Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.el piyasasının bu hali nolucak? nereye gidiyoruz?

ferroo
08-04-2020, 14:10
Evet hazır coğumuz evdeyken hem sohbet amaçlı hemde piyasa hakkında konuşabiliriz diye düşündüm... bu 2.el piyasası nereye gidiyor virüsten dolayı fiyatlar düştü diyorlar ama benim gördüğüm böle birşey yok...6 ay önce 53000'e verdiğim araç 75 80 bin olmuş araçlar hem yıpranıyor hem km'ler artıyor hem yaşları artıyor ama fiyatlar uçuyor sizi bilmem ama böle araba piyasası olmaz olsun insanda heve felan bırakmadılar.. Nereye kadar gider daha ne akdar artabilir fiyatları gördükçe kafayı yicek gibi oluyorum

DKB34
08-04-2020, 14:24
Benim düşüncem, 0 kilometre araç fiyatları düşmedikçe ikinci el fiyatları da düşmez bu gidişle.

BARR
08-04-2020, 14:26
Gittiği yere kadar gitsin, patlayanın da elinde patlasın. Bu şekilde düşünüyorum, saygılar.

yyk
08-04-2020, 14:27
Benim düşüncem, 0 kilometre araç fiyatları düşmedikçe ikinci el fiyatları da düşmez bu gidişle.

doğru bende böyle düşünüyorum ben bir yıl evvel gibi civic ek kasa sattım 1998 lpgsiz güvenlik paket falan yoktu km si iyiyid 150 bin gibi sonradan ekstra yaptım usdm stop vs. hatta ve hatta orijinal vti jantı sıfır lastikler taktım triger bakımı yaptım 35 bin gibi bir rakama verdim şimdi yine satacaklar makinayı 50 bin diyecek utanmasalar

berkaym
08-04-2020, 14:35
Barancığıma katılıyorum :D nereye gidiyosa gitsin ben çekirdeğimi alır izlerim bu saatten sonra

BarışSever
08-04-2020, 14:36
Haftalık 2.el piyasası ne olacak konusuna hoşgeldiniz

arda35
08-04-2020, 14:37
Sıfır araç azlığı nedeniyle sıkıntı devam edecektir. Ama pek yakında piyasada nakit sıkıntısı başlayınca kelepir araçlar düşer illa ki. Bilhassa premium sınıfta.

Onun haricinde piyasanın yükselmesi çoğumuzun umurunda değil. Önceliklerimiz değişti artık.

aRSLaN
08-04-2020, 14:43
0 km araçların fiyatları bu şekilde oldukça ikinci el değer kaybına uğramaz. Fiyatı şişik olan marka/modeller düşer. 1-2 yaşında olup 0 fiyatı yazılan arabalar, 10 yaş civarı 100 k yazılan astra h gibi. Döviz kuru artarsa o zaman fiyatlar daha da yukarı çıkar. E segmenti 500-600k arası, D segmenti 400-500k arasına geldi. İkinci el de doğal olarak o fiyatları takip ediyor.

Grimlord
08-04-2020, 14:53
Bayilerde araba yok, felaket kuyruk var. 0 alıp topladılar, fiyatları da iyice sisirdiler.
Bayi fiyatı 210 220 olan araçlar şuan 250den ilanda. Daha da artar bu fiyatlar.

SpeedlinE™
08-04-2020, 14:55
Herkesin arabası hatasız,boyasız kazasız maşallah ilanlarda.... Bu düşünce ile gittikçe insanlar düşmez :(

ferroo
08-04-2020, 14:59
hadi sıfır araçları geçelim diyelim onlar sıfır sonuçta ama bizde nasıl bi zihniyet varda 2000 model 300 bıne gelmiş feleğin çeberinden geçmiş araçlara 60 70 80 istiyolar örneğin 2005 2006 250 km deki focuslar 35 40 bandıydaydı daha 1 yıl önce suan km lerde uçtu fiyatlar 60 65 arası hayır anlamıyorum alan varmı bunları acaba ?

phoenixs
08-04-2020, 15:04
Bende araç bakıyorum kendime ve 2. el de aslında şöyle birşey var

Tutulan araçlar değer kazanmış.Mesela bizim kangoo muz var müthiş değer kazanmış buna ek olarak bu kangoo yu satıp b6 passat düşünüyoruz 2.0 TDI alıcısı az olduğu için fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum.Ama bi dönem 301 lere baktık yanına yaklaşılmıyor

Mutu
08-04-2020, 15:06
hadi sıfır araçları geçelim diyelim onlar sıfır sonuçta ama bizde nasıl bi zihniyet varda 2000 model 300 bıne gelmiş feleğin çeberinden geçmiş araçlara 60 70 80 istiyolar örneğin 2005 2006 250 km deki focuslar 35 40 bandıydaydı daha 1 yıl önce suan km lerde uçtu fiyatlar 60 65 arası hayır anlamıyorum alan varmı bunları acaba ?

Ben de bunu yazacaktım.

Sadece sıfıra yakın araçların fiyatı artsa, sıfıra düzenlemeyle olur. Fakat 70-80k altı araçların çoğu kısa süre önce 50li rakamlardaydı.

Yurtdışı sitelerde gibi bir kurum tarafından belirlenen rakama göre ortalama üstü ya da altı şeklinde değerlendirme olsa.

ferroo
08-04-2020, 15:09
Ben de bunu yazacaktım.

Sadece sıfıra yakın araçların fiyatı artsa, sıfıra düzenlemeyle olur. Fakat 70-80k altı araçların çoğu kısa süre önce 50li rakamlardaydı.

Yurtdışı sitelerde gibi bir kurum tarafından belirlenen rakama göre ortalama üstü ya da altı şeklinde değerlendirme olsa.

işin garip tarafı o zaten araçlar 250 300 bıne gelmiş daha 4 5 once 40 rakamlara or satıyolardı suan 65 70 isteyen isteyene hayır alanında aklı oldugunu dusunmuyorum yanı araclar sıfıra yakın olsa anlarız hadı bı sekilde ama hem modeller dusuk hem k m ler ucmus araclar bı dunya para .. parayı kolay kazanmıyoruz 300 bıne gelmıs araclara 65 70 bın vermek akıl karı degıl mıllet copten toplamıyor parayı sonucta ama alan varmı cok merak edıyorum

Erdem K.
08-04-2020, 15:18
Gittiği yere kadar gitsin, patlayanın da elinde patlasın. Bu şekilde düşünüyorum, saygılar.

