Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Fitillerinin Bakımı
CloudGrey
11-02-2020, 14:47
Herkese merhabalar.
Gerizekalı arabamın her yerinde fitiller var.
Bunların temizliğini kayganlığını yumuşaklığını su sızdırmazlığını +1 arttırmak ve bakımlarını bir nevi yapmak istiyorum.
Silikon spreyi denilen bence plastiği parlatmaktan başka bi işe yaramayan dalga haricinde ne kullabilirim ?
TonyMontana
11-02-2020, 14:51
Otoklav cihazlarının contaları için kullanılan sprey yağdan kullanabilirsin.
CloudGrey
11-02-2020, 15:16
Otoklav cihazlarının contaları için kullanılan sprey yağdan kullanabilirsin.
Otoklav Conta Spreyi 500 Ml Alman Malı - n11.com (https://urun.n11.com/gres-yagi/otoklav-conta-spreyi-500-ml-alman-mali-P187253754?gclid=EAIaIQobChMItajHjcrJ5wIVTaqaCh2gb QrqEAkYASABEgJgbPD_BwE&gclsrc=aw.ds)
budur o zaman öylemi ?
TonyMontana
11-02-2020, 15:22
Otoklav Conta Spreyi 500 Ml Alman Malı - n11.com (https://urun.n11.com/gres-yagi/otoklav-conta-spreyi-500-ml-alman-mali-P187253754?gclid=EAIaIQobChMItajHjcrJ5wIVTaqaCh2gb QrqEAkYASABEgJgbPD_BwE&gclsrc=aw.ds)
budur o zaman öylemi ?
Evet doğrudur, fiyatları yükselmiş. Daha uygunlarını bulabilirsin. Uygularken conta harici başka yere sıçrarsa hemen silmeni tavsiye ederim. Renk farklılığı oluşur. Torpidoya falanda bulaştırmamaya çalış.
Ben Honda S2000 aracımda düzenli 5 sene kullandım, hiç sorun yaşamadım
CloudGrey
11-02-2020, 15:26
Evet doğrudur, fiyatları yükselmiş. Daha uygunlarını bulabilirsin. Uygularken conta harici başka yere sıçrarsa hemen silmeni tavsiye ederim. Renk farklılığı oluşur. Torpidoya falanda bulaştırmamaya çalış.
Ben Honda S2000 aracımda düzenli 5 sene kullandım, hiç sorun yaşamadım
süngere sıkıp fitillere sürsem peki ?
İçlerinden serum hortumu geçir.
Zamanla fitiller çöküyor, rüzgar sesi artıyor.
Ben kendi aracımda (minicooper) würth marka silikon sprey kullandım 1 kez.
Trim seslerini hissedilecek şekilde kesti geçici süre için. Bir süre sonra yeniden uygulama yapmak gerekiyor.
Uzun vadede bir zararı olurmu bilmiyorum. Bu nedenle çokta kullanmak istemiyorum.
Ben ara ara alıyorum bu Würth vs gibi spreylerden. Henkel'indi galiba Teroson mu ne o da iyi.
Ancak bunların bazıları "silikon içermez" derken kimisi de silikonlu, sanki silikonsuz olanlar biraz daha uzun gidiyor gibi. Dayanımları 4-5 ay falan. Bir kutu genelde bir arabaya anca yetiyor, kapı ve oturduğu lastikleri yaparsanız yani...
Bu conta spreyleri daha uzun süre gidiyorsa bundan kullanmak daha iyi olabilir.
Bir de bunların kullanımı sonrasında enteresan şekilde aracınızı seviyorsunuz, trim sesi sandığınız şey fitillerin tıkırtısı imiş meğer.
CloudGrey
11-02-2020, 16:44
trim seslerine çok takılmıyorum , araba zaten harttop cabrio sürekli sesi trim sesi mevcut burkulmalardan dolayı vs...
amacım katlanan tavanın etrafındaki lastikleri korumak , sıvı geçirgenliğini sıfıra indirmek bakımını yapmak , ***** 11 yıllık araba...
