Orijinalini görmek için tıklayınız : Elazığ Deprem
Tüm Elazığ'daki ve çevre illerdeki depremi hisseden arkadaşlara geçmiş olsun. Twitter'da yıkılan bir çok bina gördüm umarım can kaybı olmaz.
Kayseri'yi beşik etti resmen.
_driver_
24-01-2020, 21:30
Giresun da 10-15 sn kadar sallandı herkese geçmiş olsun. Elazığda 4 kişinin vefat ettiğini okudum Allah rahmet eylesin
Bakanın yaptığı açıklama 4 ama televizyona bağlanan bir muhtarın mahallesinde sadece 5 ölü olduğunu söyledi. Umarım sayı çoğalmaz ama görüntüler pek iç açıcı değil. Çevre illerden afad ekipleri yola çıkmış. Gün doğunca felaketin boyutu daha net belli olacak gibi. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Bakan ne zaman doğru söyledi ki
Bakan göçük altında vatandaş yok diyor. Twitter video kaynıyor. Haberleşme zaten patates. İnsanlar kışın ayazında evsiz barksız kaldılar tanrı yardımcıları olsun.
ali_utku
24-01-2020, 22:16
Köylerde durum çok kötü.Köy evlerinin büyük kısmı kerpiç ev.
Merkezde hasar alan bina bayağı fazla.
Aslen Elazığlıyım ailemin bir kısmı Elazığda.
Allah yardımcımız olsun.
Malatya Pütürge 100 den fazla yapı yıkılı durumda.
Çevre il ilçe köylerde ses bile yok
Elazığ da rakam bile verilmedi
Neyi neyden saklıyorlar anlamıyorum ki
Sivas tarihinde ilk kez böyle sallandı sanırım,ben arabayla yoldaydım . Eve döndüğümde tüm apartman ve eşim aşağıdaydı.
Allah beterinden korusun,herkese büyük geçmiş olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Burada deprem olacagını herkes bılıyordu...
Hatta sıvrıce ılcesını lokasyon olarak veren bıle bılım adamı vardı.
Ne yapıldı?
Yayınlarda gorusuyıruz,ilceler hep eski bınalardan oluşuyor.
Rant yok dıye neden yenılenmedı?
İlla yıkılınca mı yenılenmesı gerek?
Suan devletın kurumları elınden gelenı yapıyordur,olması gereken de bu zaten ama bunu lütufmuş gıbı neden sunuyorsun canlı yayında?
Halk takdırı ılahı dıyor. Yahu bu olacak,ılahı gucler senı oldurmedı,evsız bırakmadı,deprem yaptı bunu. Gelıcegı ve olacagı bılınen bırsey.
Deprem degıl,bına oldurur,bılgısızlık ve tedbırsızlık oldurur guzel kardesım...
Bu onlemı almayanlardan hesap sor.
Burada deprem olacagını herkes bılıyordu...
Ne yapıldı?
Yayınlarda gorusuyıruz,ilceler hep eski bınalardan oluşuyor.
Rant yok dıye neden yenılenmedı?
İlla yıkılınca mı yenılenmesı gerek?
Suan devletın kurumları elınden gelenı yapıyordur,olması gereken de bu zaten ama bunu lütufmuş gıbı neden sunuyorsun canlı yayında?
Halk takdırı ılahı dıyor. Yahu bu olacak,ılahı gucler senı oldurmedı,evsız bırakmadı,deprem yaptı bunu. Gelıcegı ve olacagı bılınen bırsey.
Deprem degıl,bına oldurur,bılgısızlık ve tedbırsızlık oldurur guzel kardesım...
Bu onlemı almayanlardan hesap sor.
bilgisizlikte değil aslında işlerine gelmeme :)
yoksa işlerine gelse ohoooo neler yaparlar ...
Halk takdiri ilahi diyor , elin japonu allah a inanmıyor ama akla , bilime , teknolojiye inanıyor. İnsanın aklının herşeyin üstesinden gelebileceğine inanıyor. Biz kendimize değil Allah a inandığımız için bunları yaşıyoruz.
