PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : -Karadeniz Turu için araç tavsiyesi?

ENGean
14-02-2020, 23:45
Arkdslar herkese selamlar,
Nisan ayında karadeniz turu yapıcam Allah kısmet ederse,karadenizin devamında güneydoğuya devam edip iç anadoludan istanbula dönüş yapıcam.

Bu tur için araç alıcam suv/jeep tarzı. Bütçem 120 bin.
Özellik karadenizde dağ bayır yayla vs aklıma takıldı.o yüzden suv veya jeep düşünüyorum.
Buralar için 4x4 araca mutlaka ihtiyaç varmı? Daha önce giden gezen arkadaşlar varsa tavsiyeler önemli.
Yoksa 4x2 lik bir suv işimi görürmü?
Geçtğmz senelerde 2012 model qasqai ile ege ve akdeniz turu yapmıştım.cok rahat etmiştik.
Düşündüğüm bi kaç marka model var fakat sizinde hep düşündüğüm araçlar için veya onların haricinde tavsiyelerinizi bekliyorum.
Cam tavan veya sunroof olmasına dikkat edicem, lpg li veya dizel düşünüyorum.
Tahmini 7-8 bin km yaparım gibi. Beni yollarda üzmiycek bişey lazım :)
Birde suan aldıktan 5-6 ay sonra satıcam, o yüzden 2.elide cok yavas bşey olmazsa iyi olur :)

Aklımdaki modeller;
2007-2012 honda crv lpg
2010-2013 chevrolet captiva dizel
2011-2013 kia sportage lpg
2008-2011 nissan xtrail dizel
2014-2016 nissan qasqai dizel
2009-2011 subaru forester dizel
2004-2006 X5 dizel

Bunların haricinde de tavsiyeleriniz varsa bekliyorum ve dediğim gibi karadenizde yaylalar için vs 4x4 kesin gerek varmı? 4x2 işimi görürmü? Şimdiden teşekkürler

berkaym
15-02-2020, 01:29
Eğer ayder uzungöl gibi yaylara gidiceksiniz suv bile lazım değil. Polut gito sal vs gibi daha yüksek yerlere çıkıcaksanız suv şart. Yazın 4x2’de işininizi görürdü ama nisan ayı için bence 4x4 tercih etmeniz daha iyi olur hem kafanız rahat olur hemde istediğiniz yere gitme özgürlüğü olur

ruudvan
15-02-2020, 02:40
gectıgımız yaz. ıstanbuldan rizeye kadar samsundan sonrası ufak ufak ugramalı şekilde karadeniz turu yaptık.
bizde ml320 vardi. yukseklık genıslık acısından baya rahat ettık. ama genel anlamda 4x4 e gerek yok.
ayderede uzungölede cıktık. sorunsuz her aracla gidilir.
qashqai ilede ege turu yapmıs bırı olarak. kesinlikle yeterli olacagını dusunuyorum. gayette rahat arac oldugunu dusunuyorum.

cbrracingteam
15-02-2020, 08:09
2018 de bende çıktım rizeye kadar yayla göl vs 2014 5.25xd vardı altını hiç sürtmedim 4 çekerde sadece uzungöl de tepeye kahvaltıya çıkarken işe yaradı oda ocak ayıydı çamur kar olmuş ama aynı yere adamlar sprinterla çıkıyor gerek de yok az yakan geniş bir araç iş görür x5 vs hantal kaçar yollar dar 2 araç ara sıra sıkışma olabiliyor quaqai güzel bir seçim olabilir eğer büyük araçsa vito da tercih edilebilir yeri gelir otel fiyatları çıldırtabilir webasto takılıp karavan gibi iş görür bide bu süre için kiralama daha mantıklı gibi satın almaktan ziyade maxx 20 gün sürer bu tur

997TT
15-02-2020, 08:19
Nisan yaylalarda kar kalkmaz.
Ancak siz bir çok kişinin gideceği yerlere gideceğiniz için 4 cekere ihtiyaç yok. Ancak oba falan kesfedeyim diyeceksin mutlaka gerek ama zaten ovaların çoğu yol kapalıdır. Nisan'da belki açılmaya başlar.

