PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yılda 3 araba satma 4.alma hakkında

SK10
21-02-2020, 08:20
herkese iyi forumlar kısa kesicem :)
aralıkta aracımla kaza yaptım perte çıktı kaskoya satış verdim sonra 2.bi araç aldım memnun kalmadım onuda satmak zorunda kaldım fakat bu arada dayımın benim üzerime olan arabası 6ay önce alınmıştı oda satmak istedi benim üzerimeydi oda satıldı yani totalde 3 araba satmış oldum şimdi 4.bir arabanın satışını üzerime alabilirmiyim zaten araç bende kullandığım araç sadece benim üzerime olması lazım kredi vs durumlar için yani kısaca 4.araç satılmayacak herkes takibe girersin vergi cezası vs diyor ben birde techturkey ahalisine sormak istedim

yıldırımbyzt
21-02-2020, 08:26
aralıkta aracımla kaza yaptım perte çıktı kaskoya satış verdim sonra 2.bi araç aldım memnun kalmadım onuda satmak zorunda kaldım fakat bu arada dayımın benim üzerime olan arabası 6ay önce alınmıştı oda satmak istedi benim üzerimeydi oda satıldı yani totalde 3 araba satmış oldum şimdi 4.bir arabanın satışını üzerime alabilirmiyim zaten araç bende kullandığım araç sadece benim üzerime olması lazım kredi vs durumlar için yani kısaca 4.araç satılmayacak herkes takibe girersin vergi cezası vs diyor ben birde techturkey ahalisine sormak istedim

Üzerine istediğin kadar alabilirsin istersen 35 tane araç al sadece 3 sınırı satışta geçerli yani sınırı dediğimde vergi mi kaçırıyorsun hayırdır derler yoksa satarsın kimse engel olmaz

Ormanci
21-02-2020, 08:28
Bildiğim; dördüncü dahil... Beşinciye geçerseniz takılıyorsunuz.

Bir arkadaşıma vekalet verip araba almaya çalışırken vekalette sorun çıkınca aynı şeyi yaşamıştık. Arkadaş da aynı soruyu sorup, tamam sorun yok diyip benim yerime aldı arabayı.

16EC813
21-02-2020, 08:29

bu satış işlemini geçen yıl yani 2019 da yaptıysanız sıkıntı yok ,bu 3 araç satışı bir takvim yılı için geçerli

SK10
21-02-2020, 08:30
bu satış işlemini geçen yıl yani 2019 da yaptıysanız sıkıntı yok ,bu 3 araç satışı bir takvim yılı için geçerli

öyle değil abi mesela aralık 2019da satış verdim 2020 aralığa kadar 1 hakkım dolmuş oldu

SK10
21-02-2020, 08:33
Üzerine istediğin kadar alabilirsin istersen 35 tane araç al sadece 3 sınırı satışta geçerli yani sınırı dediğimde vergi mi kaçırıyorsun hayırdır derler yoksa satarsın kimse engel olmaz
abi içime su serptin ama kesin bilgiyi nerden alabilirim herkes ezbere konuşuyor biraz korkuyorum

Bildiğim; dördüncü dahil... Beşinciye geçerseniz takılıyorsunuz.

Bir arkadaşıma vekalet verip araba almaya çalışırken vekalette sorun çıkınca aynı şeyi yaşamıştık. Arkadaş da aynı soruyu sorup, tamam sorun yok diyip benim yerime aldı arabayı.

4.aracı alabiliyosun 5.aracımı alamıyorsun doğru mu anladım abi ?

Ormanci
21-02-2020, 08:37
Alabiliyorsun da yukarıda yazıldığı gibi, satma kısmında sıkıntı var galiba.

Ama evet, arkadaşım al-sat yapıyordu, benim arabanın devrini yaptık, bu dördüncü olacak dedi, yani dördüncü arabayı da satmış oldu. Sıkıntı olmadı.

individual
21-02-2020, 09:56
çevremde bu olaydan dolayı ceza yiyen duymadım var.al sat yapıp da hakkım doldu ceza yedim diyen varmı ?

barakuda26
21-02-2020, 10:13
Devlet bu işin tespitini yapabilse yada yapsa tüm vergilerden daha çok para girer hazineye. Yapmalıda. Vergi levhası olmadan bu işin ticaretini yapan ödemeli vergisini. Tabi önce aracın gerçek satış bedelinin tespiti için bi sistem oturtulması lazım :)

CemBerk
21-02-2020, 10:17
Devam.

