Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Sebebiyle Evde Vakit nasıl geçer???

Sayfa : 1 2 [3] 4

MCN21
21-04-2020, 22:26
ya beyler spora mı başlasak olmuyo böyle ,, vakit te var , mazeret yok.Şöyle bi vicdan yapiimde ben yapamasamda siz yapın , sevaba geçiim:)

Salonlar kapatildi. Ben eve agirlik seti aldim ama salonda calismak kadar verimli olmuyor. En azindan oyalaniyoruz :D

DKB34
21-04-2020, 22:35
ya beyler spora mı başlasak olmuyo böyle ,, vakit te var , mazeret yok.Şöyle bi vicdan yapiimde ben yapamasamda siz yapın , sevaba geçiim:)

Telefonuma bir uygulama indirdim. Kardiyo yapıyorum genellikle 20-30 dakika sürüyor ve biraz gelişme var.

Met
21-04-2020, 23:50
2 günde 25 bölüm kurtar vadisi izledim 1. bölümden başlayıp. Durumun vehametini siz düşünün :D

turbo&quattro
22-04-2020, 02:14
İyi bi aşçı olduğumu keşfettim :) ciddi hanımların işi bizden katkat zormuş. İşte yoruluyorum diyordum benimki yorulmak değilmiş

Gece gunduz yemek yapar oldum. En son dun aksam nereden aklima geldiyse karnibahar yaptim hahah

akko
22-04-2020, 03:26
uyku haram oldu valla.
2 gecedir uyuyamıyorum, nasıl tekrar düzene giricem bilmiyorum.

stlegal
22-04-2020, 06:01
Gece gunduz yemek yapar oldum. En son dun aksam nereden aklima geldiyse karnibahar yaptim hahah

offf ben hiç yiyemiyorum karnıbahar brokoli fena gaz yapıor bende

stlegal
22-04-2020, 06:03
Salonlar kapatildi. Ben eve agirlik seti aldim ama salonda calismak kadar verimli olmuyor. En azindan oyalaniyoruz :D

Telefonuma bir uygulama indirdim. Kardiyo yapıyorum genellikle 20-30 dakika sürüyor ve biraz gelişme var.

evde antreman olmaz beyler en mantıklısı evde yapabiliceğiniz germe esneme hareketleri apın..

stlegal
22-04-2020, 06:05
hergün yapmaya çalışın mekikten daha önemli bunlar

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Esneme Hareketleri | Bodyforum Blog (https://blog.bodyforumtr.com/evde-esneme-hareketleri/)

_opeth
22-04-2020, 09:05
canı sıkılan bakkal....
(devamını netten bulursunuz)

neyse :)

evde oturan erkekler olarak şu hep ertelediğimiz şeyleri yapıyoruzya , aha benim başımdada öyle bir dert var.
evin arka 2 odasında wifi çekmiyor. (modem salonda)

TP-LINK TL-WA850RE 300Mbps WIFI MENZIL GENIŞLETICI Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tp-link-tl-wa850re-300mbps-wifi-menzil-genisletici_pdp_549843192)

bu dalgametreyi alarak , koridora takıp bu sorunu çözmek niyetindeyim.

sorularım ;

1.) doğru alet seçimi yaptım ?
2.) bu aletlerde acaip geniş bir skala var ? 2bin tlyede var 100 lirayada ? nedir farkları ?
3.) 300mps ile 700mps arasındaki fark nedir ? sonuçta kaynak modem değilmi ? modem ne verirse buda onu repeat etmiyormu ?

son sorum ve en can alıcısı bu

modem salondaki pcye cat6 kablo ile ethernetten bağlı ve hız testinde 90-95 mbit alıyor.(net hızım 100) buraya kadar herşey süper.
lakin aynı modeme telefon yada laptop bağlayınca hız 20-25 mbitlere kadar düşüyor.

bu kadar düşüş normal olmaması gerekir ???

Varmı bunun bir ayarı falan??

5ghz olan wireless varsa ona baglanirsan hız artar ama çekme kalitesi düşer. Repeater tarzı ürünler yerine kablo cekip uygun yere router koyup wirelessi çoğaltmak daha sağlıklıdır.

2. Alternatif olarak modem antenleri sökülebilir ise 7dbi anten alıp takıp denenebilir.

Wireless her zaman için kablodan yavaş olacaktır.

Bir de kablosuz kanalını boş bir kanala almak isi rahatlatabilir. Telefona wifi analyzer kurup en boşta olan kanalı modemde sabitlemek iyi gelecektir.

BARR
22-04-2020, 09:13
canı sıkılan bakkal....
(devamını netten bulursunuz)

neyse :)

evde oturan erkekler olarak şu hep ertelediğimiz şeyleri yapıyoruzya , aha benim başımdada öyle bir dert var.
evin arka 2 odasında wifi çekmiyor. (modem salonda)

TP-LINK TL-WA850RE 300Mbps WIFI MENZIL GENIŞLETICI Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tp-link-tl-wa850re-300mbps-wifi-menzil-genisletici_pdp_549843192)

bu dalgametreyi alarak , koridora takıp bu sorunu çözmek niyetindeyim.

sorularım ;

1.) doğru alet seçimi yaptım ?
2.) bu aletlerde acaip geniş bir skala var ? 2bin tlyede var 100 lirayada ? nedir farkları ?
3.) 300mps ile 700mps arasındaki fark nedir ? sonuçta kaynak modem değilmi ? modem ne verirse buda onu repeat etmiyormu ?

son sorum ve en can alıcısı bu

modem salondaki pcye cat6 kablo ile ethernetten bağlı ve hız testinde 90-95 mbit alıyor.(net hızım 100) buraya kadar herşey süper.
lakin aynı modeme telefon yada laptop bağlayınca hız 20-25 mbitlere kadar düşüyor.

bu kadar düşüş normal olmaması gerekir ???

Varmı bunun bir ayarı falan??

Selam,

Bende vardı geçen hafta çöpe attım.

- Öncelikle kopma sıkıntı yaşıyor, bazen de kafasına göre açıp kapama sıkıntısı var.
- En önemli sorun şu evinde 2 adet wi-fi ağı var aynı ağdan giriş yapamıyorsun yani şöle arka odaya geçtiğinde repeter'ın ağına bağlanmak zorundasın ki bütün repeaterlarda durum bu.

Şimdi senin modelde de bir saçmalık var anladığım kadarıyla o k adar hız düşmesi normal değil. Benim yaptığımı yapacaksın evine "Mesh ağı" kuracaksın.

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-e3-ac-1200-mbps-mesh-tum-ev-wi-fi-sistemi-2-adet-pm-HB00000O1BOY?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-ag-modem&gclid=CjwKCAjw1v_0BRAkEiwALFkj5m9UEN3AQqd0tZdzn706 LEvSCs6GR-nRpPHlOHTvZryAiQwEpmlwSxoCigcQAvD_BwE)

Bunu alıyorsun. Ana üniteyi eternetle modemine bağlıyorsun, yeni bir wifi ağı kuruyorsun (5sn toplam aşırı basit özel bişey yapmıyorsun kenci uygulaması var 70 yaşında dede bile 5 sn de kuruyor) arka odana veya koridara diğer üniteyi takıyorsun prize eşliyorsun bu kadar.

Evin her yerinde maksimum hızda, minimum kayıp ile (Bende 35mbit var eskiden wifi de 30 civarı görüyordum modemin yanında şu an evin heryerinde 34 çekiyor) en önemlisi ise TEK WİFİ üstünden ağ değiştirmeden giriyorsun.

Biraz incelemelerine bak ne kadar mantıklı olduğunu anlayacaksın, repeaterlar çöp kısacası.

nyz_61
22-04-2020, 09:29

Uygulama ismini özelden atarsanız sevinirim bende aşırı kilo almaya başladım...

DKB34
22-04-2020, 10:17
Uygulama ismini özelden atarsanız sevinirim bende aşırı kilo almaya başladım...

gönderiyorum.

hergün yapmaya çalışın mekikten daha önemli bunlar

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Esneme Hareketleri | Bodyforum Blog (https://blog.bodyforumtr.com/evde-esneme-hareketleri/)

Bunlara benzer hareketler abi, bir kaçı hariç çok ağır değil.

TarikS
22-04-2020, 10:54

Daha önce de yazmıştım Instagram'da @studiocampcom hesabında her gün saat 18:00'de (bu aralar ilaveten 12:00'de de oluyor bazen) canlı yayınla salondaki hocalarla dersler yapılıyor

Ben önceden salona düzenli gidip derslere katıldığım için tanışıklıktan dolayı daha keyifli oluyor ama tanımasanız da canlı iletişimle yine keyif alırsın diye düşünüyorum, beklerim :)

Ben göbeği bu sayede yerinde tutabiliyorum ancak :hahaha:

halili
22-04-2020, 12:14
Ay sonuna herkes burada olacaktır.

https://i.hizliresim.com/ZSeqal.jpg (https://hizliresim.com/ZSeqal)

dorukky
22-04-2020, 14:10

Aynen vallahi youtubede yemek videoları ızleyıp coluga cocuga dıyorum sıze bugun köstebek pasta yapayımmı aksam oluyo dıyorum nusret stil bonfile yapımmı hahaa valla sonumuz kötü olacak.Sağlam mantı tarifi bilen pm atsın lütfen :D

kifoz
22-04-2020, 14:24
detaylı sorulara cevap veremiyeceğim ancak ben Xiaomi Router kullanıyorum yatak odasında internet çekmeme problemini kökünden çözdüm.
mi home uygulaması üzerinden kurulumunu kolayca yaptığımı hatırlıyorum.

https://www.trendyol.com/xiaomi/mi-wifi-pro-sinyal-yakinlastirici---guclendirici-300-mbps-p-3607033?boutiqueId=316717&merchantId=116117&popup_id=2044348680&gclid=EAIaIQobChMIvt_Otfz56AIVgqiaCh2H0wusEAQYAiAB EgJr_vD_BwE

bizim evdede arka odalarda wireless çekmeme sorunu vardı xiaomi wifi pro aldım ara odaya taktım evin heryerinden wireless modemden daha iyi çeker oldu ben kesinlikle tavsiye ederim.

CloudGrey
22-04-2020, 14:54
Selam,

Bende vardı geçen hafta çöpe attım.

- Öncelikle kopma sıkıntı yaşıyor, bazen de kafasına göre açıp kapama sıkıntısı var.
- En önemli sorun şu evinde 2 adet wi-fi ağı var aynı ağdan giriş yapamıyorsun yani şöle arka odaya geçtiğinde repeter'ın ağına bağlanmak zorundasın ki bütün repeaterlarda durum bu.

Şimdi senin modelde de bir saçmalık var anladığım kadarıyla o k adar hız düşmesi normal değil. Benim yaptığımı yapacaksın evine "Mesh ağı" kuracaksın.

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-e3-ac-1200-mbps-mesh-tum-ev-wi-fi-sistemi-2-adet-pm-HB00000O1BOY?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-ag-modem&gclid=CjwKCAjw1v_0BRAkEiwALFkj5m9UEN3AQqd0tZdzn706 LEvSCs6GR-nRpPHlOHTvZryAiQwEpmlwSxoCigcQAvD_BwE)

Bunu alıyorsun. Ana üniteyi eternetle modemine bağlıyorsun, yeni bir wifi ağı kuruyorsun (5sn toplam aşırı basit özel bişey yapmıyorsun kenci uygulaması var 70 yaşında dede bile 5 sn de kuruyor) arka odana veya koridara diğer üniteyi takıyorsun prize eşliyorsun bu kadar.

Evin her yerinde maksimum hızda, minimum kayıp ile (Bende 35mbit var eskiden wifi de 30 civarı görüyordum modemin yanında şu an evin heryerinde 34 çekiyor) en önemlisi ise TEK WİFİ üstünden ağ değiştirmeden giriyorsun.

Biraz incelemelerine bak ne kadar mantıklı olduğunu anlayacaksın, repeaterlar çöp kısacası.

5ghz olan wireless varsa ona baglanirsan hız artar ama çekme kalitesi düşer. Repeater tarzı ürünler yerine kablo cekip uygun yere router koyup wirelessi çoğaltmak daha sağlıklıdır.

2. Alternatif olarak modem antenleri sökülebilir ise 7dbi anten alıp takıp denenebilir.

Wireless her zaman için kablodan yavaş olacaktır.

Bir de kablosuz kanalını boş bir kanala almak isi rahatlatabilir. Telefona wifi analyzer kurup en boşta olan kanalı modemde sabitlemek iyi gelecektir.

ikinizede ayrı ayrı teşekkür ederim cevabınız için.
dün geçe baktım kimseden cevap yok dedim oğlum sen gir oku araştır.

şansa bundan 3 ay önce kablonet modem patlamıştı ve gelip yenisini taktılar.yeni modem 5ghz bandında çalışıyormuş.
dün ayarlarında wifi 2.5 ten 5 bandında aldım, hız sorunu kesinlikle çözüldü , teldede , ethernet kablo ile bağlı pcdede , laptoptada hız min 90mbit, roket :)

şimdi tek sorunum kapsama alanı.
aslında modem evin tam ortasında fakat arka odalara sinyal göndermek için biraz sotede kalıyor.

yazın tadilat planım var , o esnasında modemi daha verimli bir yere taşımayı düşünüyorum.
bu yer değiştirmedende verim alamaz isem bu mesh sistemine geçiş yapacağım.

tekrardan teşekkür ederim.

cess
22-04-2020, 18:41
Herkes birşeyler yapıyor. Ben netflix, youtube, sosyal medyaya bakıyorum akşam oluyor. Hiçbirşey yapmadan vakit geçiyor:beuj:

turbo&quattro
22-04-2020, 19:31
Aynen vallahi youtubede yemek videoları ızleyıp coluga cocuga dıyorum sıze bugun köstebek pasta yapayımmı aksam oluyo dıyorum nusret stil bonfile yapımmı hahaa valla sonumuz kötü olacak.Sağlam mantı tarifi bilen pm atsın lütfen :D

Kostebek pasta ne yahu hahah

Bu aksam tavuk yapcam kardesim cok az yogurtla salcayi karistir marine et tavugu dedi bakalim nasil olacak. Yanina birkac cesit sebze...

Bezelye yemegi cok seviyorum ama daha once hic yapmadim tabiki. Tarifleri alayim ozellikle XoR dan ;)

R.I.P
22-04-2020, 20:27
ikinizede ayrı ayrı teşekkür ederim cevabınız için.
dün geçe baktım kimseden cevap yok dedim oğlum sen gir oku araştır.

şansa bundan 3 ay önce kablonet modem patlamıştı ve gelip yenisini taktılar.yeni modem 5ghz bandında çalışıyormuş.
dün ayarlarında wifi 2.5 ten 5 bandında aldım, hız sorunu kesinlikle çözüldü , teldede , ethernet kablo ile bağlı pcdede , laptoptada hız min 90mbit, roket :)

şimdi tek sorunum kapsama alanı.
aslında modem evin tam ortasında fakat arka odalara sinyal göndermek için biraz sotede kalıyor.

yazın tadilat planım var , o esnasında modemi daha verimli bir yere taşımayı düşünüyorum.
bu yer değiştirmedende verim alamaz isem bu mesh sistemine geçiş yapacağım.

tekrardan teşekkür ederim.

kablonette verdikleri antensiz modem sonrası kapsama konusunda ben de sıkıntı yaşamıştım tplink extender aldım şuan tüm odalar süper durumda

TL-WA854RE | 300Mbps Wi-Fi Range Extender | TP-Link Turkiye (https://www.tp-link.com/tr/home-networking/range-extender/tl-wa854re/)

enesy
22-04-2020, 20:33
kablonette verdikleri antensiz modem sonrası kapsama konusunda ben de sıkıntı yaşamıştım tplink extender aldım şuan tüm odalar süper durumda

TL-WA854RE | 300Mbps Wi-Fi Range Extender | TP-Link Turkiye (https://www.tp-link.com/tr/home-networking/range-extender/tl-wa854re/)

Cevap yazmadan önce bir okuyayım dedim , birebir aynı kombinasyonu kullanıyoruz . Kablonet Netmaster antensiz modem ve TpLink extender. 3+1 Ev modem girişte sağda odanın içine , extender ortada.Koridorun diğer ucu sol oda da full çekiyor.

CloudGrey
22-04-2020, 20:47

bendeki net master infinity 401.
bunda 5g var. şuan öyle kullanıyorum.

Bana şu bilgi lazım aslında ;
modemin wifisindeki hız ile tplinkin modemden alıp extend ettiği sinyal arasında hız farkı varmı ?

ayrıca misal salonda modem var. telefon modeme wifiden direk bağlı.
geçtik arka odaya,modemden koptuk.
koridorda duran bu tplinke otomatik bağlantı sağlanıyormu ?

aydınlatın beni ne olur :D

BERKİN
22-04-2020, 21:36

Bu aksam tavuk yapcam kardesim cok az yogurtla salcayi karistir marine et tavugu dedi bakalim nasil olacak. Yanina birkac cesit sebze...

Bezelye yemegi cok seviyorum ama daha once hic yapmadim tabiki. Tarifleri alayim ozellikle XoR dan ;)

Birgün önceden o işlemi yaparsan az birşeyde zeytinyağı pamuk gibi olur abi :)

livaneli
22-04-2020, 22:22
Bahçeyi belledim, hatun ekim dikim yapacakmış; en az üç gün serbestim.

ghibli06
22-04-2020, 22:43
yarın salıncak ve bahçe takımını boyayacağım :)

zOnstyLe
23-04-2020, 04:47
Ag cekim alanin genisleyecegi icin wifiden kopmayacaksin, kopsanda otomatik olarak baglanacaksin. Hizda bir kaybin olacagini dusunmuyorum bende olmamisti aksine cekim kalitesi arttigi icin daha hizli geliyordu bana.

zOnstyLe
23-04-2020, 04:48

modemin wifisindeki hız ile tplinkin modemden alıp extend ettiği sinyal arasında hız farkı varmı ?

