Orijinalini görmek için tıklayınız : W124 hastaliği olan varmi ben gibi ?
Mamicilo
17-02-2020, 12:45
W124 bu devirde alınırmı sizce tavsiye eden, kullanan veya hiç bulaşma diyen ?
Gerçi o modelde e2 paket tabi aldımmı iyisi olacak tabi her fonksiyonu sağlammıdır oda var ama en az 50 den ağız açıyolar tabiki kmleri 300 bini devirmiş cinsten :D
Hiç daha önce bir mercedesin old mu?
Mamicilo
17-02-2020, 13:12
Hiç daha önce bir mercedesin old mu?
Babam zamanında bir 200e almıştı onla büyüdük, sonradan hastalık haline geldi yaş büyüdükçe almaya niyetlenmiştim bir ara fiyatları görünce şok oldum.
O zaman almadan önce sosyal medyadaki gruplara üye ol oraları bir incele kafana takılanları oralarda bir araştır daha sonra karar ver derim
w124 kasa aşırı konforlu bir araçtır.:)
2 sene 300d kullandım.Lpgli ve otomatik olanını öneririm
mehmet6r
17-02-2020, 16:15
https://youtu.be/2qiJsw29ees
mertypeR
17-02-2020, 17:03
Kilometreler gözünü korkutmasın bu araçlar uzun yollarda yıllarca binildi. Yaşı belli araç zaten 300bin 400bin normal. Moturu bakımlıysa ki 40 50 ye alacağın 124 düzgün denilebilecek araçlar olacak. Motoru şanzımanı taş gibidir. Kullanıcı kitlesi iyidir o yüzden araçlar çokta yorgun değil. O yaştaki bmwlere göre çok daha az başın ağrıyacağı kesin. Gözü karart al derim aklında kalmasın 124 korkulacak bir araba değil bence. 300e veya 300td olabilir. Derili bulursan birde tadından yenmez.
Mamicilo
18-02-2020, 07:06
Kilometreler gözünü korkutmasın bu araçlar uzun yollarda yıllarca binildi. Yaşı belli araç zaten 300bin 400bin normal. Moturu bakımlıysa ki 40 50 ye alacağın 124 düzgün denilebilecek araçlar olacak. Motoru şanzımanı taş gibidir. Kullanıcı kitlesi iyidir o yüzden araçlar çokta yorgun değil. O yaştaki bmwlere göre çok daha az başın ağrıyacağı kesin. Gözü karart al derim aklında kalmasın 124 korkulacak bir araba değil bence. 300e veya 300td olabilir. Derili bulursan birde tadından yenmez.
Doğrudur ama 50 binde 94 model arabaya vermekte insanı korkutmuyor değil ***** piyasa durumuda ortada bu donanımda (e2 bulursak tabi) araç yok eşi ancak parçası sorun ve pahalı diye düşünüyorum.