BaranCAN bey sakin olun, piyasanın biyere gittiği yok, 2.el durgun, takip ettiğim araçlar satılmıyor, fiyatları her gün indiriyorlar, kendi arabamdan biliyorum :)

Regards

Shadow_Dancer
08-04-2020, 15:19
Düşünmeyin arkadaşlar ; yıpranırsınız...

ferroo
08-04-2020, 15:25
BaranCAN bey sakin olun, piyasanın biyere gittiği yok, 2.el durgun, takip ettiğim araçlar satılmıyor, fiyatları her gün indiriyorlar, kendi arabamdan biliyorum :)

Regards

araçları bende takip ediyrum haklısınız satılmıyor ama istediği fahiş fiyatlardanda aşağı veren pek yok adam satmıyor yinede istedıgı paradan vazgecmıyor... adama dıosunkı abı aracın su km de 15 yasınd arac gercekten su para edermı sen olsaydın alırmıydın dıyorum ben almazdım dıyor haklısın dıyor ama fıyatta asagı ındıgı yok yanı kısacası rezillik...

susuco
08-04-2020, 15:38
Ocak ayında kardeşime 83.5 bin tl ye aldığımız arabayı 1 ay sonra al satcı olduğunu söyleyen biri 105 verdi. Şimdi insanın aklındaki soru şu. 1 ayda neden fiyat 20-30 bin tl artar. Cevabı yok. Ben araba bakmayı bıraktım. Kafam rahat.

srkns
08-04-2020, 15:38

kaporta ustamız 2 hafta önce 2007 era dizel 230k km aracını 53 bin liraya sattı canlı şahidim, tavan hariç komple yeni boyamıştı.
ben 2010 dizel 120k km focus'um için acaba 55 civarına gider mi diye düşünüyordum ciddi ciddi..

ferroo
08-04-2020, 15:48
kaporta ustamız 2 hafta önce 2007 era dizel 230k km aracını 53 bin liraya sattı canlı şahidim, tavan hariç komple yeni boyamıştı.
ben 2010 dizel 120k km focus'um için acaba 55 civarına gider mi diye düşünüyordum ciddi ciddi..

artık valla sasırmıyorum bu olanlara ne hallere geldık demem sukı km dusuk olur anlarım model yuksek olur anlarım sıfıra yakın olur anlarım ama 300 bıne gelip içinde bı ben eksık olan araclarda ates pahası ne hallere geldık aglanacak halımıze guluyoruz :(

BARR
08-04-2020, 16:14

Regards

AL_SATçıların elinde patlasın arabaları piyasa oraya gitsin yani onu istiyorum :D Sen binicisin senin durumun farklı canısı.

yıldırımbyzt
08-04-2020, 16:18
Aslında bu piyasa da döviz bazlı ilerliyor adam zamanında ben bu arabaya ikinci el olarak 20k dolar vermiştim şuanda yine o paraları istiyorum diyor onun üstüne birde nasıl olsa satılıyor bir enayi alıyor diyerek kendini tacir sanan elemanlar yükseltiyor son olarak ben aldığım paranın altına verirsem enayi olurum diyen insan çok fazla bu zihniyet değişmezse böyle böyle devam eder eldekini tutmak en iyisi

gokhankenar
08-04-2020, 16:28
İnşallah fiyatlar bir anda dip yaparda arabalarına fahiş fiyat isteyenlerin arabaları bir tarafına girer. 2007 model Megane II ye bugün 71 bin tl dedi birisi.

fussy
08-04-2020, 16:43
Arkadaşların dediği gibi takibi bırakacaksın yoksa kafayı yersin. Arada kıskanma favorini paylaş konusuna girip bi iki ilana tıklıyorum çıkıyorum :D

semavi
08-04-2020, 16:47
Ben de bunu yazacaktım.

O iste tutmuyor... KBB verilerini falan soyluyorsunuz sanirim. O verilere gore arac alinip satilmiyor...

750 dolar gosterdigi araci 3bine verdim rahatca...

14 bin gosterdigi araci 9.5a verince sevindim...

Sifir tavani cok yuksek ve insanlarin oynama alani cok fazla fiyatlarda...

50bin olsa bin liralardan bahsederdik...

250bin olunca on bin liralardan bashediyoruz...

AlwaysFast
08-04-2020, 17:18
İki gün evvel bir galerinin(galeri de değilmiş, bir inşaat projesinin satış ofisi) elindeki Mercedes B 180 sport araca baktım. Arabayı sırf renginden dolayı alma niyetindeydim. Fiyat 157.900 yazmışlar. Ne olur son dedim, fiyatlarımız liste fiyatı dedi. Hayırlı olsun bana uymaz dedim. Öyle deyince nerelisin işte 157 olur falan dedi. Ben de tavırlarına falan gıcık kaptım bir kere, yok benim düşündüğüm rakam 145ti dedim. Olmaz o paraya dedi, sağlık olsun dedim çıktım. Ertesi gün beni arıyorlar 14-15 gibi. Abi işte 154e verebiliriz, bugün olmak kaydıyla. Dedim yok. Sonra girdim ilana baktım fiyatı 169.900 yapmış. Yani bu nasıl mantık ben çözemedim. Ben de esnafım ya benim kafa basmıyor ya bu arkadaşlar çok zeki.

cagalazade
08-04-2020, 17:23
94 model suzuki jlx sahibiyim, tek kapı cici bir jeepcik :) çok yok bizim arabalardan, mütevazi bir piyasası var, jlx ler zaten yeni araçlar değil...
geçen 210 kişinin olduğu whatsapp grubunda konuşulan konu, herkes aracını ilana koysun ve min. 50bin bandından başlasın, böylece arabanın piyasasını yükseltmiş oluruz muhabbetiydi... açık açık adamlar bunu konuştular, tartıştılar, yok bende vinç var yok bende tente var vs derken ilana koyan olduğunu bile söylediler...
yani zihniyet bu olduğu müddetçe bu piyasa düşmez arkadaş, tekel bir ilan sitesi referans alındığı müddetçe zaten zor düşmesi...

blow07
08-04-2020, 17:34
Ulkede sanirim her 10 kisiden 9 u alsatci artik. O yuzden piyasanin yukselmesinde etkili.

zyxtellow
08-04-2020, 17:40
Piyasada olan şu, nispeten temiz araçlar ederinin en az 15 20 bin lira yukarısından ilana giriyor ve her gün biraz biraz daha artıyor, güya ikinci el kompetanı arkadaşlarda fiyatların dahada artacağını geç kalınmamasını söyleyerek insanlarda panik havası oluşturuyor, bu sayede iyi kötü demeden fiyatı uygun gibi duran yıkık arabalar satılıyor. Yani sözün özü bu durum en çok kötü arabalara yaradı.

coolvtec
08-04-2020, 17:48
Enflasyonu unutmayın. Aslında araç fiyatları yükselmiyor, değerini koruyor olabilir enflasyona karşı.