10krktr.

CloudGrey
21-02-2020, 10:19
öyle değil abi mesela aralık 2019da satış verdim 2020 aralığa kadar 1 hakkım dolmuş oldu

öyle olurmu ghaha :D

o zaman hak hiç tükenmezki :D

2019 martta aldın nisanda sattın 2020 nisan kadar 2 araba satabilirsin...
sonra nisanda aldın temmuzda sattın attı 3. hakkın 2020 temmuza attı.
temmuzda aldın ekimde sattın 3. hakkın 2020 ekim :D

eee bir seneden fazla etti :D senin yıl uzuyor sürekli :D :D

vergide takvim yılı esasdır oda 01 ocak - 31 aralıktır.

https://resmim.net/f/AmAd5s.jpg

16EC813
21-02-2020, 10:28
takvim yılı geçerli kardeşim

Ormanci
21-02-2020, 10:30
Hmmm 3'müş... Bizim arkadaş 4'ten değil, seneden kurtardı demek. Veya dördüncüyü satmadı :)

Bugraaa
21-02-2020, 10:33
şuan artık sıkıntı var cezalar gelmeye başladı arkadaşa, mesela süresiz vekaletle araç alım satımı yapıyordu ceza geldi. Bir başka arkadaşıma da buna benzer olay yaşandı bu yıl gelir bence :)

16EC813
21-02-2020, 10:33
üstüne araç almadı sıkıntı yok ama satmada biryıla 3 tane sınırı koymuş

CloudGrey
21-02-2020, 10:35
amca dayı teyze al hısım akrabanın üstüne gitsin , öyle yapıyor millet

997TT
21-02-2020, 10:37
Hiç bir şey olmaz,dilediğince al.
Ayrıca pert vs gibi durumlar mücbir sebeb,yine birşey olmaz.
Ben zamanında soruşturma geçirdim,bana 118.000tl idi sanırım vergi cezası çıkardılar 2015 falan di sanırım yada o yıllar. Gelir durumu,al satlarin sebeb ve resmi bedel kayıtlarından sonra ceza silindi.

yıldırımbyzt
21-02-2020, 10:42
Yakalanma konusu çok fazla inceleme olmuyor ama basit tabirle göze çarpantın mı gel bakalım sen bir nereden akıyor bu değirmenin suyu sen şu tarihte şu aracı şu fiyata satmışsın diyorlar. İşin kötü tarafı araç şirket üstüne dahi olsa hakkın 3 biz 2 sene önce hem minivanları hem binek aracı değiştirdikten yaklaşık 3 ay sonra ya mali polis yada vergi dairesinden bir tebligat gelmişti olayı anlatınca bu işten bir kazanç elde etmiyoruz 2 senede bir tüm araçları yeniliyoruz işte alım tarihi şu tarihli falan diye beyan sonrası geri döndü.

997TT
21-02-2020, 10:43
Ha buarada,vergi memurlarida aptal değil. Eğer ispatlariniz tutarlı değilse ceza yersiniz.
Birde 2. El piyasası çok gözde,herkes ayaklı galerici oldu. Adamlar daha fazla kontrol ediyor.
Adam emekli yada resmi geliri yok,250bin lik araç almış satmış. Kasko bedelinden düşük yazılmış yada bunun gibi dikkat çekici şeyler varsa radara girersiniz,bilginize....

bilalMW
21-02-2020, 10:43
Cidden şunu devlet üstüne kafa patlatsa ve tespit etse piyasada düzene girer devletin hazinesine sağlam kaynak oluşur. Birde galerilere bir standart getirebilirse örn:d.ş.klı motors gibi tabela galerilerinide vergiler bile öttürse sektör baya düzelir.

mira
21-02-2020, 10:51
Ha buarada,vergi memurlarida aptal değil. Eğer ispatlariniz tutarlı değilse ceza yersiniz.
Birde 2. El piyasası çok gözde,herkes ayaklı galerici oldu. Adamlar daha fazla kontrol ediyor.
Adam emekli yada resmi geliri yok,250bin lik araç almış satmış. Kasko bedelinden düşük yazılmış yada bunun gibi dikkat çekici şeyler varsa radara girersiniz,bilginize....