w124 kasa aşırı konforlu bir araçtır.:)
2 sene 300d kullandım.Lpgli ve otomatik olanını öneririm
Olursa dizel düşünmüyorum dizellerin çoğu boş paket oluyor. Ama otomatik olacağı kesin :D
Mamicilo
18-02-2020, 07:15
almak kolay doyurmak zor
Prins tüple iyi uyum sağlıyor yeni nesil motorluları ancak doyurma kastın benzin ise doğruda bence doyurması sıkıntı çıkardımı parça fiyatı :D
merhabalar bende w124 kasayı çok ama çok istedim ancak dediğiniz gibi km lerin yüksek oluşu fiyatların uçuk olması biraz soğuttu gerçi fiyatı düşük olanlar gerçekten boş ve sorunlu olanlar w124 nasip olmayınca w210 denk geldi onu aldık şu an biniyoruz motor kodu w124 motorlarından m111 motorlu bizimki sadece bir örnek vereyim 97 model aracın orijinal termostatını yeni biz değiştirdik aslında güzel kullanılırsa mercedes benz alınabilir tabiki yaşlı araçlar tümü elbette sorun sıkıntı olacaktır ben alır almaz karterde bulunan yağ seviye ölçeri ve contasını; şanzıman yağı,filtresi ve contası; arka oynak burçları , ateşleme bobinleri , termostatını ve antifrizini değiştirdim inanın kızmadım kızmıyorum bencede içinize sinerse alın bir 124 kendi ustam 300d bulursan halen alabilirsin der
Mercedes'te W210 E serisi harici E1-E2 diye paket yoktur, bizim milletin arka tarafından uydurması, "Avantgarde daha dolu olur" gibi cehalet belirtisinden başka bir şey değil. Dolayısıyla ona takılma :)
40 yıllık Mercedes ustası bir abimle konuşuyordum geçen sene servisteyken, kendisi hal W124 250D'e biniyor. Ben de W211 E320'ye böyle Allah ömür verdikçe binmek istiyorum dediğimde, ömürlük yapacaksan W124 al, W211 bunun yaşına geldiğinde bunun gibi durmaz diyordu :) Sonra bindik bir tur attık 250D'in benzinli gibi çalışma sesi, arabanın konforu, içindeyken hissettirdiği rahatlık mutluluk harikaydı :D W211 daha lüks hissettiriyor o kesin ama W124 de uçan halı gibi maşallah. Arabadan tık ses de gelmiyor ama geçen yıl 55 veriyorlar vermem satmam diyordu, bu yıl 70 veriyorlardır onun arabaya :)
Kısaca bakımlı temiz araba bulursan al, üzmez. Ama ne olursa olsun eski araç, illa ki ufak ufak masrafı olur ama parçası bol, naktin oldukça hiçbir sorun yaşamazsın
w124, w140 sahibiyim, şu e1-e2 paket 124 olayı w140’ın zırhlı cam konusuyla kan davalı :D
Gerçekten çok temizini ve düzgününü bulursan 50’li rakamlara alınabilir. Bana soracak olursan bu tür araçları internetten değil, özel mercedes servislerinden eş dost edinerek kulaklara su kaçır. Hiç aklında olmayacak güzellikte araçlarla çok makul fiyatlara karşılaşabilirsin. Ben w140’ı tam 8 ay sonrasında bir telefon aramasıyla gittim aldım
Peki w124 lerin en kabul gören modeli ve üretim yılı hangisi?
Peki w124 lerin en kabul gören modeli ve üretim yılı hangisi?
naçizane fikrim benden daha bilgili abilerim kardeşlerim olacaktır muhakkak ama bilgim kadarıyla 95 öncesi lpg eğer eski kara düzen ise ve bakımsız ise araç patlatma sorunu ördek kırma yapabiliyormuş dizelleri hiç bilmiyorum 95 model olanlar m111 motor kodu olanlar sıralı sistem lpg ise sorunsuz binebilirsiniz
Benzinlide 200E lere bak,dizelde ise 250D yada 300D turbolu olanlara fazla girme
Ben profilimdeki aracı tam 2 sene bekledim sahibi satsın diye öyle bir hastalık işte 124 hastalığı
Mamicilo
18-02-2020, 10:40
Valla w124 almaya niyetlensem tabi e200 bulabilirsem e2 diye geçen full donanımlısını almaya çalışırım galiba. (Hastalık)
Dizelini hiç düşünmedim çünkü benzinliye göre boş oluyor paketi.
Birde kronik sorun direksiyon kutusu filan deniliyor maaliyetli işler galiba tam bi bilgi sahibi değilim. :D
Burak Mehmet
18-02-2020, 11:10
Valla w124 almaya niyetlensem tabi e200 bulabilirsem e2 diye geçen full donanımlısını almaya çalışırım galiba. (Hastalık)
Birde kronik sorun direksiyon kutusu filan deniliyor maaliyetli işler galiba tam bi bilgi sahibi değilim. :D
hocam sen baştan başla incelemelere..
yanlış anlama ama söylediklerin bi arkadaş ortamaında o gün konuşulanlar gibi .
e1 e2 paket diyorsun öyle bir paket yok 124 lerde
dizel bezinliden daha az donanımlı diyorsun o da doğru değil .. opsiyon listesini ilk alan adam ne dodurdurysa o gelir dizel benzinli farketmez.
w124 ün direksiyon kutusunun tamir takımı var 500 tl ye yapıyorlar ankarada..
