Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 haftalık 308'in içini su basıyor
CasabLanca
10-01-2009, 00:54
3 hafta önce kuzenime aldığımız sıfır 308in ilk günden beri sağ ön paspası devamlı ıslak kalıyordu en ufak yağmurda resmen gölet oluyor. üç gün kadar önce arabayı servise bıraktık kesin çözüme ulaşırız bugün içinde dediler, arabayı daha dün teslim aldık. sorun neymiş dediğimizde "bilmiyoruz hele bi kullanın bakalım olursa yine gelin" tarzı bir cümle edildi :Deli: neyse dedik yola çıktık gidelim derken bi baktık arabanın direksiyonu çevirmek için resmen güreş tutuyoruz :D hemen döndük geri servise bıraktık.
yani biz sorunsuz bir araç almak için sıfır aracı tercih ettik
arabanın daha 10. kilometresinde arka stopları su aldı
baştan beri paspastaki ıslaklık söz konusuydu
birde üstüne bu hidrolik mevzusu gelince tepemizi tası attı yani :ofk:
sizce bu ön paspastaki birikme neden olur fikri olan var mı?
O nasıl oluyor ya? Bence direk dava açacam diye girsinler olaya. Bi bilirkişi raporu tutturcam fln deyin. Bakın bakalım sorunu nasıl buluyolar veya arabayı nasıl geri alıyolar...
Adamı aractan sogutur bunlar...
cok garip bi sorun bence üstüne gidip yenisi için caba gösterin.
prosedür tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ama ben olsam o aracın yenisiyle değiştirilmesini talep ederdim...çok geçmiş olsun...
olcay_bora
10-01-2009, 01:36
bnm 307 de de çatı problemi var :D
bence ısrar edip değişime razı etmelisiniz
CasabLanca
10-01-2009, 02:12
bnm 307 de de çatı problemi var :D
sunroof var mıydı
o paspas sanırım ön cam fitillerinden kaynaklanıyor benimde başıma geldi cam değişiminden sonra fitil tam otrmayınca boşluk kalıyo orda su bi güzel ince ince sızıyo içeri . hidrolik çok garip olmuş gerçektn bunun hakkında pejoya ciddi bi şikayette bulunun bence
DaRkNeSs-
10-01-2009, 02:59
geçmiş olsun
crx ler için ön sileceklerin altında blower denen bişi varmış ordan su kaçırabiliyomuş sizinki de öyle bişey olabilir mi acAba? sadece sağ paspasın ıslanması enteresan...
bu arada benim araba da su alıyo diye üzülüodum,16 yaşında arabam,ama sıfır araba da alabiliyomuş :D
sunroof kanallarına baksınlar falan,bakalım ne çıkacak sorun merak ettim bende...
SOMEONESPECIAL
10-01-2009, 08:12
106 GTI da rastlamıştım ön paspasların ıslanma olayına...
Kendi uzun testlerim sonucu tavan döşemesi dahil kapılar ın içini filan söküp
basınçlı su ile yıkatmıştım kendim içindeyken 1 gr su almadı hiç bir yerden...
En son klima mı kalorifer mi tahliye borusunun tıkalı olduğunu ve suyu içeri
boşalttığını anladık:hahaha: Ama kesinlikle peşini bırakmamalı neyse artık
ruhsat plaka masrafı vs vs katlanıp arabayı değiştirin ! Gerekirse hukuksal
yollara başvurun ama en baştaki hatayı markayı yanlış seçmekte yapmışsınız :icon_tup:
benim kanatimce siz bu arabayı ne kadar tamir etselerde artık gönül rahatlığıyla binemiyeceksiniz sonuçta kriz ortamında sorun çıkarmasın die sıfır araba alıyorsunuz kesinlikle aracın değişmesi lazım gerekirse avukat tutup dava açın geçmiş olsun
crazydog
10-01-2009, 10:05
bencede gereklı baskıyı kurum uzerlerıne gıdın ve aracı degıstırılmesını ısteyın
Yazık ya sıfır arabadada böle oluyosa :(
bayının kapısını tekme ıle acarak gırın "sert bı selamın aleykummm" dıyın anahtarı verın bunun yenısını alıyım ben dıyın...
açıkçası etrafımda peugeottan memnun kalan bir kişi bile göremedim bence sorun markanın peugeot olmasında. bikaç tanıdığımında 307ile ilgili problemleri vardı. çok geçmiş olsun aracınızı değiştirmek için elinizden geleni yapın
SOMEONESPECIAL
10-01-2009, 11:04
bayının kapısını tekme ıle acarak gırın "sert bı selamın aleykummm" dıyın anahtarı verın bunun yenısını alıyım ben dıyın...
Tünay tam senlik olay... Çözersin gibime geliyo bu işi :heyoo:
ondertopcu
10-01-2009, 11:05
sıfırını isteyin bencede tüketici hakalrına başvur gerekrise
Tünay tam senlik olay... Çözersin gibime geliyo bu işi :heyoo:
o ısın pesındeyım abı unuttum sanma..:icon_tup:
Bence de aracın degistirilmesi icin gereken baskıyı yapın.