EREN34
08-04-2020, 17:52
65k'ya 12.5 ay önce aldığım arabam bugün 105-110k'ya el değiştiriyor.

Merakımdan ilanı fav. ekliyorum. Harbi satılıyor :S

Enteresan

rx-7
08-04-2020, 17:55
Söylemesi ayıptır 13 bin küsür eurom var bu para geçen geçen sene 95 bin lira civarı yapıyordu.bu paraya f30 316i alabiliyordum şuan aynı araç 140-150 bin lira, aynı 13 bin küsür eurom şuan hala 95 bin lira:) Yani piyasadaki balonu buradan anlayabilirsiniz.Dövizle ithal edilen aracın km si artıp model yılı eskirken dövize karşı değer kazanması mümkün mü sizce? Tamam arada ötv indirimi kalktı ama dersin hiç ötv kdv alınmıyordu geçen sene,indirim %50 miydi de indirim kalkınca araçlar %50 primlendi dövize karşı?Kısacası saçmalık...döviz yükselir enflasyon olur araçlar döviz bazlı aynı kalırken tl bazlı yükselir bunu anlarım ama dövizle ithal edilen aracın aynı dövize karşı %50 değer kazanması piyasadaki balonu gösteriyor.Dolayısı ile kimse kusura bakmasın acil ihtiyaç yoksa bu fiyatlardan araç almak bana enayilik gibi geliyor biraz.Neticede döviz eninde sonunda araç fiyatlarındaki yükselişi yakalayacaktır diye düşünüyorum akıl mantık bunu emrediyor.

furkane
08-04-2020, 18:03
Biz millet olarak salagiz , fiyat artisinin kimseye faydasi yok. Adam geliyor dioki 50binlik arabam 75oldu seviniyor ,gerizekali 100binlik arabada 150bin oldu. Insanlar daha iyi araba almak icin satiyorlar yukardaki ornekte durup dururken +25binlik oldu farkinda degil. Esnaf acisindan rakamlarin artmasini esnafa baglayan tayfa var eskiden 2015-16da 80liraya a3 alirken bugun ayni araba 140-150bin tl. 1milyona 12 a3 alirken suanki fiyattan 6-7 adet aliyorum demekki sermaye erimis. O yuzden bu isin kimseye faydasi yok. Sadece filolar para kazaniyormus gibi gorunebilir ama onlarda alirken yuksek rakamdan aliyor , musterileri acisindan zorlasiyor. Suan rakamlar ne olucak derseniz salgin bunn seyrini belirleyecek eger bu isi suanki tablo ile atlabilirsek ikinci el once biraz gevser sonra eskiden daha kotu hale gelir cunku avrupa fabrikalari durdurdu sifir uretimi yok haziranda uretime baslasalar ancak temmuz sonu agustos basi araclar gelir o zamana kadar ikinci el sifir parasina olur ama salgin artar ise rakamlarda ciddi degisiklik olur ise rakamlar geriler

i-vtec07
08-04-2020, 18:14
Ilanlarımda akrabımın clio su var 1 hafta oldu koyalı, 2017 dizel 51 binde temiz bi araç, sadece 1 kisi boş lafa aradı, onun dışında telefon çalmadı.

Favorilerinde ki araçların hepsi duruyo ve sürekli fiyatı düştü diye bldirim geliyo.. Ki hepsi piyasa arabası focus fluence clio vs

Piyasa biraz düştü aslında ama hala o kadar yüksek ki hiç düşmemiş gibi geliyo..

Oznsrl
08-04-2020, 18:26
peki şu yüksek fiyattan ilan girip sonra ali beye opsiyonlandı ahmet beye hayırlı olsun yazan ilanlara ne diyorsunuz bana hepsi yalan geliyor şimdiye kadar satılan arabasının başlığını veli bey e hayırlı olsun diye düzenleyen var mı :)

bilalMW
08-04-2020, 18:35
Bakalım kaç gün sonra buradan ceza alacağım. :)

Cimmeria
08-04-2020, 18:58
alan olduktan sonra cakan pardon satan cok olur :)

zyxtellow
08-04-2020, 19:09
Arkadasta yazmış balon olduğunu bende tamamen arkasındayım enflasyon, döviz kuru gibi etkenler herkesin ağzında sakız oldu, 100 bin liralık aracın 1 yılda yüzde 50 artması bir kenara, virüs yaptırımları başlamadan her hafta 10 bin 20 bin lira artarak ilanlara girdi araçlar, yüzdeye vurursak yüzde 20-30 arası artışlar bunlar aracına göre, şimdi bu enflasyondan dolayımı sıfır araçlar bu kurda bile yüzde 30 artışlamı pazara girecek sanki bunun altına sığınılıyor, gerçekten acınacak zekalar piyasaya yön veriyor kimsenin gıkı çıkmıyor, bugünler geçtiğinde umarım bir yaptırım olur, şuan tek dileğim insanlık bu felaketten en az zararla kurtulur araba, para bunlar gelir geçer şeyler.

barakuda26
08-04-2020, 19:27
İlan açan herkesin eline kelepçe vuramıcağımıza göre birde üstüne bazı satıcıların karaktersizliği eklenince karmaşa ortaya çıkması kaçınılmaz.

Kısaca düzelmez bu saatten sonra maalesef. Allah karakterli şekilde araba satana da alana da yardım etsin bu ülkede.