ÜSTÜNERC
15-02-2020, 08:37
Eğer ayder uzungöl gibi yaylara gidiceksiniz suv bile lazım değil. Polut gito sal vs gibi daha yüksek yerlere çıkıcaksanız suv şart. Yazın 4x2’de işininizi görürdü ama nisan ayı için bence 4x4 tercih etmeniz daha iyi olur hem kafanız rahat olur hemde istediğiniz yere gitme özgürlüğü olur

Katılıyorum gito gibi yolu bile olmayan yerlere cıkacaksanız 4x4 şart. Ama herkesin gittigi yerlere gidecekseniz atıyorum ayder uzungol vs. 4x2 işinizi cok rahat görür.

R.S.C
15-02-2020, 10:18
4x2 yerden yüksek olsun cogu koşulda iş görür ince yanaklı bi lastik olmasa iyi olur yayla yolları taslidir alt takımları yorar

aykutsafakyaman
15-02-2020, 12:01
Ben caravelle derim uzun yolda rahat ettirir. Uzungölün daha da yukarısındaki balık gölüne çıktım yolu rezalet olmasına rağmen sorun yaşamadım. Çok çok kötü yerlere giricem diyosanız 4x4 gerekebilir ancak.

EOZDAG
15-02-2020, 20:45
Arkdslar herkese selamlar,
Nisan ayında karadeniz turu yapıcam Allah kısmet ederse,karadenizin devamında güneydoğuya devam edip iç anadoludan istanbula dönüş yapıcam.

Bu tur için araç alıcam suv/jeep tarzı. Bütçem 120 bin.
Özellik karadenizde dağ bayır yayla vs aklıma takıldı.o yüzden suv veya jeep düşünüyorum.
Buralar için 4x4 araca mutlaka ihtiyaç varmı? Daha önce giden gezen arkadaşlar varsa tavsiyeler önemli.
Yoksa 4x2 lik bir suv işimi görürmü?
Geçtğmz senelerde 2012 model qasqai ile ege ve akdeniz turu yapmıştım.cok rahat etmiştik.
Düşündüğüm bi kaç marka model var fakat sizinde hep düşündüğüm araçlar için veya onların haricinde tavsiyelerinizi bekliyorum.
Cam tavan veya sunroof olmasına dikkat edicem, lpg li veya dizel düşünüyorum.
Tahmini 7-8 bin km yaparım gibi. Beni yollarda üzmiycek bişey lazım :)
Birde suan aldıktan 5-6 ay sonra satıcam, o yüzden 2.elide cok yavas bşey olmazsa iyi olur :)

Aklımdaki modeller;
2007-2012 honda crv lpg
2010-2013 chevrolet captiva dizel
2011-2013 kia sportage lpg
2008-2011 nissan xtrail dizel
2014-2016 nissan qasqai dizel
2009-2011 subaru forester dizel
2004-2006 X5 dizel

Bunların haricinde de tavsiyeleriniz varsa bekliyorum ve dediğim gibi karadenizde yaylalar için vs 4x4 kesin gerek varmı? 4x2 işimi görürmü? Şimdiden teşekkürler

Gümüşhaneye bağlı camiboğazı yaylasına (rakım 2500) her yıl en az bir kere gidiyoruz, 4x4 ihtiyacından ziyade araba hırpalanacak birde 1.6tdci focus3 ve 1.6dci 136bg xtrail yaylada bizi yolda bıraktı. İkisinin problemi de aynı idi, hava basıncından değişiminden dolayı araç kendini koruma moduna alıyordu ve çekiciyle servise indirip reset atmak zorunda kalıyorduk, bence dci ve tdci kullanan araçlardan uzak durun ve rakıma bağlı olarak limitlerini kıyaslayabileceğiniz bir platform vs. imkan varsa buna dikkat edin derim.

