PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0850li hatlardan gelen aramalar ve +33le başlayan cevapsız çağrılar

drago
19-02-2020, 15:53
Arkadaşlar özellikle son 2-3 aydır sürekli 0850 ile başlayan numaralardan bireysel hattıma bant kayıtlı reklam aramaları geliyor.

Şirket hattıma da sürekli +33 ile başlayan numaradan cevapsız arama geliyor; çok kısa çaldırıyor; birinde yakaladım 2-3 saniye de ses seda gelmedi.

Engelle engelle bitmiyorlar, aynı numaraların biraz değişmiş haliyle bu taciz devam ediyor.

Aynı durumdan muzdarip olan ve kalıcı çözümü olanlardan yardım rica ediyorum.

BARR
19-02-2020, 15:58
Arkadaşlar özellikle son 2-3 aydır sürekli 0850 ile başlayan numaralardan bireysel hattıma bant kayıtlı reklam aramaları geliyor.

Şirket hattıma da sürekli +33 ile başlayan numaradan cevapsız arama geliyor; çok kısa çaldırıyor; birinde yakaladım 2-3 saniye de ses seda gelmedi.

Engelle engelle bitmiyorlar, aynı numaraların biraz değişmiş haliyle bu taciz devam ediyor.

Aynı durumdan muzdarip olan ve kalıcı çözümü olanlardan yardım rica ediyorum.

0850 bant kayıtlı ev internet araması bana da musallat bu aralar.

Eworen
19-02-2020, 16:11
1 -Kombi bakımı
2 -Su arıtma
Kurtulamıyoruz bunlardan :)

ACTPK
19-02-2020, 16:13
Benim telefonda otomatik olarak Olası Dolandırıcılık - Tele Pazarlama gibi uyarı veriyor. Telefon Samsung s9+ kendi özelliğimi bilmiyorum. Ama bankadan aranırsam mesela, Garanti Bankası v.s. gibi onuda gösteriyor. O tarz bir program işinize yarayabilir.

ÖmerF.Bayar
Benim ofiste 0850 ile başlıyor, güvensizlik bencede önümüzdeki ay ofisi değiştircem diye bekletiyorum,
+33 ve +39 sürekli arıyor, en son 16.24 bugun aramış, engellemek lazım

drago
Hadi şirket hattımı anladım da bireysel hatta nerden bulup da dadanıyorlar anlamıyorum,

İlan verme sitelerinde numaramı vermeyi falan geçtim, application izni, cookie izni bile vermeyen adamım ben

16EC813
19-02-2020, 16:21
Hadi şirket hattımı anladım da bireysel hatta nerden bulup da dadanıyorlar anlamıyorum,

İlan verme sitelerinde numaramı vermeyi falan geçtim, application izni, cookie izni bile vermeyen adamım ben

onlar varyaa bulurlarr ignenin deliğinden bile girerler hayatına :D bana da dadandı ama cevap vermiyom

E90
19-02-2020, 17:15
Telefonunuzun numara engelleme sisteminde direkt olarak numarayı değil de ön ek olarak engelleme yapın.

Bende de benzer bir durum var. 850275* diye eklemişim bununla başlayan bütün numaraları engelliyor. ön ek olarak ekledim eklemeyi böyle yapmış. çok faydası oluyor son zamanlarda gelen aramaların çoğu ön ek ile direkt engellenmiş.

850484
850490
850771
212945
212907
216237

Bir numara 21 kere aramış :D

çünkü bir yerden sonra engelli listesinin dolmasına sebep oluyorlar. ön ek ile baya önüne geçiliyor böylece.

PiscocuK
19-02-2020, 17:21
Bu suculardan bıkmıştım, en son uzunca konuşmanın sonunda tamam istiyorum dedim..google'dan bir Rusya adresi açtım ve kıza verdim.Neresi burası dedi.Dedim Rusya..Ama gönderemeyiz falan, dedim ben anlamam biz insan değilmiyiz burada yaşıyoruz diye isteriz diye ısrar ettim.Kadın en son ben sistemlerimizden numaranızı siliyorum bir daha aramayalım yurtdışına gönderim yapamıyoruz dedi. Çok şükür uzun zamandır su için arayan yok.

Keşke kesin bir çözümü olsa da kurtulsak

u7kara
19-02-2020, 20:02
+33 gece gündüz demeden beni de arıyor yakalasam ah uh diye ses çıkartıcam :D

DOHC
19-02-2020, 20:10
+33 gibi ülke kodlu aranmalar genelde dolandırıcılık için. 1 bilemedin 2 kere çaldırıp kapatırlar.
Sen ararsan hem güzelce faturan şişer, onlar da para kazanır bazen de karşı taraf konuşur "burada mahsur kaldım, yardım et, para yolla" türünden muhabbet döner.
850 vs numaralar ise tam muamma zaten.
PC başında isem aranma esnasında numarayı googlelayıp yorumları okurum varsa. Gerekli ise engellerim.
Sağlam numara ise aramam, tekrar aramasını beklerim.

meganes
19-02-2020, 22:36
ne zaman vodafone geçiş yaptım yaklaşık 4 senedir nerede bi cet bet zart zurt kombi su hukuk bürosu bilmem ne bürosu arayanım eksik olmuyor

Omak
20-02-2020, 01:11

Sen istedigin kadar dikkat et kimseye numara verme hic app yukleme, Rehberinde kayitli oldugun es dost akraba arkadas kim ise artik o programlari yukleyip hic bir izine erisime bakmiyor herseyi kabul ediyor rehberi kaptiriyor dolayisiyla sende kuyrugu kaptirmis oluyorsun onun rehberinde oldugun icin.