Adam tramer yok diyor. 3 tane tramer kaydı var. Yok demesinin sebebi kayıtlarda tutar yazmaması. Tutar yazmayınca leylekler getirmiş oluyor çünkü o kayıtları oraya.

ghibli06
08-04-2020, 21:50
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-ford-her-seyiyle-orjinal-amerikan-eddie-bauer-805162057/detay

benim arabanın aynısı, 60.000 tl diyor :)

34btr1907
08-04-2020, 22:24
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-ford-her-seyiyle-orjinal-amerikan-eddie-bauer-805162057/detay

bugun bende bakıyordum suv katagorisine,gecen sene 35 olan offroad tipi olanlar 70 leri görmüş şu nedir ya şaka gibi ülke https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-cok-temiz-5.2-jeep-804386752/detay

http://flashresim.com/upload/MTVlOGUzMjVjYWQxYTI.jpg (http://flashresim.com/upload/MTVlOGUzMjVjYWQxYTI.jpg)

cagalazade
08-04-2020, 22:42

ekim ayında İstanbul dan bir explorer için 35 bine pazarlık yapıyordum :) nereden nereye

Anıl E.
08-04-2020, 23:12
Dötü kalktı herkesin , baktılar bu sektörde güzel kaymak var ,eline araba yıkamak için bez almayan kişiler yılların otomobil severi gibi girdi sektöre. Bir anda aynı araba 1 ay içinde 4 el değiştirir oldu,4 tane balatası değişmeden . Sorsan herkesin elinde bakım kağıdı var :)

Aynı kasanın,yeni yıl modelleri üretiliyor ve artıyor ise ona yorumum yok,evet sıfır araçlar memlekette anormal pahalı ötv, kdv'nin kdv'si falan tekrar o konulara girmeye gerek yok çıkamayız. Eski model arabanın , sıfırı üretilmiyor o da pahalanıyor günden güne . Ya gavur memlekette tam terzi oluyorda bizim memlekette niye her şey bir kılıfa uyduruluyor?
Ama artık şımarıklık boyutuna ulaştı, baran'ın dediği gibi gittiği yere kadar inşallah herkesin de elinde patlar .

dorukky
08-04-2020, 23:19
Bende sevdadan vazgectım 50 ederı olan araca 100verecek kadar mal olmadıgımı anladım. Kapımdakı aracıma a dan z ye bakım yaptım sıfır aku 4lastık cektım oldu misss 2sene daha binerim kafa rahat

bilalMW
08-04-2020, 23:26
demek ki neymiş ahlaki değerleri olmayan toplumlara kapitalizm serbest piyasa fazla geliyormuş.

Şu piyasayı gördükçe diyorum ki keşke sosyalist rejim olsa her şey devletin malı olsa mal sahipliği kavrama olmasa herkesin elinden her şey alınsa devletin politbüronun kontrolünde olsa.

İthalat yasağı sadece yerli malı kullanma zorunluluğu gelecek fiyatları devlet belirleyecek.

Sadece fırsatçı alsatçılar, keyfe keder satılıkçılar, yüksek fiyat koyayım belki bulursam çakarımcılar dan ziyade bu ülkede en kurumsal kurum bile fırsatçılık yapmaktan çekinmiyor he ama açıklamayı öyle güzel yapıyor ki az yapmışsınız diye üzülürsün.

Bu toplum serbest piyasayı hak etmiyor. Üniversite okurken Adam Smith dediler Görünmez El dediler. Piyasa kendi kendine doğal dengesini bulur falan filan. Smith abi 2.el piyasamızı görse diz çöker tövbe ister...

Eskiden sahibindene girer tatlı hayaller kurar acabamı lan derdin şimdi giriyorsun ana avrat sövüp çıkıyorsun. ***** evden çalışma yapıyorum şu ara ne zaman sövsem hanım diyorki yine sahibinden'e mi girdin ?

+soner
09-04-2020, 00:25
Paramız değersizleştikçe 500 bin kilometredeki E39 60 bin liradan alıcı bulacak. Bu durumda da kur artışı karşısında 2.el değerleniyor. Ben 200 bin lirayı neden megane,corolla,focus gibi arabalara gömeyim ? Diye düşünenler 2.ele yöneliyor.

emrhn28
09-04-2020, 01:18
Etrafta hep yeni plakalı araçlar var, al sat piyasası bayağı hareketli. Herkes al sat peşinde 3-5 lira kar yaparız diyorlar. Ama farkındamısınız bu arabaları bu fiyatlara alan var? İ20 almıştım face grubuna üyeyim, adam 135 bine i20 alıcam diye bir şeyler soruyor, altına yazmışlar, kardeşim virüs belası çıktı boşver paranı yatırma bekle biraz demiş, adam hayır almam lazım diyor. E bırakın alsınlar ya, 3 5 sene kredi ile herkes araba alabiliyor artık ama depolar boş, lastikler junyan, camlarda 100 kiralık çin malı film ve Amerikan parklarla led xenon da takınca tamam arabacıda oluyorlar.... ( istanbulda oturduğum yer bu tiplerle kaynıyor bıktım artık....)

Günlük bindiğin opel corsa c 2001 model aracım var. 1.2 lpg li ve tek kapı. Arabanın elimin değmediği, yenilemediğim yer kalmadı. Çünkü ben ayda 1000 - 1500 km yapıyorum. Ve kesinlikle yolda kalmamam lazım. 2 tane daha aracımız var ama corsa evin eşşeği, dedeme bana herkese hizmet ediyor. Satma niyetine girdim, piyasası 30 u geçmiş ulan dedim bu araba bu paraları etmez, ama baktım şahinler 20-25 bin olmuş... motorunu yıkadım, yazlıklarını taktım, içini komple süpürdüm sildim. Yazdım camına satılık... 4 kişi sordu ***** mahalleden... 29.000 dedim, araba 322.000 de sıfır motor yapılı. Heryeri tertemiz, galericiler bile 120.000 km de falan diyor... adam mesaj atıyor abi kaça bırakıcan, 28.000 e hayırlı olsun diyorum abi çok bizde ekmek yiyeceğiz dedi??? Ulan bu arabadan ne ekmeği... 2 kişi geldi bakmaya, yanlarında bir tane salak! Abi 18.000 e var 28.000 çok buna! Lan salak git onu al o zaman... valla çiçek gibi biniyorum arabama, satmıyorum da seneye boyatırım tamam :)

susuco
09-04-2020, 07:10
3 ay önce 80 bin tl ye Leon Cupra alan adam 125 e ilana koyuyor açıklamada da aslında binmek için aldım ama paraya sıkıştım ondan satıyorum diyor. O zaman aldığın fiyata sat 40 bin tl üzerine koymuş, birde öyle bir açıklama yazmış ki 10 yıldır sahibi sanki.