Drive Fast
15-02-2020, 21:29
Benim bu araçlar arasında hiç tecrübem yok ama ben subaruyu tercih ederdim sorunsuz ve ergonomik olduğu için

ENGean
15-02-2020, 23:13
Yorum yapan tüm arkdşlara teşekkürler, bende gezide herkesin gidip gördüğü yerleri dolasıcam, extra bilinmedik yerlere tepelere cıkıyım modunda değilim.
O yüzden anladıgım kadarıyla 4x2 lik bi suv işimi görücek.
Forester donanım,4x4 ve f/p acısından mantıklı duruyordu ama bugun ustamla görüştüm, parcalsrının baya pahalı oldgunu söyledi. Acıkcası olusabilcek bi olumsuz durumda gözümü korkuttu.

Şuan için crv, qashqai, kia sportage ve captiva bi adım daha önde gibi, yakıt konusunda da dizel qashqai en ön planda duruyor.

ENGean
15-02-2020, 23:17
Caravella ve mb viano da aslında kafamı kurcalıyor ama yaza doğru satacagım için 2.elde cok beklemek istemiyorum

enesy
16-02-2020, 01:39
Kısa vadede satacağınız için kesinlikle qashqai sizin ilacınız.

SNGR
16-02-2020, 02:40
4x4 den ziyade Tork daha gerekli
Zira bölge halkınında hepsinde 4 çeker araç yok
Bende samsundan başlayıp aydere kadar megane 2 1.6 ile gezdim hiç sorun yaşamadım
Suv alıp o kadar ağırlığa birde lpg ekleyinde insan dizelin rahatlığını arar bence
Tüketim, tork, ikinci el artısı eklenince qasqai almak listedeki en mantıklı seçenek

Kadyr
16-02-2020, 07:27
Bizim oralarda yollar kötü değil yani herkesin gittiği yerlerde en kötü beton yol var. 1.3 punto ile rahat gezdim. Araplar araba kiralıyor genelde hepsinde duster vardı. 4 çeker gereksiz. Hızlı satılan az yakan suvcuk işinizi görür.

nyz_61
16-02-2020, 11:59
Ben olsam 4x4 duster alirim hem yakiti az hemde yuksek arac heryere gidersiniz kafaniz rahat olur sizi yolda ariza verip uzme riski sifir. Burda gelen araplarin cogu duster kiralar ve istedigi yere gider... Hem satisida cok hizli o kadar yol yapip donunce karli bir sekilde de satabilirsin.

aslan
17-02-2020, 12:25
Mercedes SW işini görür

TarikS
17-02-2020, 12:48
al sat için ya qashqai ya da duster alırdım sanırım

ÖmerF.Bayar
17-02-2020, 13:03
Bende Qashqai derim ama 120bin e yok malesef,
2 hafta aradım sonar Xtrail aldım çok fark yok diye aralarında, ama Qashqai daha güzel bence hemde satışta,

ENGean
17-02-2020, 13:20
Yorumlar için teşekkürler, duster da düşünücem,yakından bi binip inceliyim

Mercedes SW işini görür

Sw a gerek yok aslan abi, zaten 4 tane binek aracm var bagajla alakalı cok problemim yok.
Bana daha cok tavanı yüksek yerden yukarda görüş açısı daha rahat arac lazım. Uzun yolda suv lar daha keyifli :)

Bende Qashqai derim ama 120bin e yok malesef,
2 hafta aradım sonar Xtrail aldım çok fark yok diye aralarında, ama Qashqai daha güzel bence hemde satışta,

Aslında keske suan sonar alabilme şansımız olsa :) onu daha cok beğeniyorum ama şuanlık o bütçelere çıkamam :)

ÖmerF.Bayar
17-02-2020, 13:27
Ben Qashqai aradon SONRA xtrail aldım demek istedim de benim klavye değiştirmiş,
Sonar özellikte şansa varmış :D

Yanlız tractor gibi araba Xtrail, o yüzden Qashqai daha sessiz ve güzel :)

darkred
17-02-2020, 15:13
Yazdığınız listedeki dizel araçların hepsi uyar aslında bölgeye. Araçtan önce gideceğiniz rotalar çok önemli.

Daha öncede yazılmış Ayder, Uzungöl, Palovit gibi lokasyonlar turistik bölgeler olduğu için buralara 4*4'e bile gerek yok.

