Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stop edip birdaha çalışmama sorunu

4LaRKaD
29-02-2020, 10:56
Merhaba,
Sehirhalinde giderken araç birden stop etti ve yaklaşık 1 haftadır çalışmıyor. Sıfır benzin pompası alıp taktım, benzin rolesine baktım çalışıyor, krank sensoru çalışıyor araçta ateşleme var, enjektöre kadar tazikli benzin de geliyor. Ancak kelebekten eter sıkınca çalışıp stop ediyor. Son çare beyin diye düşünüyorum fakat emin olmadan boşuna almak istemiyorum başka bir ihtimal varmıdır acaba ve stop etmeden önce yolda benzin biter gibi oldu öyle stop etti.Araç 106 gti herhangi bir yerin de oynama yok motor içi elektrik tesisatı vs komple orjinal.

ghibli06
29-02-2020, 11:05
enjektörlere kadar benzin geliyorsa eğer ejektörlerin açmıyor, beyin ya da enjektör tesisatında bir sıkıntı var gibi...

4LaRKaD
02-03-2020, 08:35
motor beyni kontrol edildi, başka bir beyinde denendi yine çalışmadı. Oem Krank sensörü alıp deneyeceğim sanırım sensör arızalı

rahmitanir
02-03-2020, 08:52
Bir ihtimal benzin depo havalandirmasinda tikaniklik olabilir, kontrol edilmesi icin aklinda bulunsun.

4LaRKaD
02-03-2020, 09:15
Bir ihtimal benzin depo havalandirmasinda tikaniklik olabilir, kontrol edilmesi icin aklinda bulunsun.

Öneri için teşekkür ederim fakat enjektöre kütüğüne kadar tazikli benzin geliyor, yinede böyle bir ihtimal olabilir mi ? onuda kontrol edeyim

PiscocuK
02-03-2020, 09:16
Gecmis olsun. Seyir halinde giderken sert bir setten yada cukurdanmi gectiniz. Cok sacma gelebilir belki ama biyle bir durum varsa kaputu acip motoru karsiniza aldiginizda moturun sag tarafinda akunun arkasinda kirmizi bir dugme olmali. Ona basip yeniden deneyin. İlk aklima o geldi nedense

4LaRKaD
02-03-2020, 09:49
Gecmis olsun. Seyir halinde giderken sert bir setten yada cukurdanmi gectiniz. Cok sacma gelebilir belki ama biyle bir durum varsa kaputu acip motoru karsiniza aldiginizda moturun sag tarafinda akunun arkasinda kirmizi bir dugme olmali. Ona basip yeniden deneyin. İlk aklima o geldi nedense

Öneri için teşekkür ederim dümdüz yolda giderken oldu olay ve darbe sensörü ilk kontrol ettiğim yer oldu :) Bugün oem krank sensörü alacağım onun dışında herşeyi sıfır alıp denedim, eğer çalışırsa bilgi paylaşacağım,

onurc
02-03-2020, 11:00
krank sensörü arızalı olsa motor çevirir mi ki ?
ben sanki çevirmez diye duymuştum ama.

4LaRKaD
02-03-2020, 14:54
krank sensörü arızalı olsa motor çevirir mi ki ?
ben sanki çevirmez diye duymuştum ama.

Krang sensörü motor devrini sayıyor, motor döner marş basar fakat araç çalışmaz. Ateşleme ve yakıt sistemine bilgi iletiyor,

ghibli06
02-03-2020, 15:17
krank döner ama ne zaman enjeksiyon ne zaman ateşleme olacağını ayarlayamadığı için araç çalışmaz...

ardicli2000
02-03-2020, 16:28
Kelebek düzgün açıyor mu? TPS de sorun olabilir mi?

4LaRKaD
03-03-2020, 15:30
Kelebek düzgün açıyor mu? TPS de sorun olabilir mi?

Kontrol ettim kelebekte sorun gözükmüyor, spariş verdim oem krang sensörü geliyor. Deneyip sonucu paylaşacağım,

4LaRKaD
05-03-2020, 07:16
Fikrini beyan eden, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürer sorun çözülmüştür. (enjektör tesisatının soketinde bir problem vardı halletim sorun ortadan kalktı) Bu bahane ile bütün sensörler, benzin pompası vs hepsi oem sıfırlanmış oldu :)

ghibli06
05-03-2020, 18:53
enjektörlere kadar benzin geliyorsa eğer ejektörlerin açmıyor, beyin ya da enjektör tesisatında bir sıkıntı var gibi...

Sakalimiz yok ki :)

4LaRKaD
06-03-2020, 08:28
Sakalimiz yok ki :)

Aslında enjektörler ötürüyor çalışıyor gibi ses geliyordu, bende şaşırdım :) bilgilendirme için teşekkürler,