Ag cekim alanin genisleyecegi icin wifiden kopmayacaksin, kopsanda otomatik olarak baglanacaksin. Hizda bir kaybin olacagini dusunmuyorum bende olmamisti aksine cekim kalitesi arttigi icin daha hizli geliyordu bana

Hakan Girginer
23-04-2020, 09:01
Ben de şöyle bir aktiviteye katılıyorum...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/T7pW4k.png

CloudGrey
23-04-2020, 12:14
Ag cekim alanin genisleyecegi icin wifiden kopmayacaksin, kopsanda otomatik olarak baglanacaksin. Hizda bir kaybin olacagini dusunmuyorum bende olmamisti aksine cekim kalitesi arttigi icin daha hizli geliyordu bana

tpilink'in çok çeşitli ürünleri var , misal burda 300mps olan önerildi ama benim modem 650 mps veriyor , otomatikman hız düşmezmi ?

XoR
23-04-2020, 12:19

Moruk Sinem'den öğrenip yazarım :D :D

stlegal
23-04-2020, 12:33
Moruk Sinem'den öğrenip yazarım :D :D

lelayıı ne zaman görcezzz..:)

R.I.P
23-04-2020, 13:07

Modem yanında 100mbit, hiç çekmeyen odada ise extenderla 60-70 arası hız alıyorum, ben şifre ve ağ ismini modemle aynı yaptım bağlantı geçişlerini anlamıyorum. Ping biraz artıyor zaten streaming ve online oyunlar için genelde kablolu aktarım veya daha pahalı olan elektrik hattı üzerinden iletim sağlayan cihazlar tavsiye ediliyor. Standart kullanıcı için apartman dairesinde ideal diyebilirim

phantom
23-04-2020, 13:44

TP-Link Range Extender=Repeater

wifi repeater calisma prensibinde modemden gelen sinyal kopyalanip bir daha gonderiliyor. repeater sinyalini kullandigin yerlerde hiz biraz dusecektir. en basit, hizli & ucuz kapsama alani genisletme cozumu. repeater'in kendi wifi agi olmaz. adi ustunde, modemden ve bilgisayarindan duydugunu kopyalayip tekrar gonderiyor.

eger 5GHz wifi network kullaniyorsan 5GHz repeater almalisin. 2.4GHz icin de ayni sey gecerli. Net Master Infinity 401'de 5GHz calistiriyor isen gonderdigin TP-Link repeater bir ise yaramaz.

onceki mesajlarda bahsedilen TP-Link mesh network urunu daha gelismis bir sistem. repeater'in sebep oldugu hiz dusmesi soz konusu olmaz. bu sistemin her cihazi bagimsiz bir access point (AP, modemin icinde de yer alan wifi birimi). buyuk olani ana birim (AP), kucuk olani uzak birim (AP) olarak dusunebilirsin. uzak ve ana birim arasinda performansi dusurmeyecek sekilde secilen bir frekans uzerinden ara baglanti kuruluyor. AP'ler kendi kapsama alanlarinda ayni wifi network (SSID) icin yayin yapiyor. evde hareket ederken bilgisayarin/telefonun hangi AP'nin sinyal seviyesini yuksek bulursa ona baglanir (roaming).

ana birim birden fazla uzak birimi calistirabilir. diyelim ki dubleks & bahceli bir evde kapsama alanlarini alt katta ana birim, ust katta 1. uzak birim, bahcede 2. uzak birim yapar. ana birim modeme kablolu olarak baglanir. bu sistemi alirsan modem icine entegre AP'yi kapatman gerekir.

bir baska onemli konu hiz degerleri ile ilgili. hiz testi ile gorduklerin gercek inet baglanti degerin. wifi urunlerinde yazilan hizlar salt alim veya gonderim icin yazilan teorik degerler. mesela 802.11n wifi protokolu calistiran ve 300Mbps hizinda diye satilan bir AP alirsan bil ki en iyi kosulda ve tek bilgisayar ile gorebilecegin en yuksek hiz 150Mbps'i gecmez. cogu zaman altinda kalir. bilgisayar & tel sayisi arttikca duser. ama inet hizin 150Mbps'den dusuk oldugu ve sabahtan aksama kadar download/upload yapmadigin icin sistem bir butun olarak dogru sekilde calisir.

_opeth
23-04-2020, 14:14
YouTube (https://www.youtube.com/playlist?list=PLxX2m2Np79VdjDpMPWLyhHvU_jQF8Q7uW)

Dünyayı kim yönetiyor serisi valla sallamasyon değil baya kanıtlı kanıtlı ilerliyor tabi bazı bölümlerini kaldırmak zorunda kalmış sanırım.

CloudGrey
23-04-2020, 15:36
TP-Link Range Extender=Repeater

wifi repeater calisma prensibinde modemden gelen sinyal kopyalanip bir daha gonderiliyor. repeater sinyalini kullandigin yerlerde hiz biraz dusecektir. en basit, hizli & ucuz kapsama alani genisletme cozumu. repeater'in kendi wifi agi olmaz. adi ustunde, modemden ve bilgisayarindan duydugunu kopyalayip tekrar gonderiyor.

eger 5GHz wifi network kullaniyorsan 5GHz repeater almalisin. 2.4GHz icin de ayni sey gecerli. Net Master Infinity 401'de 5GHz calistiriyor isen gonderdigin TP-Link repeater bir ise yaramaz.

onceki mesajlarda bahsedilen TP-Link mesh network urunu daha gelismis bir sistem. repeater'in sebep oldugu hiz dusmesi soz konusu olmaz. bu sistemin her cihazi bagimsiz bir access point (AP, modemin icinde de yer alan wifi birimi). buyuk olani ana birim (AP), kucuk olani uzak birim (AP) olarak dusunebilirsin. uzak ve ana birim arasinda performansi dusurmeyecek sekilde secilen bir frekans uzerinden ara baglanti kuruluyor. AP'ler kendi kapsama alanlarinda ayni wifi network (SSID) icin yayin yapiyor. evde hareket ederken bilgisayarin/telefonun hangi AP'nin sinyal seviyesini yuksek bulursa ona baglanir (roaming).

ana birim birden fazla uzak birimi calistirabilir. diyelim ki dubleks & bahceli bir evde kapsama alanlarini alt katta ana birim, ust katta 1. uzak birim, bahcede 2. uzak birim yapar. ana birim modeme kablolu olarak baglanir. bu sistemi alirsan modem icine entegre AP'yi kapatman gerekir.

bir baska onemli konu hiz degerleri ile ilgili. hiz testi ile gorduklerin gercek inet baglanti degerin. wifi urunlerinde yazilan hizlar salt alim veya gonderim icin yazilan teorik degerler. mesela 802.11n wifi protokolu calistiran ve 300Mbps hizinda diye satilan bir AP alirsan bil ki en iyi kosulda ve tek bilgisayar ile gorebilecegin en yuksek hiz 150Mbps'i gecmez. cogu zaman altinda kalir. bilgisayar & tel sayisi arttikca duser. ama inet hizin 150Mbps'den dusuk oldugu ve sabahtan aksama kadar download/upload yapmadigin icin sistem bir butun olarak dogru sekilde calisir.

dün gece modemin yerini değiştirerek birkaç deney yaptım.
evimiz bir koridorun ucunda 5 oda öteki ucunda salon ve mutfak şeklinde.

modemi tam koridorun ordatasına koyduğumdam her yere en kötü 2 diş net geliyor.hız testlerinde min 50mbit çıkıyor.
sanıyorum bu işi böyle çözeceğim.
en mastrafsız halinde bu görünüyor.

teşekkürler anlatım için zahmet verdim kusura bakmayın

gurcell
23-04-2020, 16:26
Repeaterler 2 radyolu değilse, yavaş çalışır. Full duplex send / receive yapmayacağı için paket alır , iletir. Aynı anda paket alıp verebilen repeaterlara bakın, yada MESH kitler var, alın eve MESH döşeyin, bir seferde çözün.

M3CSL
23-04-2020, 17:56
Ben de şöyle bir aktiviteye katılıyorum...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/T7pW4k.png

Izledik cok begendik.Auto club zaten takip ediyoruz.Halit beyle guzel uyum oldu. Hakan bey Halit 2ymis yorumuna cok guldum:)

OnurG
24-04-2020, 01:32
Knight Online oynayanlar bilir pvp server efsanesi yarın DeathKO açılıyor, günde 15-16 saat oyun oynayacağız gibi gözüküyor :D

turbo&quattro
24-04-2020, 01:45
offf fenalik geldi artik. Istesemde disari cikamiyorum inanilmaz sicak burasi hergun 35+ . Bugun tum gun evdeydim, baya bi temizlik yaptim, aksam yemegi karnibahar.. simdi Netflix fln takilmaca.

Hakan Girginer
24-04-2020, 12:38
Beyler, bu gün yine saat 17:00 itibarı ile Autoclubtr kanalında canlı yayındayız.
Otomobil dünyasının hurafelerini konuşacağız.

stlegal
24-04-2020, 12:47
Beyler, bu gün yine saat 17:00 itibarı ile Autoclubtr kanalında canlı yayındayız.

abi bıkmadınızmı arabalardan haatta daha güzel şeylerde var

CenKeR
24-04-2020, 12:55
her gün fix nargile yakıyorum 8-9 çeşit tütünüm oldu
2 nargile takımım oldu :D

dizi film önerisi olan varsa çok sevinirim bunaldım kendimi bıçaklıcam :D

DKB34
24-04-2020, 13:48

dünkü yayın çok güzeldi, bugün de izleyeceğim.

Hakan Girginer
24-04-2020, 14:02
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/sekZrk.jpg

2jz
24-04-2020, 15:27
Bu karantina günlerinde Paris sokaklarında F40'ına bakım yapan amcamız :)

https://scontent-lht6-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/s1080x1080/93721341_520375348638836_777375503459985202_n.jpg? _nc_ht=scontent-lht6-1.cdninstagram.com&_nc_cat=1&_nc_ohc=-2g1Iofo4ZAAX_2uFXe&oh=ff8e64fa34adab234a419aeb35a0f664&oe=5EC4C42D

https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/93829503_229699331678606_7340951323511472128_n.jpg ?_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&_nc_cat=1&_nc_ohc=yC6xsNJCsFkAX-1EdCJ&oh=b32a2ebdae2ffe7409f1793f082a0763&oe=5ECDA614

turbo&quattro
25-04-2020, 02:18
Markus Schulz su an instada canli party veriyo Miami de .

ghibli06
25-04-2020, 03:14
Kanada'ya okumaya giden Türk öğrenci gibi oldum valla, ilk başlarda güzeldi, şimdi kürekle kar küreme aracı şoförüne dalasım var... 2 gündür gün boyu bahçedeyim, salıncağı boya tabancasıyla boyayayım dedim rahmetli ebemi çok kez andım, bugün de sulamada otomatik olmayanları çevrim içine alayım dedim yine geberdim, yarın da bahçe takımını zımparalayıp boyayacaağım... hayır ülkecek hızlandırılmış corona salgını simülasyonundayız, 1 haftaya her şey bitti derlerse elimizde iş kalmasın :)

kado
25-04-2020, 15:49
https://www.youtube.com/watch?v=BZI4451ZbWc

Modumuz bu şekildedir.

Evrenoz
25-04-2020, 16:17

Tp-Link Deco M5 (3lü sety değil, tek cihaz )
inanılmaz memnunum.
49MB hız alıyorum alet üzerinden, zaten sözleşme hızım da 50 mb
modemle aynı seviyede speed test
Mesafesi ise inanılmaz iyi, normal modem evde sağda solda çekmezken bu canavar gibi çekiyor.
Ayrıca 15-20 cihaz bağlandığında bile sorun olmuyor.
KEndi firewall'u, spam filterı, QoS'u, misafir için ayrı vlanı, raporlaması, istenen cihazlara öncelik verilmesi veya kısıtlanması
10 numara özellikler

yusufcan_k
25-04-2020, 18:45
CORONADA CAN SIKINTISINDAN ÇİZİMDEN ÇOK İYİ ANLAYAN ABİMLE BİRLİKTE RC ARAÇLARIMIZ İÇİN KAPORTA BASMAYA DEVAM EDİYORUZ :D DİSCOVERY SONA GELDİ TACOMADA ELİME YENİ GEÇTİ.. GÜZEL Bİ ZIMPARA MACUN ASTAR BOYA SÜRECİ GEÇİRECEK :)

https://scontent.fesb4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/94652730_527649574847128_8217300510684741632_n.jpg ?_nc_cat=110&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=FYRhpOKZO-gAX_ztNSQ&_nc_ht=scontent.fesb4-1.fna&oh=6aee7033a42391a10bee078885f36e40&oe=5EC8ADBF

https://scontent.fesb4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/94689762_564311457842987_3336040500556726272_n.jpg ?_nc_cat=106&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=22GvYZ-57KQAX8CKKMJ&_nc_ht=scontent.fesb4-2.fna&oh=e7017e1df55db83628f47b4d1d6bcf7f&oe=5ECB7948

https://scontent.fesb4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/94702646_237121304309627_1787138962767216640_n.jpg ?_nc_cat=111&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=7_4sf8CBSX4AX9q4Qcj&_nc_ht=scontent.fesb4-2.fna&oh=121dd7303c3ccc44389f0040fba23373&oe=5EC96C8B

https://scontent.fesb4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/94768709_2968115580081552_6346573289539764224_n.jp g?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=kpy3lQEud7UAX9nWhJ3&_nc_ht=scontent.fesb4-2.fna&oh=9bd0e863cad678763ec87f39ffe8e68f&oe=5ECB6551

https://scontent.fesb4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/94569254_2463243847109036_6247629780049461248_n.jp g?_nc_cat=105&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=b_n9646mrnEAX_TCUOu&_nc_ht=scontent.fesb4-1.fna&oh=9c6acb9b2a1a1bd7a80defd4bbb771d6&oe=5ECB2BB1

VolkanA.
25-04-2020, 20:10
Hiç yüzüne bakmadığımız arka balkonumuzu ufak bi tadilat yaptım. Hem evde vakit geçti hemde sakin kafa dinlemelik yer açtık kendimize.
İzmir merkezedede olsam Alaçatı havası geldi biraz😁
Eski halleri.

https://i.hizliresim.com/Iprdvx.jpg (https://hizliresim.com/Iprdvx)

https://i.hizliresim.com/GZ49yo.jpg (https://hizliresim.com/GZ49yo)

https://i.hizliresim.com/Pkovj0.jpg (https://hizliresim.com/Pkovj0)

Bunlarda iki günlük serüven sonrası.

https://i.resimyukle.xyz/H9fKAP.jpg (https://resimyukle.xyz/i/H9fKAP)

https://i.resimyukle.xyz/IBJAO0.jpg (https://resimyukle.xyz/i/IBJAO0)

https://i.resimyukle.xyz/fPT3U3.jpeg (https://resimyukle.xyz/i/fPT3U3)
Sprey boyayı alınca elime bırakamıyorum😁

https://i.resimyukle.xyz/BH3eO1.jpeg (https://resimyukle.xyz/i/BH3eO1)

https://i.resimyukle.xyz/yP5JQK.jpeg (https://resimyukle.xyz/i/yP5JQK)

2jz
25-04-2020, 23:30
Kanada'ya okumaya giden Türk öğrenci gibi oldum valla, ilk başlarda güzeldi, şimdi kürekle kar küreme aracı şoförüne dalasım var... 2 gündür gün boyu bahçedeyim, salıncağı boya tabancasıyla boyayayım dedim rahmetli ebemi çok kez andım, bugün de sulamada otomatik olmayanları çevrim içine alayım dedim yine geberdim, yarın da bahçe takımını zımparalayıp boyayacaağım... hayır ülkecek hızlandırılmış corona salgını simülasyonundayız, 1 haftaya her şey bitti derlerse elimizde iş kalmasın :)

Bahçeli müstakil inanki nimet. Biz apartman dairesinde yaşayanlar ciddi ciddi hapiste :)

stlegal
26-04-2020, 07:23
Almanya Başbakanı Merkel, makam aracı olarak Volkswagen Transporter tercih etti - Haber (https://www.haberler.com/almanya-basbakani-merkel-makam-araci-olarak-13162107-haberi/)

İbrahim33
26-04-2020, 18:06
amk ne güzel bırakıyorduk içkiyi. daha beter düştük boşluktan. gerçi bizim ki bahane içmeye her an hazır kıta hazırız ama iyice azıttık boşluktan. geçmiyor amk vakti.

beast
26-04-2020, 18:28
4 gün vakit olunca bluetooth hoparlör projesine başladım.
Önce solidden çizimi yaptım.
https://i.hizliresim.com/bMU12B.jpg (https://hizliresim.com/bMU12B)
https://i.hizliresim.com/t2eMaJ.jpg (https://hizliresim.com/t2eMaJ)

Sonra baskıyı aldım.
https://i.hizliresim.com/A4ZA4z.jpg (https://hizliresim.com/A4ZA4z)

Deneme montajı.
https://i.hizliresim.com/vGuY55.jpg (https://hizliresim.com/vGuY55)
2 adet yanlardai bir küçük alta ve bass üstte olmak üzere şekil bu
https://i.hizliresim.com/JH8nV1.jpg (https://hizliresim.com/JH8nV1)

Bugün macun ve zımparasını yapıyorum. Yarın da boyayacağım sonra halini paylaşırım.