Biz transporter ile gittik mesela buralara. Ama bazı yaylalar var o bölgeler için kesinlikle 4*4 araç gerekir. Önce rotanızı belirleyip aracı ona göre seçin derim ben.

Keyifli tur valla hayırlı yolculuklar.

Birkan61
18-02-2020, 09:03
Turistik olmayan bölgelere girmeyecekseniz o tip arabaya bile gerek yok abi

Ben standart haldeki E39 Bmw ile köyümün her türlü deliğine girip çıktım

https://i.ibb.co/9bQ8Q7B/IMG-20170823-132619.jpg

Birkan61
18-02-2020, 09:05
Düzenle bütonu yok afedersiniz,

Listenizdeki araçlardan Qasqai dizel alır geçerdim

Bizim köyün yarısında ondan var :D

bilalMW
18-02-2020, 21:45
duster zten çok var oralarda yabancı sanmazlar. :)

ENGean
19-02-2020, 21:37
Şuan gönlümde crv, mantığımda qasqai var. Bakalım hayırlısı :)

R.S.C
19-02-2020, 21:57
Crv serttir rahat değil gavur gucur öter o yollarda

Schumi
19-02-2020, 22:55
Çift kavrama şanzıman almayın da ne alırsanız alın. Sürekli yavaş çıkılacak rampalarda sorun çıkartabilir. Hatta mümkünse düz vites alın ama satması zor olur.

samet59
19-02-2020, 23:30
Babam DACIA dan nefret eden bir insandı hiç sevmezdik Türkiyeye giriş yaptığı günden beri kapımdan bir duster ı eksik etmem noktasına geldik sayılır çok işlevsel segmentindeki bir çok araca göre az yakıyor nissan 4x4 al yapısını kullanıyor sağlam parçası ucuz maliyetleri düşük ve peynir ekmek gibi gidiyor şu fiyata satacağım deyip satamama imkanınız yok. Muhteşem konforlu bir araç değil evet ama samimi ben buyum kardeşim bende yalan yok diyor o fiyatlara yakın benzinli 4x4 bile alabilirsiniz 1.3 tce 150hp

ENGean
20-02-2020, 15:10
Crv serttir rahat değil gavur gucur öter o yollarda

Hadi yaa :( ben normalde yıllardır honda kullanıyorum, şuanda da var hatta, genel olarak zaten japon aracları konforda bi tık geride ama tutupta bi 2015 kasa civic ten kötüyse olumsuz olur bnm için. Teşekkürler bilgi için

Çift kavrama şanzıman almayın da ne alırsanız alın. Sürekli yavaş çıkılacak rampalarda sorun çıkartabilir. Hatta mümkünse düz vites alın ama satması zor olur.

Dizel qasqai alırsam manuel düşünüyorum ztn, farklı modele yönelirsek bakıcaz artık duruma göre. Teşekkürler

Babam DACIA dan nefret eden bir insandı hiç sevmezdik Türkiyeye giriş yaptığı günden beri kapımdan bir duster ı eksik etmem noktasına geldik sayılır çok işlevsel segmentindeki bir çok araca göre az yakıyor nissan 4x4 al yapısını kullanıyor sağlam parçası ucuz maliyetleri düşük ve peynir ekmek gibi gidiyor şu fiyata satacağım deyip satamama imkanınız yok. Muhteşem konforlu bir araç değil evet ama samimi ben buyum kardeşim bende yalan yok diyor o fiyatlara yakın benzinli 4x4 bile alabilirsiniz 1.3 tce 150hp

Dacia aslımda bnmde hosuma giden bi model değil ama tavsiye eden cok var.onuda listeme ekledim.
Ama 1.3tce lere baktım ck az var ve bütçemin üstünde. 2017 dizellere filan bi yakından bakıp inceliycem ama ��

R.S.C
20-02-2020, 16:39
Hadi yaa :( ben normalde yıllardır honda kullanıyorum, şuanda da var hatta, genel olarak zaten japon aracları konforda bi tık geride ama tutupta bi 2015 kasa civic ten kötüyse olumsuz olur bnm için. Teşekkürler bilgi için

eniştemde 2016 executive var D sınıfı bir araçtan buna geçiş yapmıştı, ilk hafta morali çok bozuktu konfor açısından sonra sonra alıştı diyelim.