Dış trim plastik fitil kauçuk lastik yanağı vs. için Koch Chemie Plast Star tavsiye ederim.
Bu arada Plast Stardan iki ürün var
PS Silikonlu
PSS Silikonsuz
PSS olan Mercedes Benz onaylı ürün bilgilerinde yazıyor
CloudGrey
11-02-2020, 21:41
Dış trim plastik fitil kauçuk lastik yanağı vs. için Koch Chemie Plast Star tavsiye ederim.
PS Silikonlu
PSS Silikonsuz
aha buldum bu sanırım ;
Koch Chemie Pss Plast Star Silikonsuz Dış Plastik-trim Parlatıcı1 - n11.com (https://urun.n11.com/set-urunler/koch-chemie-pss-plast-star-silikonsuz-dis-plastik-trim-parlatici1-P333014797?gclid=EAIaIQobChMIqbb6rqDK5wIVxasYCh2is QEGEAkYASABEgLrxvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
uygulaması nasıl peki ?
aha buldum bu sanırım ;
Koch Chemie Pss Plast Star Silikonsuz Dış Plastik-trim Parlatıcı1 - n11.com (https://urun.n11.com/set-urunler/koch-chemie-pss-plast-star-silikonsuz-dis-plastik-trim-parlatici1-P333014797?gclid=EAIaIQobChMIqbb6rqDK5wIVxasYCh2is QEGEAkYASABEgLrxvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
uygulaması nasıl peki ?
Evet ürün o
Temiz kuru olan yüzeye sünger/ped vasıtasıyla uygulanıyor özel bir yöntemi yok
Peki kapı fitili için aslında bu diyor?
Koch-chemie Top Star İc Trim,plastik Ve Kaucuk Koruma 1 Litre - n11.com (https://urun.n11.com/ic-temizlik-ve-koruma/koch-chemie-top-star-ic-trimplastik-ve-kaucuk-koruma-1-litre-P220752039)
M U R A T
12-02-2020, 11:11
Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/sonax-lastik-parlatici-ve-koruyucu-p-OTSON340100?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6817.shop.nelk.oto-oto-aksesuar-urunleri&gclid=EAIaIQobChMIyuSuxNXL5wIVA7TtCh0UHwgqEAYYAiAB EgLh0PD_BwE)
bu ürünü tavsiye ederim
Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/sonax-lastik-parlatici-ve-koruyucu-p-OTSON340100?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6817.shop.nelk.oto-oto-aksesuar-urunleri&gclid=EAIaIQobChMIyuSuxNXL5wIVA7TtCh0UHwgqEAYYAiAB EgLh0PD_BwE)
bu ürünü tavsiye ederim
Ben de bunu kullanıyorum.
Peki kapı fitili için aslında bu diyor?
Koch-chemie Top Star İc Trim,plastik Ve Kaucuk Koruma 1 Litre - n11.com (https://urun.n11.com/ic-temizlik-ve-koruma/koch-chemie-top-star-ic-trimplastik-ve-kaucuk-koruma-1-litre-P220752039)
Top Star iç mekan
Plast Star dış mekan
M U R A T
12-02-2020, 14:39
PS Silikonlu
PSS Silikonsuz
bu ürünler aslında daha çok sert plastikler için başarılı ben beğenerek kullanıyorum zaten fakat fitiller için sonaxın paylaştığım ürününü tavsiye derim
sekizsilindir
12-02-2020, 16:10
bu ürünler aslında daha çok sert plastikler için başarılı ben beğenerek kullanıyorum zaten fakat fitiller için sonaxın paylaştığım ürününü tavsiye derim
Böyle bir yorum var linkte, bu ürünü siz kullaniyormusunuz?
https://i.hizliresim.com/qyq8rd.jpg (https://hizliresim.com/qyq8rd)
İçlerinden serum hortumu geçir.
Zamanla fitiller çöküyor, rüzgar sesi artıyor.
Bu uygulamayı ben bi ara yapmayı düşünmüştüm ama sonradan serum lastiğinin zamanla kuruyup sertleştiği ve döküldüğü aklıma gelince vazgeçtim. Siz uygulama yaptınız mı nedir durum?
