Orijinalini görmek için tıklayınız : Buharli Temizlik icin Makine Tavsiyesi
Bahar gelmeye başlayınca kaşıntı da ufaktan başladı. :)
Aracımda plastik aksamların birleştiği yerler, koltuk rayları, kapı menteşeleri, ızgaralar gibi ulaşmasının daha zor olduğu yerlerde temizlik yapabilmek için ucuz yollu bir buharlı temizlik makinesi almak istiyorum.
Fırça veya bez girmediği için kimyasal ile yumuşatıp buhar ile dip bucak yerleri temizlemek istiyorum.
Yılda belki 5-6 kere kullanacağım için çok pahalı bir ürün alma niyetim yok.
Linkteki ürün veya benzeri bir ürün olabilir. Daha önce kullanan veya bilgisi olan varsa tavsiyeleri bekliyorum.
Steam Cleaner Buharlı Temizleyici - n11.com (https://urun.n11.com/buharli-temizleyici/steam-cleaner-buharli-temizleyici-P386578507)
Başlık neden bu şekilde çıktı bilmiyorum. Yöneticiler el atarsa sevinirim.
imprezaWRC
23-02-2020, 18:25
Başlık neden bu şekilde çıktı bilmiyorum. Yöneticiler el atarsa sevinirim.
Az önce düzenledim :) Başlıkta malesef türkçe karakter kullanılınca başlık kril alfabesine dönüyor :(
Rockford
23-02-2020, 18:56
Bende buna benzer bi ihtiyac icin arcelik buharika vardi 3 5 kez kullandim. 500lira falandi sifiri kullanmadigim icin 250ye vericem ürünü arastir isini goruyosa dusunursen ulas hocam fiyattada yardimci olurum is gorulsun maksat
Az önce düzenledim :) Başlıkta malesef türkçe karakter kullanılınca başlık kril alfabesine dönüyor :(
Teşekkürler.
Bende buna benzer bi ihtiyac icin arcelik buharika vardi 3 5 kez kullandim. 500lira falandi sifiri kullanmadigim icin 250ye vericem ürünü arastir isini goruyosa dusunursen ulas hocam fiyattada yardimci olurum is gorulsun maksat
Hocam bana da dün başka bir forumdan bu makineyi tavsiye ettiler. Letgo’dan birinden bulup aldım. Bir kaç deneme yaptım güzel temizliyor. Havalar ısınsın araç motor ve iç temizliğinden kullanmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar bu makine arka cam filmini rezistansa zarar vermeden sökmekte işe yarar mı?
ben kısaca işten bahsedeym. buharlı temizlik suyun buharlaşmasıyla oluşturulan buhar basıncıyla temizlik yapmak.
bunun için bir kazan ve içine su doldurmak gerekiyor.
minimum 1 litre su ve kazanında metal olduğunu dusunursek 2kg bir agırlığı ucundaki aparatla saga sola tutman gerekecek.
1ncisi bence kendinden agızlı ürün yerine hortumu olan bir ürün seçin. mümkün olduğunca uzun olması avantaj. en kısa örnekolarak süpürgelerin hortumunu gözünde canlandırabilirsin.
2ncisi tankı mumkun olduğunca büyük olsun.ki tek seferde çok iş cıkartabılsin.aksi durumda suyu koy ısınsın. buhar yapsın derken zaman kaybı ve şevk kırıyor.
aksesuar fazlalığı her zaman avantaj. genelde içi kireçlenip oringler sorun cıkartabılıyor. bunlar içinde servis ağı.
Ferhat_V
24-02-2020, 06:55
Arkadaşlar bu makine arka cam filmini rezistansa zarar vermeden sökmekte işe yarar mı?
buhar başka ısıtıcı başka..senin aradığın şey ısıtıcı..saç kurutma makinaları gibi ama ucunda residans var..
Kampanya vardı Karcher Sc4 aldım. Evde yüzey temizliklerinde kimyasal kullanmıyoruz sadece buharla temizlik yapıyoruz. Arabanın içinide temziliyorum çok iyi oluyor
600 liraya almıştım 3 ay önce. Şimdi malesef fiyat coşmuş
Karcher Standart Sc 4 Easyfix 2000 W Buharlı Temizlik Makinesi Renkli | Morhipo | 26875496 (https://www.morhipo.com/sc-4-easyfix-2000-watt-buharli-temizlik-makinesi/26875496/detay?gclid=CjwKCAiAhc7yBRAdEiwAplGxX960g6ckrg68_4 MsqPdIiZvOvViWArP4qFyv9wavSngxKi53m7BPLBoCkOIQAvD_ BwE)
buhar başka ısıtıcı başka..senin aradığın şey ısıtıcı..saç kurutma makinaları gibi ama ucunda residans var..