ama düz yolda virajda güven verir çok yatmaz. Bir jip gibi değilde binek araba gibi hissettiriyor. plastikleride gıcırdamaya müsait. CRV dense Xtraili tavsiye ederim dağ yollarında

Oconner
20-02-2020, 21:50
Rize-Çayeli'nde ikamet etmekteyim.Dediğiniz zamanlarda bu taraflara geldiğinizde zaten kalabalık olur bide Dağ bayır gezmeyecekseniz genellikkle gezilen görülen yerleri kullanacaksanız normal bi 4x2 yüksek araba yada jeep le gelsenizde olur ben egea ile husere çıkmıştım :) ama birazdaha yükseklere çıkayım derseniz Crv yada duster şart

CloudHunter
23-02-2020, 16:34
Öncelikle iyi forumlar.
Yaklaşık 2008 model LPG'li executive CR-V kullanıcısıyım. Yamaç paraşütü ile uğraştığımız için dağ, bayır, çamur vs sürekli iç içeyiz. Diğer araçları pek bilmem, fakat CR-V ile ne arazi açısından ne de motor, yürüyen açısından 5 senedir hiç bir sıkıntı yaşamadık. Baş, diz mesafesi olsun gayet ferah bir araç. Ailecek biniyoruz.
Çoğu kişi de bahsetmiş zaten rotanız herkesin gideceği yollar ise 4x2 sıkıntı yaratmaz. Fakat ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yol görürüm dalarım diyorsanız 4x4 tabii ki şart diye düşünüyorum. Ama 4x4 bir araçla yola çıkarsanız şuraya da gireyim, burdan da geçeyim vs dersiniz :D Benim aracım otomatik dört çeker bir araç. Fakat en ufak bir şeyde vs anında dört çekere geçiyor. Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.
Yakıt konusuna gelirsek LPG'de normal uzun yolda sabit 120km/h hız ile 9-9,5 lt/100km civarında dolanırsınız. Araziye vs girdiğinizde ise 100 km'de ortalama en az 16-17 litreleri görmeniz muhtemel.
Konfor konusunda klasik bir japon otomobili diyebilirim :)) Fakat yedek parçası, arıza durumu vs bizi hiç üzmedi. Sizi de üzmez diye düşünüyorum.
Diğer sayılan araçları pek bilmem fakat CR-V kullanıcısı olarak işinize yarayacağını düşündüğüm için yazdım.

livaneli
23-02-2020, 17:28
Dizel Qasqai'lerde oynar volant hâlâ kullanılıyorsa sıkıntı var demektir.

VETTE
23-02-2020, 18:33
Öncelikle iyi forumlar.
Yaklaşık 2008 model LPG'li executive CR-V kullanıcısıyım. Yamaç paraşütü ile uğraştığımız için dağ, bayır, çamur vs sürekli iç içeyiz. Diğer araçları pek bilmem, fakat CR-V ile ne arazi açısından ne de motor, yürüyen açısından 5 senedir hiç bir sıkıntı yaşamadık. Baş, diz mesafesi olsun gayet ferah bir araç. Ailecek biniyoruz.
Çoğu kişi de bahsetmiş zaten rotanız herkesin gideceği yollar ise 4x2 sıkıntı yaratmaz. Fakat ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yol görürüm dalarım diyorsanız 4x4 tabii ki şart diye düşünüyorum. Ama 4x4 bir araçla yola çıkarsanız şuraya da gireyim, burdan da geçeyim vs dersiniz :D Benim aracım otomatik dört çeker bir araç. Fakat en ufak bir şeyde vs anında dört çekere geçiyor. Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.
Yakıt konusuna gelirsek LPG'de normal uzun yolda sabit 120km/h hız ile 9-9,5 lt/100km civarında dolanırsınız. Araziye vs girdiğinizde ise 100 km'de ortalama en az 16-17 litreleri görmeniz muhtemel.
Konfor konusunda klasik bir japon otomobili diyebilirim :)) Fakat yedek parçası, arıza durumu vs bizi hiç üzmedi. Sizi de üzmez diye düşünüyorum.
Diğer sayılan araçları pek bilmem fakat CR-V kullanıcısı olarak işinize yarayacağını düşündüğüm için yazdım.