M U R A T
13-02-2020, 08:06
Böyle bir yorum var linkte, bu ürünü siz kullaniyormusunuz?
https://i.hizliresim.com/qyq8rd.jpg (https://hizliresim.com/qyq8rd)
kullanıyorum fakat ses kesmek amacıyla kullanmıyorum ayrıca her kullanıcının tecrübesi aynı değil dolayısıyla orda yazan her yoruma itibar etmiyorum :)
Abi konu cam fitil bakımı değil midir?, ses kesmek amacımız değilse, dış ortam plastiklerini çok güzel siyah yapıyorsa falan niye o ürünleri yazıyorsunuz, ben anlamadım :D
Bu uygulamayı ben bi ara yapmayı düşünmüştüm ama sonradan serum lastiğinin zamanla kuruyup sertleştiği ve döküldüğü aklıma gelince vazgeçtim. Siz uygulama yaptınız mı nedir durum?
Her lastik/plastik zamanla gevrek hale gelir, kırılgan olur. Yapacak birşey yok.
Serum hortumu uygulamasını ben yapmadım doğrusu. Nette fitiller ile ilgili yazılar okurken gördüm.
3-4 yılda bir arabam değiştiği için yapmaya gerek görmedim.
CloudGrey
13-02-2020, 08:48
Abi konu cam fitil bakımı değil midir?, ses kesmek amacımız değilse, dış ortam plastiklerini çok güzel siyah yapıyorsa falan niye o ürünleri yazıyorsunuz, ben anlamadım :D
valla abi benim derdim sesi kesmek değil :D
üstü açık arabada ses kesilmiyor , arabada bentleyde olsa.
oynak parça çok fazla.
benim derdim bütün lastik fitillerin sertleşip "lastik" olmaktan çıkmaması...
yuuşaklığını, su sızdırmazlığını (-ki en önemli nokta bu) korumak
M U R A T
13-02-2020, 08:51
bana yazdığını zannediyorum fakat ne demek istediğini tam anlayamadım :) fitil bakımı için üretilmiş bir ürün tavsiye ediyorum üretiliş amacı bu bende zaten bir ses yok fakat eğer bir araçta trim sesi varsa çoğunlukla içteki plastiklerden kaynaklanır ha fitillerdende şüpheleniyorsan bu ürün ilk günkü kondisyonuna getiriyor
Sesi silikon sprey keser, bakımı ise bu tip Berner ve Sonax'ın ayakkabı boyası gibi ürünleri yapar. 500X'te kapı gıcırtısından kafayı yiyordum bu sonaxın ürünü kesmiyordu ama silikon sprey kesiyordu mesela örnek.
ben en son würth lastik bakım ve tazeleme spreyi uyguladım cam tavan, kapı fitil ve lastiklerine kışa girerken. fitillerin arasındaki ufak deliklerden de silikon sprey bastım ölçülü miktarda. hem ses kesildi hem fitillere bakım yapmış oldum. tavsiye ederim.
bana yazdığını zannediyorum fakat ne demek istediğini tam anlayamadım :) fitil bakımı için üretilmiş bir ürün tavsiye ediyorum üretiliş amacı bu bende zaten bir ses yok fakat eğer bir araçta trim sesi varsa çoğunlukla içteki plastiklerden kaynaklanır ha fitillerdende şüpheleniyorsan bu ürün ilk günkü kondisyonuna getiriyor
Yok direkt yazmadım ama ben direkt olarak fitil sesi odaklı düşündüm, doğru...
wolkanku
13-02-2020, 12:11
Sesi silikon sprey keser, bakımı ise bu tip Berner ve Sonax'ın ayakkabı boyası gibi ürünleri yapar. 500X'te kapı gıcırtısından kafayı yiyordum bu sonaxın ürünü kesmiyordu ama silikon sprey kesiyordu mesela örnek.
ulan o arabayı da bana ittirmeye kalkmışlığın var..
demek ki kazara alsam trim sesinden yakacaktım arabayı.. allah korumuş :DD
ulan o arabayı da bana ittirmeye kalkmışlığın var..
demek ki kazara alsam trim sesinden yakacaktım arabayı.. allah korumuş :DD
Yok çözdüm sonra servisin kullandığı silikon spreyden sonra yapmadı. Bütün 500X ve Renagadelerde var bu durum zaten. Trim sesi değil arabanın çapraza kaldığında kapıların esneme sesi. Tık tık vs değil yani.