KÖROĞLU
26-04-2020, 18:29
Bahçeli müstakil inanki nimet. Biz apartman dairesinde yaşayanlar ciddi ciddi hapiste :)

Bu mevzular öncesi ev bakarken tek kriter garajlı olmasıydı, denk geldi site içinde bir yer aldık.

Bu gün hanımla bahçede turlarken (resmen volta atıyoruz, sitenin etrafıda dikenli tellerle falan çevrili) site olmasının bir de böyle bir avantajı varmış dedim. tamam etrafı kapalı ama en azından çık bahçede dolaş 5 tur atmışız 2km yol yürümüşüz.

Şu günlerde büyük lüks oldu bu bize, bilmeden iyi bişi yapmışız.

Apartman işler gerçekten sıkıntı, bitse de artık özgürce dolaşsak ben bile daraldım, çatlayacağım artık.

zOnstyLe
26-04-2020, 21:03
Cok uzun suredir evden ve aksamlari calisan bir insan olarak ben bile acaip sikildim, Allah sizin yardimciniz olsun..

2jz
26-04-2020, 22:53
Bu mevzular öncesi ev bakarken tek kriter garajlı olmasıydı, denk geldi site içinde bir yer aldık.

Bu gün hanımla bahçede turlarken (resmen volta atıyoruz, sitenin etrafıda dikenli tellerle falan çevrili) site olmasının bir de böyle bir avantajı varmış dedim. tamam etrafı kapalı ama en azından çık bahçede dolaş 5 tur atmışız 2km yol yürümüşüz.

Şu günlerde büyük lüks oldu bu bize, bilmeden iyi bişi yapmışız.

Apartman işler gerçekten sıkıntı, bitse de artık özgürce dolaşsak ben bile daraldım, çatlayacağım artık.

Bizimde apartmanın bahçesi ve otoparkı var ama en iyisi müstakil yinede. Bahçeyi suladık bir şeyler ektik vakit biraz geçti hava aldık. Yinede bahçe kendine ait olacak çayını çorbanı koyup kamelyanda rahat rahat takılacaksın. İşleride garajda yapsan ofise gidiyor gibi hissiyat oluşur. Yoksa ne iş disiplini ne verim kaldı. 1 aydır aynı koltukta oturmaktan koltuğu göçerttim :D

8.000rpm
26-04-2020, 23:15
Smokey & Bandit izledim bugün sıkıntıdan..
1977 yapımı..
:):):)

ghibli06
26-04-2020, 23:35
Bizimde apartmanın bahçesi ve otoparkı var ama en iyisi müstakil yinede. Bahçeyi suladık bir şeyler ektik vakit biraz geçti hava aldık. Yinede bahçe kendine ait olacak çayını çorbanı koyup kamelyanda rahat rahat takılacaksın. İşleride garajda yapsan ofise gidiyor gibi hissiyat oluşur. Yoksa ne iş disiplini ne verim kaldı. 1 aydır aynı koltukta oturmaktan koltuğu göçerttim :D

daire de olsa villa da olsa bir yerden sonra hapis olduğumuz gerçeği değişmiyor, bazılarımız E tipi bazılarımız açık cezaevinde gibiyiz... ekonomik paket 200 milyar oldu diyor bakan, bir tek biz görmüyoruz sanırım herkes aldığına göre... arttırıp bence 300-400 olmuştur diyorum, işsizlik ödemeleri bile mayısta, şu krizde devletten aldığım tek yardım hanıma gelen 5 adet maske oldu!!!

MK8800
27-04-2020, 00:24
Almanya Başbakanı Merkel, makam aracı olarak Volkswagen Transporter tercih etti - Haber (https://www.haberler.com/almanya-basbakani-merkel-makam-araci-olarak-13162107-haberi/)

Korumalarda zırhlı A8 yerine caddy’ye geçerse oy’um Merkel’e

_opeth
27-04-2020, 11:48
daire de olsa villa da olsa bir yerden sonra hapis olduğumuz gerçeği değişmiyor, bazılarımız E tipi bazılarımız açık cezaevinde gibiyiz... ekonomik paket 200 milyar oldu diyor bakan, bir tek biz görmüyoruz sanırım herkes aldığına göre... arttırıp bence 300-400 olmuştur diyorum, işsizlik ödemeleri bile mayısta, şu krizde devletten aldığım tek yardım hanıma gelen 5 adet maske oldu!!!

bi kaç haftaya evde klima savaşları çıkabilir. Bizim ev özellikle salon güneş aldığından çok sıcak oluyor. Nisan'ı bi şekilde atlattık da bakalım Mayıs nasıl olacak.

beast
27-04-2020, 17:11
Dün macunu bitirdim bugün astar ve boyasını da atıp kurumaya kaldırdım, artık son iş montaj o da bitince son fotoları eklerim.

https://i.hizliresim.com/SS0RyG.jpg (https://hizliresim.com/SS0RyG)
https://i.hizliresim.com/Tpo2xA.jpg (https://hizliresim.com/Tpo2xA)
https://i.hizliresim.com/WIu5Kn.jpg (https://hizliresim.com/WIu5Kn)

Araya da Kamei golf mk1 karıştı.

https://i.hizliresim.com/W8q3N3.jpg (https://hizliresim.com/W8q3N3)

livaneli
27-04-2020, 18:20
Colt'a gergi almıştım, değiştirmeye gittim bugün. İş biter bitmez bir ASX geldi, başladık şanzıman sökmeye,erken paydos ettik ama yarına kaldı gerisi.
Dört günlük kuluçkanın acısını çıkarırım birkaç günde.

ghibli06
27-04-2020, 20:20
bahçe mobilyası en son 15 sene önce aldığımda bu kadar iyi duruyordu, üzerine macun boya atar gibi kat kat ata ata bu hale gelmişti,

https://i.hizliresim.com/VFJTFP.jpg (https://hizliresim.com/VFJTFP)

2 günde ancak masa bitti, hanım hepsini bu ayarda istiyor 1 hafta yokum ben sanırım :)

https://i.hizliresim.com/eTjg8N.jpg (https://hizliresim.com/eTjg8N)

https://i.hizliresim.com/5ZfIc1.jpg (https://hizliresim.com/5ZfIc1)

enesy
27-04-2020, 21:26
ghibli06

Abi Ellerine sağlık . Süper gözüküyor. Aynı işlemi yapmam lazım benimde. Zımpara olarak ne kullandınız hem alet olarak hem kum olarak soruyorum.

Daha önce şarjlı vidalama almak için çok araştırdım sonra amatör ev kullanımı için o paraları vermekten kaçtım Attlas diye noname bi marka aldım. Minik ev tadilatlarında ikea kurulumlarında vs muazzam işimi görüyor.

Zımparayı da 100 150 liraya aynı markanın dandik zımparalarından alsam Kırk yılda bir minik aletlerin vernik yenilemesi vs için iş görür mü diye tereddütteyim.

Örnek Link :

Attlas ATZ 180 T Zımpara Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (https://www.akakce.com/zimpara-makinesi/en-ucuz-attlas-atz-180-t-fiyati,829976.html)

ghibli06
27-04-2020, 21:32
ghibli06

Abi Ellerine sağlık . Süper gözüküyor. Aynı işlemi yapmam lazım benimde. Zımpara olarak ne kullandınız hem alet olarak hem kum olarak soruyorum.

Daha önce şarjlı vidalama almak için çok araştırdım sonra amatör ev kullanımı için o paraları vermekten kaçtım Attlas diye noname bi marka aldım. Minik ev tadilatlarında ikea kurulumlarında vs muazzam işimi görüyor.

Zımparayı da 100 150 liraya aynı markanın dandik zımparalarından alsam Kırk yılda bir minik aletlerin vernik yenilemesi vs için iş görür mü diye tereddütteyim.

Örnek Link :

Attlas ATZ 180 T Zımpara Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (https://www.akakce.com/zimpara-makinesi/en-ucuz-attlas-atz-180-t-fiyati,829976.html)

bende havalı orbitalden tur, elektrikli zımparaya kadar herşey var ama özellikle bahçe mobilyasında hepsi fiyasko oldu;

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRNS7yM5gMzqBl2qq5c_XCzLkFqk-iRhCHfTamr-hM4pGP3SBXZ&usqp=CAU

bunu elektrikli matkaba taktım ince ince zımparaladım gerisi hikaye, aralara girmiyor ve de eski mobilya düzlüğünü kaybediyor, en mantıklısı bu, biraz uzun sürüyor o ayrı :)

ghibli06
27-04-2020, 21:33
https://exclusives-good.org/img/products/58131-10-adet-50mm-taslama-lehce-tekerlek-40-80-grit-zmpara-flap-disk-matkap-icin-asndrc-arac-paslanmaz-celik-boru.jpg

ghibli06
27-04-2020, 21:37
tabii ki bunun en büyük boyunu alacaksın, fotodakiler ufak, karanlıkta bulamadım şimdi bahçede fotosunu atacaktım...

2jz
27-04-2020, 22:08
ghibli06 Zımpara sonrası tik yağı ile korumaya alabilirsin. Sanırım öncesinde vernik atmışsın.
enesy Kırk yılda bir kullanana yeter. Bende ofisin tadilatında kendi setimi toz etmemek için a101'den attlas 3'lü set almıştım 159 liraya. Kullanır atarım diyordum ama fenada çıkmadı. Sürekli kullanıma gelmez ama.

ghibli06
27-04-2020, 22:21
ghibli06 Zımpara sonrası tik yağı ile korumaya alabilirsin. Sanırım öncesinde vernik atmışsın.
enesy Kırk yılda bir kullanana yeter. Bende ofisin tadilatında kendi setimi toz etmemek için a101'den attlas 3'lü set almıştım 159 liraya. Kullanır atarım diyordum ama fenada çıkmadı. Sürekli kullanıma gelmez ama.

hanım yine vernik aldırdı açık renk istemiyormuş ama fikir her an değişebilir :)

imprezaWRC
28-04-2020, 17:51

Zımpara yaptıysan vernik ya da boya gerekiyor diye biliyorum. Zira o tik yağı özellikle hemel'in ki, hafiften bronzlaştırmaktan öteye gidemiyor. Lanet olasıca tik yağını da düzenli olarak sürmen gerekiyor. Yoksa, tahtalar dönmeye, kalkmaya ...vs olmaya başlıyor.
Teak gerçekten bir müddet sonra insanda tik yaratabiliyor :D :D

zOnstyLe
28-04-2020, 18:04
Dun kurdugum bira kitini şişeledim, hanımla beraber yapınca temzileme şişeleme kapatma vs 1 saat anca surdu :D 1 Ay sonra gorusmek uzere. Bu arada kit tavsiyeniz varsa alabilirim.

arabasızadam
28-04-2020, 20:53
Dun kurdugum bira kitini şişeledim, hanımla beraber yapınca temzileme şişeleme kapatma vs 1 saat anca surdu :D 1 Ay sonra gorusmek uzere. Bu arada kit tavsiyeniz varsa alabilirim.

Geçen gün bunu kurdum ilk defa merak ediyorum, butikbira da şuan kit yok .
guneşli lager (https://www.tazemayse.com/urun/gunesli)
Alternatif olarak vino markette de kit satışı var .

+soner
28-04-2020, 21:46
Bugün evdeki elektrik tesisatı ile sıkıntıları hallettim. Sağ olsunlar her odaya nerdeyse eve 3 tane priz yeter diyip bırakacaklarmış.

Sonra şöminenin ızgara ayakları baya rezil durumdaydı 8lik inşaat demiri buldum kaynak yaptım.

Bisikletinde lastiği patlamıştı onuda aradan çıkardım. Beden yorulsada, kafam acaip rahat :D

zOnstyLe
28-04-2020, 21:54
Geçen gün bunu kurdum ilk defa merak ediyorum, butikbira da şuan kit yok .
guneşli lager (https://www.tazemayse.com/urun/gunesli)
Alternatif olarak vino markette de kit satışı var .

butikbirada bi tane kit var baktım begenende olmus begenmeyede o yuzden ona hiç bulasmadım, tazemayseyi bende duydum hatta buradan paylasmıs olmam gerekiyor ama denemedim acıkcası. Alıp deneyeceğim artık bunu yapacak birsey yok. Kurulum standart aynı bu kittede demi ?

207_TR
28-04-2020, 22:44
Evde hanıma ve çocuğa sulu boya alıyoruz sürekli sanat yapıyorlar :) 45 gündür evden hiç çıkmadılar teras vs hariç.

Bugün kızıma ahşap barbie evi sipariş ettim, sürekli bir masraf halindeyiz :)

2jz
28-04-2020, 23:47
Zımpara yaptıysan vernik ya da boya gerekiyor diye biliyorum. Zira o tik yağı özellikle hemel'in ki, hafiften bronzlaştırmaktan öteye gidemiyor. Lanet olasıca tik yağını da düzenli olarak sürmen gerekiyor. Yoksa, tahtalar dönmeye, kalkmaya ...vs olmaya başlıyor.
Teak gerçekten bir müddet sonra insanda tik yaratabiliyor :D :D

Evet abi rengi yok. Biraz daha su falan gelmeyen balkon kullanımına uygun aslında. Uygulama sonrası dokusunu beğendiğimden öneriyorum bende. Bahçede düzenli bakım yapmak lazım

misery1903
29-04-2020, 08:45
Daha önce atılmış mıydı bilmiyorum da şöyle bir site var:
Deals - IsThereAnyDeal (https://isthereanydeal.com/)

Bedava olan ya da ekstra indirime giren oyunları listeliyor. Mesela 1 Mayıs'a kadar Steam'de Total War: SHOGUN 2 bedavaymış:
Save 100% on Total War: SHOGUN 2 on Steam (https://store.steampowered.com/app/201270/Total_War_SHOGUN_2/)

Çoğunlukla saçma salak oyunlar bedava oluyor da bu zamanın bol olduğu dönemde işe yarar belki.

ZaZy
29-04-2020, 10:35
fifacı yok mu FİFAcı ekleyin düzüşelim :D ilhan-aktas :D

_opeth
29-04-2020, 10:41
hanım gaza geldi balkonu boyatacak bana bi ara arabaya da bira pasta cila girişeyim diyorum. Öncesinde rötuş boyası almalı. Siyah pişmanlıktır.

Ome_RS
29-04-2020, 11:04
Yalıtım malzemeleri siparişi veriyorum. Önce cam filmini halledeyim sonra 3-5 tane gamzeleri duzelttirip aracın kapılarına yalıtım yapacagım.

arabasızadam
29-04-2020, 11:25
butikbirada bi tane kit var baktım begenende olmus begenmeyede o yuzden ona hiç bulasmadım, tazemayseyi bende duydum hatta buradan paylasmıs olmam gerekiyor ama denemedim acıkcası. Alıp deneyeceğim artık bunu yapacak birsey yok. Kurulum standart aynı bu kittede demi ?

Evet aynı yanlız içinden maya çıkmıyor elinde yoksa mayada satın almalısın , daha gövdeli ve lezzetli istersen mayşe güçlendiricide ekleyebilirsin.

arabasızadam
29-04-2020, 12:19

Evet aynı yanlız içinden maya çıkmıyor elinde yoksa mayada satın almalısın , daha gövdeli ve lezzetli istersen mayşe güçlendiricide ekleyebilirsin.

zOnstyLe
29-04-2020, 13:32

Stoklarinda kalmamis :D

ghibli06
29-04-2020, 18:22

https://i.hizliresim.com/X149wU.jpg (https://hizliresim.com/X149wU)

https://i.hizliresim.com/hkid5x.jpg (https://hizliresim.com/hkid5x)

koyu meşe rengi nefis oldu bence, tek sıkıntı bütün takımı ve sehpayı kazıyıp boyayacak olmam :)

Hakan Girginer
29-04-2020, 18:27
Aynı masadan bizde de var, yarın ben de girişiyorum.
Tüm malzemeyi geçen sene (belki de bir önceki sene) toparlamıştım, el sürmeye zaman olmadı.

Ama, farklı bir şey denemek istiyorum, sandalyeleri bakır varak kaplarız belki.

ghibli06
29-04-2020, 18:38
Aynı masadan bizde de var, yarın ben de girişiyorum.
Tüm malzemeyi geçen sene (belki de bir önceki sene) toparlamıştım, el sürmeye zaman olmadı.

Ama, farklı bir şey denemek istiyorum, sandalyeleri bakır varak kaplarız belki.

Hakan hocam, masayı tam 15 sene önce almıştım, ağacı gayet güzelmiş aslında, üst üste boya ata ata hiç etmişiz, şimdi aslında döndü nefis oldu...

turbo&quattro
30-04-2020, 00:10
Karantinada 82716282 gunum ve artik delirdim. Yahni yaptim evet bildiginiz yahni hahaha. Iki yumurta kiramayan ben yahni yapti anneme soylesem imkani yok inanmaz haha.

arabasızadam
30-04-2020, 09:21
Stoklarinda kalmamis :D

Pilsner Evde Bira Yapımı Kitleri - Butik Bira (https://www.butikbira.com/collections/pilsner-bira-kitleri)

darkred
30-04-2020, 10:50

Bülent abi seni çok iyi anlıyorum, bende 3-4 gündür sürekli bahçedeyim.

