PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda HRV 2019

Mamicilo
12-02-2020, 12:39
Öncelikle selam herkese. Ocak 2020'de Honda HRV 2019 satın aldık. İlk başlarda araç ile ilgili şüphelerim vardı. Önceki aracımız Mercedes c180 / 2015 model Turbo beslemeli 156 beygirlik 250 torklu araçtı.
İlk başlarda HRV 150 tork sunduğu için bir nevi dağda bayırda veya ana yolda bile gaz tepkisinin fena olmayacağını düşünmüştüm. Ancak atmosferik motorun ve CVT şanzımanın verdiği his ile beklentilerim uçup gitti :)
Babamın eski aracımızda gaza bastığı gibi ivmelenmesi veya dağ bayırı tırmanması gibi olacağını düşünüp bir yere gidip gelmesiyle bu araç çok böğürüyor ve eskisi gibi gitmiyor tepkileriyle karşı karşıya kaldım. :confused:
Az çok atmosferik araçlar kullandığım için bana göre bir eksisi yoktu. Eskisine nazaran SUV ve sonuçta hepimiz yarışçı değilizki uçup kaçalım. CVT şanzımanla birlikte baya bi yakıt tasarrufu sunuyor araç. Tabiki ivmelenme veya tırmanmada turbo beslemeliler gibi gitmesini bekleyemeyiz ancak yinede işini iyi yapıyor. Kullanan varsa eğer bir kaç sorum olacak. Teşekkürler. :heyoo:

ACTPK
12-02-2020, 12:46
Soruyu sorsaydın ya bu kadar yazana kadar?

Mamicilo
12-02-2020, 13:05
Sorum şu..
1- Yakıt tüketimi şehir içi 8 lt den aşşağı düşmüyor ? (Fabrika verisi 6.3)
2- Aksesuar parçaları Türkiye'ye ne zaman gelir ? veya Başka araçların buna uyum sağlayanı varmıdır ?
3- Spor egsoz sistemi için ne önerirsiniz ?

DOHC
12-02-2020, 13:08
Sorum şu..
1- Yakıt tüketimi şehir içi 8 lt den aşşağı düşmüyor ? (Fabrika verisi 6.3)
2- Aksesuar parçaları Türkiye'ye ne zaman gelir ? veya Başka araçların buna uyum sağlayanı varmıdır ?
3- Spor egsoz sistemi için ne önerirsiniz ?

Ve aleykümselam

http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/

Ormanci
12-02-2020, 13:58
E attan inip eşeğe binme durumu olmuş biraz, normal değil mi :)
150 torkla da büyük bir beklenti oluşması talihsizlik olmuş.

CVT ile yine iyi yakıyormuş :) Fabrika verileri "şu kadar ağırlık, şu sabit hız ile şu kadar mesafe" şeklinde ölçülür, çoğu zaman da günlük kullanımla tutmaz. Araç 1.6 değil mi? İyi bile yakıyor.

2. Bilemiyorum. Çok fazla ümitli olmayın derim.

3. Önermem, zaten ölü olan aracı daha da öldürmeyin bence.

Mamicilo
12-02-2020, 14:20
Teşekkür ettim cevaplarınız için. Araç 1.5 CVT birde daha 1000 olmadık ondanmıdır acaba yakıt konusu belki daha aşşağıya düşebilir. Parça konusunda araştırma yaptım aliexpreste var ancak çinde ***** virüsten dolayı getirtmek sıkıntı olabilir :)

said_
12-02-2020, 16:00
benzinli otomatik honda şehir içi 8lt yakıyorsa harika bir değer.

coolvtec
12-02-2020, 19:20
1.5 cvt için bence de iyi. Jazza koyulardı o motoru. HRV 'nin kilosu da az değildir.

bkaraca
12-02-2020, 20:43
Esas talihsizlik 2015 model Mercedes'ten inip 1.5 motorlu Honda ya geçmek olmuş. Allah kaza bela vermesin ama maddi sıkıntı harici değişim yaptıysanız ciddi bir hata olmuş.

onurc
12-02-2020, 21:33
Soruyu sorsaydın ya bu kadar yazana kadar?

yazdıgınıza istinaden ''soruya cevabınız yoksa sizde yazmasaydınız o halde''
Insan şevkini kırmada gerçekten harıkayız ..