Her lastik/plastik zamanla gevrek hale gelir, kırılgan olur. Yapacak birşey yok.
Serum hortumu uygulamasını ben yapmadım doğrusu. Nette fitiller ile ilgili yazılar okurken gördüm.
3-4 yılda bir arabam değiştiği için yapmaya gerek görmedim.
Evet bende okumuştum. Aslında orjinal fitillerin köşelerinde kullandıkları bir malzeme var içi dolgulu kauççuk benzeri bir malzeme. Hatta bilgisayarlarda sıvı soğutma kurarken akrilik boruları sıcak hava tabancasıyla ısıtıp bükerken yapısı bozulmasın diye kullandığımız malzeme ile aynı ama uzun metrajlısını bulamadım. O malzeme uzun süre elastikiyetini kouyor.
Şu malzeme:
Barrow Silicone 8mm / 10mm / 12mm / 14mm silicone rods water cooling system computer hard tube bending equipment-in Fans & Cooling from Computer & Office on AliExpress (https://www.aliexpress.com/item/32290655282.html?spm=2114.12010612.8148356.18.60f9 1a62UboxDg)
Evet bende okumuştum. Aslında orjinal fitillerin köşelerinde kullandıkları bir malzeme var içi dolgulu kauççuk benzeri bir malzeme. Hatta bilgisayarlarda sıvı soğutma kurarken akrilik boruları sıcak hava tabancasıyla ısıtıp bükerken yapısı bozulmasın diye kullandığımız malzeme ile aynı ama uzun metrajlısını bulamadım. O malzeme uzun süre elastikiyetini kouyor.
Şu malzeme:
Barrow Silicone 8mm / 10mm / 12mm / 14mm silicone rods water cooling system computer hard tube bending equipment-in Fans & Cooling from Computer & Office on AliExpress (https://www.aliexpress.com/item/32290655282.html?spm=2114.12010612.8148356.18.60f9 1a62UboxDg)
Hortumdan daha iyi gibi bu çünkü içi hortum gibi boş değil. Kolay kolay birşey olmaz gibi.
CloudGrey
18-02-2020, 09:37
sonax ' ın dalgametresini aldım . 100 ml imiş :D
bi geldi ayakkabı boyası kadar , havalar biraz ısında uyguluyayım bakayım.
Ben de aldım konudan aklıma geldi, fark ettim ki şu günlerdeki sıcak-soğuk değişimlerinde gıcırdıyor çaktırmadan, trim sesi sanıyorsunuz, sıkıp da sesler gidince anlaşılıyor. Şu fitilin içine sıkma olayı da cazip geldi, iki kutu aldım o yüzden, basıcam spreyi basıcam spreyi :P :D
ben kendim fitil üreticisiyim arkadaşlar epdm dediğimiz ürün piştikten sonra hiç bir ürünü içine kabul etmez buda demek oluyorki ömrünü uzatmaz ancak silikon benzeri yağlı ürünlerle gıcırtıyı sesi kesersiniz buda uzun vadede fitilin ömrünü kısaltır. Piyasadaki bakım ürünlerinin bir çoğu aslında plastik aksamların bakımı içindir. Kauçuk ve sünger olanlar için değildir.
CloudGrey
18-02-2020, 15:53
ben kendim fitil üreticisiyim arkadaşlar epdm dediğimiz ürün piştikten sonra hiç bir ürünü içine kabul etmez buda demek oluyorki ömrünü uzatmaz ancak silikon benzeri yağlı ürünlerle gıcırtıyı sesi kesersiniz buda uzun vadede fitilin ömrünü kısaltır. Piyasadaki bakım ürünlerinin bir çoğu aslında plastik aksamların bakımı içindir. Kauçuk ve sünger olanlar için değildir.
peki ne yapabiliriz ?
sonax aldık yanlışmı yaptık ?