Mamicilo
18-02-2020, 12:30
dizel bezinliden daha az donanımlı diyorsun o da doğru değil .. opsiyon listesini ilk alan adam ne dodurdurysa o gelir dizel benzinli farketmez.
w124 ün direksiyon kutusunun tamir takımı var 500 tl ye yapıyorlar ankarada..
Doğrudur w124 piyasasından şuan haberim yok. Öyle düşünce, tecrübe ve konuşulanlardan haberdar oluyorum.
Konu açıyorsun konuya yazılanları okumuyorsun daha, sana ne anlatsak boş burada
Mamicilo
18-02-2020, 12:52
Konu açıyorsun konuya yazılanları okumuyorsun daha, sana ne anlatsak boş burada
Ne alakası var kardeşim. Araba hastalığı o arabaya düşkünlük bende olupta havadan attığım birşey değil. Burda yazanlar tecrübelerini anlatıyor veya kullanan kişi ona göre yorum yapıyor bizde bilgiden faydalanıyoruz. Yorum yapmak için yazma lütfen.
ghibli06
18-02-2020, 12:53
eski araba benim de hastalığımdır, ancak bu işe hakim olabilmek lazım.. kimse size 30 yaşında bir arabayı sıfır gibi satmaz ya da sıfır gibi hazırlayıp da vermez... kasayı çok seviyorsanız alıp koyarsınız garaja arada bir cilalayıp foto çekeceksiniz, yok ben kullanacağım derseniz kronik hastalıklarını bileceksiniz, iyi bir boya kaportacınız olacak, kendi çözemediğiniz durumlarda iyi bir mekanik garajınız ustanız olacak, bakın daha iyi araba bulma konusuna girmedim, siz kafadan paketle giriyorsunuz olaya, hayattan soğutur eski araba bu kafayla, ben yeri geliyor bir yağ filtresi için konu açıyorum yoksa tak reno12 yi devam et usta mantığıyla...
Mamicilo
18-02-2020, 12:58
eski araba benim de hastalığımdır, ancak bu işe hakim olabilmek lazım.. kimse size 30 yaşında bir arabayı sıfır gibi satmaz ya da sıfır gibi hazırlayıp da vermez... kasayı çok seviyorsanız alıp koyarsınız garaja arada bir cilalayıp foto çekeceksiniz, yok ben kullanacağım derseniz kronik hastalıklarını bileceksiniz, iyi bir boya kaportacınız olacak, kendi çözemediğiniz durumlarda iyi bir mekanik garajınız ustanız olacak, bakın daha iyi araba bulma konusuna girmedim, siz kafadan paketle giriyorsunuz olaya, hayattan soğutur eski araba bu kafayla, ben yeri geliyor bir yağ filtresi için konu açıyorum yoksa tak reno12 yi devam et usta mantığıyla...
Paket dediğimiz olay donanımı full anlamında neden bilindiği halde bilmemezlik gibi milleti düzeltme çabanız anlamış değilim.
Araç zaten almayan niyetlenirsem hani maliyetini,arızasını, parçasını bildiğim bi araç değil konu açıyorum ki milletten tecrübe edinelim ben çevremde duyduğum,kullananların dediğini söylüyorum.
Mercedes'te W210 E serisi harici E1-E2 diye paket yoktur, bizim milletin arka tarafından uydurması, "Avantgarde daha dolu olur" gibi cehalet belirtisinden başka bir şey değil. Dolayısıyla ona takılma :)
Diye güzelce açıkladım başta
Hiç yazılmamış gibi E2 paket diye geçen paket alıcam dedin. satıcı uydurması onlar kanma diyoruz senin iyiliğin için
dizel bezinliden daha az donanımlı diyorsun o da doğru değil .. opsiyon listesini ilk alan adam ne dodurdurysa o gelir dizel benzinli farketmez. .