Ome_RS
09-04-2020, 07:36
Şu korona muhabbeti Çin'de başladığında arabayı satmıştım. 2004 model 1.4 x-line 206 otm. 42.250 ye satıldı 3 günde. Yeni araba bakarken içime sinen düzgün bir şey bulamadım. İlgilendiğim araclar ya çok kotu çıkıyordu ya da sahibi hiç fiyat düşmüyordu. İlandan Trabzon'da begendiğim aracı satıcının konusmasına guvenemediğim için bakmaya gitmedim. 77bin e telefondan düşen arac 3-4 gün sonra satıldı. Maltepe'den bi galeriden 86 ya ilana girdi. Gidip baktım arac en son 84 e düşüyor ve o aracı da begenmedim. Ben baktıktan 3-4 gün sonra o araç da satıldı.

Hal boyle olunca virus de patlayınca ben de alımı erteledim. Parayı dövizde degerlendirmeye calısıyorum.
Suan yine ilgilendiğim araç ilanlarına bakıyorum Yeni ilan cok az geliyor. Olanlar da neredeyse her gün 500-1000 fiyat düşüyorlar. Galeri fiyatları sabit duruyor. Maliyetleri yüksek olduğu için bekliyorlar.
Ben 2-3 ay sonra piyasanın %5 civarında düşeceğini düşünüyorum. İnsanlar kredi cekerek aldıklar bu arabaları. Şimdi işten cıkartılıyorlar, maaş alamıyorlar maliyet masraf arttı. 3e 5e bakmadan nakite donecek.
Aglayanın malı bize yar olur mu bilmem. Bekleyip göreceğiz.

ferroo
09-04-2020, 08:07
Bu durum sadece Türkiyeede var zaten araçlar yaşlanıpta km'ler arttıkça fiyatlarda sacmasapan yükselen Türkiyeden başka bi ülke olmaz..Halimiz acınası..

Kadyr
09-04-2020, 08:28
Şu korona muhabbeti Çin'de başladığında arabayı satmıştım. 2004 model 1.4 x-line 206 otm. 42.250 ye satıldı 3 günde. Yeni araba bakarken içime sinen düzgün bir şey bulamadım. İlgilendiğim araclar ya çok kotu çıkıyordu ya da sahibi hiç fiyat düşmüyordu. İlandan Trabzon'da begendiğim aracı satıcının konusmasına guvenemediğim için bakmaya gitmedim. 77bin e telefondan düşen arac 3-4 gün sonra satıldı. Maltepe'den bi galeriden 86 ya ilana girdi. Gidip baktım arac en son 84 e düşüyor ve o aracı da begenmedim. Ben baktıktan 3-4 gün sonra o araç da satıldı.

Hal boyle olunca virus de patlayınca ben de alımı erteledim. Parayı dövizde degerlendirmeye calısıyorum.
Suan yine ilgilendiğim araç ilanlarına bakıyorum Yeni ilan cok az geliyor. Olanlar da neredeyse her gün 500-1000 fiyat düşüyorlar. Galeri fiyatları sabit duruyor. Maliyetleri yüksek olduğu için bekliyorlar.
Ben 2-3 ay sonra piyasanın %5 civarında düşeceğini düşünüyorum. İnsanlar kredi cekerek aldıklar bu arabaları. Şimdi işten cıkartılıyorlar, maaş alamıyorlar maliyet masraf arttı. 3e 5e bakmadan nakite donecek.
Aglayanın malı bize yar olur mu bilmem. Bekleyip göreceğiz.
Full kredi ile araba alıp ucu ucuna araba alıyorsan eğer ağlamaya hakkı yok diye düşünüyorum.

Ome_RS
09-04-2020, 08:51
Full kredi ile araba alıp ucu ucuna araba alıyorsan eğer ağlamaya hakkı yok diye düşünüyorum.

Ben de cok mantıklı gormuyorum butun yatırımını arabaya veya x bir seye harcamayı ama bunu yapana da saygı duyuyorum. Insanlar bugun bir salgın yuzunden magdur oluyorsa fırsatcılık yapıp malına ucuzdan cokmek etik gelmiyor.
Hayrı olacagını da dusunmuyorum.

Muharrem C.80
09-04-2020, 09:10
Piyasada al satcı ve galerici dışında çok az binici var girdiği anda çarpılıyor çarkı destekleyen kaynak bu saftiriklerin sermayesi sayesinde hala işliyor. Şehir dışı izin belgelerinin yarısı galerici alsatçı. Kendi aralarında kimlik gizleyerek birbirlerini düdüklüyorlar şuaralar. Virüs sebebiyle binici cok katılmıyor. O digerinden alip 10 ekliyor digeri ondan alıp 20 ekliyor bunların arasına girmeyin sadece biniciden alın araştırın adam akıllı zaten bir iki soruda çöküyorlar hemen belli oluyor. Bur araç düzgünse bile bunlara fırsatçılık imkanı vermeyin. Uzun vadede kazanırsınız.

KÖROĞLU
09-04-2020, 09:10
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-bakimli-temiz-607-810712881/detay

Şu araba plakalıkta yazan galeride ilandayken alıcı olmuştum, 30'a bırakıyordu galerici. 1 Parça değişen var dediği için masraf vs göze alıp gidip alacaktım.

Ama sonra ekspertiz de değişen 6 ya çıkınca (ekspertizi galerici sonradan ekledi ben yaptırmadım) haliyle vaz geçtim. İlanı takip ettiğim için biliyorum araba satıldı 5-6 gün sonra 39 dan ilana girdi. Alan adam yıkatma gereği bile duymadan foto çekmişti ve ilanda sanki dün acentadan çıkmış gibi açıklama girmişti.

Şimdi bu arkadaş satıyor rakam olmuş 45, mesaj yazdım hani adam iyi niyetlidi arabayı buna değişensiz diye satmışlardır bilgisi olsun diye.

Döndü eksiklerini giderdim diyor. Sattığı arabayı bilmiyor, hadi onu geçtim alalı şurada max 1 ay olmuş sanki kendisi değiştirmiş gibi 20 bin km önce üst kapak yenilendi gibi bir ifade var ilanda.

Ben 607 yi 8 şubatta aldım, ondan 15 gün önce de buna alıcı olmuştum kısacası ocak 15-nisan 15 arasında 30 luk araba 45 olmuş. % 50 üzerine koymuş.

Arabaya ne harcadılar bilmem ama ekran kartı yanık 400-500 tl ye yapılabiliyor diyip yaptırmayan adam eminim yağın en dandiğini filtrenin en ucuzunu kullanmıştır.

