Orijinalini görmek için tıklayınız : Led Tv Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Bütçe olarak en fazla 2.300-2.400 düşünüyorum ortalama 40 inç düşünüyorum.
Daha önce Vestel vardı smart tv, wifi gibi özellikleri yoktu.
Tvden anlamam, biraz araştırdım.
Samsung da Tizen işletim sistemi varmış en sorunsuz takılmadan çalışanı bu diyorlar yorumlarda. Netflix, YouTube gibi uygulamalar olmasını istiyorum. Smart tv olunca hepsinde oluyor mu Netflix mesela.
İş yerinde arkadaşlar kesinlikle Phlips almalısın diyorlar.
Bi yandan Toshibaya bakıyorum neticede Japon malı.
Tavsiyeniz hangi marka olurdu?
razzmatazz
03-01-2020, 09:16
Tv de LG den vazgeçmem. Şahsen işletim sistemi en kullanışlı LG bana göre
LG de ekranda koruma paneli var görüntü biraz mat ama Samsungda koruma paneli yok görüntü daha canlı ve renkler daha iyi bu iki markadan başka alma smart alacaksan içinde youtube netflix uygulamarı üzernden film vs izliyebilirsin onunda wifi olanını al kablolu olanlarıda var nadir de olsa. Philips çok yavaş aman uzak dur sorunları var Toshiba ise tutunamadı piyasada ben yıllardır çalıştım bu sektördeyim. Tavsiyem samsung dan yana ürün kalitesi şık servis ağı iyi muazzam !
individual
03-01-2020, 16:38
Ben LG kullanıyorum.Önünde panel koruma paneli var.Ben görüntü kalitesinden memnunum.
İşletim sistemi webos.Çoğu uygulama yüklü geliyor ara ara güncellemeside geliyor.Netflix youtube tivibu bluetv digitürkplay hepsi var.Puhu tv sadece yok.
Bu saydığım uygumalardan en hızlı güzel çalışan netflix youtube digitürk play.Bluetv uygulamasını yapan arkadaşlar her yere ön izleme videosu yapmışYazılımın açılması dizi film seçmek zulm.Aynı tv'de netfilix digitürk çok iyi çalışıyor.
Kullandiginiz tvlerin modellerini de yazar misiniz 5-6 bin lira arasında led tv arayışındayım bende.
volume81
03-01-2020, 18:31
bütçeyi aşıyor sanırım ama evde LG 50UM7600PLB kullanıyorum, aşırı memnunum hem panel kalitesi hem işletim sistemi hemde akıllı kumandası vs olsun tavsiye ederim.
3600tl gibi bir fiyatı var bu arada F/P olarak gayet iyi bir ürün :)
bütçeyi aşıyor sanırım ama evde LG 50UM7600PLB kullanıyorum, aşırı memnunum hem panel kalitesi hem işletim sistemi hemde akıllı kumandası vs olsun tavsiye ederim.
3600tl gibi bir fiyatı var bu arada F/P olarak gayet iyi bir ürün :)
Ahmet kaç mhz değerinde acaba yani tarama hızı ?
Kanal geçişleri nasıl ?
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler.
Az önce Samsung 40N5300 modelini aldım.
Vatan, Media Markt, Teknosa hepsini gezdim satıcı arkadaşlarla görüştüm hepsinin ortak fikri Samsung Tizen işlemciydi.
En son Samsungun kendi mağazasında en uygun fiyata buldum.
volume81
06-01-2020, 21:52
Ahmet kaç mhz değerinde acaba yani tarama hızı ?
Kanal geçişleri nasıl ?
tarama hızını bulamadım
Aşağıdaki sitede refresh rate 60hz diyor. bide frame interpolation 100 diye bişey var nedir ne değildir bilmiyorum :)
49.5" LG 50UM7600PLB - Specifications (https://www.displayspecifications.com/en/model/7bba18b7)
50-100hz arasındaki algılayacak göz bende yok galiba panel ile ilgili herhangi bir problemim olmadı :)
volume81
06-01-2020, 22:01
Edit:
Şimdi baktım refresh rate'in önemi altyazı geçerken felan mış denilene göre 50hz ile 100hz arasında dikkatli bakınca fark ediliyomuş.
+ olarak genelde büyük üreticiler panel'in hızlandırmaktan ziyade yazılımsal olarak hızlandırmayı yapıyorlarmış
Frame interpolation dediği de o zaten
Movies are almost always filmed 24 frames per second, or 24Hz. Live TV shows at 30 or 60.
Most TVs refresh at 60, some higher-end models at 120. Some older 1080p LCD TVs refreshed at 240Hz.
demişler abiler.
Sonrada eklemişler
LG TruMotion, Samsung Motion Rate,Sony MotionFlow XR gibi gibi kendi teknolojieri ile 100-120hz'e çıkarabiliyorlarmış.
Tabi panelin böyle olması güzel bişey ama yani zaten genelde 60kare üzeri yayın olmadığını düşünürsek çokta şaapmamak lazım :)
alın koyun eve dursun ya kasmayın bu kadar :D
LG 55UM7450 aldım geçtim. Çok teferruata girince conta yakıyorsun :)