300.000 kişiden bahsediliyor maliye tarafından takip edilen. eşi dostu akrabası soy isimler aynı olan

SK10
21-02-2020, 11:01
herkese teşekkürler 1 takvim yılındaysa o zaman bir problem ortada kalmıyor ki aralıkta satış yaptığım aracım pert olduğu için satmak zorunda kaldım zaten araç zaten bende sadece üzerime almam gerekiyor kredi durumu için

halili
21-02-2020, 11:08
Galeri de çalışırken Şirket üzerine vekalet le araç alıyorduk.Takasa gelen vs.Doblo kangoo vs şirket üzerine alınca k1 muhabbeti vergi vs olmasın diye bireysel almıştık.Daha önceden eve giderken şile yolu üzerinde kantarda çevirmiş ceza yemişti şirketten biri. Neyse bir fiorino aldılar. Şahıs üzerine satıldı 3 gün sonra maliye dilekçe li tebligat gönderdi arkadaşa.Ticari araç alımı sıkıntı bireyselde direk çağırıyorlar.

TarikS
21-02-2020, 12:24
olası bir soruşturmada noter satış fiyatlarına bakarlar bence eğer kâr görünmüyorsa binici olduğunu ispatlayabilirsin, tabii o sırada noter satış bedelleriyle hesabına geçen tutarların da birbirine uyumlu olması gerek

yoksa benim bu uygulamadan anladığım şey her 3'ten fazla araç satandan para koparmak değil de bu işi ticarete döküp para kazananlardan gelir vergisi almak, bunda bir sakınca görmüyorum

Met
21-02-2020, 14:24
Ticaret bakanlığında çalışan arkadaşım var, kontroller sıklaştırılmış. Beni uyardı geçen hafta. Dikkat etmekte fayda var.

maykee
21-02-2020, 14:34
2008 yılında galerimi kapayıp açıktan al sat işiyle uğraştım..2008-2012 yılları arası için 96bin TL ceza çıkarttılar..22bin tl ye uzlaştık.. bu alınan satılan araçlar içinde kendi şahsi kullandığım motorsikletim ve arabalarımda vardı.. kaskosu yapılanları hesaplamadan düştüler.. diğerlerini ticari olarak değerlendirip önce vergi borcu sonra vergi kaçırma cezası eklediler.. bunu 2017 yılında bana beyan etmelerine rağmen bir de gecikme zammı eklediler... 1 kere uzlaşma hakkı veriyolar.. uzlaştın uzlaştın, uzlaşmadın konuyu mahkemeye taşıyabiliyorsun..mahkemeye taşıyıp kazanan yok bildiğim kadarıyla varsa da buyursun nasıl bir savunma yapmış paylaşsın biz de öğrenelim..

benimle birlikte 150 kişi ile birlikte uzlaşma için vergi dairesinde beraberdik.. adalet sıfır.. tipine göre sana uzlaşma rakamı sunuyolar..belki arada rüşvet falan vardır bilemyorum...benden önce içeri giren çember sakallı 160bin lira ceza çıkana 14bin lira uzlaşma sundurlar..şalvarlı sarıklı 290bin lira ceza çıkana 20 bin lira uzlaşma sundular.. benim 96bin liraya 22bin lira diyince benden önce çok daha yüksek rakamlarda olanlara çok daha düşük rakamlar teklif ettiniz dedim.. beğenmiyosan kabul etme mahkemeye git dedi, kapatıyorum dosyanı kabul etmiyosan dedi.. mecbur kabul ettik..

çember sakalım şalvarım yoktu heralde ordan sıçtık.. adalet sıfır..misal murat hiç ceza ödemedim diyo. onu da anlamadım.. ama bu sene 3den fazla mesela 6 araba aldın sattın baktın ceza gelmiyo diye devam etme..zira 5 sene sonra önüne koyarlar paşa paşa ödettirirler.. zaman aşımı diye bir şeyde yok bu işte, deli dumrul gibi ver diyince vericeksin..

207_TR
21-02-2020, 21:47
Murat abinin dediği gibi işin açıklaması önemli

90 liralık araba aldın 100 e sattın.
100 e araba aldın 110 a sattın
110 a araba aldın 120 e sattın
130.000e araba aldın tekrar.

Burada ticaret yok arabanın değerini yükseltiyorsun.

Ama 90 a aldın 100 e sattın
sonra 80 e bir tane aldın 85 e sattın

sonra 90 a aldın 100 e sattın sonra 70 e aldın.

Burada ticaret dönüyor .

Açıklayabilirsen ne ala.