Gülleri buda, kışın dökülen yaprakları temizle, uzayan ağaç dallarını buda, çimleri biç derken işsiz kalırsak bahçivanlık yapabilecek kıvama geldik şükür :D

Sulama konusuna henüz gelemedim ama, ona biraz daha zamanım var benim.

Akşam yastığa kafamı koyduğumu bile hatırlamadan uyuyorum iyi oluyor :)

Ome_RS
30-04-2020, 11:07
Karantina en cok ev eksiklerine yaradı.
Ev 2 sene once kople tadilat görmüş olsa bile ufak tefek eksikler sıkıntılar vardı. Kucuk tamir ve yapıstırmalar, boya badana işleri vs.
yaklaşık 6 aydır patlak olan fırının ampulunu gecen hafta degistim. Kullanmadığımız cocugun odasına dün avize alıp astım bahaneyle önemsemeyip ama yapılması gereken eksikleri yapıyoruz :)

Hakan Girginer
30-04-2020, 12:35
Karantina, sen nelere kadirsin...

Mutfak dolaplarının içlerini, kapılarını, aralarını, normalde ulaşılamayacak bütün noktaları buharla temizledik.
En köşe bucak yerlere yağ çözücü sıkıp arkasından basınçlı buharla saldırdık.
Raflarda portakal sıkacağı vs ne varsa indirip makinada yıkadık.
Davlumbazın dışarıya giden borularını söküp içini temizledim be...

Kırk yık düşünsem böyle bir sapıklık yapacağım aklıma gelmezdi.

Hakan Girginer
30-04-2020, 12:42
Kırk yık değil, kırk yıl..

(yazamamışım)

Bugraaa
30-04-2020, 16:14
cep nargile alıcam bende bu gidişle can sıkıntısı bardak gibi :) tütün öneren varmı deneme yapıyım biraz

zOnstyLe
30-04-2020, 16:43
Pilsner Evde Bira Yapımı Kitleri - Butik Bira (https://www.butikbira.com/collections/pilsner-bira-kitleri)

Kendi kitleri girmiş stoklarına gordum ve siparis verdim tesekkur ederim :)

darkred
02-05-2020, 12:19
Dün bahçe temizliğine devam ettim . Haftasonu yağmur görünüyor hava durumunda.

Yağmur yağmadan çim yüzeyini temizlemek istedim ki yağmur suyu toprağa daha rahat ulaşsın.

Henüz yarısı bitti ama bende bittim. Diğer yarısına pazar günü devam artık. Bugün istirahat :)

https://i.hizliresim.com/7bdVAG.jpg (https://hizliresim.com/7bdVAG)

https://i.hizliresim.com/xjJ4t1.jpg (https://hizliresim.com/xjJ4t1)

BONUS

https://i.hizliresim.com/h3AI0I.jpg (https://hizliresim.com/h3AI0I)

weST.27
02-05-2020, 23:26
Bende evde çimleri biçiyorum :D

Bitki akvaryumu kurdum, saz ve monte carlo bitkileri mevcut, tüp sistem co2 mevcut 20 ye yakın balık var, izlemesi keyifli

https://hizliresim.com/2X4K9l

weST.27
02-05-2020, 23:28
Bende evde çimleri biçiyorum :D

Bitki akvaryumu kurdum, saz ve monte carlo bitkileri mevcut, tüp sistem co2 mevcut 20 ye yakın balık var, izlemesi keyifli

Resim eklemedik :)

https://imgyukle.com/i/rawaNp

turboman
02-05-2020, 23:30
YouTube (https://youtu.be/MXQqJQWe7g8) Adamlar motorsuz go kart benzeri makinelerle yokuş aşşağı viraj kasıyorlar izlemenizi tavsiye ederim :)

weST.27
02-05-2020, 23:30
Resim eklemedik :)

https://imgyukle.com/i/rawaNp

:D umarım bu sefer olur unutmuşum foruma resim yüklemeyi

https://imgyukle.com/images/2020/05/03/raweRt.jpg

EOZDAG
02-05-2020, 23:46
YouTube (https://youtu.be/MXQqJQWe7g8) Adamlar motorsuz go kart benzeri makinelerle yokuş aşşağı viraj kasıyorlar izlemenizi tavsiye ederim :)

Samsun Nebiyanda da tahta ralli etkinliği düzenleniyor her sene, aynı mantık :D

ghibli06
03-05-2020, 00:01
:D umarım bu sefer olur unutmuşum foruma resim yüklemeyi

Hakan Girginer
03-05-2020, 22:05
bahçe mobilyası en son 15 sene önce aldığımda bu kadar iyi duruyordu, üzerine macun boya atar gibi kat kat ata ata bu hale gelmişti,

2 günde ancak masa bitti, hanım hepsini bu ayarda istiyor 1 hafta yokum ben sanırım :)

https://i.hizliresim.com/eTjg8N.jpg (https://hizliresim.com/eTjg8N)

Şu fotoğrafları gördükten sonra kendimden utandım.

İki (ya da üç) yıl önce ben de bu işe niyetlenip bütün malzemeleri almıştım, ama zaman olmadı, bir türlü elim değmedi işte.

Zavallı masa çok kötü durumdaydı...

https://imagizer.imageshack.com/img924/9840/O5db1R.jpg

Çok az kullanılan orta kısım pek güneş görmediği için solmamış, ama yine de kötü durumda.

Haşat...

https://imagizer.imageshack.com/img923/3839/dLgkUS.jpg

Elimde koskoca bir poşet dolusu zımpara var, 100 kum ile başlayayım dedim.
Olmadı. Tık yok.

60 kum.
ı-ıh..

Gözümü karartıp 40 kum ile daldım...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/MBM8WJ.jpg (https://imageshack.com/i/poMBM8WJj)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/923/kIC7s4.jpg (https://imageshack.com/i/pnkIC7s4j)

OLDU!

Sonra 120 ve 240 kum ile tekrar tekrar girdim, en sonunda 400 kum ile finali yaptım.
Epey yordu, ama onca garabetin altında masa varmış, o ortaya çıktı...

Vernik, fırça, her türlü malzeme dolapta sırasını bekliyordu zaten.

Zımpara tozunu iyice temizleyip bir sigara yaktım, hatun çay getirdi, ben de aldım fırçayı elime...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/O7W4V5.jpg (https://imageshack.com/i/poO7W4V5j)

Oldu be.

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/JROLW8.jpg (https://imageshack.com/i/pmJROLW8j)

İlk kat daha yeni kurudu.
Acelem yok, şu yağmur geçsin, ikinci katı da atarım.

Sandalyeler için dehşet planlarımız var.
Onları da sonra anlatırım.

ghibli06
03-05-2020, 22:16
Şu fotoğrafları gördükten sonra kendimden utandım.

İki (ya da üç) yıl önce ben de bu işe niyetlenip bütün malzemeleri almıştım, ama zaman olmadı, bir türlü elim değmedi işte.

Zavallı masa çok kötü durumdaydı...

https://imagizer.imageshack.com/img924/9840/O5db1R.jpg

Çok az kullanılan orta kısım pek güneş görmediği için solmamış, ama yine de kötü durumda.

Haşat...

https://imagizer.imageshack.com/img923/3839/dLgkUS.jpg

Elimde koskoca bir poşet dolusu zımpara var, 100 kum ile başlayayım dedim.
Olmadı. Tık yok.

60 kum.
ı-ıh..

Gözümü karartıp 40 kum ile daldım...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/MBM8WJ.jpg (https://imageshack.com/i/poMBM8WJj)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/923/kIC7s4.jpg (https://imageshack.com/i/pnkIC7s4j)

OLDU!

Sonra 120 ve 240 kum ile tekrar tekrar girdim, en sonunda 400 kum ile finali yaptım.
Epey yordu, ama onca garabetin altında masa varmış, o ortaya çıktı...

Vernik, fırça, her türlü malzeme dolapta sırasını bekliyordu zaten.

Zımpara tozunu iyice temizleyip bir sigara yaktım, hatun çay getirdi, ben de aldım fırçayı elime...

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/O7W4V5.jpg (https://imageshack.com/i/poO7W4V5j)

Oldu be.

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/JROLW8.jpg (https://imageshack.com/i/pmJROLW8j)

İlk kat daha yeni kurudu.
Acelem yok, şu yağmur geçsin, ikinci katı da atarım.

Sandalyeler için dehşet planlarımız var.
Onları da sonra anlatırım.

Hakan hocam canlı yayına girerken dinledim, dedim kurtulmamış elinden :) valla çok güzel olmuş eline sağlık, aynen ben de 60 lıkla başladım başkası taze ahşaba indirmiyor, keçiboynuzu gibi gevip duruyor insan... ben biraz daha koyuya boyamaya başlamıştım ki önce kompresörüm son nefesini verdi sonra da yağışlar başladı, en kısa zamada takımı tamamlayacağım...

R.I.P
03-05-2020, 22:44
cep nargile alıcam bende bu gidişle can sıkıntısı bardak gibi :) tütün öneren varmı deneme yapıyım biraz

true passion a sarım son dönemde, genel olarak fresh tatları severim ve içlerinden favorilerim:
%50 okolom + %50 slushy peami
love story (adalya love 66' nın çok daha iyisi)
wampire night
arctic line

turbo&quattro
03-05-2020, 23:02
Ve forumca kirdik kafayi . Bu aksam mercimek corbasi ve bezelye yemegi yapicam ilk kez bakalim nasil olacak haha

ghibli06
03-05-2020, 23:16
Ve forumca kirdik kafayi . Bu aksam mercimek corbasi ve bezelye yemegi yapicam ilk kez bakalim nasil olacak haha

bunlar basit yemekler, zamanla gördüğün okuduğun yediğin her şeyi yapmaya başlıyorsun... benim gibi :)

turbo&quattro
03-05-2020, 23:29
bunlar basit yemekler, zamanla gördüğün okuduğun yediğin her şeyi yapmaya başlıyorsun... benim gibi :)

Haha abi gecen hafta yahni yapmistim biraz daha mesaketli biseydi. Aslinda kuru fasulye, nohut fln cok istiyomda kim islatcak beklicek onu

ghibli06
03-05-2020, 23:31
Haha abi gecen hafta yahni yapmistim biraz daha mesaketli biseydi. Aslinda kuru fasulye, nohut fln cok istiyomda kim islatcak beklicek onu

akşamdan ıslatıp düdüklüde haşla dondurucuya at, istediğinde çıkartıp yaparsın...

Hakan Girginer
04-05-2020, 00:14
Evde zaten bütün yemekleri ben yapıyorum, ben mutfaktayken hatun da bana yardım ediyor.

Yalanım yok, bazen yemeğe davet ediliyoruz, gittiğimiz yerde mutfağa girip yemeği yapıyorum.

Yurdum dahilinde erkek yemek yapmaz vs gibi saçmalıklar baş tacı edilmiş.
Mutfaktan korkmayın. Kendinizi geliştirin. Hayat çok daha güzel oluyor.

_opeth
04-05-2020, 11:34
https://youtu.be/sibWkxyOF1g

Bende buzdolabını cilaladım :D

_opeth
06-05-2020, 09:27
https://i.hizliresim.com/wIzGb7.png (https://hizliresim.com/wIzGb7)

50TL çöpe mi gitti yoksa işe yarayacak mı göreceğiz

imprezaWRC
06-05-2020, 09:48
https://i.hizliresim.com/wIzGb7.png (https://hizliresim.com/wIzGb7)

50TL çöpe mi gitti yoksa işe yarayacak mı göreceğiz

Bu kiti nerede deneyeceksin? Otomobilde deneyeceksen temkinli davran da bir de boyanın canına okuma, durduk yere iş çıkmasın.

KÖROĞLU
06-05-2020, 10:28
Bu kiti nerede deneyeceksin? Otomobilde deneyeceksen temkinli davran da bir de boyanın canına okuma, durduk yere iş çıkmasın.

Alttaki kitten vardı orj boya üzerinde kendi silikonu ile çalışınca boyayı kaldırmıyor. Ama iş göreceği yer az. plastik kısım esniyor çektirirken.

Ben %80 oranında düzeltmiştim denediğim yeri. Bana kalırsa para verilmemeli. 32 liralık düzeltir kısacası.

_opeth
06-05-2020, 11:43
önce buzdolabında deneyeceğim. bi de rs servisin yapmadığı yer vardı onu yaparım diyorum. Doludan kalan yer. Giderse de çok umrumda değil açıkçası iki parça filan boyasız kalmıştı onları da boyarız :D

imprezaWRC
06-05-2020, 12:04
önce buzdolabında deneyeceğim. bi de rs servisin yapmadığı yer vardı onu yaparım diyorum. Doludan kalan yer. Giderse de çok umrumda değil açıkçası iki parça filan boyasız kalmıştı onları da boyarız :D

Hahaha alemsin ya, iki parça boyasız kaldıysa o zaman yapıştır gitsin :D :D

ghibli06
07-05-2020, 18:33
h.sonu karantinada sıkıntıdan ölmemek için cortlayan kompresörümün yerine 100L 10bar bu kompresörü aldım, çok daha şık ve kullanışlı, ses düzeyi 50l ile aynı...

https://productimages.hepsiburada.net/s/26/550/10164277968946.jpg/format:webp

böylece bahçe mobilyasının zımpara + vernik, salıncağın boyası ve de yapmış olduğum yıkama ve temizlik tornadolarıyla arabaların temizliğini yapabileceğim :)

BilalAkbayır
08-05-2020, 00:36
Bahçe taşları yosun ve kirlerden arındırıldı. Gereken malzemeler: tel fırça ve hafif tazyikli su.

https://i.ibb.co/8525HNt/IMG-7741.jpg

Aktaş61
08-05-2020, 13:48
bi yemek meraklısıda benim :)

geçen nette gördüğüm bu ocak üstü sacı sipariş verdim ve çok şükür haftasonundan önce bugün elime ulaştı, birazdanda haftasonu karantinasında bunu doyasıya kullanabilmek için kasaba gideceğim :evil:

https://i.hizliresim.com/vBVH3P.jpg (https://hizliresim.com/vBVH3P)

adilhcl
08-05-2020, 15:26
Hanımla kavga ederek ...

zOnstyLe
08-05-2020, 16:58
Hanımla kavga ederek ...

hahahahahahahahahahahahahahaha

8.000rpm
08-05-2020, 17:19
pastacılıkta uzmanlık seviyesi gün geçtikçe arttırılıyor
stage5 seviyesine ulaştık hanımla birlikte
:)

ghibli06
08-05-2020, 18:37
ben bugün sabah 9dan akşam 6ya kadar tabir yerindeyse it gibi çalıştım, kendi yaptığım tornado ve köpük tabancalarını bitirip, hanımın arabaya giriştim, kuaförden çıkmış gibi oldu :)

detaylar burada :)

http://www.techturkey.com/forum/do_it_yourself_d_i_y_/239494-tornador_ve_kopuk_tabancasi_.html#post8654389

Emre-Dylan
08-05-2020, 23:51
Gittim klasik gitar aldım kendime, 5 gündür onunla uğraşıyorum nothing else matters her ne kadar kafayı yedirse de az çok çalıyorum şuan. Mızıka çalıyordum zaten yanında da hep gitar istemiştim tıngırdatmaya devam :)

turbo&quattro
09-05-2020, 04:06
Haftada iki gun 3 arkadas happy hour icin bulusuyoruz sosyal mesafeyi koruyarak. Bu aksam yemek fln getirmisler, Kakara kikiri baya guzel vakit gecirdik.

https://i.hizliresim.com/FVGNA8.jpg (https://hizliresim.com/FVGNA8)

+soner
09-05-2020, 11:56
Sandalye çok iyiymiş. Bira koyma cebide var sanırım yan tarafında. :D

imprezaWRC
09-05-2020, 13:08

3 arkadaş dediği zaten, otomobil, sandalye ve bira :D :D

2jz
09-05-2020, 15:48
turbo&quattro Fotoğraf çekmek için lastiği silmediysen memlekette hiç toz yokmuş :)

_opeth
09-05-2020, 17:51
balkondaki kombi dolabını parçalayarak söktüm deliklerini kapadım dün; bugün tavanı iki kat boyadım duvarları bir kat boyadım, yarın da 1 kat boyacağım alt kısma ikea'nın kare ahsap görünümlü yer dekorasyonunu koyup Balkonu biraz daha güzel hale getiriyorum. Daha doğrusu getirtiliyorum :D before görünüm yok da after görünümü yollarım.

tavan boyamak kolay da duvar boyamak zormuş 2. kat yetmeyebilir rengini temiz göstermek için sanki bakalım hayırlısı.