ACTPK
12-02-2020, 22:29

Diyelim ki o cümleyi kurduktan sonra tekrar foruma girme fırsatı buldum ve cevap vermedim. Arkadas aklındaki soruyu sormadan konu hakkinda bilgim olup olmadığını nereden bilebilirdim?

Hakan_34
12-02-2020, 22:35

yok bence gereksiz duyar kasmada daha iyiyiz

Mamicilo
13-02-2020, 08:19
Esas talihsizlik 2015 model Mercedes'ten inip 1.5 motorlu Honda ya geçmek olmuş. Allah kaza bela vermesin ama maddi sıkıntı harici değişim yaptıysanız ciddi bir hata olmuş.

Mercedesten kazadan sonra soğuduk elimizden çıkardık diyelim. Normalde Hyundai Tucson alalım dedik de bu özelliklerin yarısını alamıyoruz fiyat bandında, full paketleride ***** 300binden aşşa değil o yüzden bizde hem uygun hemde fazla yakmayan birazda yüksek olsun diye tercih ettik.

Mamicilo
13-02-2020, 08:22
1.5 cvt için bence de iyi. Jazza koyulardı o motoru. HRV 'nin kilosu da az değildir.

290 kilo fark var ancak jazzlarda 1.4 dü yanlış hatırlamıyosam ama dediğiniz doğru 1.5 yapıp kiloyu ortan telafi ederiz diye düşünmüşte olabilirler biraz tork ve beygir ile :)

Mamicilo
13-02-2020, 08:24
benzinli otomatik honda şehir içi 8lt yakıyorsa harika bir değer.

Dahada düşeceğini inanmak istiyorum şuan 1000 km bile olmadı belki tam randıman sağlamadı motor :soru: birde bizim buralar hep yokuş filan olduğu için aşağıya inerken ki tasarrufu yukarı çıkarken kafa kafaya kurtarıyor az çok :)

16EC813
13-02-2020, 09:22
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binersiniz inşallah
ya arkadaşlar bırakın artık saçma sapan gereksiz yorumları neden bi kerede sadece salt düşünsek nolur ki yani
basit bi soru basit bi cevap vermek bukadar mı zor
zamanla tüketimin azalacaktır bu yakıt kıyası neye göre kime göre yaptıgınızlada alakalı bi durum

burak1533
13-02-2020, 15:11
Dahada düşeceğini inanmak istiyorum şuan 1000 km bile olmadı belki tam randıman sağlamadı motor :soru: birde bizim buralar hep yokuş filan olduğu için aşağıya inerken ki tasarrufu yukarı çıkarken kafa kafaya kurtarıyor az çok :)

hem sizin ayağınız daha alışmamıştır, hemde motor daha tam açılmamıştır, zamanla 1 litre düşer bence

bkaraca
13-02-2020, 15:16
Mercedesten kazadan sonra soğuduk elimizden çıkardık diyelim. Normalde Hyundai Tucson alalım dedik de bu özelliklerin yarısını alamıyoruz fiyat bandında, full paketleride ***** 300binden aşşa değil o yüzden bizde hem uygun hemde fazla yakmayan birazda yüksek olsun diye tercih ettik.

Çok geçmiş olsun, sizde birşey yok ise gerisi önemsiz. İlk yağ değişimi sonrası yakıt tüketimi daha da düşer . Şuan içerisinde bulunan rodaj yağı yapısı gereği normal yağa nazaran hem yakıt hemde performans açısından bekleneni sağlamaz. 5bin km sonrasi performansı da farkedilir derecede iyileşir.

Mamicilo
14-02-2020, 07:28
Çok geçmiş olsun, sizde birşey yok ise gerisi önemsiz. İlk yağ değişimi sonrası yakıt tüketimi daha da düşer . Şuan içerisinde bulunan rodaj yağı yapısı gereği normal yağa nazaran hem yakıt hemde performans açısından bekleneni sağlamaz. 5bin km sonrasi performansı da farkedilir derecede iyileşir.

İnşallah dediğiniz gibi olur bir umut doğmadı değil :)

Burak Mehmet
14-02-2020, 11:53
aynı motorun yarısını motosiklette kullanıyoruz... 3,5 lt civarı yakıyor .. 7,5-8 bence normal bir değer o motor için... umarım keyif alırsınız ..