Bizim piyasamızdan bir cacık olmaz çünkü rasyonel tüketici yok.

rebelh
09-04-2020, 09:21
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-bakimli-temiz-607-810712881/detay

Şu araba plakalıkta yazan galeride ilandayken alıcı olmuştum, 30'a bırakıyordu galerici. 1 Parça değişen var dediği için masraf vs göze alıp gidip alacaktım.

Ama sonra ekspertiz de değişen 6 ya çıkınca (ekspertizi galerici sonradan ekledi ben yaptırmadım) haliyle vaz geçtim. İlanı takip ettiğim için biliyorum araba satıldı 5-6 gün sonra 39 dan ilana girdi. Alan adam yıkatma gereği bile duymadan foto çekmişti ve ilanda sanki dün acentadan çıkmış gibi açıklama girmişti.

Şimdi bu arkadaş satıyor rakam olmuş 45, mesaj yazdım hani adam iyi niyetlidi arabayı buna değişensiz diye satmışlardır bilgisi olsun diye.

Döndü eksiklerini giderdim diyor. Sattığı arabayı bilmiyor, hadi onu geçtim alalı şurada max 1 ay olmuş sanki kendisi değiştirmiş gibi 20 bin km önce üst kapak yenilendi gibi bir ifade var ilanda.

Ben 607 yi 8 şubatta aldım, ondan 15 gün önce de buna alıcı olmuştum kısacası ocak 15-nisan 15 arasında 30 luk araba 45 olmuş. % 50 üzerine koymuş.

Arabaya ne harcadılar bilmem ama ekran kartı yanık 400-500 tl ye yapılabiliyor diyip yaptırmayan adam eminim yağın en dandiğini filtrenin en ucuzunu kullanmıştır.

Bizim piyasamızdan bir cacık olmaz çünkü rasyonel tüketici yok.

ponzi sistemi gibi ya hepsi birbirine satıp fiyat yükseltiyor alıcı adam alacak araç bulamıyor zorda kalan gidip alıyor..

KÖROĞLU
09-04-2020, 09:29
ponzi sistemi gibi ya hepsi birbirine satıp fiyat yükseltiyor alıcı adam alacak araç bulamıyor zorda kalan gidip alıyor..

Bu işin bir de vebali var, ben bilmiyorum mesela arabayı da fotodan beğendim atladım gittim mersine, soktum ekspertize yazık değil mi o kadar yol emek masrafa.

İlanda bir aracım var biri aradı, eleman çorumdaymış, dedim yok mu arkadaşın tanıdığın ben malımı biliyorum ama önden gönder bi baksın istersen.

Adam detay foto rica etti 30 tane foto gönderdim. Hani geldiğince başka bişi görmesin diye.

Ama bazı satıcılar var adama soru soruyosun of puf, gel bak hoşuna giderse al. Tamam da 500 km ötedeyim ben ya hoşuma gitmezse ?

Alıcı satıcı ahlakı da zayıf bizde.

He adama fotoları attım ne oldu dersin ? Ne dönüş yaptı ne bir teşekkür etti :D

i-vtec07
09-04-2020, 09:31
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1-parca-boyali-dizel-otomatik-acil-810858656/detay

Virüs muhabbetinden önce emsallerine 115 ve hatta 120 üzeri bile yazıyolardı. Alanlarda oluyodu.

(Dizel otomatik jetta)

PiscocuK
09-04-2020, 09:36
O degilde ne olacak bu ikinci el piyasasi

rebelh
09-04-2020, 09:37
keşke sadece alıcı satıcı ahlakı zayıf olsa :)
bizim insanımızın artık genel olarak etik değerleri yok, karakteri zayıf, tek derdi günü kurtarmak o yüzden ben artık insan seçiyorum gereksiz kalabalığa lüzum yok alırkende iyi insandan almaya çalışıyorum satarkende iyi insana satmaya çalışıyorum telefonda laubali konuşan adamı direk şutluyorum, al satçı olduğunu anlarsam yine vermiyorum
gerçi araç satma işi artık o kadar yorucu oldu ki satmaktan da vazgeçtim, ilk defa aynı arabaya 2. kez sigorta yaptırıcam uzun süredir :)

B!Rtan
09-04-2020, 10:06
dacia duster almaya niyetlendim, Allahta benim belamı verdi.
2015 modeline 140 isteyen var.
yok abi araba alamıyorum. bu paraları bu arabalara versem, kendi beynime ihanet etmiş olurum.

Carmageddon
09-04-2020, 10:11
yok abi araba alamıyorum. bu paraları bu arabalara versem, kendi beynime ihanet etmiş olurum.

140 bin mi!!! Abi 140 ona vereceğine 100 daha ver 2013 CLS verelim sana. :) Yazık gerçekten.

dorukky
09-04-2020, 10:13
Avrupadakı ahlakı yakalamak ıcın avrupadakı gelır sevıyesıne sahıp olmak gerekır. Su ulkedede kazanclar calısanlar ıcın 3 4bın dolar olsa kımse 3 5kazanım dıye boyle ıslerle ugrasmaz zaman harcamaz. Bırde ınsanımız son 10yılda calısmadan kazanma ya alıstı.sunu dusunende cok 2 3lıra maas ve beklıceme bısıler alsat yaparım donerım. Almayın araba. Hatasız orjınal araca 90yazılmıs aynı emsal agır hasarlı arac 85yazmıs mantıkmı bu sımdı? Galerıye takas soruyorum 50eden aracına 70dıyo benım 70eden aracıma 50sayarım dıyo.

