Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung Telefon Klavye sorunu

CloudGrey
05-03-2020, 14:03
Herkese merhabalar

Şubat sonunda android 10 dağıtıldı, sanıyorum en düşün olarak s8 lere geldi.
bende s9 plus kullanıyorum.

android 10 geçtiğimden beri birine yazarken pat klavye kapanıyor.
bidaha yazma satırına tıklıyorum açmak için...
1 cümle yazıcam klavye 3 kere yok oluyor deliricem..

Varmı başına gelen ? çözüm bulan vs ? :soru:

Killah
05-03-2020, 14:21
Bende S8+ kullaniyorum, bu guncellemeden sonra mi hatirlamiyorum ancak klavye mevzusu bende de var ve inanilmaz agirlasti telefon.

CloudGrey
05-03-2020, 14:35
Bende S8+ kullaniyorum, bu guncellemeden sonra mi hatirlamiyorum ancak klavye mevzusu bende de var ve inanilmaz agirlasti telefon.

android her yeni sürümde bir önceki amiral gemi , max ramli (zamanının) telini öldürüyor.
misal bu android 10 ile 4gb ramli modellere artık geçmiş olsun deme zamanı geldi...

sırada 6gb'li modeller var (misal s9 plus) onlarıda bi ara bi ana güncelleme ile andorid 11le bitiricekler...

bendeki de çıtırdan yavaşladı...

bu satırları yazarken bi yandanda uğraşıyordum.
sanırım çözdüm.

önce bir g-board'u yükledim (google klavye) sildim sevmedim.
sonra samsung klavyeye geçerken Uygulamalar-->sistem uygulamarı göster-->samsung klavye--> depolama kısmında veriyi sil ve önbelleği temizle yaptım.

sanki düzeldi gibi.
tabi bütün klavye ayarlarım sıfırlandı.

KÖROĞLU
05-03-2020, 14:38
Öneri olarak kabul et, swiftkey kullanıyorum çok da memnunum. Bir kur dene memnun kalırsın diye düşünüyorum.

CloudGrey
05-03-2020, 14:45
Öneri olarak kabul et, swiftkey kullanıyorum çok da memnunum. Bir kur dene memnun kalırsın diye düşünüyorum.

olay bütün klavyelerde oluyor , hepsini denedim :)
olay android 10dan kaynaklı sanıyorum.
aslında her böyle yeni sürüm öncesi bir hard reset lazımda bu sefer üşendim...

Batum
05-03-2020, 14:49
m20 modelide bayağı ağırlaştırdı nasıl çözcez

Kahn23
05-03-2020, 14:53
SwiftKey klavye yükleyin. Ben yıllardır kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Bugüne kadar hiç hata vermedi. S9+ kullanıyorum.

CloudGrey
05-03-2020, 14:54
m20 modelide bayağı ağırlaştırdı nasıl çözcez

versiyon düşürme işlemi var birkaç defa yaptım fakat yarım gün alıyor , burda anlatılmış ;

Samsung Yazılım Downgrade (Alt surume gecme) - REHBER >> Sayfa 1 - 2 (https://forum.donanimhaber.com/samsung-yazilim-downgrade-alt-surume-gecme-rehber--132617258)

Batum
05-03-2020, 15:06
versiyon düşürme işlemi var birkaç defa yaptım fakat yarım gün alıyor , burda anlatılmış ;

Samsung Yazılım Downgrade (Alt surume gecme) - REHBER >> Sayfa 1 - 2 (https://forum.donanimhaber.com/samsung-yazilim-downgrade-alt-surume-gecme-rehber--132617258)

zormuş hiç bulaşmayalım :) düzeltme vs gelmezmi acaba? telefon çalıyor ekran bir süre sonra geliyor..

CloudGrey
05-03-2020, 15:34
zormuş hiç bulaşmayalım :) düzeltme vs gelmezmi acaba? telefon çalıyor ekran bir süre sonra geliyor..

sanmam , o iş telefonun işlemcisi ve rami ile ilgili.
android 10 daha çok işlemci ram yiyor o yüzden tel yavaşlıyor

KÖROĞLU
05-03-2020, 16:08
sanmam , o iş telefonun işlemcisi ve rami ile ilgili.
android 10 daha çok işlemci ram yiyor o yüzden tel yavaşlıyor

bir abim teknolojiyle ilişkili birisi oldukça, yazılımcı tarafı da var.