Halbuki yaradan çalış kulum verici ben diyor :) Dünyanın gelmiş geççmiş en büyük bilim insanı tesla bile ateist ama dindar birine sonsan cennete gidemez diyor , Sen Allaha inanıyorsun ama Allaha inanmayan bir insanın 100 küsür sene önce yaptıklarını hala daha kullanıyorsun ... Ne kadar trajikomik bir durum
[QUOTE=997TT;8626744]Burada deprem olacagını herkes bılıyordu...
/QUOTE]
Tayvanli bilim adamini diyorsaniz bir tweet daha atmis, Manisa ve Elazig icin tehlike gecmedi, oncu olabilir bunlar diye.
Allah herkesin yardimcisi olsun, su soguk kis gununde.
Shadow_Dancer
25-01-2020, 10:05
[QUOTE=997TT;8626744]Burada deprem olacagını herkes bılıyordu...
/QUOTE]
Tayvanli bilim adamini diyorsaniz bir tweet daha atmis, Manisa ve Elazig icin tehlike gecmedi, oncu olabilir bunlar diye.
Allah herkesin yardimcisi olsun, su soguk kis gununde.
Tayvanli tam bir şarlatan, Naci Görür hocayi cok uzun zamandir takip ediyorum. Adam bas bas bagiriyor kac zamandir
Onurkk06
25-01-2020, 10:45
Konu siyasete bağlamak istemiyorum ama deprem oldu arkasından Kızılay başkanı dilenci gibi SMS gönderin diyor 10 TL beni zengin etmez fakir de etmez ama Ula bu deprem için toplanan paralar nerde?
Konu siyasete bağlamak istemiyorum ama deprem oldu arkasından Kızılay başkanı dilenci gibi SMS gönderin diyor 10 TL beni zengin etmez fakir de etmez ama Ula bu deprem için toplanan paralar nerde?
Hepimizin ödediği deprem vergileri nerde ?
Kimse kusura bakmasın ama ben kızılaya falan sms göndermem. İhtiyacı olanlara gitmediğini düşündüğüm için.
99 depreminde insanlar öldü, getirdiler deprem vergisini, kalici yapti sonraki iktidar, 21 yildir vergi veriyoruz. Kizilay baskani cikmis 10tl atin diyor. Halk bunu sorgulamiyor.
Soma'da yandas maden çöktü, herkes lanet okudu, ölü yakini dövülfü, sonraki secim %70 kusur oy cikti.
Taraftari degilim ama gezi olaylari sirasinda dolar 30 kurus artti, herkes saydi sovdu, dolar simdi 6tl herkes dis gucler diyor.
Elazig'da Malatya'da ölen öldü beyler. 6 ay sonra kimse hatirlamaz bile.
Hatirlatana da bi operasyon duzenlenir.
Ölenlere Allah rahmet eylesin. Çokta seyetmeyin.
99 depreminde insanlar öldü, getirdiler deprem vergisini, kalici yapti sonraki iktidar, 21 yildir vergi veriyoruz. Kizilay baskani cikmis 10tl atin diyor. Halk bunu sorgulamiyor.
Soma'da yandas maden çöktü, herkes lanet okudu, ölü yakini dövülfü, sonraki secim %70 kusur oy cikti.
Taraftari degilim ama gezi olaylari sirasinda dolar 30 kurus artti, herkes saydi sovdu, dolar simdi 6tl herkes dis gucler diyor.
Elazig'da Malatya'da ölen öldü beyler. 6 ay sonra kimse hatirlamaz bile.
Hatirlatana da bi operasyon duzenlenir.
Ölenlere Allah rahmet eylesin. Çokta seyetmeyin.
Aynen öyle.
Beyin kalitesi o kadar düştü ki
Olaylara mal gibi bakıyorlar artık.
Bende saldım artık :)
Bu depremin öncü olabileceğini belirten görüşler var. Şu Manisa depremini tahmin eden Dyson Lin gibi
Bu depremin öncü olabileceğini belirten görüşler var. Şu Manisa depremini tahmin eden Dyson Lin gibi
https://twitter.com/dyson_lin/status/1220945138001698819
https://twitter.com/dyson_lin/status/1220945138001698819
Evet okudum,Türk prof başka fay hatlarını tetiklemez;ama mevcut yerde tekrardan yaşanabilir dedi. Tıp kı van'da olduğu gibi.
manisa depreminden sonra ilk aklıma gelen acaba haarp mi oldu
Yapay Deprem Silahı ABD’nin Urkuten Teknolojisi: H.A.A.R.P Nedir? (https://www.webtekno.com/yapay-deprem-silahi-abd-nin-urkuten-teknolojisi-h-a-a-r-p-nedir-v793.html)
Cimmeria
25-01-2020, 14:45
Bence bazi gercekleri kabullenmek lazim,
Bizim halkimizin buyuk kismi cahil, ustelik cahilligine ek olarak cahil olmayan, okumus akli basinda adami kucuk gorecek kadar da kibirli cahil.