KÖROĞLU
09-04-2020, 10:13
keşke sadece alıcı satıcı ahlakı zayıf olsa :)
bizim insanımızın artık genel olarak etik değerleri yok, karakteri zayıf, tek derdi günü kurtarmak o yüzden ben artık insan seçiyorum gereksiz kalabalığa lüzum yok alırkende iyi insandan almaya çalışıyorum satarkende iyi insana satmaya çalışıyorum telefonda laubali konuşan adamı direk şutluyorum, al satçı olduğunu anlarsam yine vermiyorum
gerçi araç satma işi artık o kadar yorucu oldu ki satmaktan da vazgeçtim, ilk defa aynı arabaya 2. kez sigorta yaptırıcam uzun süredir :)

Dursun volvo seneye belki çalarım kapını :) Valla satma işi yorucu gerçekten, hiç sevmiyorum. Adama tam bilgi veriyorsun yine de yaranamıyorsun.

dorukky
09-04-2020, 10:14

4x4 dusuncenız yoksa yarısına dacia lodgy onerırım 70 80e alınabılır. Dusterla aynı

samet59
09-04-2020, 10:25
Ne olursa olsun almayı düşündüğüm bir arabaya satıcının yazdığı fiyatın yarısını teklif eder çeker giderim onlar yazmaya utanmıyor ben indirim istemeye mı utanicam. Piyasada ne araba biter ne para. Herkese saygılar

Eworen
09-04-2020, 10:46
Arz-talep meselesi değil mi bu iş ?
İhtiyacınız yoksa acil değilse almayın elinizdeki araca bakın yeter çook daha karlı bi seçim olur
Kimse kusura bakmasın hem şikayet edip hemde bu fiyatlara rağmen ha bire araç değiştiren varsa alan razı satan razı demektir..
Satış düşerse 2.el fiyatıda düşer "0" km fiyatıda düşer denklem basit aslında denklemi bozan taraf sizsiniz( genel ) belkide..

M3CSL
09-04-2020, 11:18
2. el satıcıları keyfi olduğu için kimsenin acelesi yok anladığım, ondan dolayı fiyat düşürüp satma derdinde değiller. Bu süreç uzarsa ancak düşer biraz, geçen 2019 ocak nisan dönemler gibi.

Günkut
09-04-2020, 11:22
Bizim insanimiz bu kafada oldugu surece hic birsey degismez,dusmez ve duzelmez.
Bosuna kafanizi yormayin gucunuz yeten arabayi alin her gecen gun yukseliyor ki yukselmeye de devam edecek bu yil sifir araba gelmez artik.

ferroo
09-04-2020, 11:23
2 ay kadar once 47 tl ye sattıgım 215 bınde gırtlagına kadar dolu camtavanlı 2008 1.6 multıjet bravoların suan agır hasar kayıtlı dolu olmayan modellerı 65 den baslıyor oda agır hasar kayıtlı daha 2 ay oldu olmadı yazık halimize gercekten acıncak durumdayız..

tequila818
09-04-2020, 12:54
son 1 senede TL'nin değeri gerçekten çok düştü. Sadece 2. el araba fiyatları değil. İzmir'de oturduğumuz yerde geçen sene 400-450 bin TL aralığında olan evler 1 senede 550 bin TL ye çıktı. Çok pahalı almayalım dediğinde diğer semtlere bakıyorsun sonra dönüyorsun 550 bin TL mantıklı hale gelmiş diyorsun.

Ya da ayakkabı almaya gidiyorsun 300 TL'den aşağıya ayakkabı yok. 2 kişi yemeğe git 500 TL olmuş.

Özetle şöyle yapmak lazım; (rakamları afaki yazıyorum)

6 ay önce Euro 6 iken 60 bin TL olan araba, şu an Euro 7 iken 70 bin TL ise normal. Ama şu an 70 değil 80-85 bin TL yazılıyor. Bu 10-15 bin TL lik fark da sıfırda araç olmamasından kaynaklandı. Virüs döneminde çok uygun fiyata arabalar satılacak ancak işler normale döndüğü zaman üreticiler üretimlerini yarı yarıya düşürdüğü için arz talep dengesizliğinden dolayı fiyatlar daha da artacak. Şu an önümüzdeki 6 ay içerisinde paraya ihtiyacı olan birisi varsa tabiki arabasını nakide çevirmeli ancak acil ihtiyacı olmayanlar arabasını elinde tutmalı diye düşünüyorum. En azından ben böyle bir karar aldım, bakalım hayırlısı...

mcanx
09-04-2020, 13:28
Avrupadakı ahlakı yakalamak ıcın avrupadakı gelır sevıyesıne sahıp olmak gerekır. Su ulkedede kazanclar calısanlar ıcın 3 4bın dolar olsa kımse 3 5kazanım dıye boyle ıslerle ugrasmaz zaman harcamaz. Bırde ınsanımız son 10yılda calısmadan kazanma ya alıstı.sunu dusunende cok 2 3lıra maas ve beklıceme bısıler alsat yaparım donerım. Almayın araba. Hatasız orjınal araca 90yazılmıs aynı emsal agır hasarlı arac 85yazmıs mantıkmı bu sımdı? Galerıye takas soruyorum 50eden aracına 70dıyo benım 70eden aracıma 50sayarım dıyo.

çok doğru bir çıkarım özellikle ilk 3 cümle, bunlar hep şark kurnazlığı diye tabir edilen huylarımızın eğitimlisinin de, cahilimizin de hepimizde olduğundan kaynaklı

SerkanKurt
09-04-2020, 13:45
ihtiyacım olduğu halde bu paralara araba alacağıma taksiye binerim, araba kiralarım yinede almam.

Octane
09-04-2020, 14:44
Yıllardır söylüyorum, kimse sallamıyor.

Tekrarlayayım:

Sıfır km araç fiyatları arttıkça ikinci el fiyatları artar. Sıfır km araç fiyatları düşerse ikinci eller de düşer.

Bunun sahibinden ile vırt zırt site ile milletin yazdığı fiyat ile alakası yoktur.

Sıfır km araç fiyatları ise ülkemizde 1) döviz kuru 2) vergiler ile alakalıdır.

Yani bu ikisinden biri düşmedikçe sıfır km araç fiyatları, dolayısıyla ikinci el araç fiyatları düşmez.

Ha ne yaparsınız, bu dönemde iş yapamadığı için sıkışan, borç/kira vs ödeyemeyen adam denk getirip piyasa fiyatının altına ev arsa araç motosiklet vs alabilirsiniz. Ama bu piyasanın düştüğü anlamına gelmez.

CloudGrey
09-04-2020, 15:08
http://flashresim.com/upload/MTVlOGYxZTI1ZjNlOGE.jpg

ek310
09-04-2020, 15:13
bu dönemde araç ihtiyacım olduğu için araba bakıyorum. istenilen fiyatlar yüksek olmasına rağmen %3-%5 altı teklif veriyorum. oralı olan yok.

ferroo
09-04-2020, 15:38
fiyatlar zaten uçuk normal ederi edibilecek rakam atıyorum 55 bın olaca zaten 72 yazmış ederinin fazla fazlasını teklif ediyosun macbur olduğun için adam atıyorum 67 teklif ediyosun adam son oluru 70 dıyor vermıyor satılmıyorda olece ılanlarda boy boy resımlerı duruyor cunku nıye adam zaten fazla fazla yazmıs ıhtıyacıda yok alan olursa dıye kı genellemede bu durumda eskiden ıhtıyacı olan satıyodu aracını suan bole bı durum yok zaten 15 20 bın tl fazla fazla yazıyolar alan olursa dıye yok abıcım turkıyede yasamak gercekten artık cok guc bı durumda eger altınızda varsa arac satmayın zaten degerı dustugu yok bu aracların yıllandıkca sarap mısalı degerlerı artıyor en ıyısımı ne varsa elde onunla gecınmek..