Başka bilen arkadaş da yazıyor yine E1-E2 saçmalık diye. verdiğin cevap piyasa muhabbeti
Ne alakası var kardeşim. Araba hastalığı o arabaya düşkünlük bende olupta havadan attığım birşey değil. Burda yazanlar tecrübelerini anlatıyor veya kullanan kişi ona göre yorum yapıyor bizde bilgiden faydalanıyoruz. Yorum yapmak için yazma lütfen.
Sonra kalkıp "bilgiden faydalanıyoruz boş boş konuşmayın" diyorsun kendince. Yanlışın düzeltende kabahat. Eski araba hastalığına falan bir şey diyen de yok, konuyu oraya neden getirdiysen?
Allah gönlüne göre versin E3 hatta E4 paket falan versin :) hey Allahım
ghibli06
18-02-2020, 13:06
Paket dediğimiz olay donanımı full anlamında neden bilindiği halde bilmemezlik gibi milleti düzeltme çabanız anlamış değilim.
Araç zaten almayan niyetlenirsem hani maliyetini,arızasını, parçasını bildiğim bi araç değil konu açıyorum ki milletten tecrübe edinelim ben çevremde duyduğum,kullananların dediğini söylüyorum.
bu forum bazı klişeleri sevmez, M paket BMW, M20 paket e30, e2 paket vs... bunların çoğu ne yazık ki eşten dosttan duyduklarımız sadece, sana doğruları söyleyenlere tepki göstermene gerek yok... bak kendin söylüyorsun parçasını bilmiyorum diye, bak aslan kendisi birebir tecrübelerini anlatıyor, diğer arkadaşlar da sana yardımcı olacak yorumlarda bulunuyor seni bilgisizllikle vs suçlamıyorlar doğrusunu yazıyorlar, eski araç bu sonuçta, yeni kasa e serisini soruyorsan iş değişir ama w124 soruyorsan tecrübe konuşur, direksiyon kutusu problemliymiş, olsun... nasıl tamir edilir ya da temiz çıkma hatta sıfırı nasıl getirilir ona odaklanırsın burada 100 tane de yardımcı olack adam bulursun...
Ben aşırı hastayım görünce elim ayağım titiriyor. Eiki paket olunca daha bi başka oluyor hastalığım. EÜç paket ve ArabaciPaketlerde ise ekstra bir heyecan basıyor içimi.
ghibli06
18-02-2020, 13:11
Ben aşırı hastayım görünce elim ayağım titiriyor. Eiki paket olunca daha bi başka oluyor hastalığım. EÜç paket ve ArabaciPaketlerde ise ekstra bir heyecan basıyor içimi.
yine de gömmeyelim, bu tarz konular belki 10 sene sonra birilerinin işine yarar, okuyanlar bir şeyler öğrenir...
Mamicilo
18-02-2020, 13:16
Sonra kalkıp "bilgiden faydalanıyoruz boş boş konuşmayın" diyorsun kendince. Yanlışın düzeltende kabahat. Eski araba hastalığına falan bir şey diyen de yok, konuyu oraya neden getirdiysen?
Allah gönlüne göre versin E3 hatta E4 paket falan versin :) hey Allahım[/QUOTE]
Yani bir e2 düşmanlığı mı var ne var anlamadım. Senin dediğin gibi olsun. Ben e2 paket satıcı yazdı die deil aracın 8 tuş klima olması, elektrikli koltuk, koltuk ısıtma, arka perde vs.leri görünce zaten aklımda oluşan eski "e2" tabiriyle full olması beni zaten anlamlaştırıyor.
E2 demeyiz bizde dolu deriz oldumu kardeşim :D
yine de gömmeyelim, bu tarz konular belki 10 sene sonra birilerinin işine yarar, okuyanlar bir şeyler öğrenir...
İnsanlar zaman ayırıp bilgisini paylaşıyorsa bu bilgiyi isteyen kişinin de ona göre saygı göstermesi gerekir insanlara abi yanılıyor muyum?