Bir sohbette şöyle demişti, yeni ürünleri satmak için eskilerin kullanılmaması lazım, bir yazılım ile bir işlemi yaparken kod gireriz 1 den 10 a kadar say sonra yap deriz al sana cihaz yavaşladı, demişti.

Firmalar bunu yapıyor diyemem anladığım bir konu değil ama, sürekli satmak için böyle bir taktik etik olmasa da kulağa hoş geliyor firma gözüyle bakınca.

En temizi hiç güncellememek mi acaba ?

zOnstyLe
05-03-2020, 16:16
Herkese merhabalar

Şubat sonunda android 10 dağıtıldı, sanıyorum en düşün olarak s8 lere geldi.
bende s9 plus kullanıyorum.

android 10 geçtiğimden beri birine yazarken pat klavye kapanıyor.
bidaha yazma satırına tıklıyorum açmak için...
1 cümle yazıcam klavye 3 kere yok oluyor deliricem..

Varmı başına gelen ? çözüm bulan vs ? :soru:

Cok temiz 7Plus var bende onu vereyim sana :D Klavyesi falan muthis :D

CloudGrey
05-03-2020, 16:16

Bir sohbette şöyle demişti, yeni ürünleri satmak için eskilerin kullanılmaması lazım, bir yazılım ile bir işlemi yaparken kod gireriz 1 den 10 a kadar say sonra yap deriz al sana cihaz yavaşladı, demişti.

Firmalar bunu yapıyor diyemem anladığım bir konu değil ama, sürekli satmak için böyle bir taktik etik olmasa da kulağa hoş geliyor firma gözüyle bakınca.

KESİNLİKLE YAPILIYOR.
yoksa yenisini satamazlar.

hiç güncellemesende sorun çözülmüyorki , bu sefer kullandığın programlar alt sürüme desteği kesiyor , bam gene enselendin :)

özetle ; ne kadar düzenli kullanırsan kullan senin kontrolün dışında gelişen olaylar ile elindeki aleti 3-4 yıl içinde yavaşlatılıp seni yeni model almaya itiyorlar.

ardicli2000
05-03-2020, 16:53

En temizi ilk alındığında yeni model çıkana kadar verilen istikrar ve performans güncellemelerini yüklemek. Sonrasını yüklememek.
Ram den işlemcisine varana kadar her şey donanımsal olarak yavaşlatılıyor.
Yoksa Custom Romlarla yüklenilen Android yazılımları yağ gibi akıyor.
Samsung'un sıkıntısı Exynos işlemci dökümantasyonunu tam vermediğinden custom rom alamıyor.

DOHC
05-03-2020, 16:56

Böyle hikayeler çok

Apple cevapladı: Eski iPhone modelleri bilincli olarak yavaşlatılıyor mu? - LOG (https://www.log.com.tr/apple-cevapladi-eski-iphone-modelleri-bilincli-olarak-yavaslatiliyor-mu/)

Elbette yavaşlatıyorlar..........

Ormanci
06-03-2020, 08:43
Böyle hikayeler çok

Apple cevapladı: Eski iPhone modelleri bilincli olarak yavaşlatılıyor mu? - LOG (https://www.log.com.tr/apple-cevapladi-eski-iphone-modelleri-bilincli-olarak-yavaslatiliyor-mu/)

Elbette yavaşlatıyorlar..........

Adamların yaptığı açıklamayı görünce, şu tanıtım sunumlarındaki klasik Amerikan en kıytırık şeye bile boktan gazlama tepkileri aklıma geliyor. Tabi bence coşanların yarısı veya yarısından çoğu gaz vermesi için "ayarlanmış" hıyarlar da...

- Veeee....karşınızdaaa....bilmemne yapabilen ilk iPhone!!!!!!!!! (Android'de 5 sene önce verilmiştir bu salak özellik)
- Weooooooaaaaaaaaaaaaaavvvv, hiyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, fiyooooooouuuuuuuuuuuuu, yeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaa
- şakşakşakşakşakşakşakşakşak

Sanırsın Apple herkese adam başı 1.000 dolar dağıtıyor :)

tiMachine
11-03-2020, 17:37
Xiaomi mi5 prime kullanıyorum android 10'a geçtim bende de aksine cihaz rahatladı ama official rom kullanmıyorum. Official romlar pişmanlıktır eğer ki fazla bankacılık işlemi yapmıyorsanız geliştirici romlarına bakmanızı tavsiye ederim