Shadow_Dancer
20-02-2020, 05:52
Acmiyorum, sonra direkt engelliyorum. ios’da cok basit bi islem

drago
20-02-2020, 07:00
Acmiyorum, sonra direkt engelliyorum. ios’da cok basit bi islem

Mesele engellemesi degil, engellemeyle bitmiyor.

Bu sefer cok benzeyen baska numaralardan devam ediyor

E90'nin tavsiyesini deneyecegim

BARR
20-02-2020, 07:13
Mesele engellemesi degil, engellemeyle bitmiyor.

Bu sefer cok benzeyen baska numaralardan devam ediyor

E90'nin tavsiyesini deneyecegim

Engelliyorum gün içinde sonu farklı ortası farklı numaradan devam ediyor...

Ormanci
20-02-2020, 08:21
Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi (https://tiss.gtb.gov.tr)

Sizden izinsiz gelen SMS ve "aramaları" şikayet edebilirsiniz. Aslında çok sağlam cezaları var ve "ulaşılabilir" firmalar olursa, ki oluyor, güzel geçiriyorlar.

Aramaları da şikayet edebileceğimizi yeni keşfettim. Engelliyorum ayrı ama SMS ve böyle salak saçma aramaların hepsini şikayet etmeye başladım fırsat buldukça.

Geçende RAHMETDER diye bi mesaj geldi, bu ne lan diye bakıyorum, Yemen'e yardım bilmemne... ........... çocukları diyip bastım şikayeti.

Bir de bant kaydı haricinde "bilmemnereden arıyoruz" tarzı olanlar da iyice azalsa da ara ara geliyor, ne olduğunu anlayıp yüzlerine kapatıyorum. Geçende birisi "ya ayıp değil mi yazık değil mi niye kızın yüzüne kapatıyosun" dedi. Beni aramaya hakkı yok ki dedim numarayı ele geçirip, kendisi çalışan da olsa ben şahsına yüzüne kapatmıyorum ki, aramasın banane dedim :D

TarikS
20-02-2020, 09:11
UpCall uygulamasını yükleyebilirsiniz resmi ve düzgün firmaların hepsini ararken isim olarak gösteriyor.

0850'lerin hepsini engellemek yanlış bence çünkü örneğin Superonline, TEB vb. ciddi firmaların müşteri hizmetleri de size gerçekten ulaşmaları gerektiğinde ulaşamayacak

drago
20-02-2020, 09:17
Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi (https://tiss.gtb.gov.tr)

Sizden izinsiz gelen SMS ve "aramaları" şikayet edebilirsiniz. Aslında çok sağlam cezaları var ve "ulaşılabilir" firmalar olursa, ki oluyor, güzel geçiriyorlar.

Aramaları da şikayet edebileceğimizi yeni keşfettim. Engelliyorum ayrı ama SMS ve böyle salak saçma aramaların hepsini şikayet etmeye başladım fırsat buldukça.

Geçende RAHMETDER diye bi mesaj geldi, bu ne lan diye bakıyorum, Yemen'e yardım bilmemne... ........... çocukları diyip bastım şikayeti.

Bir de bant kaydı haricinde "bilmemnereden arıyoruz" tarzı olanlar da iyice azalsa da ara ara geliyor, ne olduğunu anlayıp yüzlerine kapatıyorum. Geçende birisi "ya ayıp değil mi yazık değil mi niye kızın yüzüne kapatıyosun" dedi. Beni aramaya hakkı yok ki dedim numarayı ele geçirip, kendisi çalışan da olsa ben şahsına yüzüne kapatmıyorum ki, aramasın banane dedim :D

Sıkıntı şu; bu durumda karşıda muhatap yok, firma yok, kimse yok.

Yoksa şahıs ile olan görüşmeler eğlenceli bile oluyor; 1-2 tanesine KVKK ihlali yapıyorsunuz, kimden aldınız numarayı dedim kökten kesildi o tarz aramalar :)

Ormanci
20-02-2020, 09:29
Sıkıntı şu; bu durumda karşıda muhatap yok, firma yok, kimse yok.

Yoksa şahıs ile olan görüşmeler eğlenceli bile oluyor; 1-2 tanesine KVKK ihlali yapıyorsunuz, kimden aldınız numarayı dedim kökten kesildi o tarz aramalar :)

İşte en azından "olanlar" için işe yarıyor.

Aynen, bu KVKK güzel oldu bu açıdan. Geç bile kalındı.

CloudGrey
20-02-2020, 09:42
bana iktidardaki parti sürekli sms atıyordu ,direk savcılığa suç duyurusunda bulundum boş bir günümde , anında kesildi

rebelh
20-02-2020, 09:51
bana iktidardaki parti sürekli sms atıyordu ,direk savcılığa suç duyurusunda bulundum boş bir günümde , anında kesildi

https://pbs.twimg.com/media/D1xjsyfX4AEcuLd?format=jpg&name=medium

16EC813
20-02-2020, 11:12
0212 başlayan numaradan da bu sıralar çok arıyolar sevdiginiz dizlerde oynamak istermisiniz diye :D

immortalboss
20-02-2020, 11:29
Beni de arıyorlar banka banka diye. Israrların bini bin para. Çocuk rolü yapıyorum. Amca babam yok. Annem yok. Payamız var diyorum. Eğleniyorum. Kombi için aradılar. Bizim oturduğumuz şehirde doğalgaz bile yok. Pazarlık yaptık. Son ne olur, hep size yaptırsam vs. Adresi verince herşey bitti. :)

Bugraaa
20-02-2020, 16:22
geçen gece saat gece 4 gibi +33 lü numara aradı 2 çaldırdı kapattı söve söve uyuyamadım sonrasında..............