Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw Golf 4 - Bora hakkında bilgi
Merhabalar başlıktada belirttiğim üzere Golf 4 ve bora hakkında mümkünse kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. İnternetten biraz araştırdım konular çok eski güncel değil. 1.6 8v 1.6 16v arasındaki genel farklar nelerdir gibi vs.
Not: Golf 4 ve Bora comfortline manuel mümkünse LPG’li arıyorum çevresinde veya kendinde olan varsa benimle iletişime geçerse sevinirim.
Uzun bir süre golf 4 Pasific kullandım. 1.6 16V BCB motor. Yakıt olarak benzinde 9 litrelerde falan yakar. Parçaları normal rakamlardadır ve boldur. Comfortline olan modellerde dijital klima koltuk ısıtma bulunabilir fakat yeni modellerde yani pasific vb. olanlarda yoktur. Yol tutuş gayet iyidir. Kadran 260 gösterir fakat hiç birisi 210'u geçmez :) Çok konforludur fakat bazılarına sert gelebilir. Şuan aklıma gelenler bunlar.
altugkocer
03-03-2020, 09:12
Biz de 12 yıl Bora kullandık. 99 model 1.6 8v comfortline idi. Parçası bol aynen. LPG tüketimi oldukça makuldür. LPG takıldıktan sonra 6-7 ayda bir boğaz kelebeği temizliyordum ben, rölantide çok titreme yapardı. Bizim 12 sene kahrımızı çekti, hiç can sıkan bir problemi olmadı. Ama ben 215-220 falan yapmıştım hafif eğimde :D :D
1.6 8v ve iğrenç motor sesi.
altugkocer
03-03-2020, 09:44
1.6 8v ve iğrenç motor sesi.
Ben AEM Dryflow la kullandım uzun süre, 8v de en çok bu şekilde düzeliyodu ses :D
1.6 8v olanlar hitler motor diye geçer. Hayvan gibi yakar, yaktığı kadar gitmez. Audi a3, a4te, vw polo, golf, jette, passat, borada kullandılar. bse, bgu motor koduyla 2013 yılına kadar üretime devam ettiler. Lpgye uyumludur, kronik arıza olarak termostat arıza yapar sürekli. Onun haricinde yakıtı dert değil uçmasın kaçmasın sağ şeritte devam edeyim derseniz tercih edilebilir, aksi halde 16v tercih etmek daha mantıklı
Verdiğiniz bilgiler çok teşekkür ediyorum zaten ben öyle uçsun kaçsın modunda değilim en son 1.7 dtı corsam vardı 1.3 cdti gibi kullanıyordum. Onda koni yay vardı ondan sonra bora golf acayip konforlu gelir :) Bu akşam baktık bi tane bora 1.6 8v comfortline yarın kısmet olursa alacağım .
99 model 1.9 dizel otomatik var şuan :)
Golf1 den 7 ye kadar her kasam oldu. Bundan da kasa olarak çok memnunum.
Ammaaa bu kasada 3 lira fazla vermeyi göze alıp boncuk gibi birşey almazsan resmen başa bela olur.
Gökhan Bilgin
04-03-2020, 10:10
Az önce 2001 bora aldık yusufa eksiklerini yapınca konuyu açacaktır hayırlı olsun tekrar yusuf :)
https://i.hizliresim.com/gb4Gy2.jpg (https://hizliresim.com/gb4Gy2)
Güle güle kullansın, pasta cila ile çok güzel parlayacaktır. :)
babamda 2004 golf pasific vardı manuel 16v lik. 4,5 sene dağ taş lpgsiz gezdi. tık demedi. normal bakım dışında en ufak problem çıkarmadı. öğrenciyken o bana araba almıştı bende mezun olunca ona bu arabayı almıştım. 3-4 kere uzun yol yapmıştım kendisiyle en keyifli yolculuklarımdandı hayırla yad ederim kendisini.
Güle güle kullansın, pasta cila ile çok güzel parlayacaktır. :)
Çok teşekkür ederim sağolun ☺ï¸
İlk gün tecrübem, devirde dalgalanma var önceki yorumlarda söylenildiği gibi sanırım boğaz kelebeğinin temizlenmesi şart fakat adaptasyon veya kalibrasyon diye bir şeyden bahsetmişler çokta açıklayıcı bilgi bulamadım. Bilgisayarı bağlayıp vagcom ile bişeyler yapılıyor sanırım