Olay tamamen açıklayabilmekle ilgili. İşin ticaretini yapmadığını açıklayabilirsen sorun yok.

can_gnr
22-02-2020, 12:31
2011 yılından beri vergi levhalı galericilik yapıyorum bu zamana kadar ceza yiyenlerin çoğu şikeyet üzerine veya 3den fazla ticari araç alım satımından dolayı ceza yemiş yakın bir arkadasım var vergi levhası yok hobi amaçlı 14 adet aracı var ve bu zamana kadar ceza vs tebligat gelmedi devletimizin bu konuyu inceleyen bir sistemi yoktu bunca zaman, gelecek olan yeni sistem ile takip altına alınması planlandı ve başarılı bir sistem olacağı kesin

DOHC
22-02-2020, 13:16
Devletin kasa tam takır bu aralar.
Herşeyi inceliyorlar. Örneğin;
* Yıl içinde iş değiştirdin mesela, yeni işinde gelir vergin en alt seviye olan %15'den başladıysa, sana geliyorlar. Normalde vergin eski iş yerinde kaldığın yerden devam etmeli. Birkaç arkadaşıma geldiler, cezası hesaplandı, sonra pişmanlık formu doldurup indirimli ödediler.
* İş yerlerini de inceliyorlar. Uluslararası şirketlerde transfer pricing konusunda bilhassa.

Nereden ne toplayabilirsek mantığı...........

997TT
22-02-2020, 15:58
Burada onemli olan elınızde kı delıller ve savunmanız.
Ben tıcaretını yapmadım,cok fazla araba merakım oldugu ıcın,malı gucum de oldugundan aldım,sattım.
Ha burada satarken kasten dusuk gosterme,elden alınan meblag,acıklamsı olmayan alıs satıslar ve olursa tabıkı iş cıkmaza gırer.
Bazı arabalarımdan az cok uste sattıgım oldu ama genlde hep dusuge gıttı. Suan kı gıbı ortam yoktu. Aldın 100 e,1 saat sonra 110,yarın 130 : )
Ama onmelı olan bunun resmı gırıs cıkısları,alınma nedı vs. Ben vergı daıresıne duzgunce acıkladım. Hatta oncelerı 1 kısı ıle gorusuyırdum,bıara 3 kısı oldular. Sahıp/ortak oldugum şirketler,yaptıgım iş,odedıgım vergıler vs vs o buyuk cezayı sıldıler.
Sanırım 30-40 araba vardı.
O donem bıraz fazla maymun iştahlıydım ama hepsının acıklaması vardı....

Yigit-Y
22-02-2020, 16:13
2013 de çağırdılar 52 araba alım satım için

4 sayfa dilekçe verdim

Dosyam kapandı

Satışlar zarardı

Hepsi şahsıma ait olduğunu ispatladım

Onlarda herkes gibi şaşkındı

Sonra uslu bir çocuk oldum bende 3 ü geçmiyorem

metin
22-02-2020, 17:32
2013 de ilk ceza yiyenlerdenim
benim yılda iki araçtı üçüncü aracım yılbaşından sonraydı
bana söylenen işin sürekliliği süreklilik arz ettiği için yakalandım sisteme süreklilik vardı

CloudGrey
22-02-2020, 19:54
2013 de çağırdılar 52 araba alım satım için

4 sayfa dilekçe verdim

Dosyam kapandı

Satışlar zarardı

Hepsi şahsıma ait olduğunu ispatladım

Onlarda herkes gibi şaşkındı

Sonra uslu bir çocuk oldum bende 3 ü geçmiyorem

haftada 1 araba yapar bu :D yiğidim senle tanışmak isterim :D

Yigit-Y
22-02-2020, 20:40
haftada 1 araba yapar bu :D yiğidim senle tanışmak isterim :D

2011-2012-2013 yazmayı unuttum

Faruk'S
22-02-2020, 21:24
Benim anlamadığım şu ki; noter satışını üzerine değil de eşine dostuna yapanlar sistem açığından mı faydalanıyor. Her ne kadar soyisim tutsa da herkes birey olarak değerlendirilir.
Bu işi yapanlar neden bu yöntemi kullanmıyorlar?
Kullanıyorlarsa ve bu da vergi gerektiren bi işlemse neden kimse annesine babasına alım satıp yaparak vergi cezası ödememiş? Çünkü süreklilik arz eden durum burada da söz konusu.

PiscocuK
22-02-2020, 22:14
Her aracimi kasko yapiyorum zaman zaman motorlar eklenince 3 u gectim. Bakalim ne olacak

bilalMW
23-02-2020, 11:19
zevk için yapana ceza keserler. ticaret yapanlar devam ediyor hala...