Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Tavan bakım hakkında
Selamlar 2016 model polo sahibiyim. Ne zamandır aklımdaydı cam tavan bakımı,tam anlamıyla yaz ayı gelmeden halledeyim diyorum. Mekanizmanın sağlıklı çalışması ve sorunsuz açılıp kapanması için ne gibi bir temizlik ya da bakım yaptırabilirim ?
Mert Safa
07-03-2020, 20:52
tamamen sahsi fikrim,
önce Apc ile rayları ve fitilleri fırcalayarak temizleyin ardından silikon sprey veya sprey gres
Su kanallarına bir miktar sıcak/ılık karışımı su dökün. Çamurlaşmış katılaşmış şeyleri söker. Tıkanmanın önüne geçer.
Rayları temizledikten sonra herhangi bir gres/sprey sıkmayın bu işler için özel üretilmiş bir sprey örneğin Tunap 107 kullanın
Serviste 300tl'ye yapıyorlar Anıl direk götür yapsınlar, sökülüyor cam tavan daha sağlıklı. 2 bakımda 1 servis öneriyor zaten.
Serviste 300tl'ye yapıyorlar Anıl direk götür yapsınlar, sökülüyor cam tavan daha sağlıklı. 2 bakımda 1 servis öneriyor zaten.
Sivasta servis kapandı,en yakın kayseri var orada da öyle bir şey yokmuş bilmiyorum ankara yolu göründü gibi.
herhangi bir sorun yok da ,hafif yavaş kapanıyor sanki
Tahliye kanallarının açık olduğundan emin olun.
Facede Tiguan grubunda arabasını su basmayan kalmadı ben hariç :D
wolkanku
10-03-2020, 10:48
:))) sonra neymiş efendim sunroofsuz bmw'mi olurmuş , panaromiksiz araba mı olurmuş :)
marka farketmeksizin sunroof/panaromik vb. şeyler ses ve tıkanma problemeriyle uğraşmaktan başka bir şey değil.
altugkocer
10-03-2020, 10:51
Bırak kanallar açık kalsın Anıl E. :D
https://i.hizliresim.com/vZCBx9.jpg (https://hizliresim.com/vZCBx9)
:))) sonra neymiş efendim sunroofsuz bmw'mi olurmuş , panaromiksiz araba mı olurmuş :)
marka farketmeksizin sunroof/panaromik vb. şeyler ses ve tıkanma problemeriyle uğraşmaktan başka bir şey değil.
Kesinlikle katılıyorum :)
Bende şükür tıkanma problemi olmadı. Yetkili serviste sürekli bakım yapılmış aldığım kişi özellikle belirtmişti.
Esnemelerde yaşanan tıkırtı sesleri gerçekten sinir bozucu. Evet arabanın içine inanılmaz ferahlık katıyor fakat dezavantajları da hiç az değil :)
https://cdn.motor1.com/images/mgl/BVN16/s1/volkswagen-tiguan-allspace.jpg
Ben polonun bokunu yerim bokunu altugkocer
.::EmrE::.
10-03-2020, 11:05
Bizim Pederin Tiguanda da olmadı çok şükür su basması, 150.000km'dir bir fiil kullanılır ve açık otoparkta durur :D Fakat tavan yavaş kapanmaya, titreşimli kapanmaya başladı. Servise periyodik olarak gittiğinde temizlik yapılıyor mu söylemesek dahi acaba? Sürekli yetkili servise gidiyor araç.
Olmazsa olmaz bir özellik bence. Sunroof saçma ama panaromik tavan bambaşka bir özellik. Bu arada yukardan foto görünce fark ettim, keşke son kısmı da Cayenne'deki gibi cam yapsalarmıs, tavan sacı yerine.
https://www.mad4wheels.com/img/free-car-images/mobile/469/porsche-cayenne-turbo-with-panorama-roof-2004-201471.jpg
Bizim Pederin Tiguanda da olmadı çok şükür su basması, 150.000km'dir bir fiil kullanılır ve açık otoparkta durur :D Fakat tavan yavaş kapanmaya, titreşimli kapanmaya başladı. Servise periyodik olarak gittiğinde temizlik yapılıyor mu söylemesek dahi acaba? Sürekli yetkili servise gidiyor araç.