Öncelikle iyi forumlar.
Çoğu kişi de bahsetmiş zaten rotanız herkesin gideceği yollar ise 4x2 sıkıntı yaratmaz. Fakat ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yol görürüm dalarım diyorsanız 4x4 tabii ki şart diye düşünüyorum. Ama 4x4 bir araçla yola çıkarsanız şuraya da gireyim, burdan da geçeyim vs dersiniz Benim aracım otomatik dört çeker bir araç. Fakat en ufak bir şeyde vs anında dört çekere geçiyor. Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.
Konfor konusunda klasik bir japon otomobili diyebilirim ) Fakat yedek parçası, arıza durumu vs bizi hiç üzmedi. Sizi de üzmez diye düşünüyorum.
Diğer sayılan araçları pek bilmem fakat CR-V kullanıcısı olarak işinize yarayacağını düşündüğüm için yazdım

CloudHunter
23-02-2020, 20:56
Öncelikle iyi forumlar.
Çoğu kişi de bahsetmiş zaten rotanız herkesin gideceği yollar ise 4x2 sıkıntı yaratmaz. Fakat ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yol görürüm dalarım diyorsanız 4x4 tabii ki şart diye düşünüyorum. Ama 4x4 bir araçla yola çıkarsanız şuraya da gireyim, burdan da geçeyim vs dersiniz Benim aracım otomatik dört çeker bir araç. Fakat en ufak bir şeyde vs anında dört çekere geçiyor. Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.
Konfor konusunda klasik bir japon otomobili diyebilirim ) Fakat yedek parçası, arıza durumu vs bizi hiç üzmedi. Sizi de üzmez diye düşünüyorum.
Diğer sayılan araçları pek bilmem fakat CR-V kullanıcısı olarak işinize yarayacağını düşündüğüm için yazdım

Tesekkur ederim neden boyle cikti anlamadım ama :D

GÖKTÜRK
24-02-2020, 21:05
4x4 duster alırdım 1500km yol yaptık vakti zamanında biz akdeniz tarafında gezmiştik 4x4 pek gerekli olmamıştı ama o günün şartlarında altımızda o araç vardı yakıt ve performans olarak 10/10 diyebilirim , evet lüks değil görüntüsü de keza öyle ama mesele işlevsellikse bence duster , 2. eli de hızlı

yesil
24-02-2020, 22:12
Geziye aileyle çıkılmayacaksa duster 4x4 ideal olur. Aileyle ise güvenlik yetersizliğinden tavsiye etmem. Qashqai 1.6 dci 4x4 en ideal seçenek olur bence. Yüksek tork, yeterli güç, düşük tüketim ve başarılı 4 çeker sistemi. Ben 4x4 qashqai kullanıyorum memnunum. Kendi sınıfındaki en iyi çalışan sistemlerden bir tanesi. 4 çeker olanlarda 2 çekerlerden farklı olarak bağımsız arka süspansiyon var. Oldukça konforlu diyebilirim. Alırken turbosuna dikkat edin yanlız benimki sıkıntı çıkarmıştı. Birde 4x4 araçlar çok tercih edilmiyor, edenlerde genelde kar üstünde tuzlanmış yollarda kullanıyorlar. Bu tarz araçların kaporta ömürlerinin daha kısa olabileceğini, daha erken paslanma çürüme başlayabileceğini göz önünde bulundurmak lazım.