Allah gönlüne göre versin E3 hatta E4 paket falan versin :) hey Allahım
Yani bir e2 düşmanlığı mı var ne var anlamadım. Senin dediğin gibi olsun. Ben e2 paket satıcı yazdı die deil aracın 8 tuş klima olması, elektrikli koltuk, koltuk ısıtma, arka perde vs.leri görünce zaten aklımda oluşan eski "e2" tabiriyle full olması beni zaten anlamlaştırıyor.
E2 demeyiz bizde dolu deriz oldumu kardeşim :D[/QUOTE]
Hocam trabzondamı ikametgah ediyorsun?
Mamicilo
18-02-2020, 13:18
E2 demeyiz bizde dolu deriz oldumu kardeşim :D
Hocam trabzondamı ikametgah ediyorsun?[/QUOTE]
Evt
Hocam trabzondamı ikametgah ediyorsun?
Evt[/QUOTE]
Bak Trabzonda Emre Demir var yaz faceye çıkar zaten en detaylı bilgiyi sana yakından o verir kendisindede zaten W140 ve w124 var hem incelemiş olursun yakından
Mamicilo
18-02-2020, 13:22
Evt
Bak Trabzonda Emre Demir var yaz faceye çıkar zaten en detaylı bilgiyi sana yakından o verir kendisindede zaten W140 ve w124 var hem incelemiş olursun yakından[/QUOTE]
Benim arkadaşım zaten. İş dolayısıyla fazla görüşemiyoruz. Araçlarından bilgim var ben konu olarak merak uyandığı için açtım. Millette "E2" paranoyağı var :D
ghibli06
18-02-2020, 13:24
Bak Trabzonda Emre Demir var yaz faceye çıkar zaten en detaylı bilgiyi sana yakından o verir kendisindede zaten W140 ve w124 var hem incelemiş olursun yakından
Benim arkadaşım zaten. İş dolayısıyla fazla görüşemiyoruz. Araçlarından bilgim var ben konu olarak merak uyandığı için açtım. Millette "E2" paranoyağı var :D[/QUOTE]
E2 pakette neler var?
Mamicilo
18-02-2020, 13:28
Benim arkadaşım zaten. İş dolayısıyla fazla görüşemiyoruz. Araçlarından bilgim var ben konu olarak merak uyandığı için açtım. Millette "E2" paranoyağı var :D
E2 pakette neler var?[/QUOTE]
"E2" paket değil halk dilinde tabirleşmiş bir tanım w124'cülerin çoğu böyle tabir eder. Bende öyle biliyordum tabir olarak e2 olunca 8 tuş klima olması, elektrikli koltuklar, koltuk ısıtma, arka perde tuşu vs.leri aklıma geliyor. Normalde belki başka bir tabirle kullanılıyor olabilir. Yadırgamak saçma !
ghibli06
18-02-2020, 13:33
E2 pakette neler var?
"E2" paket değil halk dilinde tabirleşmiş bir tanım w124'cülerin çoğu böyle tabir eder. Bende öyle biliyordum tabir olarak e2 olunca 8 tuş klima olması, elektrikli koltuklar, koltuk ısıtma, arka perde tuşu vs.leri aklıma geliyor. Normalde belki başka bir tabirle kullanılıyor olabilir. Yadırgamak saçma ![/QUOTE]
peki işte o halk yanlış biliyorsa, sana da doğruyu anlatmaya çalışanlar varsa, sorman gereken soru benim sorduğum, 'E2 pakette neler var?'...
ghibli06
18-02-2020, 13:44
peki işte o halk yanlış biliyorsa, sana da doğruyu anlatmaya çalışanlar varsa, sorman gereken soru benim sorduğum, 'E2 pakette neler var?'...