Olmazsa olmaz bir özellik bence. Sunroof saçma ama panaromik tavan bambaşka bir özellik. Bu arada yukardan foto görünce fark ettim, keşke son kısmı da Cayenne'deki gibi cam yapsalarmıs, tavan sacı yerine.
Aynen Cayenne'de şahaneymiş :)
Yetkili serviste ekstra belirtmek gerekiyor. Rutin bakım çizelgesine baktım görünmüyor bu uygulama ama talep edince yapıyorlar.
Çok zor birşey değil kişi kendiside yapabilir aslında.
Ağzında cugarasıyla beyefendiye analım :D
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Wlk-5zt-rKs)
https://www.youtube.com/watch?v=Wlk-5zt-rKs
Sivasta servis kapandı,en yakın kayseri var orada da öyle bir şey yokmuş bilmiyorum ankara yolu göründü gibi.
herhangi bir sorun yok da ,hafif yavaş kapanıyor sanki
Erzincan servisi faal çalışıyor olması lazım.
Erzincan servisi faal çalışıyor olması lazım.
Aynen çalışıyor.
Elazğıdan bir Tiguan vardı baktırmaya Erzincan Vw servisine götürecektim.
Bodrum Elazığ arasının 1400 km olduğunu fark ettiğimde konu kapanmıştı :D
bende bu bakıma soktuğumda cam tavan bakımını söyliyim servise o zaman.
peki gerçekten yaparlar mı :D nasıl anlarız yaptıklarını? benim son dönemde servislere karşı güvenim azaldı nedense.
ama DSG diye mecbur götürüyoruz işte.. tabi satarken de insanların takması ayrı mesele..
Erzincan a kadar gidemem üşenirim :)
Erzincan a kadar gidemem üşenirim :)
Ankara'dan yarı yarıya yakın diye demiştim ama yol üstüyse Ankara mantıklı :D
Ankara'dan yarı yarıya yakın diye demiştim ama yol üstüyse Ankara mantıklı :D
Ankara'ya gitmişken gezeriz , yazılım yaptırırız erzincan da napayım :D
Biz Renegade i bakım için servise bırakırken söyledik. Zor kapanıyor temizliğini yaparmısınız diye, ücretsiz yaptılar.
Ankara'ya gitmişken gezeriz , yazılım yaptırırız erzincan da napayım :D
Erzincan'da da gezcek yer var ya, en kötü air yapılır süleyman var sanırsam orda :D
Erzincan'da da gezcek yer var ya, en kötü air yapılır süleyman var sanırsam orda :D
Sen zorla erzincan'a yollucan bizi :D :D
gitmiyommm gardaaaaaaaaş
hondafit
11-03-2020, 09:19
kesinlikle silikon spreyi veya sıvı gres kullanmayın.kullanmanız gereken ptfe özellikli bir yağlayıcı olması gerekmektedir.sıvı gres yada silikon spreyi toz tutar ve rayların zamanla bozulmasına sebep olur.
würth'ün ptfe kuru yağlayıcı spreyi var tavsiye ederim.
PTFE kuru yağlayıcı sprey urununu online satın al (https://eshop.wurth.com.tr/tam-katalog/PTFE-kuru-yaglayc-sprey/31313008090101.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY/)
bende bu bakıma soktuğumda cam tavan bakımını söyliyim servise o zaman.
peki gerçekten yaparlar mı :D nasıl anlarız yaptıklarını? benim son dönemde servislere karşı güvenim azaldı nedense.
ama DSG diye mecbur götürüyoruz işte.. tabi satarken de insanların takması ayrı mesele..