ENGean
25-02-2020, 07:40
Geziye aileyle çıkılmayacaksa duster 4x4 ideal olur. Aileyle ise güvenlik yetersizliğinden tavsiye etmem. Qashqai 1.6 dci 4x4 en ideal seçenek olur bence. Yüksek tork, yeterli güç, düşük tüketim ve başarılı 4 çeker sistemi. Ben 4x4 qashqai kullanıyorum memnunum. Kendi sınıfındaki en iyi çalışan sistemlerden bir tanesi. 4 çeker olanlarda 2 çekerlerden farklı olarak bağımsız arka süspansiyon var. Oldukça konforlu diyebilirim. Alırken turbosuna dikkat edin yanlız benimki sıkıntı çıkarmıştı. Birde 4x4 araçlar çok tercih edilmiyor, edenlerde genelde kar üstünde tuzlanmış yollarda kullanıyorlar. Bu tarz araçların kaporta ömürlerinin daha kısa olabileceğini, daha erken paslanma çürüme başlayabileceğini göz önünde bulundurmak lazım.

Evet aile ile cıkıcam, eşim ve 7 yaşında kızımla.
Duster yakıt ve 4x4 lük yönünden tavsiye eden cok var ama uzun yolda bi süre sonra konfor bakımından rahatsız edermi acaba diye düşünüyorum.
Karadenizden sonra güneydoğuya da inip oralarıda gezmeyi planlıyorum.
Yorum yapan arkdşların önerisi üzerine; bende sadece turistik bölgeleri gezeceğim için 4x4 olması 2.planda kaldı.
Bütçemi biraz daha cıkabilirsen en mantıklı 2014 ve üstü qasqai gözüküyor.
Daha sonra crv, muhabbeti geçmedi ama 2012-2014 kia sportage de arastırıyorum bu arada.

imprezaWRC
25-02-2020, 09:45
Evet aile ile cıkıcam, eşim ve 7 yaşında kızımla.
Duster yakıt ve 4x4 lük yönünden tavsiye eden cok var ama uzun yolda bi süre sonra konfor bakımından rahatsız edermi acaba diye düşünüyorum.
Karadenizden sonra güneydoğuya da inip oralarıda gezmeyi planlıyorum.
Yorum yapan arkdşların önerisi üzerine; bende sadece turistik bölgeleri gezeceğim için 4x4 olması 2.planda kaldı.
Bütçemi biraz daha cıkabilirsen en mantıklı 2014 ve üstü qasqai gözüküyor.
Daha sonra crv, muhabbeti geçmedi ama 2012-2014 kia sportage de arastırıyorum bu arada.

Bende 2011 Duster 4x4 mevcut, açıkçası hiç ergonomik bir otomobil değil. Şehir içinde bile dur kalk trafikte bazen isyan ettirebiliyor. Ayrıca ses yalıtımı falan da hak getire. 1.5dci 110hp motor var ama 4x4 olduğundan şanzıman oranları çok kısa. Çok hafif rampada bile 2.viteste otomobili kaldırıp yürütebiliyorsun hiç öyle ben gitmem demiyor. 4x4 sisteminin varlığını da anca bir yerde ön tekerlekler tutunmayacak da arkaya da dur bir aktarayım birşeyler dediğinde anlayabilirsin veya lock konumuna getirdiğinde sağa veya sola direksiyonu çevirdiğinde aracın çok fazla kasılmasından anlarsın. Her ne kadar Nissan altyapısı da olsa da aralarında yazılım farkı var. Duster'da sistem daha geç devreye giriyor. Aynı aksanın makyajlı versiyonunda ses yalıtımı ve ergonomi biraz iyileştirildi ama biraz. Güncel kasayı hiç kullanmadım ama kapı kapanması bile bambaşka hale gelmiş ve açıkçası ilk nesil ile aralarında dağlar akdar fark var en azından showroom'da içine oturduğunda bile ergonomik olduğunu anlıyorsun. İlk nesilde direksiyon ve pedallar çok dik. Uzun yolda sağ ayağın bilekten itibaren kasılmaya başlıyor. Bendeki orijinal deri döşemeli belki ondan da olabilir ama uzun yolda mola vermeyeyim dersen kemik gibi olursun. Hele ki, 4x4 tercih edersen, ve sürekli vites değiştireceğin bir rotada kullanacaksan bu seferde debriyaja basmaktan sol ayağında bilekten itibaren ağrılar oluşacak.
Bu arada, 4x4 olanın şanzımanın aşırı kısa olmasından da devir hep yüksekte kalıyor ve malesef ekonomik olmaktan çıkıyor. 120 km/h ile sabit hızda gideyim dersen rüzgar sesi, motor sesi, yol sesi...vs'den kulakların artık duyarsızlaşıyor. Açıkçası, ondan inip Subaru'ya binince sanki uçan halıya bindiğimi sanıyorum. Bu dediklerimin hepsi 2011 yani ilk nesil makyajsız olan için geçerli.
Özetle illa alacaksan seçimin yeni kasadan yana olsun. Birde test sürüşü yapmadan da sakın net karar verme. Bakım fiyatlarını da sormayı unutma, o konu da malesef ekonomik değil. Yetkisiz servise götürürsen belki biraz az ödersin ama ben en son birkaç ay önce periyodik bakıma soktum. Bakıdma triger ve v kayışı da değişti, süpriz olarak birde devirdaim pompası değişti. Totalda bilmem kaç yaş inidirimi ile 3.500 TL civarında bir rakam ödedim. (3.700 TL'de olabilir, faturaya bakmam lazım.)

