2.adımda kalıyorum.İlgili adımda karşı tarafın trafik sigorta bilgilerinin girilmesi gerekiyor.Tümünü giriyorum ancak muhtemelen hasar dosyası benim kaskom üzerinden açıldığı için yazmış olduğum dosya numarasını kabul etmiyor sistem.
Karşı tarafında trafik sigortası anadolu.Bugün bir arayıp görüşeceğim kendileriyle.
Abi acentenle bi görüş muhakkak, onlarda yardımcı olacaktır prosedürlerle ilgili.
E devlet bazen ilerletmiyor ve eksper atanamıyor dosyaya haliyle.
Genelde şirketlerin işleyişi, Beyan, ıban ve iletişim bilgileri içeren bi yazı ve eksper raporu.
Karşı tarafın mailine bunlarda gönderilebilinir direk ama acenteyle de görüş derim.
Ozan Özer
12-08-2021, 10:48
Abi acentenle bi görüş muhakkak, onlarda yardımcı olacaktır prosedürlerle ilgili.
E devlet bazen ilerletmiyor ve eksper atanamıyor dosyaya haliyle.
Genelde şirketlerin işleyişi, Beyan, ıban ve iletişim bilgileri içeren bi yazı ve eksper raporu.
Karşı tarafın mailine bunlarda gönderilebilinir direk ama acenteyle de görüş derim.
bilgi için teşekkürler.
Tanıdık bir eksper ile görüşme sağladım.SBM üzerinden başvuru yapıldığında eksper atama ücreti çıkacağını iletti.
Faruk bey'in de söylemiş olduğu üzere dilekçe ile başvurmamın daha sağlıklı olacağını belirtti.
Kazaya atanan eksperden, ekspertiz raporunu bekliyorum.Diğer evraklarım hazır durumda.O da geldiğinde dilekçe ile karşı tarafın sigorta firmasına dilekçemi iletiyor olacağım.
SBM üzerinden yapılan başvuruda herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, o bilgi yanlış.
SBM'den açacağınız değer kaybı dosyası rastgele bir ekspere düşecektir. Eksper de kusurlu aracın trafik poliçesi hangi sigorta şirketine ait ise faturasını ona keser ve ödemesi o şirketten alır.
Ozan Özer
12-08-2021, 13:03
SBM üzerinden yapılan başvuruda herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, o bilgi yanlış.
SBM'den açacağınız değer kaybı dosyası rastgele bir ekspere düşecektir. Eksper de kusurlu aracın trafik poliçesi hangi sigorta şirketine ait ise faturasını ona keser ve ödemesi o şirketten alır.
Ok, Bu konuyu da netliğe kavuşturmuş olduk.İlerleyen dönemlerde bu konuyla başbaşa kalacak arkadaşlara yön göstermiş oluruz.Teşekkürler.