::ZaFeR::
09-05-2020, 18:11
Evde 9 aylık bir evlat olunca,günün çoğu onunla ilgilenerek,uğraşarak geçiyor.:)

imprezaWRC
09-05-2020, 18:40
turbo&quattro Fotoğraf çekmek için lastiği silmediysen memlekette hiç toz yokmuş :)

Adam kaç senedir Amerika'da hafriyat kamyonu görmüşlüğü mü var :D

ghibli06
09-05-2020, 19:56
f30 gariban ömrü hayatında ik kez cila gördü bu bahaneyle :) sadece kaputu bitirebildim, manzerna medium cut polish+ manzerna finish wax...

https://i.hizliresim.com/ScxS7r.jpg (https://hizliresim.com/ScxS7r)

https://i.hizliresim.com/RHBLsx.jpg (https://hizliresim.com/RHBLsx)

turbo&quattro
10-05-2020, 02:02

Haha evet bira, sarap her turlu bardak koyma yeri var ;)

3 arkadaş dediği zaten, otomobil, sandalye ve bira :D :D

Hic dikkat etmemisim yaw temizmis baya. En son Gecen hafta bugun yikamistim baya temiz kalmis. Nissanimi bir ara 6 ay yikamamistim ciddi ciddi ama yine toz toprak olmamisti lol

Adam kaç senedir Amerika'da hafriyat kamyonu görmüşlüğü mü var :D

Valla soyle bi dusundumde yok cidden haha toz toprak olcak bi durum hic yok. 6 ay yikama yine les gibi gorunmez tabiki bazi renkler haric.

turbo&quattro
10-05-2020, 02:10
Florida mayis - kasim arasi hergun ~35 derece oluyor ki hic sevmiyorum o kadar sicagi ne spora cikabiliyon ne beache gidebiliyon nede arabanin usunu acabiliyon. Bugun 27 civariydi firsat deyip yaklasik 3.5 saatlik bir yuruyus yaptim. Fenalik geldi cidden Evden cikmak guzel oluyor.

https://i.hizliresim.com/sATJjv.png (https://hizliresim.com/sATJjv)

_driver_
10-05-2020, 02:25
f30 gariban ömrü hayatında ik kez cila gördü bu bahaneyle :) sadece kaputu bitirebildim, manzerna medium cut polish+ manzerna finish wax...

https://i.hizliresim.com/ScxS7r.jpg[/img] (https://hizliresim.com/ScxS7r)

https://i.hizliresim.com/RHBLsx.jpg[/img] (https://hizliresim.com/RHBLsx)

Abi bu kadar işten sonra sıkıntılı süreç bitse de yenge seni evden göndermeyecek bu gidişle emeğine sağlık elinden her iş geliyor valla

ghibli06
10-05-2020, 02:31
Abi bu kadar işten sonra sıkıntılı süreç bitse de yenge seni evden göndermeyecek bu gidişle emeğine sağlık elinden her iş geliyor valla

hanım her gün soruyor 'bugün ne yapacaksın?' diye... 2 senelik işi 2 aya sığdırdık valla, daha önceleri kendime haftada 1 gün ancak ayırabiliyordum ev ve araba işleri için, corona süreci sorası nasıl gelişecek bakalım :D

imprezaWRC
10-05-2020, 11:04
Haha evet bira, sarap her turlu bardak koyma yeri var ;)

Hic dikkat etmemisim yaw temizmis baya. En son Gecen hafta bugun yikamistim baya temiz kalmis. Nissanimi bir ara 6 ay yikamamistim ciddi ciddi ama yine toz toprak olmamisti lol

Valla soyle bi dusundumde yok cidden haha toz toprak olcak bi durum hic yok. 6 ay yikama yine les gibi gorunmez tabiki bazi renkler haric.

Amerika'ya hiç gitmedim ama yağmuru bol Japonya ve İngiltere'de bulundum. Her ikisinde de tozu geçtim, yağmurda yürüdüğümde üstüm başım çamur bile olmamıştı. Yolda ve kaldırımda su öbekleri de olmadığı için su sıçratan otomobillerde olmamıştı.
Bir türlü şu ülkeye yerleşemedik ondan oluyor işte...

ghibli06
12-05-2020, 20:09
maseratiye yaptıklarımı konuda paylaşıyorum zaten, bugün f30 un motoruna da tornador ile daldım, işte sonuç :)

öncesi:

https://i.hizliresim.com/0uQqdE.jpg (https://hizliresim.com/0uQqdE)

sonrası:

https://i.hizliresim.com/fWCulR.jpg (https://hizliresim.com/fWCulR)

https://i.hizliresim.com/9WVvtm.jpg (https://hizliresim.com/9WVvtm)

_opeth
13-05-2020, 08:49
Şu tam before olmasada boyadan once dolabin deliklerini kapattigim hâli

https://i.hizliresim.com/mAis6q.jpg (https://hizliresim.com/mAis6q)

İlk kat boyadan sonra

https://i.hizliresim.com/TyCwM8.jpg (https://hizliresim.com/TyCwM8)

Yeri bu şekilde yaptık
https://i.hizliresim.com/rlGxhp.jpg (https://hizliresim.com/rlGxhp)

Balkon kombiye doğru gittikçe daralan bir yapısı oldugundan ( teşekkürler mutahit) tabana ahsaplari yaymak çok kolay olmadı daraldikca aralarindaki boşluğu almak icin altindaki plastiklerinden söküp siralamak zorunda kaldım. Sonrasinda da nalburdan yapıştırıcı aldım. Daha önce hiç böylesini kullanmadigimdan çok pratik geldi ve fiyatı 15TL ihtiyaci olan olursa

https://i.hizliresim.com/XkI1L7.jpg (https://hizliresim.com/XkI1L7)

Yapistiricinin Tek handikapi kuruyunca bu sekilde beyazlasmasi

https://i.hizliresim.com/8Cg6su.jpg (https://hizliresim.com/8Cg6su)

Ve son durum taban 3lu olarak citalar yapıştırılmış, paravan masa ve sandalyeler konmuş hâli (Jack de tabi keyif pezevenkligi gereği hemen yerini buldu :D ) ile adeta bir 3rd wave kahveci oldu :D

https://i.hizliresim.com/Snh2NJ.jpg (https://hizliresim.com/Snh2NJ)

_opeth
13-05-2020, 09:35
https://i.hizliresim.com/6mz0gf.jpg (https://hizliresim.com/6mz0gf)

Bu da yaklaşık maliyeti.

BARR
13-05-2020, 09:37
CTK'dan kapılar için de izolasyon siparişlerini verdim 4 günde biter o kapılar :hehe:

Ome_RS
13-05-2020, 11:30
Haftada iki gun 3 arkadas happy hour icin bulusuyoruz sosyal mesafeyi koruyarak. Bu aksam yemek fln getirmisler, Kakara kikiri baya guzel vakit gecirdik.

https://i.hizliresim.com/FVGNA8.jpg (https://hizliresim.com/FVGNA8)

Sandalyeyi cok begendim :D
yastığı var cebi var arkası da masa oluyor sanırım ne güzel.
biz varsa yoksa aha bu aşağıdakine çöküyoruz :D
https://bau-cdn.veesk.net/media/product/60/60989893/1440/202003240730_60989893.jpg

badurmaz
13-05-2020, 12:07
...

...

Hocam Koçtaş vb. yerlerde kahverengi mobilya rütuş kalemleri var. Onlar çare olur mu acaba?

imprezaWRC
13-05-2020, 12:33
Şu tam before olmasada boyadan once dolabin deliklerini kapattigim hâli

https://i.hizliresim.com/mAis6q.jpg (https://hizliresim.com/mAis6q)

İlk kat boyadan sonra

https://i.hizliresim.com/TyCwM8.jpg (https://hizliresim.com/TyCwM8)

Yeri bu şekilde yaptık
https://i.hizliresim.com/rlGxhp.jpg (https://hizliresim.com/rlGxhp)

Balkon kombiye doğru gittikçe daralan bir yapısı oldugundan ( teşekkürler mutahit) tabana ahsaplari yaymak çok kolay olmadı daraldikca aralarindaki boşluğu almak icin altindaki plastiklerinden söküp siralamak zorunda kaldım. Sonrasinda da nalburdan yapıştırıcı aldım. Daha önce hiç böylesini kullanmadigimdan çok pratik geldi ve fiyatı 15TL ihtiyaci olan olursa

https://i.hizliresim.com/XkI1L7.jpg (https://hizliresim.com/XkI1L7)

Ve son durum taban 3lu olarak citalar yapıştırılmış, paravan masa ve sandalyeler konmuş hâli (Jack de tabi keyif pezevenkligi gereği hemen yerini buldu :D ) ile adeta bir 3rd wave kahveci oldu :D

https://i.hizliresim.com/Snh2NJ.jpg (https://hizliresim.com/Snh2NJ)

Aha o kedi gerçek değil mi? Buradan bakınca peluş oyuncak gibi gözüküyor :)
P.s=emeğine sağlık :)

imprezaWRC
13-05-2020, 12:36
maseratiye yaptıklarımı konuda paylaşıyorum zaten, bugün f30 un motoruna da tornador ile daldım, işte sonuç :)

öncesi:

https://i.hizliresim.com/0uQqdE.jpg (https://hizliresim.com/0uQqdE)

sonrası:

https://i.hizliresim.com/fWCulR.jpg (https://hizliresim.com/fWCulR)

https://i.hizliresim.com/9WVvtm.jpg (https://hizliresim.com/9WVvtm)
Bu temizlik üzerine, tavsiyem Koch chemie motor plast uygulanmasidir. Uzun süre temiz kalmasını sağlıyor. (Hergun kullanılan otomobilde etkisi 6 ay sürdü)
Kokusu çok güzel, tek sorun geç kuruması. (30dk sürüyor) Motorda heryere uygulanabiliyor. :)

ghibli06
13-05-2020, 12:47
Bu temizlik üzerine, tavsiyem Koch chemie motor plast uygulanmasidir. Uzun süre temiz kalmasını sağlıyor. (Hergun kullanılan otomobilde etkisi 6 ay sürdü)
Kokusu çok güzel, tek sorun geç kuruması. (30dk sürüyor) Motorda heryere uygulanabiliyor. :)

arabada motor yok davlumbaz var komple :) koch chemie heryerde karşıma çıkmaya başladı :)

_opeth
13-05-2020, 14:50
Aha o kedi gerçek değil mi? Buradan bakınca peluş oyuncak gibi gözüküyor :)
P.s=emeğine sağlık :)

Ehehe gerçek 3 tane var :)

_opeth
13-05-2020, 14:51
Hocam Koçtaş vb. yerlerde kahverengi mobilya rütuş kalemleri var. Onlar çare olur mu acaba?

Muhtemelen olur da çok da uğraşmaya gerek yok gibi belli olmuyor o kadar.

Hakan Girginer
13-05-2020, 15:53
"Evde kal"maktan garip garip projeler üretmeye başladım valla.

*****, bu aralar sık sık canlı yayın yapıyoruz. Bunun için laptop kamerasını kullanıyordum, ama görüntü hep leş gibi oluyordu.
Kırk türlü ışık denedik evde, benim hatun artık film setlerinde ışıkçılık yapacak düzeye geldi, ama sonuç hiç de istediğimiz gibi olmuyordu.
(Bu arada, ben bu laptopun kamerasını daha önce hiç kullanmamıştım)

Merakımdan hatunun laptopunu denedim, fark inanılmazdı.
Ama, laptop ona lazım. El koyamam.

Aklıma geldi, bende GoPro var. Hero 5 Black.

Hevesim kursağımda kaldı. GoPro bilgisayara bağlanamıyor. Araya 432 dolarlık adaptör lazım.
Evde bakınırken bir tarihte alıp kenara bıraktığım SJ4000 WiFi kamerayı buldum.
Namussuz USB kablosu ile ŞAK diye bağlandı laptopa. Ama, ayarlardan ne kadar kısarsan kıs, görüş açısı epey geniş kalıyor.

Zaten evdeyim, canım da sıkılıyor, uğraşayım dedim. Oldu.

Kamera bu:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/rvHOu8.jpg (https://imageshack.com/i/porvHOu8j)

Laptopun kapağına bağlantı tabanı sabitledim (gerekirse sökülebiliyor, ama sağlam duruyor)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/OwBQBd.jpg (https://imageshack.com/i/pmOwBQBdj)

Geniş açı sorununu halletmek için kameranın bana daha yakın olması yetiyor.
Onu da robocop tarzı bir aparat yapıp hallettim:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/5vaqjg.jpg (https://imageshack.com/i/po5vaqjgj)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/3h1i6e.jpg (https://imageshack.com/i/pm3h1i6ej)

Hepsini bir araya getirip laptopa monte edince şöyle bir garabet çıktı ortaya:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/923/V67u0U.jpg (https://imageshack.com/i/pnV67u0Uj)

Ama aslan gibi oldu.

Hakan Girginer
13-05-2020, 15:54
Sistem "m a l u m" sözcüğünü sansürlemiş...
Nedense artık.

imprezaWRC
13-05-2020, 16:06
arabada motor yok davlumbaz var komple :) koch chemie heryerde karşıma çıkmaya başladı :)

Ben Volvo'ya uyguladım, gözüme neresi denk geldiyse sıktım. 6 ay sonra ne ile karşılacağımı bilmeden kaputu açtığımda çok şaşırmıştım. Sadece eser miktarda toz birikmişti. (silsem giderdi o derece)
Koch Chemie'de sadece motor plast'ı kullandım ve çok beğendim :) Diğer ürünlerini daha denemedim. Protector Wax'ı da beğenenler var ama kısmet olmadı. Depoda duruyor kendisi :(

imprezaWRC
13-05-2020, 16:08
Sistem "m a l u m" sözcüğünü sansürlemiş...
Nedense artık.

Hakan abi, o sansürleneli çok oluyor. :)

imprezaWRC
13-05-2020, 16:10

O kalemleri parkede deneyen birisi olarak, geçici güzellikten başka bir işe yaramadıklarını söyleyebilirim. :(

imprezaWRC
13-05-2020, 16:13
Ehehe gerçek 3 tane var :)

O zaman 3'nün bir arada olduğu fotoyu özelden göndermeni rica ediyorum :)

2jz
13-05-2020, 16:19
"Evde kal"maktan garip garip projeler üretmeye başladım valla.

*****, bu aralar sık sık canlı yayın yapıyoruz. Bunun için laptop kamerasını kullanıyordum, ama görüntü hep leş gibi oluyordu.
Kırk türlü ışık denedik evde, benim hatun artık film setlerinde ışıkçılık yapacak düzeye geldi, ama sonuç hiç de istediğimiz gibi olmuyordu.
(Bu arada, ben bu laptopun kamerasını daha önce hiç kullanmamıştım)

Merakımdan hatunun laptopunu denedim, fark inanılmazdı.
Ama, laptop ona lazım. El koyamam.

Aklıma geldi, bende GoPro var. Hero 5 Black.

Hevesim kursağımda kaldı. GoPro bilgisayara bağlanamıyor. Araya 432 dolarlık adaptör lazım.
Evde bakınırken bir tarihte alıp kenara bıraktığım SJ4000 WiFi kamerayı buldum.
Namussuz USB kablosu ile ŞAK diye bağlandı laptopa. Ama, ayarlardan ne kadar kısarsan kıs, görüş açısı epey geniş kalıyor.

Zaten evdeyim, canım da sıkılıyor, uğraşayım dedim. Oldu.

Kamera bu:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/rvHOu8.jpg (https://imageshack.com/i/porvHOu8j)

Laptopun kapağına bağlantı tabanı sabitledim (gerekirse sökülebiliyor, ama sağlam duruyor)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/OwBQBd.jpg (https://imageshack.com/i/pmOwBQBdj)

Geniş açı sorununu halletmek için kameranın bana daha yakın olması yetiyor.
Onu da robocop tarzı bir aparat yapıp hallettim:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/5vaqjg.jpg (https://imageshack.com/i/po5vaqjgj)

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/3h1i6e.jpg (https://imageshack.com/i/pm3h1i6ej)

Hepsini bir araya getirip laptopa monte edince şöyle bir garabet çıktı ortaya:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/923/V67u0U.jpg (https://imageshack.com/i/pnV67u0Uj)

Ama aslan gibi oldu.

Abi merhaba. Webcam ile uğraşmak yerine iVCam (https://www.e2esoft.com/ivcam/) ile telefonun ön veya arka kamerasını webcam olarak kullanabilirsin. Ücretli sürüm ile 4k, full hd, ücretsiz sürümde hd veya altı çözünürlükte yayın yapabilirsin.

https://www.e2esoft.com/ivcam/

badurmaz
13-05-2020, 16:19
Muhtemelen olur da çok da uğraşmaya gerek yok gibi belli olmuyor o kadar.

Anladım, tabi ki size kalmış bir konu. Emeğinize sağlık. :)

O kalemleri parkede deneyen birisi olarak, geçici güzellikten başka bir işe yaramadıklarını söyleyebilirim. :(

Ben hep siyah marker kalem kullandım; siyah olduğundan işime yaradı ancak ne farklı bir renk ne de mobilya üzerinde denedim. :)

2jz
13-05-2020, 16:20
Kusura bakmayın fotoğraflarla alıntı yapmışım :(

imprezaWRC
13-05-2020, 16:29
Anladım, tabi ki size kalmış bir konu. Emeğinize sağlık. :)

Ben hep siyah marker kalem kullandım; siyah olduğundan işime yaradı ancak ne farklı bir renk ne de mobilya üzerinde denedim. :)

Parkelerde vernik olduğundan bende işe yaramadı. Mobilyalarda da renk tutmadı ya çok açık ya da çok koyu kaldı. Geçici güzellik işte, çok beklentiye girmemek lazım. Ama derz kalemleri çok işimi görmüştü; onlar işe yarıyor :)

badurmaz
13-05-2020, 16:38
Parkelerde vernik olduğundan bende işe yaramadı. Mobilyalarda da renk tutmadı ya çok açık ya da çok koyu kaldı. Geçici güzellik işte, çok beklentiye girmemek lazım. Ama derz kalemleri çok işimi görmüştü; onlar işe yarıyor :)
Ben ayakkabı, mont, gözlük vb boyuyorum. Sabit renk/desen sevmiyorum. 😁
Kalem hep elimin altında olduğundan hallediyorum iki dakikada. :)
Vernik olmadığında ahşap emer belki, daha uzun kalabilir boyalı halde.