bunu da eksiledin ya daha da bir şey demiyorum :)
altugkocer
18-02-2020, 13:50
Alıntılar karışmış ya takip etmek zor. Burda herkes tecrübelerini paylaşmaya çalışıyor ama konuyu açan arkadaş bi E2 pakettir dilinde gidiyor başka bir şey demiyor :D
Sonuç olarak BaRaN_35 ın dediğine geldik :D
http://www.vekarikatur.com/karikatur/ihsan-abi.jpg
Mamicilo
18-02-2020, 15:26
"E2" denince aklınıza gelen donanımın bu kadar absürt karşılanmasıda tuhaf :D
E2 yok tamam. W124 full donanımlı içler rahatladımı :)
ghibli06
18-02-2020, 15:27
"E2" denince aklınıza gelen donanımın bu kadar absürt karşılanmasıda tuhaf :D
E2 yok tamam. W124 full donanımlı içler rahatladımı :)
E2 hastasıyım diyen sensin ama içeriğini bilmiyorsun, asıl tuhaf olanın bu olduğunun farkında değilsin...
Mamicilo
18-02-2020, 15:40
E2 hastasıyım diyen sensin ama içeriğini bilmiyorsun, asıl tuhaf olanın bu olduğunun farkında değilsin...
E2 dememin yorum yapan herkesin aklında full donanım olması geldiği ancak, yadırgamak için E2 denmesine bu kadar tepki veren bir kitle olmasıda normal değil.
mertypeR
18-02-2020, 15:45
E63tür o e2 olsa duramazsın
Mamicilo
18-02-2020, 15:51
Neyse konuyu saptırmadan kullananlara sorum;
1-Benzinde şehir içi ne kadar yakıyor?
2-Lpgde ne kadar yakıyor?
İl il değişir yakıt durumu ancak ortalama nedir ?:soru:
Hangi motor hangi sene hangi paket?
Mercedes Benz E1 ve E2 Paket Nedir? Ne Değildir.Klasikotom.com (https://www.klasikotom.com/mercedes-benz-klasikleri/mercedes-benz-e1-ve-e2-paket-nedir/)
Belki hem üşenip hem merak edenler vardır:)
tuner faruk
18-02-2020, 20:41
http://4.bp.blogspot.com/-J8lm2i_Hla8/VkJQWt2UJRI/AAAAAAAAiaA/4idL3t1xR78/s1600/W124_e60_amg_limited_edition_interior_1.jpg
Bu E kaç paket oluyo? :D
Tayyareci
18-02-2020, 22:10
W124 bu devirde alınırmı sizce tavsiye eden, kullanan veya hiç bulaşma diyen ?
Gerçi o modelde e2 paket tabi aldımmı iyisi olacak tabi her fonksiyonu sağlammıdır oda var ama en az 50 den ağız açıyolar tabiki kmleri 300 bini devirmiş cinsten :D
w124 de e2 paket yok . Sadece w210 kasada olması lazım . Laf arasında w124'e bende bayılıyorum.
Mamicilo
19-02-2020, 07:27
Hangi motor hangi sene hangi paket?
e200 benzinli yeni nesil olan. almaya niyetlensem dizel almam.
http://4.bp.blogspot.com/-J8lm2i_Hla8/VkJQWt2UJRI/AAAAAAAAiaA/4idL3t1xR78/s1600/W124_e60_amg_limited_edition_interior_1.jpg
Bu E kaç paket oluyo? :D
Bu şuan 60k üstü paket :D
qanqa bende de w124 hastalığı var, hangi doktora gittiysem bu derdime derman bulamadılar
ardicli2000
20-02-2020, 09:18
https://www.sahibinden.com/listing/vasita-otomobil-mercedes-benz-1989-mercedes-benz-230e-w124-amg-plussunroof-plusklima-plusotomatik-plus-hatasiz-748356302/detail
Bu araç pertten toplama mı?
Mamicilo
20-02-2020, 13:18
https://www.sahibinden.com/listing/vasita-otomobil-mercedes-benz-1989-mercedes-benz-230e-w124-amg-plussunroof-plusklima-plusotomatik-plus-hatasiz-748356302/detail
Bu araç pertten toplama mı?
Buna 56 verende ne bileyim :D