Würth aldım gıcırdamayan fitiller gıcırdamaya ses yapmayan trimler ses yapmaya başladı, aman uzak durun
ardicli2000
25-02-2020, 16:06
UStam,
Ford Mondeo aracım var. 2009 model. 10 yaşında araba. Fitiller haliyle ezilmiş. Yenisini alsam dünya para. Çakma taktırsam o da dünya para, Her kapıya 2 sıra koymuş Ford bir içe bir dışa.
Bana ne önerirsin. Rüzgar sesini nasıl azaltırız? Fitillere ne yapabiliriz?
Bu fitillerin köşelerinde kullanılan fitil benzeri dolgu malzemesinden metraj olarak var mı?
UStam,
Ford Mondeo aracım var. 2009 model. 10 yaşında araba. Fitiller haliyle ezilmiş. Yenisini alsam dünya para. Çakma taktırsam o da dünya para, Her kapıya 2 sıra koymuş Ford bir içe bir dışa.
Bana ne önerirsin. Rüzgar sesini nasıl azaltırız? Fitillere ne yapabiliriz?
Merhabalar bursada nerdesiniz acaba sizi bayilerime yönlendirebilirim universal dediğimiz ürünlerle kapıların çözümünü sağlıyabilir ama tabiki kesin olarak demiyorum aracı görmemiz gerek öncelikle.
Bu fitillerin köşelerinde kullanılan fitil benzeri dolgu malzemesinden metraj olarak var mı?
köşelerdekiler sıcak kaynaktır yani aslında oda aynı fitilin sıcak presste kalıpta basılmış halidir yanlış anlamadıysam cam lastiklerindeki köşeleri soruyorsunuz?
peki ne yapabiliriz ?
sonax aldık yanlışmı yaptık ?
valla bakım yapılabilicek bi durum yok bu tamamen aracın üzerindeki fitilin imalatta nekadar doğru prosesle üretildiğine bağlı. Fitilin ömrünü en çok etkileyen şey sıcak , yağ , asit ve güneş ışığıdır.
ardicli2000
26-02-2020, 16:33
Merhabalar bursada nerdesiniz acaba sizi bayilerime yönlendirebilirim universal dediğimiz ürünlerle kapıların çözümünü sağlıyabilir ama tabiki kesin olarak demiyorum aracı görmemiz gerek öncelikle.
Küçük Sanayi ve Millet Mahallesi.
Bayiler nerede?
golgeoyunu03
26-02-2020, 23:34
eğer ses sorunu dert değilse bakım için kesinlikle
tavsiye ederim
Küçük Sanayi ve Millet Mahallesi.
Bayiler nerede?
Küçük sanayi karşısı üçevler opet yanı Güçlas var Gökhanı bulursan eğer Burçsandan yönlendirdiler demen yeterli olur.
onurgoyunc
18-03-2025, 05:28
Yeni konu açmak istemedim.
Araç çapraza kaldığında kapıların esneme sesini önlemek için cam fitillerine ne uygulayabilirim? Var mı tecrübesi olan?
slowmotion
18-03-2025, 10:19
Arkadaşlar sunroof bakımı için ne önerirsiniz? google da arama yapınca smx diye uygun fiyatlı bir ürün çıkıyor. kullanan varmı?
Yeni konu açmak istemedim.
Araç çapraza kaldığında kapıların esneme sesini önlemek için cam fitillerine ne uygulayabilirim? Var mı tecrübesi olan?
sonax gummiPFlege diye bir ürün var ruj gibi birşey bir miktar kesebilir.
Arkadaşlar sunroof bakımı için ne önerirsiniz? google da arama yapınca smx diye uygun fiyatlı bir ürün çıkıyor. kullanan varmı?
Würth silikon spray yağlama işin yeterli yada wd40 . Ama su kanallarını nasıl temizlersin bilgim yok