PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : a3 tdi daki xt spor yay sorunu

izmirlicem
04-04-2020, 22:08
Herkese merhaba. 2018 a3 tdi ıma 2018 aralıkta xt spor yay aldim. Sorunum şu, sol ön ve arka sağ tarafa gòre 1-1.5 cm civarı daha düşük. Zamanla düzelir dedim ama düzelmedi. Firmayı aradım aracın yapısından bazı araçlarda olabiliyor dendi. Bundan başka bir problemim yok ama bazen dikkat edince gòze takılıyor. Başına gelen var mı?

denizhandinc
04-04-2020, 22:24
Herkese merhaba. 2018 a3 tdi ıma 2018 aralıkta xt spor yay aldim. Sorunum şu, sol ön ve arka sağ tarafa gòre 1-1.5 cm civarı daha düşük. Zamanla düzelir dedim ama düzelmedi. Firmayı aradım aracın yapısından bazı araçlarda olabiliyor dendi. Bundan başka bir problemim yok ama bazen dikkat edince gòze takılıyor. Başına gelen var mı?

olabiliyor neymis ya 1.5 cm az degilki :D

63owen63
04-04-2020, 22:24

Merhaba,cümle düşüklüğünden ötürü tam net olmamış bölge tarihi ama şöyle bir açıklama yapayım, tdi araçlarda ön ve arka aynı oranda basmaz, ön kısım genellikle arkaya nazaran biraz daha basık olur, arka az birşey daha hava da kalır, bir süre sonra yay bastıkça bi miktar daha iner (çok az) o da doğru, ama sizin sorun eğer ki 'ön sağ ve sol basıklıkları' ya da 'arka sağ ve sol basıklık ' orantısızlığıysa ozaman ozaman ürün problemli olabilir..

izmirlicem
05-04-2020, 00:37
Sol ön ve sol arka daha düşük sağ tarafa göre

Oznsrl
05-04-2020, 00:45
Bazı arabalarda sol tarafın sağ taraftan daha düşük olduğunu duymuştum yani araç orjinalde de sol tarafı daha düşüktü siz yayı takınca fark ettiniz gibi bir durum olabilir bitek kw coilli leon cuprada kendim bizzat şahit oldum bu duruma(1cm). en iyisi aracın orjinalinden bulup ölçmek :)

Gökhan Bilgin
05-04-2020, 01:00
Sol önün daha alçak olmasını motor ağırlığının o kısımda yoğun olmasına bağlayalım desem arkayı açıklayacak bişey bulamadım garipmiş

kasırqa
05-04-2020, 11:51
Mazot deposu tam ortada değilse belki ondandır arka da. :) Eski Astra g aracımda LPG deposunu bagajda sağa dayalı takmışlardı depoyu fulleyince o taraf yarım santim basık duruyordu diğer tarafa göre. :)

BARR
06-04-2020, 09:05
Bu durumun araba ile alakası olduğunu düşünmüyorum :)

XT yaylar ile alakalı o kadar çok bu şekilde şikayet var ki... Biraz nette araştırırsanız hatta bizim forumda bile şikayet eden 1-2 kişi vardı.

izmirlicem
08-04-2020, 13:32
Bugün düz bir zeminde ölcüm yaptim ve depo çeyrekteydi. Sağ sol farkı yarım santime düştü.Genel olarak fark depo doluyken 1.5 cm değil 1 cm civarıymış.Benim depo şoför tarafına doğru büyük bir olasılık fark ondan