Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli TNT 125 Stop sorunu
Selam abiler. Biliyorum biliyorum çok özlettim kendimi..
2018 5bin km de Tnt 125 aldım daha bugun.
Araçla yolda gidiyorken hiç bir sıkıntı vs bilmem ne yok sağlam herşey ancak vakit durmaya geldimi stop problemi baş gösteriyor.
Durduğum anda direk stop ediyor. Ve bu motor soğuk sıcak farketmiyor her durduğumda stop motor.
Hafif elim gazdayken durursam sıkıntı yok. Sorun ne olabilir sizce? Başıma büyük bela açarmı bu problem.
Rolanti ayarlayicisidir. O da gaz kelebeginde. Gaz kelebegini sokup bir temizle. Duzelmezse belki ayrica rolanti motorunu satiyorlardir.
livaneli
03-03-2020, 16:57
Motoru tanımıyorum ama efi yakıt sistemi varsa gaz kelebeği konum sensöründendir. Tps diye de bilinir, ilk aşamada beyin güncellenir, kalibrasyon yapılır; olmuyorsa değiştirilir.
Karbüratörlüyse otomatik jikledendir,Karbüratörün üzerinde bulunur, önce temizlenir, olmuyorsa değiştirilir.
aykutsafakyaman
03-03-2020, 18:17
Tps sensörü olma ihtimali yüksek.
ardicli2000
04-03-2020, 16:58
ilk çalıştığında ve düşük devirde dalgalanma yoksa TPS tir varsa kirli olduğundan da olabilir.
PiscocuK
04-03-2020, 17:17
SametYkn konuya
SametYkn
06-03-2020, 08:55
Aynı motoru bende kullanıyorum bu problemleri bende yaşadım birinci seçeneğin rolanti sensörü olsun %90 bundan dolayıdır bizde değiştirdik düzeldi. Güzel bir servis var ise elinde çözülecek iş basit konu. Bu arada istanbulda düzgün yetkili Benelli servisi inan çok zor en son tuzladan kalkıp başakşehir e oktay motora gittim orada ki servis biraz daha ilgili alakalı ve işini biliyor.