Bu olayda da normal insanlar bir suru seyi sorgulayacak, deprem vergileri diyecek, kizilayin istanbulda aylik 12 bin dolara kiraladigi yalidan bahsedecek, bakanin cikip sadece 5 bina yikildi demesinden bahsedecek,deprem oldurmez bina oldurur diyecek, denetim diyecek vs
Gunun sonunda sunu gorecegiz hep beraber, asil zarari goren insanlar bir sonraki secimde yine gidip ayni partiye oy verecekler, sorgulamayacaklar, hatta deprem vergileri nerde diyenlere vatan haini bolucu cehape zihniyeti falan diyecekler.
Soma ve sonraki secim sonuclarini hep hatirlatirim herkese, bence bireysel olarak kendi onlemlerimizi almanin disinda artik yapilacak bir sey bu ulkede.
Sadece deprem icin de degil her konuda.
manisa depreminden sonra ilk aklıma gelen acaba haarp mi oldu
Yapay Deprem Silahı ABD’nin Urkuten Teknolojisi: H.A.A.R.P Nedir? (https://www.webtekno.com/yapay-deprem-silahi-abd-nin-urkuten-teknolojisi-h-a-a-r-p-nedir-v793.html)
Bende aynı şeyi düşünüyorum. Ama bu ülke büyükleri bu işe nasıl göz yumuyor anlayamıyorum.
Elazığ'a ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.
İnşallah daha büyük afetler olmaz ama Naci Hoca İstanbul için hiç iyi konuşmadı.
Yunan komşularımız yardım gönderme talebi her şeye rağmen bence çok anlamlı.
Medya çok rezil olduğunu deprem yayınlarında tekrar gösterdi. Yalakalık sınır, acı, üzüntü dinlemiyor.
ghibli06
26-01-2020, 08:47
daha 2 gün önce demiştim, ne bir salgına ne bir depreme hazırlıklı değiliz diye, belediye başkanı çıkar 'korkulacak bir şey yok ölü yok!' der, Kızılay hemen 10 tl yardım kampanyası başlatır vs vs... bu ölümlü olmasına rağmen 'küçücük' bir deprem, buda bile sınıfta kaldık, başkanı muhalif diye AKUT u pasifize ettik, Allah ölenlere rahmet eylesin, kalanlara sabır versin, 18 saatte kurulabilen çadır sayısı %40 bile değildi, -12 derecede bu halk ne yapar? herkes evlerini fabrikalarını açıp ısıttı yemeğini verdi çok şükür...
-Murat Özcan-
26-01-2020, 09:24
Çok üzücü bir durum içimiz yandı.
Rabbim rahmetli olanlara kabir rahatlığı,yaralanan zarar gören herkese acil şifalar versin.
Allah devletimizi milletimizi bu denli tehlikelerden korusun.
https://www.youtube.com/watch?v=3CFyNPXpi2A
habercilerin yapamadığını yapmış çocuk
ya bir de acunun para toplaması durumu var. özünde iyi ama doğru yöne gidecek mi o bile muamma
Benım dedıgım hoca Naci bey. Sılıvrı ve Ankara ıcın uyarıyor...
Devlet valı emrıne 6mılyon tl yolladık dedı,acun 50milyon tl topladı.
Ankara fay hattı tehlikesinde değil ki
Acun Devletten büyükmüş
Gösterdiler dün
Ülke dilencilikle yonetilmeye çalışıyor
Bir cuma çıkışi bu gidişle mendil bile açarlar
Nasilsa halk dayanamiyor veriyor diye
Sosyal devletmis
Halk dayanismasi olmasa demek ki
Soğuktan ölecek depremden ölmeyen vatandas
Allah belalarını versin
Ankaradada deprem olmuş biraz önce hisseden yokmu oralarda olanlardan
Benım dedıgım hoca Naci bey. Sılıvrı ve Ankara ıcın uyarıyor...