Buharla filmin daha rahat söküleceğini okumuştum bi kaç yerde ama deneyen kullanan var mı bulamadım. Sıcak hava tabancasıyla aynı şey olmadığının farkındayım. Buhar daha mantıklı geliyor bana ama sırf bunun içinde makine almak istemiyorum açıkçası. Arka camdaki filmi cam rezistanslarına zarar vermeden sökmenin yolunu bulmam lazım nerden bakılsa 10 senelik film :(
Ferhat_V
24-02-2020, 14:15
saç kurutma makinası ile ısıtarak dene..hem içerden ısıt hem dışardan yavaş yavaş çek...
filmciler de ısıtıcı ile söküyorlar bilgin olsun..
saç kurutma makinası ile ısıtarak dene..hem içerden ısıt hem dışardan yavaş yavaş çek...
filmciler de ısıtıcı ile söküyorlar bilgin olsun..
Bunun için yazı beklemek daha mantıklı olacak sanırım. Bu havada camı ısıtmak pek kolay olmaz. Yazın dışarıda 1-2 saat beklettimmi cam da ısınmış olur.
Şu makineye de bi bakın kullananlar baya memnunlar.
Alf BT-122 Steam Force Multi Buharlı Temizleyici Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (https://www.akakce.com/buharli-temizleyici/en-ucuz-alf-bt-122-steam-force-multi-fiyati,771019.html)
Yukarıda yazmıştım. Letgo’dan uyguna Arçelik Buharika denk geldi aldım.
Dün akşam bir kaç deneme yaptım güzel iş yapıyor.
Bu Arçelik cihaz ile ağır yağ kirlerini vs temizleyebilirmiyiz ?
wolkanku
02-03-2020, 12:04
Buharla filmin daha rahat söküleceğini okumuştum bi kaç yerde ama deneyen kullanan var mı bulamadım. Sıcak hava tabancasıyla aynı şey olmadığının farkındayım. Buhar daha mantıklı geliyor bana ama sırf bunun içinde makine almak istemiyorum açıkçası. Arka camdaki filmi cam rezistanslarına zarar vermeden sökmenin yolunu bulmam lazım nerden bakılsa 10 senelik film :(
buhar makinesiyle ben film söktüm.
şöyle yapıyorsun, filmi rezistansın olmadığı herhangi bir yerinden yırt.
ardından yırttığın yerin ucunu hafif kaldır ve gergin tut, buhar makinesinin ucunu da kalkan ucun dibine ayarla ve buharı bas, yavaş yavaş çek.
bu şekilde rahatlıkla sökersin.
çok hafif bir yapışkan kalabilir camda eğer dandik filmse, onu da buhar + mikrofiber bezle kanırtma yöntemiyle rahatlıkla alıyorsun.
ısı tabancasıyla film komple lastik gibi oluyor sökememe ihtimalin var.
kolay gelsin.
buhar makinesiyle ben film söktüm.
şöyle yapıyorsun, filmi rezistansın olmadığı herhangi bir yerinden yırt.
ardından yırttığın yerin ucunu hafif kaldır ve gergin tut, buhar makinesinin ucunu da kalkan ucun dibine ayarla ve buharı bas, yavaş yavaş çek.
bu şekilde rahatlıkla sökersin.
çok hafif bir yapışkan kalabilir camda eğer dandik filmse, onu da buhar + mikrofiber bezle kanırtma yöntemiyle rahatlıkla alıyorsun.
ısı tabancasıyla film komple lastik gibi oluyor sökememe ihtimalin var.
kolay gelsin.
Sonunda deneyen birine denk geldim. Isı tabancasıyla filmi yırtan kopartan piç eden çok duydum ama buhar makinesi ile ilk defa sen yazdın. İlk fırsatat edineyim yazın da sökeyim şu lanet arka cam filmini.
Konu yeniden hort.
İkinci el Arçelik Buharika almıştım. İlk önce tetik kısmından çatladı ve bir anda yüksak basınçlı buharı bıraktı. Şansıma o an elimde değildi, araç temizliyordum ve yere bırakmıştım. Elimde olsaydı muhtelemen avuç içim yanacaktı.
Neyse kaçağın olduğu yeri plastik kaynakla onardım. Bu defada kazandaki basınç sensörünün kenarından kaçırmaya başladı.
Bende kaldırıp hurdaya attım :)
Şimdi yeniden almak istiyorum. Ama bu defa Arçelik gibi bir şey almayacam. Basınçlı buharın şakası olmuyor.
Karcher almayı düşünüyorum. SC2 Easyfix modeli işimi görür gibi. Kullanan var mı acaba?