Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes benz yağ azaltma ve servisin saçma cevabı.
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.
Bundan 6 ay önce a sedan 180d sıfır araç aldım.
Araç 3700 km de ve şuan 1 lt yağ ekleyin uyarısı verdi.
Servisi aradım servis hiç gelmeyin kendiniz 5-30 ekleyin.
Yada bize gelirseniz biz ücreti ile doldururuz dedi.
Bu yağ azalması kullanım kılavuzunda yazıyor dedi.
Bir diğer çalışan bize mail geldi felan dedi.
Parazitler hiç düşünmüyor belki başka birseyden yağ azalmış motor yatak sarar vs. Anca iş yapmama derdindeler. Daha öncede başka sorun için gittim onuda araçla bir sürüş yapıp çözdük dediler ama sorun devam ediyor. Yani anlayacağınız servis çok baştan salma ve çoğu akraba sanırım tipten belli ki bizim burada akraba olmasa öyle işlere giremezler. Hepsi birbirini destekliyor.
Ben araştırdım bu sorun birkaç kişide daha çıkmış ve ücret ile doldurmuşlar. Ayrıca kullanım kılavuzunu da kontrol ettim herhangi bir yağ azaltma tüketim vs yazmıyor.
Bu durumda ben ne yapabilirim en mantıklı olarak.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
mercedeste var bu w211 kasa e200 le rizeden dönüyordum bir dahaki benzin alımında 1 litre yağ ekleyin diye uyarı çıkmıştı dediğin gibi riskli birşey olsa muhtemelen daha farklı bir uyarı alırdın
Mehmetmert
09-03-2020, 01:14
Servise gidin ve kayit acilsin. Parasiylada olsa doldurun.
Benim arkadasim c200d aracida oyleydi ve artik biktirti yag eklemekten. Sikayetler yagdira yagdira 30.000km sonra sandik motor takmisti mercedes.
Servise gidin ve dendiği gibi yağ eklenecekse kesinlikle kayıt / iş emri açtırın elinizde bir kanıt olur
sedat2626
09-03-2020, 09:48
bencede arkadaşların dediği gibi ve bir yetkili servis çalışanı olarak aracınızın yağ eksik uyarısını aracınız beyninize kayıt edecektir aksi takdirde her uyarı verdiğinde bak kardeşim aracın kaç kere uyarı vermiş sen hala yetkili servise gelmemekte direnmişsin gitmiş bide kendince yağ eklemişsin de diyebilirler kendinizi garantiye alın bi iş emri açsınlar aracınızın yağ eksilttiğini söyleyerek kayıt açtırmanızda fayda var.
Maxiboost
09-03-2020, 14:22
3700km kabaca 5 depo mazot yapar. Kendi kullanımıma göre yaklaşık 45 günlük km. 45 günde bir yağı eklemeyi geçtim 20.000'de bir bakım periyodu olsa bir sonraki bakıma kadar yağ kalmıyor :D. Bunu normal karşılayacak servisin afedersin bir yerinden kan alırım kan. 278.000km'de dizel aracım var 10.000km'de (bakım periyodum) doğru düzgün yağ eksiltmiyor taş çatlasın 300gr falandır sağında solundaki terlemelerdeki kaçaklar dahil. Ya verilen veride sıkıntı var ya da araçta sıkıntı var.
yağ çubuğundan fark edebiliyormusunuz azalıyormu?
yağ çubuğundan fark edebiliyormusunuz azalıyormu?
Evet orada da azalmış.
3700km kabaca 5 depo mazot yapar. Kendi kullanımıma göre yaklaşık 45 günlük km. 45 günde bir yağı eklemeyi geçtim 20.000'de bir bakım periyodu olsa bir sonraki bakıma kadar yağ kalmıyor :D. Bunu normal karşılayacak servisin afedersin bir yerinden kan alırım kan. 278.000km'de dizel aracım var 10.000km'de (bakım periyodum) doğru düzgün yağ eksiltmiyor taş çatlasın 300gr falandır sağında solundaki terlemelerdeki kaçaklar dahil. Ya verilen veride sıkıntı var ya da araçta sıkıntı var.
Servis ve çalışanları dediğinizin fazlasını hakkediyor.
Madam daha yağ demeden normal vs başladı susturmak için sesimi yükseltmek zorunda kaldım.
immortalboss
09-03-2020, 16:15
O kadar para verip araç alıp da bu tarz bir sorunla karşılaşmak hiç hoş değil. 97 model Astra kullanıyorum. Kullanma kılavuzunda gerçekten yazıyor yağ eksiltme 0.7 litreye kadar normaldir diye. 3700 kilometrede 1 litre yağ eksiltiyorsa 15 000 kilometrelik bir bakıma kadar bu araç kendi motorundaki yağın tamamı kadar yağ mı tüketecek?
ghibli06
09-03-2020, 16:40
aynı olay N13 BMW lerde de var, sıfır arabalarda bagajda 1L yağ veriyorlar, biri PSA diğeri Renault grubundan hazır alınan motorlar bunlar o yüzden çok fazla bir AR-GE yapmıyorlar sorunu çözmek için, aslında motor yağ yakmıyor ya yağ soğutucu ya da turbodan kaynaklı ekilmeler bunlar, motor kaynaklı değil sadece yağsız kalırsa sorun oluyor...