Devlet valı emrıne 6mılyon tl yolladık dedı,acun 50milyon tl topladı.
Acun'unki verilen sözler, yapılan reklamlar.
Daha önce de Acun birşey için para toplamıştı, gece acıklanan rakamın 5'te birimi ne gerçek bağışa dönüştü diye hatırlıyorum. Fener Ol muydu, daha önceden başka birşey miydi hatırlayamadım şimdi.........
Grimlord
27-01-2020, 16:10
Hiç birşey hissetmedim Ankara'da :D
Allah korusun istanbul da büyük bir deprem afet vs. yaşansa ortalık savaş alanına dönecek bu kadar iti kopuğu doldurdular memlekete
Az öncede Manisada deprem olmuş 4.8 hisseden oldumu o bölgelerde
Az öncede Manisada deprem olmuş 4.8 hisseden oldumu o bölgelerde
Fabrika Manisada evet hissettik gayet.
İstanbul rasathanesinin sitesinde sürekli olarak manisa'da bir hareket var.Allah korusun ama ben geliyorum diyor gibi :/
İzmir'deyim ofis 6. katta sağlam sallandık.
Zaten virüstü depremdi derken manyak olduk iyice.
baya ciddi hissettik vede bugün gün içinde oldukça hareketli rabbim afadsız versin inş tedbirli ve bilinçli olmakta fayda var
free-hifi
28-01-2020, 19:25
Deprem komisyonu AKP MHP oyları ile iptal edildi.
Sebep deprem siyasi malzeme olamazmış.
Bir kaç güne ahlata saray yapıyor önergeye çıkacak
Acun soylu ya bu paralar sizden rica sadece depremzedelere kullanılsın dedi....
Ensar vakfına bagıs yapan kızılay ı ve azmetrıcısı baskent gazın taaa ...
Emre-Dylan
30-01-2020, 17:07
Acun soylu ya bu paralar sizden rica sadece depremzedelere kullanılsın dedi....
Çatır çatır ezecekler o paraları pezolar abi, elazığda ki vatandaşlarımıza keşke ulaşsa ama biliyorsun hepsi kan emici...
Gecmis olsun arkadaslar, Manisa yine hareketli.
Allah beterinden korusun
RafetAraç
04-02-2020, 22:03
abi bu manisa hiç durmuyor ya her saat başı telefona bildirm geliyor
Yahu bu depremler kucuk,kaale alınmaz.
Nightfish
04-02-2020, 22:44
İşim gereği haftanın yarısını Manisa/Salihli, diğer yarısını İzmir'de geçiriyorum. Manisa'da olduğum sürede 4.3 üzerinde yaklaşık 6 farklı depremi yaşadım. Ciddi derecede hissediliyor. Çevredeki köylerde hasar alan binalar da mevcut. İnsanlar da her seferinde korkarak dışarıya çıkıyor. Bugün olan Kandilli'nin 5.0 AFAD'ın ise 4.8 olarak açıkladığı deprem ciddi hissedildi.
Kim neyine, hangi bilgisine güvenerek kaale alınmayacağına kanaat getiriyor anlayabilmiş değilim. Manisa'da tarım işiyle uğraşıyoruz, bahçeye günlük çalışmaya gelen insanlar en ufak sallantıda ailelerini arıyorlar. Bunu neredeyse her gün gören bir insan olarak 'kaale alınmaz' ifadesini saçmalıktan öte buluyorum...
Akhisar'da insanların psikolojisi baya bozuldu, çevremdeki insanların %70'i gece deprem korkusuyla uyuyamadığını söylüyor. Birçok kişi geceyi arabada yada belediyenin tesislerinde geçiriyor. Bazı şarlatanlar da her deprem sonrası çıkıp 7 bekliyorum deyince insanlar daha çok korkuyor. 23 ocaktan beri herkesin gündemi deprem, insanlar başka bir şey konuşmuyor
Ben anlamıyorum normalde bir büyük deprem olur sonra artçıların şiddeti azalarak biterdi. Manisa beşik gibi sürekli sallanıyor ve azalmada yok. Bilen varsa açıklasın İzmir'in yapı ve zemin kalitesi de çok iyi sayılmaz.