Hakan Girginer
13-05-2020, 16:43
Abi merhaba. Webcam ile uğraşmak yerine iVCam (https://www.e2esoft.com/ivcam/) ile telefonun ön veya arka kamerasını webcam olarak kullanabilirsin. Ücretli sürüm ile 4k, full hd, ücretsiz sürümde hd veya altı çözünürlükte yayın yapabilirsin.

https://www.e2esoft.com/ivcam/

Öncelikle çok sağol, bu uygulamadan haberim yoktu.

Ama, uygulamayı inceledikten sonra potansiyel bir sorun çıktı ortaya.
Ben canlı yayın sırasında evdeki Turknet bağlantısını kullanamıyorum, çünkü upload hızı çok yavaş. Taş çatlasa 530 - 550 kbit civarında.
Bu hızı altyapı sorunları nedeni ile yükseltmek mümkün değil.

O yüzden, telefonun Turkcell mobil bağlantısını USB ile "tether" yaparak yayına giriyorum. Turkcell'in upload hızı 42 - 44 Mbit civarında.

Sence telefonu hem kamera olarak kullanıp hem de data tether yapabilir miyim?
Dertler bitmiyor.

2jz
13-05-2020, 17:10

Ben canlı yayın sırasında evdeki Turknet bağlantısını kullanamıyorum, çünkü upload hızı çok yavaş. Taş çatlasa 530 - 550 kbit civarında.

O yüzden, telefonun Turkcell mobil bağlantısını USB ile "tether" yaparak yayına giriyorum. Turkcell'in upload hızı 42 - 44 Mbit civarında.

Dertler bitmiyor.

Rica ederim abi.

Telefonu kablo ile bağlayacaksın görüntü aktarımı için. Eğerki veride yavaşlık hissedersen internet paylaşımını kablosuz olarak yapıp, aynı anda kablo ile görüntüyü aktarabilirsin. Ben sorun olacağını sanmıyorum. İstersen uygulamayı telefona ve bilgisayara kurup, görüntü aktarımı açıkken hız testi yapıp deneyebilirsin.

_opeth
13-05-2020, 19:16
O zaman 3'nün bir arada olduğu fotoyu özelden göndermeni rica ediyorum :)

Çok zor bişey söyledin ��

ghibli06
14-05-2020, 19:36
araba tepeme inmeden alayım dedim :)

https://i.hizliresim.com/2tBUZH.jpg (https://hizliresim.com/2tBUZH)

BuRaK_eFe
14-05-2020, 21:08
Bu virüs bana bir çok şey kattı 1 adet boya alıp önce balkon demilerini boyadım daha sonra dedemden kalan çelik dolbayı boyadım daha sonrada aynı boya ile evde tadilat işlerinde kullandığımız merdivenimizi boyadım :)
Sonra 40 mt bahçe hortumu aldım birde bahçe sulamak için tazik artırıcı tabanca sık sık araç yıkıyorum filan :D 20 adet domates fidesi aldım çeri onları ektim yakında meyve vermeye başlayacak. Limon ağacım var 3 4 senedir baktığım ki Ankarada çok zor zanaat limon yetiştirmek serasız bir halde onla ilgilendim geçen budamasını yaptım bir çok kişi ağaç kuru dal oldu filan dedi. Ağacın heryerinden şuan filizlenme başladı maşallah :)
Şimdide organik tarımın gözdesi solucan gübresi deneyimleyecem bakalım sonuç ne olacak göreceğim :) Doğal bir gübre olduğu için ürünlerde herhangi bir yanma olmadığı için sık sık verilebiliyor ve komposist yani haşere ilacı gibi yapraktan sulama ilede takviye edilebiliyor.

Hakan Girginer
14-05-2020, 22:36
araba tepeme inmeden alayım dedim :)

Bak, masayı yeni boyamadın mı sen?
Üç gün dayansaydı bari...

ghibli06
14-05-2020, 22:53
Bak, masayı yeni boyamadın mı sen?
Üç gün dayansaydı bari...

Abi o astardi, ince zımpara geçip cam gibi cila atacağım :)

turbo&quattro
15-05-2020, 00:52
Bezelye yemegi yaptim hahah hala inanamiyom bildigin kiymali fln bezelye. Eyyy corona sen nelere kadirsin.

Onurkk06
15-05-2020, 01:03
YouTube (https://youtu.be/WEvLuvJmWTg) Şahan bile ülkenin şuanki tartışma programlarına çıkan tiplerin profilini 15 yıl evvel önceden görmüş :D

ghibli06
17-05-2020, 20:10
salıncağı boyadım bugün paslarını iyice temizleyip, bu 2. kattı ve bitirdim, tabii ki tabancayla attım yoksa bu kadar güzel çıkmazdı...

https://i.hizliresim.com/blfxOZ.jpg (https://hizliresim.com/blfxOZ)

bu da sezonun ilk gülleri, artık bunlarla mutlu oluyoruz :)

https://i.hizliresim.com/xoHhUg.jpg (https://hizliresim.com/xoHhUg)

_opeth
19-05-2020, 10:49
5 Yıllık laptop'a format attım. valla kendine geldi biraz

KÖROĞLU
19-05-2020, 16:04

Bende validenin pc yi fotmatladım iyi oldu kendine geldi.

Şimdi sıra benimkinde termal macun fırça torna vida ve spatula lar hazırda bekliyor. Yarın tam gün çalışıp sonra tatile çıkıyorum o zaman komple açıp temizleyip termalleri yenileyip toplayacağım, çok ısınıyor alet doldu fan önü muhtemelen.

emre_277
19-05-2020, 16:41

Bende validenin pc yi fotmatladım iyi oldu kendine geldi.

Şimdi sıra benimkinde termal macun fırça torna vida ve spatula lar hazırda bekliyor. Yarın tam gün çalışıp sonra tatile çıkıyorum o zaman komple açıp temizleyip termalleri yenileyip toplayacağım, çok ısınıyor alet doldu fan önü muhtemelen.

format işlerini nasıl yapıyorsunuz ? benimde 5-6 yıldır kenarda duran bir laptop var ona bir can suyu verelim :)

KÖROĞLU
19-05-2020, 17:05
format işlerini nasıl yapıyorsunuz ? benimde 5-6 yıldır kenarda duran bir laptop var ona bir can suyu verelim :)

8gv lık bir USB bellek lazım. Sonra Microsoft un sitesinden bir program indiriyoruz o USB ye win10 kuruyor.
Daha sonra pc destekliyor ise boot menüsünden ilgili USB yi seçerek sistemi kuruyoruz.
USB yi önce fat32 olarak formatlamak gerekiyor.

Kaynak bulursam eklerim.

2jz
19-05-2020, 17:24

Bir çok laptopun kurtarma alanı vardır. Hiç uğraşmadan direkt fabrikadan çıktığı hale döner. Örn ben Sony Vaio kullanıyorum. Kapatıp assist tuşuyla açarsam recovery modda başlıyor, sıfırdan kurulum yada onarım seçeneği sunuyor.

Recovery alanınına bakmak için bilgisayarım/sağ tık/yönet/depolama/disk yönetimi. Burada taralı müdehale edilemeyen 10-15gb'lik bir kısım varsa, bilgisayarın markasına göre nasıl kullanabildiğine bak.

_opeth
19-05-2020, 17:52
8gv lık bir USB bellek lazım. Sonra Microsoft un sitesinden bir program indiriyoruz o USB ye win10 kuruyor.
Daha sonra pc destekliyor ise boot menüsünden ilgili USB yi seçerek sistemi kuruyoruz.
USB yi önce fat32 olarak formatlamak gerekiyor.

Kaynak bulursam eklerim.

windows 8 vardı bende sıfır win 10 kurayım dedim. Windows 10'u İndirin (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) burdan indirip usb'ye aktardım kendisi yaptı.

yükseltme zamanını kaçırmama rağmen 8 key'i ile 10 çalıştı iyi oldu. emre_277

2jz
20-05-2020, 01:09
windows 8 vardı bende sıfır win 10 kurayım dedim. Windows 10'u İndirin (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) burdan indirip usb'ye aktardım kendisi yaptı.

yükseltme zamanını kaçırmama rağmen 8 key'i ile 10 çalıştı iyi oldu. emre_277

Bir çok forumda yazıyor, 8 anahtarları hala çalışıyormuş. Hatta bazıları 7'ninde çalıştığını iddia ediyor.

emre_277
21-05-2020, 10:12
Çok teşekkür ederim herkese ilginiz için. Hafta sonu deneyelim nasıl olsa iş güç yok :)

KÖROĞLU
21-05-2020, 19:21
Arabayla işleri bitince evdeki bilgisayara sardım. Geçen gün validenin pc ye format atmışım o aradan çıktı.

Şimdi bendeki hp 250 yi söküp kucağımdayken bacağımı yakan fan'ı bir temizleyeyim dedim. Bilgisayarı garajda falan da kullandığım için oldukça kirli bir haldeydi.

https://1.bp.blogspot.com/-aCP1SE2SCBI/Xsav7vBtmfI/AAAAAAAAHPs/5T6Eas0F1ZcoNhq4HYC1vT9m-xjYvhlGgCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_155234.jpg

Fan'ı sökmek için anakartı komple ayırmak gerekiyor. Çok zor değil ama biraz nazlı bir iş. Yapacak olan varsa dikkat etsin.

https://1.bp.blogspot.com/-wa9bOtmo420/Xsav_HPpoBI/AAAAAAAAHP8/4yi1Yo0xOpUMtlCLy5phUl3eJloYuVcyACNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_160434.jpg

Fan'o soğutucudan ayırıyoruz 4 tane vidası var. Fan kanallarının önü dolmuş. Bu yüzden pc aşırı ısınıyordu.

https://1.bp.blogspot.com/-UPYydP1cjuc/XsawGw5atXI/AAAAAAAAHQY/u72RgvX09OA1VmMCjuMIh4iYTxEdB_U4wCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_161017.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-MnY4g1cwxx8/XsawLLmiiPI/AAAAAAAAHQo/jXYvggc3oMYSkDYhYhGDGclC1K29PqB-wCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_161111.jpg

temizlik için banyoya gidiyoruz 1 numara fırça - suluboya fırçası ve kolonya işimizi görüyor.

https://1.bp.blogspot.com/-dYfCa8FV6T4/XsawPCJTAwI/AAAAAAAAHRM/3i8rYH8IbLQwkUnBZiLi5p4IZZEGPv4iACNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_161348.jpg

Fan kanalları artık açık.

https://1.bp.blogspot.com/-vycc7nPNsok/XsawQ3EjzfI/AAAAAAAAHRc/CV60efIcLogze4x4ilToKvdwPy5RffgIwCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_161945.jpg

fanı da aynı şekilde temizliyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-JKwE9-mbccI/XsawSQ554LI/AAAAAAAAHRw/BomqgsGhgP0P-83_06uzZ7fkwOwGa6KyACNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_162521.jpg

soğutucu üzerindeki eski macunu temizliyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-oh1CjqSS_ng/XsawS8K0t0I/AAAAAAAAHR4/-vRwc-sRakgs0VVTsMDiAVGYVLY5q1mrQCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_162711.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-G9Hu9-7rH9I/XsawTWXN5eI/AAAAAAAAHR8/CgXMF03x7qc-h7De1XiVMgydZsrcosuuwCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_162718.jpg

fanı topluyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-GFJNIfbLbkk/XsawWZVuJJI/AAAAAAAAHSI/rrelcktWB6cyo9HBE-kSDSoGyBuAtbDegCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_163022.jpg

kasayı temizliyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-rFeqUYL6bh8/XsawjtTrqxI/AAAAAAAAHS4/RRShjoBN02UfsTaVLwH1tEsZoxNRk4XAgCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_164105.jpg

sonrası:

https://1.bp.blogspot.com/-dBkWX3RFe1Y/Xsawjt7YHgI/AAAAAAAAHS0/GmWvtPfWRy0dcRc1_hZYOhUYThlRYHh1ACNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_164454.jpg

klavyeye resmen detailing yapıyoruz fırça ile bol kolonya ile.

https://1.bp.blogspot.com/-g0uy3mNv_Gw/Xsawj7kuXEI/AAAAAAAAHS8/pjWIpfymrCo3gu7g3IRb4K0N5k7E3cLuACNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_165355.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-gNFgRg9AlVM/Xsawm9btitI/AAAAAAAAHTE/8e0B_JYb2twCBrp1hxk6Q2LjQe8BfLuIQCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_165412.jpg

termal macunu sürüyoruz ince bir tabaka halinde.

https://1.bp.blogspot.com/-jYSJAt508ig/Xsaws4Qi8iI/AAAAAAAAHTc/e5NRJuK2mx81ay1VTVVy6VjekgOV41CngCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_170451.jpg

kullanılan aletler:

https://1.bp.blogspot.com/-4PUvlkFZZcg/XsawuuogBWI/AAAAAAAAHTg/QmPvAtIqybUhQFCcF6qVV95561Yl1BpmQCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_174220.jpg

ve bilgisayarı açıyoruz ve bize güzel bir gol atıyor :)

Manayla pc yi de sıfırlıyoruz. Şuan bu satırları yukarıda fotosu görünen pc den yazıyorum, gayet stabil ve ısınma sorunu düzelmiş durumda.

https://1.bp.blogspot.com/-R1vNxK_-1fc/XsawvN6DMdI/AAAAAAAAHTk/6HFoVntYIr8wL8shzxzOgsPL3lXr1v9OgCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200521_174328.jpg

Yapacak olan varsa netten önce söküm videosunu izlesin faydası olur.

Bir de flex kabloları söker takarken dikkat etmekte fayda var.

Şunu fark ettim ben arabayı söküp takmaktan daha çok keyif alıyormuşum, bu alet ısınmasaydı sökmeye başladıktan sonra geri toplarmışım :)

ÖmerF.Bayar
21-05-2020, 23:34
tolga_kaan_ yanlıslıkla begencegime begenmediye bastım kusura bakma :D
Ne güzel yav elinizden geliyor böyle şeyler :)

Ome_RS
22-05-2020, 08:11
Ulan bayram tatili dalgasına 4 gün soktular yasağı. Dedim arabayı soker dagıtır yalıtım işlerini bitirirz bu vesile ile.
Benim evin otoparkı cok uygun değil ve etrafı acık. Bugunden annemlere gidip kalacaktık 4 gün onların bahce buyuk ve kapalı. Ama hava 4 günün 3 günü yağmura döndü ve sogudu. Bana sıcak ve kuru hava lazım. O iş de yalan olacak galiba. Hem Koronadan hem Mikailden gol yedik.

KÖROĞLU
22-05-2020, 09:28
tolga_kaan_ yanlıslıkla begencegime begenmediye bastım kusura bakma :D
Ne güzel yav elinizden geliyor böyle şeyler :)

Artan 9 tane vidayı saymazsak güzel oldu :) Tam usta oldum sanırım vidaların yarısı dışarıda :D

1-2 kere düştü bu alet içindeki ayaklar kırılmış 3 vidayı öyle takamadık ama kalan 6 tanenin durumu meçhul :)

Daha detay foto için blog'uma bakabilirsin ilgini çekiyor ise.

LAPTOP FAN TEMİZLİĞİ-HP 250 (https://kaankoroglu.blogspot.com/2020/05/laptop-fan-temizligi-hp-250.html)

mikelazi
22-05-2020, 10:01
Artan 9 tane vidayı saymazsak güzel oldu :) Tam usta oldum sanırım vidaların yarısı dışarıda :D

1-2 kere düştü bu alet içindeki ayaklar kırılmış 3 vidayı öyle takamadık ama kalan 6 tanenin durumu meçhul :)

Daha detay foto için blog'uma bakabilirsin ilgini çekiyor ise.

LAPTOP FAN TEMİZLİĞİ-HP 250 (https://kaankoroglu.blogspot.com/2020/05/laptop-fan-temizligi-hp-250.html)

vida artıysa usta olmuşsundur :))))

eline sağlık

imprezaWRC
22-05-2020, 10:56
tolga_kaan_ Adam evde bunlarla uğraşırken bende evde oğlanın çek bırak otomobillerini açıp temizliyorum :D :D

_opeth
22-05-2020, 12:37
tozdan sünger oluşturmuşsun :D

KÖROĞLU
22-05-2020, 12:57
tozdan sünger oluşturmuşsun :D

Bi çabamız yok değil, mikelazi ustalık belgemi ekliyorum :)

https://1.bp.blogspot.com/-E176MWPxJ6Q/XsevvtcukSI/AAAAAAAAHUY/r21rqKIcS0QNMwdgeorlaRuEeqjC5u_bwCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200522_135243%255B1%255D.jpg

Grimlord
22-05-2020, 13:56
Ben de geçen aynı şekilde aşırı ısınmadan dolayı laptopu söktüm , yaklaşık 5 vida arttı. ÜStelik hdmi çıkışı ve mouse pad çalışmaz oldu. Güya 100 liradan tasarruf ettim.
Bu sefer daha çok zarara girdik :D :D

mikelazi
22-05-2020, 18:31
Bi çabamız yok değil, mikelazi ustalık belgemi ekliyorum :)

https://1.bp.blogspot.com/-E176MWPxJ6Q/XsevvtcukSI/AAAAAAAAHUY/r21rqKIcS0QNMwdgeorlaRuEeqjC5u_bwCNcBGAsYHQ/s1600/IMG_20200522_135243%255B1%255D.jpg

yarın gel başla fabrikada müdür olarak :P

ghibli06
24-05-2020, 16:50
salıncak ve bahçe mobilyası bitti nihayet, biraz keyfine varalım :) güllerim açtı ne güzel sarı kırmızı hepsi :D

https://i.hizliresim.com/nKoQJf.jpg (https://hizliresim.com/nKoQJf)

bir de köpük tabancamı modifiye etmiştim onu denemek için 2 jantımı temizledim :)

https://i.hizliresim.com/YVsHx2.jpg (https://hizliresim.com/YVsHx2)

https://i.hizliresim.com/7y8rcm.jpg (https://hizliresim.com/7y8rcm)

https://i.hizliresim.com/DWvSbT.jpg (https://hizliresim.com/DWvSbT)

ghibli06
24-05-2020, 17:26
eskisi:

https://i.hizliresim.com/4Rkf93.jpg (https://hizliresim.com/4Rkf93)

yenisi:

https://i.hizliresim.com/VCSX3T.jpg (https://hizliresim.com/VCSX3T)

2jz
26-05-2020, 15:02

Dertler bitmiyor.