Şu an 105.000km'de bugüne kadar yolda bırkacak birşey çıkarmadı ki zaten üzerinde doğru düzgün elektronik parça da yok. Hafif araziye çok girdim çıktım, çelik karter(ya da kartel mi, ulan oda rap grubuydu aman neyse işte ...) sayesinde de çoğu yerden sürterek geçmişliğim bile var.
Özet, 2011 4x4 veya 4x2 ile yolda kalmazsın dağ tepe gezersin ama günün sonunda fizik tedaviden randevu alman gerekebilir :D :D

Duster'ı çok sevip abartma diyen çok kişi de çıkabilir, ne var ne yok söylemeyen, kullanmadan tavsiye eden de çıkacaktır sen çok şey etme, beni dinle :) ve makyajsız ilk nesil alma.

ENGean
26-02-2020, 08:03
Duster'ı çok sevip abartma diyen çok kişi de çıkabilir, ne var ne yok söylemeyen, kullanmadan tavsiye eden de çıkacaktır sen çok şey etme, beni dinle :) ve makyajsız ilk nesil alma.

Abi detaylı yorumun için öncelikle teşekkürler, altlara doğruda güldürdün beni :)
İlk nesil zaten düşünmüyorum ama makyajlı ve düzgün araclarda masallah iyi para, o paraya bunu alana kadar şunu alırım moduna geciyor insan.dusterda bi tek işte uzn yolda bi süre snra konfor rahatsz edebilir diye düşünüyodum. Artık belirli marka/modellerde yakından inceleyip bi test turları yapıp hareket etmekte fayda var gibi.

Durango
26-02-2020, 08:12
Caravelle 4 motion kullanıcıyım, bf ko2 lastiklerle kar çamur derdiniz kalmaz, içinide zamanla istediğiniz hale getirirsiniz. İstediğiniz yerde yemeğinizi yapar, çayınızı demler, kestirirsiniz. Ufaklık hiç olmadığı kadar rahat eder.

imprezaWRC
26-02-2020, 10:32
Abi detaylı yorumun için öncelikle teşekkürler, altlara doğruda güldürdün beni :)
İlk nesil zaten düşünmüyorum ama makyajlı ve düzgün araclarda masallah iyi para, o paraya bunu alana kadar şunu alırım moduna geciyor insan.dusterda bi tek işte uzn yolda bi süre snra konfor rahatsz edebilir diye düşünüyodum. Artık belirli marka/modellerde yakından inceleyip bi test turları yapıp hareket etmekte fayda var gibi.

Rica ederim :) İlk nesil makyajlı kasayı uzun yolda kullanmadım ama 60 km boyunca otoban da dahil olmak üzere envayi çeşit yolda kullanıldığında sağ koltukta oturma şansım olmuştu ki otomobil şantiyede kulllanılan bir otomobildi. Açık ara daha sessizdi ve kumaş koltukları da bizim suni deri döşemeye göre çok daha konforluydu en azından taş gibi değildi.