Ben anlamıyorum normalde bir büyük deprem olur sonra artçıların şiddeti azalarak biterdi. Manisa beşik gibi sürekli sallanıyor ve azalmada yok. Bilen varsa açıklasın İzmir'in yapı ve zemin kalitesi de çok iyi sayılmaz.
kısıtlı bilgimle tüme varım yapayım, ege bölgesindeki faylar hep kısa kısa o yüzden bir seferde bir enerji boşalımı olmuyor küçük küçük sallıyor. dağlarında kıyıya paralel olmaması da durumu eleveriyor.
https://img-s2.onedio.com/id-5e2b708ca99504191e7e090b/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-0071cd53816876a60cbd486ee53925dbb0539fa8.webp
ghibli06
05-02-2020, 13:09
kısıtlı bilgimle tüme varım yapayım, ege bölgesindeki faylar hep kısa kısa o yüzden bir seferde bir enerji boşalımı olmuyor küçük küçük sallıyor. dağlarında kıyıya paralel olmaması da durumu eleveriyor.
https://img-s2.onedio.com/id-5e2b708ca99504191e7e090b/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-0071cd53816876a60cbd486ee53925dbb0539fa8.webp
o kısa faylar aslında bir bütün, kırıla kırıla birleşiyor yüzeyde, kuzey anadolu fay hattının taa İran'dan başlayıp Silivri'ye kadar uzandığı bundan 40 sene önce bilinmiyordu, 40 yılda oluşan depremlerle fayın gerçek uzunluğu belli oldu, haritalara bakarsak Egedeki fay hatlarının aslında nasıl birleştiği görülebilir, şu anda o aşamada...
ghibli06
05-02-2020, 13:12
o kısa faylar aslında bir bütün, kırıla kırıla birleşiyor yüzeyde, kuzey anadolu fay hattının taa İran'dan başlayıp Silivri'ye kadar uzandığı bundan 40 sene önce bilinmiyordu, 40 yılda oluşan depremlerle fayın gerçek uzunluğu belli oldu, haritalara bakarsak Egedeki fay hatlarının aslında nasıl birleştiği görülebilir, şu anda o aşamada...
sallamıyorum, üniversite bitirme projelerimden biriydi Kuzey Anadolu fay hattı...
sallamıyorum, üniversite bitirme projelerimden biriydi Kuzey Anadolu fay hattı...
Abi peki sürekli 4.5 civarı sallanması normal mi? Yani ana depremden sonraki artçıların şiddetinin gitgide azalarak seyrekleşmesi gerekmiyor mu?
Bilmediğimden soruyorum yanlış anlama abi bu arada
ghibli06
05-02-2020, 15:12
Abi peki sürekli 4.5 civarı sallanması normal mi? Yani ana depremden sonraki artçıların şiddetinin gitgide azalarak seyrekleşmesi gerekmiyor mu?
artçılar hiç bir zaman oluşan depremden daha büyük olamaz der teorik olarak kitap, 4.6 ana depremse 4-4.5 yüzlerce deprem olma ihtimali var evet, ben fayların yüzeyde birleşmeye çalıştıklarını düşünüyorum yani haritada kesik kesik görünen faylar birleşip tek fay olacaklar, şu anda bu kadar çok aktivite olmasının sebebi bu...
artçılar hiç bir zaman oluşan depremden daha büyük olamaz der teorik olarak kitap, 4.6 ana depremse 4-4.5 yüzlerce deprem olma ihtimali var evet, ben fayların yüzeyde birleşmeye çalıştıklarını düşünüyorum yani haritada kesik kesik görünen faylar birleşip tek fay olacaklar, şu anda bu kadar çok aktivite olmasının sebebi bu...
Bu tabi uzun yıllarda yavaş yavaş gerçekleşecek bir olay sanırım dimi?
ghibli06
05-02-2020, 15:37
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5c/DEPREM_FAY_HATLARI_HAR%C4%B0TASI.jpg/800px-DEPREM_FAY_HATLARI_HAR%C4%B0TASI.jpg
bakın 2 harita arasında yaklaşık 10-15 sene var, bu tarz hareketler uzunca yıllarda da oluşabilir, biranda kırılıp hatlar da belirginleşebilir, 99 Gölcük depremini tahmin eden 2-3 kişi vardı sadece...
bu olanlar artçı değil, birden çok fay olduğu için sırayla enerji boşaltıyorlarmış