Mahkeme bilirkisi vs karıstırınca geri vites yaparlar zaten ;)
SOMEONESPECIAL
10-01-2009, 11:39
o ısın pesındeyım abı unuttum sanma..:icon_tup:
Hee.. Valla onun için yazmamıştım. Sinirim geçti ben unuttum o olayı :icon_tup:
hemen değişim olmaz, değişim için sorunun çözülemiyor olması yada aynı sorundan 2 kez aynı yıl içerisinde servise gitmeniz gerekir.
bu şartlar oluştuğunda ancak değişim olabilir. ayrıca bu sorunu çözene kadar size araç tahsis etmeliler. 500 araçta 1 rastlanabilir soruna. sıfır alıyoruz ama neticede üretimde hata olabilr arkadaşlar. kusursuz üretim diye birşey yok. sorunu çözemezlerse bu yollara başvurmak yasal hakkınız.
onurbasar88
10-01-2009, 11:53
aynı sorun benim başımada geldi..sorun motordan arabaya geçen kabloların geçtiği lastik aksamla ilgiliydi.ben o kabloların yanından anfi için elektrik kablosuda geçirdim aynı yerden..dolayısıyla sorun ilk başıma geldiğinde kaynağını tahmin ettim ama servise 3. gidişimde tam bi çözüm sağladım..o lastik parçanın su geçireceğini düşünemiyorlar..benim ısrarım üzerine her yerine silikon sürdüler ve sorn çözüldü.
nightkids_han
10-01-2009, 11:56
hayret kullananlarda ilk defa senden şikayet duyuyorum şanssızlık ne diyelim sıkıntı 1 iş,
dava açmak lazım ama ne zamana sonuçlanıyor bilmeiyorum tabikide
cok sinir bozucu bi durum benim basıma gelse sorun cözülsede gönül rahatlıgı ile binemem bence gereken baskıyı yapıp degiştirmeye calısın:)
olcay_bora
10-01-2009, 12:30
sunroof var mıydı
evet var ama ordan mı su alıyor tam emin değilim ilk defa bu kış böyle oldu artık damlasa bile umursamıcam şemsiye açıp giderim yani bıktım bunun sorunlarından
CasabLanca
10-01-2009, 13:41
bende aynı düşüncedeyim fakat kuzenim çekingen davranıyor aracı aldığımız bayi sahibi hemşerimiz olduğu için kendisine ayıp olacağını düşünüyor
aracta snrof varmı?
sunroof yok
evet var ama ordan mı su alıyor tam emin değilim ilk defa bu kış böyle oldu artık damlasa bile umursamıcam şemsiye açıp giderim yani bıktım bunun sorunlarından
aynı sorunu 307de bende yaşadım sunroof kenarındaki lastikler tam oturmadığı için içeriye su alıyor ve aynanın önündeki yuvarlak delikli zamazingodan içeri su akıyor
olcay_bora
10-01-2009, 13:46
aynı sorunu 307de bende yaşadım sunroof kenarındaki lastikler tam oturmadığı için içeriye su alıyor ve aynanın önündeki yuvarlak delikli zamazingodan içeri su akıyor[/QUOTE]
peky sonra ne yaptırdın ne kdr masraf açtı lastiklerimi değiştirtmeliyim
CasabLanca
10-01-2009, 14:03
aynı sorunu 307de bende yaşadım sunroof kenarındaki lastikler tam oturmadığı için içeriye su alıyor ve aynanın önündeki yuvarlak delikli zamazingodan içeri su akıyor
peky sonra ne yaptırdın ne kdr masraf açtı lastiklerimi değiştirtmeliyim[/QUOTE]
ben sorunu bir kez yaşadım yani geçici bir hatadan dolayı lastikleri değiştirmedim
Ben olsaydım mahkemeye verirdim olay cıkartırdım o arabayı o servisten almazdım.Aracın su alıyor olması zaman içinde çürümeyıde beraberinde getirecektir ıslanan kısımlar dahilinde.Ufak tefek sorunlar hariç bu tip şikayetlerde aracı değiştirmeye gitmeniz en doğrusu olacaktır.
AcA_1988
10-01-2009, 15:33
aynı şey bnmde başıma geldi coupe marka aracımda sol taraf taban gölet olmuştu ilk başta aracın altında çürük war filan sandık daha sonra sunroof'tan oldugunu anladım tam tahliye yapamıyordu ve taşırma yapıp tavandan doru kapı fitilinin oradan alt tabana suyu aktarıyormuş meger
initial-D
10-01-2009, 15:37
ön paspasa su inmesi kalorifer devirdaiminden yapabilir.motor suyunu kontrol edin.eksilme varsa büyük ihtimal sebep budur.
böyleyse ve dikkat edilmesse motoru yakarsınız bide
sebebı ;
arabaların ustundekı suların akıp gıttı gıderler var onlar tıkalıysa pıslık gelmısse arabanın ıcıne gelır su bız gecen hafta 4 araba kuruttuk...
veya cam kenarlarınan fılan alabılır ama sıfır dıyosunuz..
gecmıs olsun...
benden tavsıye cogu kuafor ısı bılmez su basan arabayı suyu vakumla cektıkten sonra ahtapot atıp kurutur sonuc yıne ıslanır nemlenır : )
altın halısını sokup en alttakı muflonları dısarı cıkarıp guzelce kuruttuktan sonra ıcıne doseyıp ahtapot atlılmalıdır herkeze fıkır olsun..