Abi merhaba. Yayınlarda yarı geniş açı, yarı balık gözü kameradan kurtulmuşsun :) Işık, görüntü netliği, kamera açısı gibi detaylar yıllardır yayın yapanların seviyesine ulaşmış. Ses kalitesi biraz artsa çok daha iyi olacak.

2jz
26-05-2020, 15:04
https://i.hizliresim.com/nKoQJf.jpg (https://hizliresim.com/nKoQJf)

Masada gözüm kaldı. Çok güzel olmuş güle güle eskitin :)

ghibli06
26-05-2020, 15:07
Masada gözüm kaldı. Çok güzel olmuş güle güle eskitin :)

teşekkür ederim hocam masa gerçekten güzel oldu, hanım katladı kullandırmıyor şimdi :) ama ciddi emek var, komple zımpara 1 kat vernik tekrar ince zımpara üzerine 2 kat daha :)

Ome_RS
27-05-2020, 14:04
Dedik madem önümüzde 4 gün tatil var ve evden çıkamayacağız o zaman düşündüğümüz yalıtım işine girişelim. Malzemeleri 1-2 hafta öncesinde almıştım ve hafta sonları yaparım diye bagajda gezdiriyordum.
Şimdilik tavandaki küçük kısım ve kapıları yapabildim. Yakın zamanda bagaj ve arka camurlukları yapacağım. Tabanı şimdilik düşünmüyorum. Arka koltukları sökünce bagajdan doğru arka ortaya kadar gidebilirim.
Gelelim neler yaptık.

Öncelikle boş kapı içi ile başlayalım. Gördüğünü üzere kapı sacında hiç bir şey yok. Altta uygulama öncesi foto mevcut:

Ön kapı
https://i.hizliresim.com/AB50Ch.jpg (https://hizliresim.com/AB50Ch)
Arka kapı
https://i.hizliresim.com/Q4wdpS.jpg (https://hizliresim.com/Q4wdpS)

Hemen nerdeyse en ufak boşluk kalmayacak şekilde agır bariyer diye tabir edilen ürünle ilk katı attım. Isıtılara ve ezilerek yapıştırıldığından dolayı en çok bu işlem beni zorladı.

https://i.hizliresim.com/oLQyJJ.jpg (https://hizliresim.com/oLQyJJ)

Onun üzerine kapalı hücre su geçirmez ve yanmaz 10mm yalıtım süngeri kapladım. Yine hiç boşluk kalmadı neredeyse.

https://i.hizliresim.com/doLwv0.jpg (https://hizliresim.com/doLwv0)
https://i.hizliresim.com/YeIzxc.jpg (https://hizliresim.com/YeIzxc)

Son olarak kapı içlerine normal hali 10mm olan ancak ezildiğinde 1mm kadar incelebilen trim süngeri son katı geçtim ve tüm kopcaları yenileyerek kapıyı topladım.

https://i.hizliresim.com/GuCzrr.jpg (https://hizliresim.com/GuCzrr)

4 kapı 3 tam günümü aldı. Hoparlörler perçinli olduğu için sökmedim. Tek boşluktan en uçlara uzanmak çok zahmetli oldu. Kollarım şuan mosmor ve bir çok çizikle dolu. Şuan ki hissiyat kapı beton gibi sert oldu. Bir miktar ağırlaştı ve kapanma sesi bayağı toklaştı. Arabaya inip binerken zevk almaya başladım :D

Ses avantajı olarak dışarıdan gelen sesleri bayağı kesti. Yol sesinde net bir azalma mevcut. Diğer tarafları da (bagaj ve arka camurluklar) yapınca tam etkiyi göreceğime inanıyorum. Hoparlörlerim zaten dandik olduğu için sese avantajını net olarak göremedim. Yurt dışından DSP li ana ünite sipariş ediyorum. Eğer sağ salim elime ulaşırsa monte ederken kapılardaki hoparlörleri de değişmeyi düşünüyorum. O zaman sese etkisi net anlaşılır.

Bu işlem için 5500 lira fiyat almıştım. Bana toplamı 1000 liraya mal oluyor. Ancak uygularken anladım ki istenilen para gercekten hakkı imiş :)

Bu da konu mankenimiz eşşek :)

https://i.hizliresim.com/3xRJ73.jpg (https://hizliresim.com/3xRJ73)

BilalAkbayır
27-05-2020, 17:20
Üç adet Sivas'lının bayram temizliği

https://i.imgyukle.com/2020/05/27/yc9Rff.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/05/27/yc9oa1.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/05/27/yc9nuG.jpg

_opeth
01-06-2020, 13:55
epic store'dan beleş gta5i almıştım 800x600 en düşük ayarda 6 senelik laptopta oynuyorum bu ara

ghibli06
02-06-2020, 15:36
garajda bisiklet vardı hanımın, en az 10 senedir hiç ellenmemiş, ben hiç anlamam zaten süremiyorum da, dedim yürür hale getireyim bu vesileyle binerim belki...

https://i.hizliresim.com/EPTNRE.jpg (https://hizliresim.com/EPTNRE)

https://i.hizliresim.com/UEBBCP.jpg (https://hizliresim.com/UEBBCP)

frenler dağılmış, lastikler ve jantlar haşat...

https://i.hizliresim.com/mQhKYC.jpg (https://hizliresim.com/mQhKYC)

söktüm güzelce

https://i.hizliresim.com/UNsEHk.jpg (https://hizliresim.com/UNsEHk)

jant, lastik, frenler, teller ve de sele aldım...

https://i.hizliresim.com/yvDrCx.jpg (https://hizliresim.com/yvDrCx)

https://i.hizliresim.com/4TEym7.jpg (https://hizliresim.com/4TEym7)

arka jant bulamadım 26'', ona sonra bakacağım

https://i.hizliresim.com/3e2IeA.jpg (https://hizliresim.com/3e2IeA)

daha önce hiç söküp takmadım, inşallah patlamayız hanımın lafından kurtulamam yoksa :D

ghibli06
02-06-2020, 16:16
rengini de clio kırmızısı yapayım diyorum

https://i.hizliresim.com/nRJ9PM.jpg

2jz
02-06-2020, 16:37
ghibli06 Abi benimde elimde 2 tane bisiklet var. Uzun zamandır restore etmek istiyorum. İkonik Gulf, Martini, Bmw M, Bmw racing, Marlboro, Jagermeister racing... gibi renk kombinasyonları var aklımda.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1187/7682/files/Screen_Shot_2016-04-14_at_9.31.06_PM_b3f84851-0a98-4cfa-b612-9e2e33458cab_1024x1024.png?5739550335598138219

https://i.pinimg.com/originals/cf/e8/d0/cfe8d042ca65c0bbfc0febd1975dfbd4.jpg

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0817/8909/files/MG_7901_Large_large.JPG?11229426371133899963

https://i.pinimg.com/originals/ed/f2/fd/edf2fda7515f9b1480a3524be940849f.jpg

ghibli06
02-06-2020, 16:51
Gulf renkleri ile güzel dizayn olmuş bence... ben kırmızı -siyah yapacağım gibi, hanım son dakka mor olsun demezse :)

2jz
02-06-2020, 17:00
Gulf renkleri ile güzel dizayn olmuş bence... ben kırmızı -siyah yapacağım gibi, hanım son dakka mor olsun demezse :)

Abi o zaman bir Bmw gurusu olarak Soderlack Lila Alpina, Amethyst, Mora, Daytona Violett, Technoviolett gibi bir şey yapacaksın gibi :D

ghibli06
02-06-2020, 17:01
Daytona Violett geniş zeminde nefis ama bunda sanmam ki o şekilde yansın, cllio kırmızı çok başarılı candy gibi duruyor resmen...

ghibli06
04-06-2020, 17:50
bugün arka jantı da buldum, Burak Mehmet sağolsun :) sökebildiğim herşeyi söktüm, göbeği zinciri sökmedim, neden mi? yemedi :) zaten ilk defa bisiklet söküyoru dedim oğlum abartma...

arka 26inch jantım...

https://i.hizliresim.com/GSRPdU.jpg (https://hizliresim.com/GSRPdU)

fren teller vs çoğu atılacak zaten bunların da, inşallah geri toplayabilirim... görsel hafızam iyidir ama arabanın motorunu söksem daha rahat ederdim :)

https://i.hizliresim.com/Ky0AOW.jpg (https://hizliresim.com/Ky0AOW)

gelelim meşhur boyamızaaa... hanım mor olsun dedi şaşırtmadı beni :) dedim çift renk olsun o zaman...

astarsız olmaz, önce bir zımpara üzerine astar...

https://i.hizliresim.com/PQrRyz.jpg (https://hizliresim.com/PQrRyz)

yanar dönere ilk adım, siyah...

https://i.hizliresim.com/ttULWN.jpg (https://hizliresim.com/ttULWN)

sonra mor, geçişler güzel oldu gibi...

https://i.hizliresim.com/FUkOpr.jpg (https://hizliresim.com/FUkOpr)

boya bitti...

https://i.hizliresim.com/eOldMb.jpg (https://hizliresim.com/eOldMb)

geçişler böyle oldu...

https://i.hizliresim.com/fxmfZv.jpg (https://hizliresim.com/fxmfZv)

ilk kat verniği bugünden attım hava güzeli yarın ince zımpara üzeri 2 kat daha atacağım...

https://i.hizliresim.com/cfiJLv.jpg (https://hizliresim.com/cfiJLv)

https://i.hizliresim.com/SW4zDH.jpg (https://hizliresim.com/SW4zDH)

h.sonu aylar sonra biraz Gölbaşına gitme planımız var, umarım yetiştiririm.... benden boyacı olur mu sultanOĞLU ?

ghibli06
04-06-2020, 17:56
tag yanlış olmuş SULTANOGLU...

Oznsrl
04-06-2020, 19:47
Bisiklet sürmek güzel aktivite küçükken öğrenmediğime pişmanım sürenleri gördükçe özeniyorum :D yazın köyde 10 senedir yatmış bi bisikletle az bi dolandım düz falan gidiyorumda virajlara çalışmak lazım öğrenebilir miyim acaba :D :D

GokhanRS
04-06-2020, 20:44
Bisiklet sürmek güzel aktivite küçükken öğrenmediğime pişmanım sürenleri gördükçe özeniyorum :D yazın köyde 10 senedir yatmış bi bisikletle az bi dolandım düz falan gidiyorumda virajlara çalışmak lazım öğrenebilir miyim acaba :D :D

Araba kullanmayı öğrenmişsin bisiklet daha kolay. İki gün 3er saatlik pratiğe bakar.

ghibli06
04-06-2020, 20:50
ben de öğrenip S1000RR a geçiş yapmayı planlıyorum :D

imprezaWRC
04-06-2020, 21:04

Viraj nasıl dönülür birkaç foto ekliyorum :D
https://jhkh.files.wordpress.com/2009/07/bicycle_race.jpg
https://jhkh.files.wordpress.com/2009/07/bicycle_race.jpg

https://www.more-japan.com/blogs/wp-content/uploads/2013/02/bikedrift2.jpg
https://www.more-japan.com/blogs/wp-content/uploads/2013/02/bikedrift2.jpg

Oznsrl
04-06-2020, 21:51
Araba kullanmayı öğrenmişsin bisiklet daha kolay. İki gün 3er saatlik pratiğe bakar.

Abi 7 8 yaşlarında ilk denemelerde fena düşmüştüm diz dirsek falan ağır hasar almıştı o içime yer etti heralde :D

hahaha elemanlar hakkını vermiş abi harbiden drift yapıyorlar :D

ghibli06
05-06-2020, 08:47
sabah güneş altında bakayım dedim nasıl olmuş diye, ben beğendim hanım da beğendi :)

https://i.hizliresim.com/MeqWe9.jpg (https://hizliresim.com/MeqWe9)

https://i.hizliresim.com/zqZfFN.jpg (https://hizliresim.com/zqZfFN)

bu gün ince zımpara ve 2 kat daha vernik atıp toplayacağım inşallah, zaten sokağa çıkma yasağı geldi kasacak bir durum kalmadı...

XoR
05-06-2020, 09:09

Küçükken arka frene kontralı bisikletim vardı yapardık bu sporu bizde :D

Her hafta lastik patlardı. 1 aya kalmaz lastik çöp olurdu :D baktılar ki bu lastik masrafı bitmiyor kontralı bisiklete elveda demiştik :D

Burak Mehmet
05-06-2020, 12:03
ben de öğrenip S1000RR a geçiş yapmayı planlıyorum :D

çevre yolunda sağa çektim bekliyorum o zaman...
https://hizliresim.com/DQsNM5

Burak Mehmet
05-06-2020, 12:04
https://i.hizliresim.com/DQsNM5.jpg (https://hizliresim.com/DQsNM5)

Burak Mehmet
05-06-2020, 12:11

sokak yarışçısımıyız biz... pedallamak isteyeni pistlere bekleriz :D
https://i.hizliresim.com/SolirP.jpg

ZaZy
05-06-2020, 15:20
ya fifacı yok mu fifacı aloooooo ilhan-aktas ekleyin

BARR
05-06-2020, 15:30
Ben kaput izolasyon malzememi de aldım haftasonu bana eğlence çıktı yine hazırım çıkmamaya :D

Ome_RS
05-06-2020, 15:38
Ben kaput izolasyon malzememi de aldım haftasonu bana eğlence çıktı yine hazırım çıkmamaya :D

Kaputu da bitirince rolleri emanet bana yollasana bagaj ve arka koltuk altına kadar tabanı yapacağım ama roller yok :)
Kapı dar ve ufak alan olduğu için hallettim de taban ve bagaj için ihtiyacım olacak 1-2 günlüğüne.

muratr
05-06-2020, 15:43
https://i.hizliresim.com/DQsNM5.jpg (https://hizliresim.com/DQsNM5)
kazasız belasız maşallah :)

Burak Mehmet
05-06-2020, 15:44
kazasız belasız maşallah :)

çok teşekkür ederim. En iyileri sizlerin olsun

BARR
05-06-2020, 15:53
Kaputu da bitirince rolleri emanet bana yollasana bagaj ve arka koltuk altına kadar tabanı yapacağım ama roller yok :)
Kapı dar ve ufak alan olduğu için hallettim de taban ve bagaj için ihtiyacım olacak 1-2 günlüğüne.

Roller alternatifi olarak, soda şişesi kullanabilirsin. Tabanı özellikle rollerın yapamadığı yerleri için rahat oluyor. Ayrıca ince yerler için tornavida arkası da bir çözüm :) Kaputta roller çok iş yapmaz mesela.

ghibli06
05-06-2020, 17:46
baya topladım aleti:

https://i.hizliresim.com/vqfoRQ.jpg (https://hizliresim.com/vqfoRQ)

https://i.hizliresim.com/RhYxTI.jpg (https://hizliresim.com/RhYxTI)

https://i.hizliresim.com/5AQPcP.jpg (https://hizliresim.com/5AQPcP)

fren ayarları ve de vites zincir benim yapacağım iş değil, onu ustasına ayarlatıcam artık :)

https://i.hizliresim.com/os2jWk.jpg (https://hizliresim.com/os2jWk)

bir before-after yakışır şimdi :)

https://i.hizliresim.com/EPTNRE.jpg (https://hizliresim.com/EPTNRE)
https://i.hizliresim.com/vqfoRQ.jpg (https://hizliresim.com/vqfoRQ)

Kahn23
05-06-2020, 18:02
Sen bi hobby garage aç abi kendine :D

Ome_RS
05-06-2020, 19:10
Roller alternatifi olarak, soda şişesi kullanabilirsin. Tabanı özellikle rollerın yapamadığı yerleri için rahat oluyor. Ayrıca ince yerler için tornavida arkası da bir çözüm :) Kaputta roller çok iş yapmaz mesela.

Kapı içi için ucu yuvarlak top uzun 2cm çapında bir sopa vardı onu kullandım. Dar yerlerde kastirip bastırırken çok yardımcı oldu. Soda sisesi mantikliymis.

