Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzos Emisyon ve Duman Kesici Katkı
Merhaba arkadaşlar;
Aracım 261.000km’de yazılımlı 1.9 TDI. Biraz duman var.
Eminim ki normal şartlarda geçmesi imkansız egzos muayenesinden.
Liqui Moly’nin duman kesen katkısı var. Bundan kullansam emisyona faydası olur mu?
Veya alternatif olarak nasıl bir uygulama ile geçebilirim?
Grimlord
04-04-2020, 22:51
Tüm susturucular üzerinde ise biraz duman bile olsa geçer bence, isterseniz katkıyı koyup deneyin
aykutsafakyaman
04-04-2020, 23:01
Benzinli için ethanol atıp geçme mevzusu vardı gerçi şu dönemde o da bulunmaz da. Dizel için benzer bişey araştırsan abi.
Tüm susturucular üzerinde ise biraz duman bile olsa geçer bence, isterseniz katkıyı koyup deneyin
Bu halde geçebileceğini pek sanmıyorum. 2 yıl öncede geçmemişti. Ama şimdi işler daha sıkılaşmış. O yüzden alternatif yolları araştırıyorum.
Benzinli için ethanol atıp geçme mevzusu vardı gerçi şu dönemde o da bulunmaz da. Dizel için benzer bişey araştırsan abi.
Aynen benzinli için ethanol çözüm ama dizele konmuyor.
En mantıklı alternatif duman kesen katkı. Hatta bazı istasyonlar hemen katkı koyup öyle deniyorlarmış. Şimdi onu okudum. Öyle olunca katkıdan umutlandım biraz.
Dışarda bir yerde denediniz mi? Lastikçiler bile pul veriyor ya öyle bir yerde belki yardımcı(!) olurlar :)
Dışarda bir yerde denediniz mi? Lastikçiler bile pul veriyor ya öyle bir yerde belki yardımcı(!) olurlar :)
Henüz denemedim. Önce normal muayeneden bir geçeyim; egzosun stresini sonra yaşarım dedim :)
Sanayiye gidip bi yoklamak lazım. Öncesinde buradan bi bilgi alayım dedim açıkçası.
Dışarda yaptırırsanız rahat geçer sanırım egsoz olayı. Tüvde biraz daha katı olaylar
Devirli kullanıp muayeneye gidince fark ediyor egzozda
Liqui Moly’nin duman kesici katkısından sipariş verdim. Deneyip göreceğiz inşallah.
diablopolis
21-04-2020, 21:18
denediniz mi?
denediniz mi?
Virüs nedeniyle muayeneler ertelenince bende henüz yaptırmadım.
Biz katalitik konvertör iptali yapılmış , zengin çalışan arabayla muayeneden sorunsuzca geçtik . Ölçümde sıkıntı olmaz ama dumana bir şey derler mi bilmiyorum .
diablopolis
22-04-2020, 15:21
Biz katalitik konvertör iptali yapılmış , zengin çalışan arabayla muayeneden sorunsuzca geçtik . Ölçümde sıkıntı olmaz ama dumana bir şey derler mi bilmiyorum .
aracınız neydi?
aracınız neydi?
320si 10karakter
Pandemiden dolayı muayeneler ertelenince bende acele etmemiştim. Bugün egzos muayenesini yaptırdım.
Katkıyı 2 gün önceden attım depoya. 2 gün genelde devirli kullandım. Muayeneden hemen öncede 20km kadar devirli kullanarak doğrudan egzos muayenesine girdim. Stop bile etmedim aracı motor sıcakken direkt muayene yapmış oldular.
Sorunsuz geçtim. :)
Bu meret her ne yapıyorsa benim yakıt tüketimimi biraz artırdı.
Zaten bu katkıyı kattığımdan beri ortalama tüketim yüksek gelmeye başlamıştı bana. (İlk marştan itibaren hesaplayan ortalama.)
Bu yüzden depodaki yakıt bitene kadar yakıt almadım özellikle. Her zaman 800-820km arası gittikten sonra yakıt uyarısı verirdi, bu defa 730km’de uyarı verdi. Bir depoda hemen hemen 80-100km daha az gitti araç.
Mehmetmert
29-06-2020, 20:08
Peki emisyonu geçtim, gerçekten duman atmasını engelledi mi ?
Peki emisyonu geçtim, gerçekten duman atmasını engelledi mi ?
Anında kesiyor. En ufak duman görmedim katkı bitene kadar.
Mehmetmert
30-06-2020, 09:23
Bitince devam mı peki abi
Dpf aracın üzerinde mi? Yoksa oda yokken mi katkı ile geçti? Geçmiş olsun, bu arada.
KaradumanBerke
30-06-2020, 09:41
Merhaba katkı bitince duman tekrar başladı mı ve en önemlisi yakıt tüketimi tekrar eski haline döndü mü ?
Bitince devam mı peki abi
Onu şimdi gözlemleyeceğim. Depo dün bitti. Daha tam da doldurmadım.
Dpf aracın üzerinde mi? Yoksa oda yokken mi katkı ile geçti? Geçmiş olsun, bu arada.
Dpf yok araçta Euro4 motor.
Merhaba katkı bitince duman tekrar başladı mı ve en önemlisi yakıt tüketimi tekrar eski haline döndü mü ?
Depo yeni bitti. Tekrar fulleyip deneyeceğim.
Sonucu tekrar yazarım.
Nevşehir-Ankara-Nevşehir yolculuğu yaptım. Tüketim normale dönmüş. 5.5lt yaktı.
KaradumanBerke
04-07-2020, 10:55
Nevşehir-Ankara-Nevşehir yolculuğu yaptım. Tüketim normale dönmüş. 5.5lt yaktı.
Benim aracımda da çok az olsada duman var hiç aklımda yoktu böyle bir şey çok teşekkürler bilgilendirme için :)