Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo s60 direksiyon toplamıyor
Son bir kaç gündür direksiyonda belli bir açıda sertleşme hissediyordum
Bugün u alırken serbest bıraktım yarım tur şeklindeyken direksiyon sabit kalıyor toplamıyor
Hidrolik seviyesi normal rot ayarı bugün yapıldı sorun neyden kaynaklı olabilir
Yarım turun dışında direksiyon normal gibi bir sorun yok ama tam o yarım turda bir sertleşme var oraya kadar gayet güzel topluyor ama orada takılıyor
rot ayarı yapılırken lastik havası yada ön takımdaki parçaların kontrolü yapıldıysa hepsi sorunsuzsa direksiyon kutusunda arıza vardır yüksek ihtimal
rot ayarı yapılırken lastik havası yada ön takımdaki parçaların kontrolü yapıldıysa hepsi sorunsuzsa direksiyon kutusunda arıza vardır yüksek ihtimal
Direksiyon kutusu için baktım çalıştırıp sessizce dinledim hiç ses gelmiyor en azından Bi vızıltı olmalı diye biliyorum
Birde rölantide çalışırken gayet sorunsuz ve yumuşak sadece dönüşlerde yarım turda takılıyor keçe falan mı acaba?
Cızırtı veya devir oynaklığı yoksa mafsaldadır yüksek ihtimal.
Hangi ustaya gitsen direk kutu diyecektir ama ucuzdan başlamakta fayda var. İyi bir ön düzenciye gidip ön takımdaki bozuk parçaları tespit ettirerek onları yenileyin.
Söylense de söylenmese de amortisör kule takozlarını muhakkak değiştirin.(porblemin kaynağı olma ihtimali yüksek)
Yıpranmış ön takım parçalarını değiştirdikten sonra problem devam ederse direksiyon kutusuna yoğunlaşın..
Şimdi yine araçtayım rölantide sağa sola çeviriyorum ses yok devirde sabit ama en sona dayadığımda ufak Bi hareket oluyor sağdada soldada
Tam olarak yarım turda sanki hiç hidrolik yokmuş gibi oluyor fazlasında ya da azında normal, gazda ya da boşta farketmiyor
Ön takımda sorunlu olan yerlerim vardır mutlaka en iyisi rotçuya bidaha gitmek direksiyon kutusu en son çare olsun
Sıkıntınızın aynısını yaşadım.Parça aşağıdaki gibi.Bunun bir tarafı zamanla tutukluk yapıyor,sıkıntınız bu bence.
https://images.parcafilosu.com/yedek-parca/direksiyon-mafsali/4520912080-direksiyon-mafsali_1000_6cd885ca-de1a-449a-a2d5-b755c36b0201.jpg
Şimdi yine araçtayım rölantide sağa sola çeviriyorum ses yok devirde sabit ama en sona dayadığımda ufak Bi hareket oluyor sağdada soldada
Tam olarak yarım turda sanki hiç hidrolik yokmuş gibi oluyor fazlasında ya da azında normal, gazda ya da boşta farketmiyor
Ön takımda sorunlu olan yerlerim vardır mutlaka en iyisi rotçuya bidaha gitmek direksiyon kutusu en son çare olsun
Sıkıntınızın aynısını yaşadım.Parça aşağıdaki gibi.Bunun bir tarafı zamanla tutukluk yapıyor,sıkıntınız bu bence.
https://images.parcafilosu.com/yedek-parca/direksiyon-mafsali/4520912080-direksiyon-mafsali_1000_6cd885ca-de1a-449a-a2d5-b755c36b0201.jpg
Nedir hocam bu?
direksiyon mafsalı heralde
Tespit edebildiniz mi? rebelh
Tespit edebildiniz mi? rebelh
ustayla baktık "bunun için s60ın direksiyon sökülmez" dedi
biraz kullanacağım sıkıntı varsa belirginleşene kadar
birde rot başlarımın değişmesi lazım belki ondan sonra düzelebilir çünkü her zaman yapmıyor konuyu açtığım azaman aralığında çok sıktı şimdi değil