PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazot Bozulur mu ?

E46
10-02-2020, 09:05
Arkadaslar mazotun bir son kullanma tarihi var midir? Mesela 50 kg lik plastik bir bidona mazot koyup ağzını sıkıca kapatsam yada aracı full depo garaja koysam kac sene dayanir aracima zarar vermeyecek sekilde. Kullanilmasi pompada yada enjektorlerde sorun yaratir mi

EREN34
10-02-2020, 09:30
Süresini bilmem ama bozulur.

1) Kendi iç kimyasal yapısı bozulur
2) Plastik bidon ile tepkimeye girer.
3) Kullanılması Common-Rail sistemlere zarar verir. Kara-düzen diye tabir ettiğimiz sistemlerde sorun yaratmaz.

mikelazi
10-02-2020, 10:12
Süresini bilmem ama bozulur.

1) Kendi iç kimyasal yapısı bozulur
2) Plastik bidon ile tepkimeye girer.
3) Kullanılması Common-Rail sistemlere zarar verir. Kara-düzen diye tabir ettiğimiz sistemlerde sorun yaratmaz.

süresi nedir bunun.

yeri geliyor 1 ay yatıyor araba(hep full yatar) sıkıntı olurmu acaba.depom metal :)

EREN34
10-02-2020, 13:56
süresi nedir bunun.

yeri geliyor 1 ay yatıyor araba(hep full yatar) sıkıntı olurmu acaba.depom metal :)

O kadar kısa sürelerde mümkün değil abi. İstersen 1 lt kola şisesine doldur :)

997TT
10-02-2020, 18:38
Suresı yok ama 1 ayda bırsey olmaz. Zamanla tortu yapar,dıbe coker,su ortaya cıkar.

2jz
10-02-2020, 18:59
süresi nedir bunun.

Bir ayda bir şey olmaz abi. Sorunların başlaması çok daha uzun vadede. Hatta araba yatacağı zaman depoyu fulleyin güvenlik açısından.

E46
10-02-2020, 21:16
Bzim arkadasin enistesi surekli 50 liralik mazot aliyormus . Bi kere ilçe disına cikmasi gerekmis 100liralik koydurmus mazot tasmis. Megersem çürumüs deposu bos kalan kisimlardan. Simdiki arabalarin cogunda depo plastikten curumez ama mazotta bakteriler koloni olusturyormus vs zarar veribelirmis araca . Bende suresini bilmiyorum.
Eski tip dizeller bence her turlu yakarda . Benim ki gibi common rail olan araclarda sorun olur mazot kalitesi.

mikelazi
11-02-2020, 07:33
Bzim arkadasin enistesi surekli 50 liralik mazot aliyormus . Bi kere ilçe disına cikmasi gerekmis 100liralik koydurmus mazot tasmis. Megersem çürumüs deposu bos kalan kisimlardan. Simdiki arabalarin cogunda depo plastikten curumez ama mazotta bakteriler koloni olusturyormus vs zarar veribelirmis araca . Bende suresini bilmiyorum.
Eski tip dizeller bence her turlu yakarda . Benim ki gibi common rail olan araclarda sorun olur mazot kalitesi.

arabam yatıcaksa hep full bırakırım.

mecbur kalmadıkça çeyrek altına düşürmem.yarımın altı oldummu fullerim.

depo metal olunca şu pas mevzularından insanı biraz kıllandırıyor...

bilgi için teşekkürler beyler.