Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : göstergedeki git-geller

mikelazi
29-01-2020, 09:26
2011 venga crdi aracımın 4 ay önce aküsü bitti.üzerinde varta 74ah akü vardı.uygun fiyatlı inci sulu 75ah akü aldım.

arabam genelde yatar.yani 4 ayda 400-500km yol yapmışım.

fakat son 1 aydır.seyir halindeyken devir-yakıt-hız göstergesi anlık dip yapıyor,abs-hararet -el freni ışıkları yanıyor ve 1sn sonra herşey normale dönüyor.aracın giderinde,iç-dış ışıklandırmada,teyp,rezistans,direksiyonda bir sıkıntım yok.

mesela c.tesi gecesi 170km uzun yol yaptım 8-10kere bu durumu yaptı.neyin tetiklediğini bir türlü çözemedim bu yüzden göstergenin foto.sunuda çekemiyorum.aynı km. dönüş yolumda herşey normaldi.göstergede hiçbir sıkıntı yaşamadım.

servis getir makinaya bağlıyalım diyor.biraz araştırdım sağolsun bu işlerden anlıyan bir dostum aküdür diyor.şuan araba yatıyor ve binmiyorum.sizcede sıkıntım akümüdür???

yanlış akü kurbanımıyım

servis kesinlikle akü değil diyor,bir grupta akü değiş geçer diyor.benimde kafam karıştı.

_driver_
29-01-2020, 13:22
Benzer durum akü kutup başlarındaki anlık temassızlıktan başımıza gelmişti. Yoldaki hafif dalgalanmalarda ve kasislerde yaşamıştık. Önce kutup başını kontrol edin derim

mikelazi
29-01-2020, 15:05
Benzer durum akü kutup başlarındaki anlık temassızlıktan başımıza gelmişti. Yoldaki hafif dalgalanmalarda ve kasislerde yaşamıştık. Önce kutup başını kontrol edin derim

elimle kontrol ettim.acaba tekrardan sök takmı yapsam.

levent
29-01-2020, 15:15
Sök temizle kontak spreyi ile öyle tak abi dene

Zamanında benzer git geller babamın arkadaşının Astra f sinde olmuştu 15 sene önce beyindeki bı lehim atmıştı sonuçta onu yaptırınca düzelmişti. Aynı şekilde gösterge soketi de etken olabilir Corollada yaşamıştım onu da soğuk havalarda km saymıyor devir saati 1000 eksik gösteriyordu :)

Oznsrl
29-01-2020, 15:46
aynen abi katılıyorum sök güzelce temizle geri tak

mikelazi
29-01-2020, 17:00
aynen abi katılıyorum sök güzelce temizle geri tak

öyle yapıcam,deniyeyim bakalım

onurc
29-01-2020, 17:03
aynısı benım basıma gelıyordu,sadece tako gidiyordu,kalan herşey afr saati,radyo,far anahtarı cam vs herşey aktif kalıyordu.
sanki tako kendini resetlemiş gibi oluyordu bir anda.kendi kendine düzeldi uzunca bir süredir başıma gelmedi,aküm de eski değil anlayamadım,ınsallah tekrarlamaz

sonucu yazarsan sevinirim abi :)

CemBerk
29-01-2020, 17:30
Arkadaşımın 206'sında da başına geliyordu. Elektrikli her şey kesilip geri geliyordu. Elektrikçiye sorduk şase sıkıntısı dedi yaptırmadık henüz sizde de gevşemiş bir bağlantı olabilir bakmakta fayda var.

ghibli06
29-01-2020, 21:49
sorun akü olmayabilir...

turboman
29-01-2020, 22:07
Benim mersoda vardı haralet gidip geliyordu benzin göstergeside kafasına göre takılıyordu ama hava soğukken yapıyordu yazın düzeliyordu biyerde temasızlık vardı ne yaptıysak çözemedik en öylece sattım satarkende söyledim yaptılarmı bilmiyorum :)

ghibli06
29-01-2020, 22:20
göstergenin 3-4 adet rölesi olur, bu röleler eğer oksidasyona uğrarsa bu arızayı yapar, akü ya da şarj kesmesinden yapmaz...

mikelazi
30-01-2020, 07:50
göstergenin 3-4 adet rölesi olur, bu röleler eğer oksidasyona uğrarsa bu arızayı yapar, akü ya da şarj kesmesinden yapmaz...

ilk başlarda bende gösterge ile ilgilidir diye düşündüm.

c.tesi günü elektirikçiye bırakıcam,bakalım ne çıkıcak bende meraktayım.