O kadar para verip araç alıp da bu tarz bir sorunla karşılaşmak hiç hoş değil. 97 model Astra kullanıyorum. Kullanma kılavuzunda gerçekten yazıyor yağ eksiltme 0.7 litreye kadar normaldir diye. 3700 kilometrede 1 litre yağ eksiltiyorsa 15 000 kilometrelik bir bakıma kadar bu araç kendi motorundaki yağın tamamı kadar yağ mı tüketecek?
Servisin söylemine bakarsak az bile tüketmiş sevinmemi bekliyor demek maltozlar araç 5. 5LT alıyor 6000 km de yağsız gideriz artik
aynı olay N13 BMW lerde de var, sıfır arabalarda bagajda 1L yağ veriyorlar, biri PSA diğeri Renault grubundan hazır alınan motorlar bunlar o yüzden çok fazla bir AR-GE yapmıyorlar sorunu çözmek için, aslında motor yağ yakmıyor ya yağ soğutucu ya da turbodan kaynaklı ekilmeler bunlar, motor kaynaklı değil sadece yağsız kalırsa sorun oluyor...
Cok genelleme yorum olmus n13 le ayni yagla bir seans istparka ciktim, bir gunlukte korfeze ciktim kac tur bilmiyorum, eksilme olmadi, 10 bin kmde bi ceyrek eksildi, normalde onu da eksiltmiyor, sifir aldim yag da vermediler :)
ghibli06
09-03-2020, 22:53
Cok genelleme yorum olmus n13 le ayni yagla bir seans istparka ciktim, bir gunlukte korfeze ciktim kac tur bilmiyorum, eksilme olmadi, 10 bin kmde bi ceyrek eksildi, normalde onu da eksiltmiyor, sifir aldim yag da vermediler :)
genelleme oldu evet, hem hanedekileri hem de piyasadakileri bildiğim için sanırım... bir ara BMW logolu gri kutulu yağı da çeker koyarım...
Crafter'larda servis çıkışta 2 lt yağ veriyorlar eskiden bu doğru :D
Biz araba aldığımızda ilave paspas, nazar boncuğu falan veriyorlardı :).
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.
Bundan 6 ay önce a sedan 180d sıfır araç aldım.
Araç 3700 km de ve şuan 1 lt yağ ekleyin uyarısı verdi.
Servisi aradım servis hiç gelmeyin kendiniz 5-30 ekleyin.
Yada bize gelirseniz biz ücreti ile doldururuz dedi.
Bu yağ azalması kullanım kılavuzunda yazıyor dedi.
Bir diğer çalışan bize mail geldi felan dedi.
Parazitler hiç düşünmüyor belki başka birseyden yağ azalmış motor yatak sarar vs. Anca iş yapmama derdindeler. Daha öncede başka sorun için gittim onuda araçla bir sürüş yapıp çözdük dediler ama sorun devam ediyor. Yani anlayacağınız servis çok baştan salma ve çoğu akraba sanırım tipten belli ki bizim burada akraba olmasa öyle işlere giremezler. Hepsi birbirini destekliyor.
Ben araştırdım bu sorun birkaç kişide daha çıkmış ve ücret ile doldurmuşlar. Ayrıca kullanım kılavuzunu da kontrol ettim herhangi bir yağ azaltma tüketim vs yazmıyor.
Bu durumda ben ne yapabilirim en mantıklı olarak.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Yıllarca sattım ve kullandım.
C200d araçlarda renault ortaklığında motorda olurdu bu, ancak 3-4k kmde değil 13000 km de falan uyarı verirde, servis ücretsiz ilave ederdi, çünkü MBT ücretsiz eklenmesini belirtirdi
Siz 4446244 ü arayın destek isteyin, devamında aynı problem olursa ki her gittiğinizde açılış ve kapanış iş emrini inatla isteyin, 3 sefer tekrarından sonra tüketici hakem heyetine giderek gizli ayıplı mal kapsamında araç değişimi talep edin.
Yıllarca sattım ve kullandım.
C200d araçlarda renault ortaklığında motorda olurdu bu, ancak 3-4k kmde değil 13000 km de falan uyarı verirde, servis ücretsiz ilave ederdi, çünkü MBT ücretsiz eklenmesini belirtirdi
Siz 4446244 ü arayın destek isteyin, devamında aynı problem olursa ki her gittiğinizde açılış ve kapanış iş emrini inatla isteyin, 3 sefer tekrarından sonra tüketici hakem heyetine giderek gizli ayıplı mal kapsamında araç değişimi talep edin.
Çok teşekkür ederim yararlı bilgiler. Dediğinizi yapacam