SULTANOGLU
06-06-2020, 07:51
bugün arka jantı da buldum, Burak Mehmet sağolsun :) sökebildiğim herşeyi söktüm, göbeği zinciri sökmedim, neden mi? yemedi :) zaten ilk defa bisiklet söküyoru dedim oğlum abartma...

arka 26inch jantım...

https://i.hizliresim.com/GSRPdU.jpg (https://hizliresim.com/GSRPdU)

fren teller vs çoğu atılacak zaten bunların da, inşallah geri toplayabilirim... görsel hafızam iyidir ama arabanın motorunu söksem daha rahat ederdim :)

https://i.hizliresim.com/Ky0AOW.jpg (https://hizliresim.com/Ky0AOW)

gelelim meşhur boyamızaaa... hanım mor olsun dedi şaşırtmadı beni :) dedim çift renk olsun o zaman...

astarsız olmaz, önce bir zımpara üzerine astar...

https://i.hizliresim.com/PQrRyz.jpg (https://hizliresim.com/PQrRyz)

yanar dönere ilk adım, siyah...

https://i.hizliresim.com/ttULWN.jpg (https://hizliresim.com/ttULWN)

sonra mor, geçişler güzel oldu gibi...

https://i.hizliresim.com/FUkOpr.jpg (https://hizliresim.com/FUkOpr)

boya bitti...

https://i.hizliresim.com/eOldMb.jpg (https://hizliresim.com/eOldMb)

geçişler böyle oldu...

https://i.hizliresim.com/fxmfZv.jpg (https://hizliresim.com/fxmfZv)

ilk kat verniği bugünden attım hava güzeli yarın ince zımpara üzeri 2 kat daha atacağım...

https://i.hizliresim.com/cfiJLv.jpg (https://hizliresim.com/cfiJLv)

https://i.hizliresim.com/SW4zDH.jpg (https://hizliresim.com/SW4zDH)

h.sonu aylar sonra biraz Gölbaşına gitme planımız var, umarım yetiştiririm.... benden boyacı olur mu sultanOĞLU ?

Abi olmaz olurmu :D muhtesem olmus. Bitmia halini sabiraizlikla bekliyorum

ghibli06
06-06-2020, 12:20

bir projenin daha sonuna geldik, bugün ayarlarını yaptırdım Burak Mehmet in ustasına,ortadaki attırıcı bozukmuş zaten kendimiz ayarlayamazmışız;

https://i.hizliresim.com/lTrjrA.jpg (https://hizliresim.com/lTrjrA)

alışveriş için öne sepet istiyordu, tak-çıkart bir sepetle, su matarası ve kafesini aldım, matarayı henüz monte etmedim...

https://i.hizliresim.com/cizynB.jpg (https://hizliresim.com/cizynB)

hanıma teslim ettim, sürdü... çok beğendi... kasa hariç komple yenilenmiş oldu zaten nerdeyse, suyun içinde tabakta 108 harcadım, her yeri sıfır bak her yeri :)

https://i.hizliresim.com/lqrJ4l.jpg (https://hizliresim.com/lqrJ4l)

https://i.hizliresim.com/1rvvek.jpg (https://hizliresim.com/1rvvek)

https://i.hizliresim.com/YW9uxv.jpg (https://hizliresim.com/YW9uxv)

montaj esnasında olan ufak tefek rötüşluk yerler var, bir kaç gün kendine gelsin vernik iyice kurusun, güzel bir cila ve de rötüş yapacağım...

///M RIDER
06-06-2020, 12:22
Daytona Violettt :)

Burak Mehmet
06-06-2020, 12:27
bir projenin daha sonuna geldik, bugün ayarlarını yaptırdım Burak Mehmet in ustasına,ortadaki attırıcı bozukmuş zaten kendimiz ayarlayamazmışız;

montaj esnasında olan ufak tefek rötüşluk yerler var, bir kaç gün kendine gelsin vernik iyice kurusun, güzel bir cila ve de rötüş yapacağım...
Abim valla benide masrafa soktun durup duruken.. :D:D
benim tur bisikletini söküyorum. british racing green yapacağım. Bütün elcik sele gibi aksamları da koyu kahverengi deri alıyorum..
Senden görünce heves ettim bakam benim işlem nasıl olacak..

ghibli06
06-06-2020, 12:33
Daytona Violettt :)

Andırıyor Gökberkcim :)

Abim valla benide masrafa soktun durup duruken.. :D:D
benim tur bisikletini söküyorum. british racing green yapacağım. Bütün elcik sele gibi aksamları da koyu kahverengi deri alıyorum..
Senden görünce heves ettim bakam benim işlem nasıl olacak..

haha evet sanırım öyle bir etkim var Burakcım :) senin usta çok beğendi bisikleti, her şeyi sıfır oldu ölümlük biner artık...

canatakann
06-06-2020, 18:46

Abi posta kutun dolu ulaşamıyorum bakabilir misin bi:)

_driver_
06-06-2020, 19:15
ghibli06 abi işçilik ve renk muazzam olmuş

ghibli06
06-06-2020, 19:37
ilk denememde 500 m gidebildim, şimdilik iyiyiz :)

https://i.hizliresim.com/zGiGuU.jpg (https://hizliresim.com/zGiGuU)

hanım depoda bagaj aparatı buluş, bunun nasıl takıldığını bilen var mı?

https://i.hizliresim.com/4WLll4.jpg (https://hizliresim.com/4WLll4)

Hakan Girginer
08-06-2020, 17:33
hanım depoda bagaj aparatı buluş, bunun nasıl takıldığını bilen var mı?

İlk bakışta göze karmaşık gelir, ama kolaydır aslında.

trunk bike rack - Google Search (https://www.google.com/search?q=trunk+bike+rack&sxsrf=ALeKk004aMRAc4LfgprsTJiFB8MRk_t7Kg:159163022 0053&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjiwITPxPLpAhXRwcQBHRG5C6gQ_AUoAXoECA0QA w&biw=1366&bih=699)

ghibli06
08-06-2020, 17:36
İlk bakışta göze karmaşık gelir, ama kolaydır aslında.

trunk bike rack - Google Search (https://www.google.com/search?q=trunk+bike+rack&sxsrf=ALeKk004aMRAc4LfgprsTJiFB8MRk_t7Kg:159163022 0053&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjiwITPxPLpAhXRwcQBHRG5C6gQ_AUoAXoECA0QA w&biw=1366&bih=699)

abi dün ilk denemeyi yaptık, şükür düşmedi :)

https://i.hizliresim.com/ja0Jo8.jpg

Octane
08-06-2020, 17:40
Ankara'da olupta bir şeyler söküp takan varsa yardıma gelebilirim. Canım sıkılıyor.

ghibli06
08-06-2020, 17:42
Ankara'da olupta bir şeyler söküp takan varsa yardıma gelebilirim. Canım sıkılıyor.

yakında çıkar :)

ghibli06
09-06-2020, 18:29
vernik tam kurudu, zımpara ve cila yaptım makineyle :)

https://i.hizliresim.com/j7iaDf.jpg (https://hizliresim.com/j7iaDf)

ortaya çiftli dayama yaptım, suluğu monte ettim bir de telefon tutucu ekledim...

https://i.hizliresim.com/kZ2KHL.jpg (https://hizliresim.com/kZ2KHL)

bu da bitti :) sıradaki?

ghibli06
14-06-2020, 19:07
evet yeni hurdamızı depodan çıkardık bugün, baya bir işi var, bakalım bu sefer elim alıştı daha rahat toplarım diye düşünüyorum, yine güzel bir boya, jant lastik, frenler, sele ve vitesler değişecek...

https://i.hizliresim.com/qMLWlR.jpg (https://hizliresim.com/qMLWlR)

https://i.hizliresim.com/923Ci3.jpg (https://hizliresim.com/923Ci3)

https://i.hizliresim.com/PlatA6.jpg (https://hizliresim.com/PlatA6)

https://i.hizliresim.com/6thDfk.jpg (https://hizliresim.com/6thDfk)

https://i.hizliresim.com/Pg7DyW.jpg (https://hizliresim.com/Pg7DyW)

ghibli06
16-06-2020, 16:58
her ne kadar korona artık 'geçtiyse' de!!, karantina bittiyse de artık benim yeni normalim eskileri toplamak olacak herhalde :D

bakalım üstteki hurdayı adam edebilecek miyiz? bu sefer zincir dahil söktüm çükü zincir pedallar orta göbek vs hepsi değişiyor, vitesler de çöp, yürüyen komple shimano oluyor, bu sefer daha çabuk söktüm bisikleti...

https://i.hizliresim.com/1FPgX8.jpg (https://hizliresim.com/1FPgX8)

çıkartmaları söküp, güzelce zımparaladım, çizik ezik vs kalmadı...

https://i.hizliresim.com/zVGmyE.jpg (https://hizliresim.com/zVGmyE)

ilk kat astar

https://i.hizliresim.com/ag8xeW.jpg (https://hizliresim.com/ag8xeW)

sonra zımpara bir daha astar...

https://i.hizliresim.com/Gjpy64.jpg (https://hizliresim.com/Gjpy64)

ve işin eğlenceli kısmı başladı :) diğerinin kardeşi olacağı için renk farklı ama tarzı aynı olsun dedim...

https://i.hizliresim.com/d8gZiF.jpg (https://hizliresim.com/d8gZiF)

ve ta taammmm... turuncu supramız olamadı ama bisikletimi de mi olmasın :)

https://i.hizliresim.com/QSOT7s.jpg (https://hizliresim.com/QSOT7s)

https://i.hizliresim.com/Z4yx1f.jpg (https://hizliresim.com/Z4yx1f)

https://i.hizliresim.com/TaG1Qw.jpg (https://hizliresim.com/TaG1Qw)

henüz ilk kat vernik bitti, yarın duruma göre 3 kat daha atacağımi bu arada renk bire bir F&F Supra turuncusu ama ışıktan mı makineden mi k.rengi gibi çıkmış, yarın hava güneşlli olursa daha güzel fotolar gelir...

ghibli06
17-06-2020, 10:14
gövde bitti, artık kargodan gelecek parçaları beklemeye başladım...

https://i.hizliresim.com/KoDeVi.jpg (https://hizliresim.com/KoDeVi)

Grimlord
17-06-2020, 11:13
Bülent abi aslında iki bisikletinin de lastiklerini ince bir lastikle değiştirsen bunca zaman boşa yorulmuşuz dersin
Bende de eşek ölüsü bir mtb vardı, lastikleri seninkine benzer, 3 pedal çevirdikleri yerde ben 6-7 pedal çeviriyordum :D
Bu ikinci tamir ettiğin tam uygun aslında, şehir bisikletine benziyor ( diğeri yine amortisörlü falan)

ghibli06
17-06-2020, 11:21
Bülent abi aslında iki bisikletinin de lastiklerini ince bir lastikle değiştirsen bunca zaman boşa yorulmuşuz dersin
Bende de eşek ölüsü bir mtb vardı, lastikleri seninkine benzer, 3 pedal çevirdikleri yerde ben 6-7 pedal çeviriyordum :D
Bu ikinci tamir ettiğin tam uygun aslında, şehir bisikletine benziyor ( diğeri yine amortisörlü falan)

bana bunlarla gelin :D link vs atın ki bileyim neymiş ne alınmalıymış.. şimdilik üzerindekileri kullanacağım ama sonrasında değiştirebilirim...

Grimlord
17-06-2020, 11:34
bana bunlarla gelin :D link vs atın ki bileyim neymiş ne alınmalıymış.. şimdilik üzerindekileri kullanacağım ama sonrasında değiştirebilirim...

Bende profesyonel sayılmam senin gibiyim abi ,sadece mantık yürüttüm :D Bisikletçi arkadaşlar daha iyi bilirler ama bence şu linkteki lastiklere benzer lastikler iş görür, hem ince hem dişli, yağmurda çamurda fazla kaymaz gibi
Dişsiz slick olanlar da var ama bence gereği yok, yarışa katılmayacaksın :D
26 inç sanırım iki bisikletin de

Rubena Mitas 26x1.75 Valrus Mtb Yol Lastik | Trendyol (https://www.trendyol.com/rubena/mitas-26x1-75-valrus-mtb-yol-lastik-p-35609609?boutiqueId=316831&merchantId=107752&gads=true&gclid=CjwKCAjw_qb3BRAVEiwAvwq6VtM3GswHcR3D1ZPaiOhV fNEL2LhLDZ0VYBbcJTfxEQg5aMVBoiOv_hoCSNIQAvD_BwE)

(markayla kaliteyle alakalı bilgim yok,sadece örnek diye atıyorum)

EOZDAG
17-06-2020, 11:38

Schwalbe Marathon 26x1.50 GreenGuard Endurance Black, Bikeinn (https://www.bikeinn.com/bike/schwalbe-marathon-26x1.50-greenguard-endurance/676649/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=1095730&country=tr&gclid=CjwKCAjw_qb3BRAVEiwAvwq6Vh6YeahuLh6mU3KOKm8N pXdpGGvGcsax2BdCIyMw1n6CWWhd0-EPuhoCDh4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)

bunun gibi abi, aslında ilk bisikletin şasesini de ucuz ve düz bir salçanı şasesiyle değiştirsen çok keyifli iki bisikletiniz olmuş olur

ghibli06
17-06-2020, 20:20
bugün lastik jantları topladım, elimdekilerden bir çift topladım şimdilik...

https://i.hizliresim.com/GZFXQi.jpg (https://hizliresim.com/GZFXQi)

yeni sele, shimano vites kolları ve de pedallar...

https://i.hizliresim.com/xWjyyR.jpg (https://hizliresim.com/xWjyyR)

akşam da shimano yürüyen takım geldi...

https://i.hizliresim.com/5r9yBp.jpg (https://hizliresim.com/5r9yBp)

https://i.hizliresim.com/JdZMG4.jpg (https://hizliresim.com/JdZMG4)

https://i.hizliresim.com/t8Dk4U.jpg (https://hizliresim.com/t8Dk4U)

https://i.hizliresim.com/U53sZQ.jpg (https://hizliresim.com/U53sZQ)

shimano jant göbekleri çok çok iyi, ona kendim bir jant toplayacağım ve de ince teker takacağım 2 çift olacak hazırda...

https://i.hizliresim.com/iR4puy.jpg (https://hizliresim.com/iR4puy)

h.sonuna yetişir sanırım, bakalım nasıl olacak :)

ghibli06
19-06-2020, 21:54
hem bahçe keyfi hem bisiklet toplamaca... herşeyi taktım yarın zincir taktırıp vites ayarlarını yaptıracağım, o kısmı ustada artık...

https://i.hizliresim.com/TGlCRx.jpg (https://hizliresim.com/TGlCRx)

https://i.hizliresim.com/l7564C.jpg (https://hizliresim.com/l7564C)

ghibli06
20-06-2020, 21:03
bugün sağolsun Burak Mehmet kardeşimle onun ustaya gittik, adam 1 hafta arayla 2 bisiklet getirince şaşırdı elbet :) fren ve vitesleri güzelce topladık 2 tane sıfır jant aldık taktık ayarlarını yaptık...

https://i.hizliresim.com/cPQgbj.jpg (https://hizliresim.com/cPQgbj)

https://i.hizliresim.com/EG26sZ.jpg (https://hizliresim.com/EG26sZ)
Burak Mehmet son ayarları yaparken :)

https://i.hizliresim.com/62j4gF.jpg (https://hizliresim.com/62j4gF)

yükledndik gidiyoruz artık :)

https://i.hizliresim.com/Lj5rJS.jpg (https://hizliresim.com/Lj5rJS)

Burak Mehmet
20-06-2020, 21:14
Milletin aklını aldın her gelen boyaya bitti ama ���� güle güle kullan abim çok keyifli oldu..

ghibli06
20-06-2020, 21:16
Milletin aklını aldın her gelen boyaya bitti ama ���� güle güle kullan abim çok keyifli oldu..

günün en çok sorula sorusu 'abi sen boyacı mısın?' oldu :D çok sağol Burakcım eşlik ettiğin için... gerçekten keyifli oldu 2-3 km kullandım gelir gelmez...

ghibli06
20-06-2020, 21:34
eskisi yenisi yapalım biraz, bütün dişiler göbekler ve vitesler shimano olarak sıfırlandı

https://i.hizliresim.com/H37hB1.jpg (https://hizliresim.com/H37hB1)

https://i.hizliresim.com/Ovq1D3.jpg (https://hizliresim.com/Ovq1D3)

eskisinden sadece kadro kullanıldı

https://i.hizliresim.com/8H4E89.jpg (https://hizliresim.com/8H4E89)

pedallara kadar yenilendi...

https://i.hizliresim.com/qm4o5D.jpg (https://hizliresim.com/qm4o5D)

_opeth
26-06-2020, 14:27
Öncesi yok maalesef ama aynı duş sistemi vardi üst aparat kırılmış el ahizesi ise sacma sapan çalışıyordu. Batarya ise en son filtresini kırmıştı.

Sokmede sıkıntı yok parcalamak suretiyle yere çaldım :D

Alt sabitleme yeri tek vida idi onu cifte cikarmak için matkapla deldim. Bu arada matkapla haşır neşir degilseniz fayansi delmeden önce matkabı darbesiz olarak çalıştırın duvara gelince darbe moduna geçin.

Bataryanın egzantrikleri ise yenisi ile birebir uydugundan tak çıkar yapmam yeterli oldu.

https://i.hizliresim.com/8IA7X2.jpg (https://hizliresim.com/8IA7X2)

Bataryadan yana sıkıntı yasayacagimi pek sanmam ama duş sisteminde mecburen ucuza kaçtım. Markalı sistemlerde benzer urunlere 2-3bin TL veremedim

Aksesuaros Siyah Robot Duş Takımı Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/aksesuaros-siyah-robot-dus-takimi-p-HBV00000RET0P?magaza=aksesuaros)

Gpd Gildo MBB165-S-R Banyo Bataryası Siyah Rose Gold Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/gpd-gildo-mbb165-s-r-banyo-bataryasi-siyah-rose-gold-p-hbv00000r5bxl)

Aslında düz siyahını sipariş ettim bataryada ama bu geldi gerçi iyi de oldu tam uyumlu oldu.