130-140 giderken birden ABS yakıp,devir-hız sıfıra düşünce insanın psikolojisi bozuluyor :)))

16EC813
30-01-2020, 07:57

130-140 giderken birden ABS yakıp,devir-hız sıfıra düşünce insanın psikolojisi bozuluyor :)))

aynen yaa ara sıra benim corsada da böle oluyo ,ama bende el freni lambası yanıyo göstergeler sıfıra düşüyo ,sordum tamirciye temasızlık oluyo sıkıntı yok devam dedi :D

TarikS
30-01-2020, 09:37

%99 çok basit bir şey çıkacak abi endişeye yer yok :)

benim 207GT varken cruise devreden çıkardı kafasına göre, bir gün kendi kendine gaza oturacak diye korkardım :D aynalar kafasına göre açar kapardı yolda falan

Umarım sizinki yine ilk bakılacak yerlerde çözülür de çok mesai harcatmaz

mikelazi
30-01-2020, 10:21
%99 çok basit bir şey çıkacak abi endişeye yer yok :)

benim 207GT varken cruise devreden çıkardı kafasına göre, bir gün kendi kendine gaza oturacak diye korkardım :D aynalar kafasına göre açar kapardı yolda falan

Umarım sizinki yine ilk bakılacak yerlerde çözülür de çok mesai harcatmaz

inş. tek temennim o.

sağı solu çok kurcalansın istemiyorum

ghibli06
30-01-2020, 10:51
inş. tek temennim o.

sağı solu çok kurcalansın istemiyorum

hocam rölelere baktır genelde su alabilecek yerlere koyuyorlar ve de bu tarz sorunla yağışlı mevsimlerde çıkıyor... hatta kendin bak şemalarda nerede olduğunu bulup...

mikelazi
30-01-2020, 11:44
hocam rölelere baktır genelde su alabilecek yerlere koyuyorlar ve de bu tarz sorunla yağışlı mevsimlerde çıkıyor... hatta kendin bak şemalarda nerede olduğunu bulup...

elektirik işlerinden hiç anlamam,işim yüzünden vakit sıkıntımda var.

anca ampül-sigorta değişirim :)

ghibli06
30-01-2020, 11:47
elektirik işlerinden hiç anlamam,işim yüzünden vakit sıkıntımda var.

anca ampül-sigorta değişirim :)

2 gün önce Kadıköydeydim erken görsem hallederdik

Bugraaa
30-01-2020, 11:53
göstergenin soketi olabilir :) ctesi neymş cıkar :D

mikelazi
30-01-2020, 11:56
2 gün önce Kadıköydeydim erken görsem hallederdik

deme yaaa.araba bahane bir çayımı içerdin.

zaten aracım maltepede brandalı yatışta.yarın araç ile işe gelicem sıkıntı çıkarırsa c.tesi elektirikçiye bırakırım.

mikelazi
04-02-2020, 10:49
aracı 3 gündür(75-80km) kullanıyorum.bir sıkıntı yok şuanlık.

cidden bende çözemedim.

ghibli06
04-02-2020, 10:55
aracı 3 gündür(75-80km) kullanıyorum.bir sıkıntı yok şuanlık.

cidden bende çözemedim.

yağmurda su alıp sonrasında kuruyor hocam elektrik ve röle aksamı...

mikelazi
04-02-2020, 17:24
yağmurda su alıp sonrasında kuruyor hocam elektrik ve röle aksamı...

brandalı yatıyor.

3,5-4 senedir bende araba.su alma ihtimali nerdeyse imkansız.

Talih.b16
04-02-2020, 19:03
Abi birde gösterge ekran kartına bi baktırıver.