Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : pert kayıtlı araç kasko süreci hk

SK10
19-03-2020, 17:32
abilerim pert aracına hiç kasko yaptıran oldu mu farkı nedir acaip şekilde çok yüksek miktarlar çıkarmı

Oznsrl
19-03-2020, 17:54
pert derken ağır hasar kayıtlı araca kasko yapılmıyor diye biliyorum ama

semehe
19-03-2020, 18:15
yakın zamanda sattığım ağır hasar kayıtlı araca yeni alıcısı yaptırdı.Kasko teklifi aldığı firmadan eksper geldi araca baktı,onay verdi ve kasko poliçesi kesildi.Eksper ücreti olarakda 150 tl ödemişti.Eksper gelmedende kasko yapan firmalar vardı bu arada

DOHC
19-03-2020, 20:41
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=FBgaYUE-gkY)

Bir muafiyet oranı var galiba.
Örneğin poliçede araba 100k TL, muafiyet %30 ise tekrar ağır hasar durumunda max 70k TL alıyorsun.
Prim miktarı muadil hasarsız araca göre yüksek olabilir.

batbek
19-03-2020, 20:54
Benim var ağır hasar kayıtlı aracım, sigortacim bir sevise yönlendirdi beni, orda kontrol ettiler aracı, sonra onay verdiler kasko icin ve yapıldı. Suan 2. sene icin guncelledim %30 indirim yapıldı. Normal araclara göre biraz yüksek cikiyor ama

ErayCerit
19-03-2020, 21:03
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=FBgaYUE-gkY)

Bir muafiyet oranı var galiba.
Örneğin poliçede araba 100k TL, muafiyet %30 ise tekrar ağır hasar durumunda max 70k TL alıyorsun.
Prim miktarı muadil hasarsız araca göre yüksek olabilir.

Aynen bu şekilde işliyor süreç. Pert kayıtlı araçla kazaya karıştığında yeniden perte ayrılıp kaskodan paranızı alabiliyorsunuz fakat kasko bedeli rayiç üzerinden değil de aracın önceki hasar durumuna göre belirleniyor ve bu döngü bu şekilde devam ediyor.

DOHC
19-03-2020, 22:27
Aynen bu şekilde işliyor süreç. Pert kayıtlı araçla kazaya karıştığında yeniden perte ayrılıp kaskodan paranızı alabiliyorsunuz fakat kasko bedeli rayiç üzerinden değil de aracın önceki hasar durumuna göre belirleniyor ve bu döngü bu şekilde devam ediyor.

Pert kayıtlı araç bir daha trafiğe çıkamaz.
Onun için pert yazmayıp, uzun uzun ağır hasarlı araç yazalım, üşenmeyelim :)
Kavram karmaşası yaşanmasın.....

mbulur
19-03-2020, 23:38
Genellikle sigorta şirketleri ağır hasar kayıtlı aracın pert olması durumunda aracın rayiç değerinin %60'ını ödüyor, yani aracın rayiç değeri 100.000 TL ise size 60.000 öderler. Artı olarak hasar onarımı sırasında orjinal parça kullandırılmıyor, muadil parça veya çıkma parça kullandırılıyor. Aracınıza yetkili serviste onarım yaptırılmıyor. Mini onarım, ferdi kaza, hukuksal koruma, kötü niyetli hareketler neticesi oluşan hasarlar vs. gibi normalde kasko poliçelerinde sağlanan bir takım ek hizmetlerden yararlanılmıyor. Normal kasko poliçesi değil "pert kasko poliçesi" kesiliyor. Şirketten şirkete farklılıklar göstersede genel olarak uygulama bu şekilde.

snan1910
20-03-2020, 07:20
Araç eksper kontrolünden geçiyor, poliçe düzenlense de düzenlenmese de eksper ücretini ödüyorsunuz. Sonrasında muafiyetli bir sekilde poliçe düzenleniyor. Genelde 70 e 30 veya 80 e 20 olur. Ayrıca ek olarak kısmı hasarlar için de %2 gibi muafiyetler koyulabiliyor. Araba orijinal parçalarla toplandiysa orjinal parça takılır. Mesela yan sanayi cam varsa hasar aldığında orjinali takılmaz.