Bodrum Lena VW servisinde müşteri bekleme alanı full cam ve komple servise bakıyor. Aldım kahvemi 2-3 saat oturdum izledim neler yaptıklarını :)
Bodrum Lena VW servisinde müşteri bekleme alanı full cam ve komple servise bakıyor. Aldım kahvemi 2-3 saat oturdum izledim neler yaptıklarını :)
bizim burdaki Avekte öyle abi, bende öyle yapıyım en iyisi :D
zOnstyLe
11-03-2020, 13:35
Benimde sunroof bakımı yaptırmam lazım gıcırdıyor ara ara, biraz önce vosmer'i aradım 153 TL kdv dahil fiyat verdiler. Sadece bakım için yarım saat sure verdiler dısarda yaptırmaya kalksam yine aynı fiyat yarın serviste yaptıracagım.
Benimde sunroof bakımı yaptırmam lazım gıcırdıyor ara ara, biraz önce vosmer'i aradım 153 TL kdv dahil fiyat verdiler. Sadece bakım için yarım saat sure verdiler dısarda yaptırmaya kalksam yine aynı fiyat yarın serviste yaptıracagım.
Sıcaklar basmadan fitiler hüngür hüngür ağlamaya başlamadan yaptırmakta fayda var :)
Yazın tavana yumurta kırsan pişer :D
zOnstyLe
11-03-2020, 13:59
Sıcaklar basmadan fitiler hüngür hüngür ağlamaya başlamadan yaptırmakta fayda var :)
Yazın tavana yumurta kırsan pişer :D
Benim bide arabada siyah senin gibi ustu kapalı zengin otoparkımızda yok :D Yanarızzz :P
Benim bide arabada siyah senin gibi ustu kapalı zengin otoparkımızda yok :D Yanarızzz :P
Akşam evde kapalıda kalıyor yahu :D
Limanda kapalı otoparkım yok 07:30-19:00 güneş altı :D
zOnstyLe
11-03-2020, 14:12
Abi scooter bakıyorum ben deli yaptım kendimi :D Sanada bakalım :D
Abi scooter bakıyorum ben deli yaptım kendimi :D Sanada bakalım :D
otor için vize alamadım ev ahalisinden malesef :D
zOnstyLe
11-03-2020, 15:06
Benimde 15 yılımı aldı onay :D:D
Talih.b16
11-03-2020, 15:55
bende aldım izni büyüklerden, hanımda hevesin var niye almıyorsun diyor,
tek sorun motor kullanmayı bilmiyorum.
bide 600cc rr veya f bakıyorum
bende aldım izni büyüklerden, hanımda hevesin var niye almıyorsun diyor,
tek sorun motor kullanmayı bilmiyorum.
bide 600cc rr veya f bakıyorum
Ben direkt hanımdan veto yedim :D Trafik burada Temmuz Ağustos facia oluyor 2 ay ceremesini çek aç klimanı otur arabada dedi :D
Aracımız marinada güneş yanığı sebebi ile komple boyanmıştır.
yaptırdıktan sonra yapılan işin kapsamını ve gözleminizi yazabilir misiniz?
zOnstyLe
12-03-2020, 11:32
yaptırdıktan sonra yapılan işin kapsamını ve gözleminizi yazabilir misiniz?
Biraz once geldim servisten ortalama 45 surdu islem. Temizleme, tahliye kanallari kontrolu ve yaglama yapildi. Ses inceden yine var, yag raylara yapistiktan sonra birazdaha azalacaktir. Servisteki elamanin soyledigi abi sesin %100 gecmesini istiyorsan 13000 TL :D Nitekim disardaki fiyata yaptirdim islemleri 124,32 TL
Biraz once geldim servisten ortalama 45 surdu islem. Temizleme, tahliye kanallari kontrolu ve yaglama yapildi. Ses inceden yine var, yag raylara yapistiktan sonra birazdaha azalacaktir. Servisteki elamanin soyledigi abi sesin %100 gecmesini istiyorsan 13000 TL :D Nitekim disardaki fiyata yaptirdim islemleri 124,32 TL
fiyat iyimiş gerçekten.
ben uğrayayım en kısa sürede :)