B!Rtan
09-04-2020, 15:46
4x4 dusuncenız yoksa yarısına dacia lodgy onerırım 70 80e alınabılır. Dusterla aynı

hocam 4x4 amacım.
aracın ne kadar kötü olduğunu bilerek alacaktım zaten. kalite yada konfor gibi bir beklentim yok. hatta ambiance paket alıp siyah tampon, siyah dodik, bf lastiklerlerle çamurda karda ufak yaramazlıklardı amacım ama fiyatlar abuklaşınca hayallerim rafa kalktı.

enesy
09-04-2020, 16:04
Ayda bir düzenli bu konu açılıyor ve hiç şaşmadan hit oluyor.

Daha da ilginci eski 2.el piyasası ne olacak konularında Symbol 70 bin olmuş aq varken şimdi symbol 170 e şaşırmam.

Segment yükseldikçe aradaki farklar saçmalıyor. 15 liralık araba 20 olurken , takip ettiğim 120 - 130 liralık arabalar %40 koyup 170 180 oluyor.

Kasım ayında 80 - 85 e araç bakarken istediğim diğer araba 115 bin civarı idi 30 lira kredi çekmek faiz vermek istemedim o dönem.

Şimdi arabam 100 etse de alacağım araba oldu 160 aradaki makas 2 katına çıktı. Şu an da o kadar üzerine istesem de ekleyemem.

1 2 sene daha dursun artık aynı arabayı almak için evi satıp peşinat yaparız 600 e alırız 2015 model arabayı :))

samet59
09-04-2020, 16:44
hocam 4x4 amacım.
aracın ne kadar kötü olduğunu bilerek alacaktım zaten. kalite yada konfor gibi bir beklentim yok. hatta ambiance paket alıp siyah tampon, siyah dodik, bf lastiklerlerle çamurda karda ufak yaramazlıklardı amacım ama fiyatlar abuklaşınca hayallerim rafa kalktı.

Duster grupları var Facebook ta bence istediğiniz aracı yazın mutlaka bulursunuz ve bir şekilde anlaşırsiniz biz de bir Duster kullanıcısıyız araba öyle ki en ufak işçilik kusuruna dikkat eden ben arabaya binince basitliği hoşuma gidiyor. 140 a sıfırı var 1.3 4x4 benzinli hatta Aralık'ta 120ydi ayrıca şunu da söyleyeyim Duster la lodgy aynıysa capturla Kangoo da aynı araba yada Caddy ile Tiguan :D

Berk007
09-04-2020, 16:55
öz kaynaklarınla otomobil üretemeyip dışa bağlı olursan her konuda olduğu gibi hiçbir zaman fiyatlar düşmez.
Birşey üretemediğin gibi tek gelirin vergiler ise de daha da artar.
Zayıf ve kötü ekonominin millete yansımasılarından sadece biri otomotiv sektörü.

Videolarda dönen dayı gibi, bıkthıkh yha valla bıkhtıkh...

susuco
10-04-2020, 07:47
son 1 senede TL'nin değeri gerçekten çok düştü. Sadece 2. el araba fiyatları değil. İzmir'de oturduğumuz yerde geçen sene 400-450 bin TL aralığında olan evler 1 senede 550 bin TL ye çıktı. Çok pahalı almayalım dediğinde diğer semtlere bakıyorsun sonra dönüyorsun 550 bin TL mantıklı hale gelmiş diyorsun.

Ya da ayakkabı almaya gidiyorsun 300 TL'den aşağıya ayakkabı yok. 2 kişi yemeğe git 500 TL olmuş.

Özetle şöyle yapmak lazım; (rakamları afaki yazıyorum)

6 ay önce Euro 6 iken 60 bin TL olan araba, şu an Euro 7 iken 70 bin TL ise normal. Ama şu an 70 değil 80-85 bin TL yazılıyor. Bu 10-15 bin TL lik fark da sıfırda araç olmamasından kaynaklandı. Virüs döneminde çok uygun fiyata arabalar satılacak ancak işler normale döndüğü zaman üreticiler üretimlerini yarı yarıya düşürdüğü için arz talep dengesizliğinden dolayı fiyatlar daha da artacak. Şu an önümüzdeki 6 ay içerisinde paraya ihtiyacı olan birisi varsa tabiki arabasını nakide çevirmeli ancak acil ihtiyacı olmayanlar arabasını elinde tutmalı diye düşünüyorum. En azından ben böyle bir karar aldım, bakalım hayırlısı...

Hocam pek dolar euro ile alakalı değil.

Ben 2019 Mayıs ayında 6.15 den dolar almıştım. Eylül ayında ise dolar 5.7 lerde falandı. Araba fiyatları eylül gibi artmaya başladı martta da pik yaptı fiyatlar. Marttan beride koronavirüs sebebi ile dolar yükseldi borsa düştü. Araba fiyatları dolar artınca artmaya başladı demek doğru değil. Ağustos 2018'de de dolar 6.5 larda idi.

Fiyatların böyle olmasında vergiler, sıfır araba kıtlığı, 2. el araba kıtlığı, ilanların tek siteden yayınlanması, enflasyon, al-satçılar işin işine girmesi ve mantıksız alıcılar geliyor. 36 bin tl'ye alınan vw borayı aldıktan 1 ay sonra 50 ye satan tanıdık var. Adam zorla satmıyor ya adam arabayı almaya kmlerce uzaktan geliyor expere sokmadan alıyor gidiyor 300k km deki arabayı.

ferroo
10-04-2020, 08:14

Ben 2019 Mayıs ayında 6.15 den dolar almıştım. Eylül ayında ise dolar 5.7 lerde falandı. Araba fiyatları eylül gibi artmaya başladı martta da pik yaptı fiyatlar. Marttan beride koronavirüs sebebi ile dolar yükseldi borsa düştü. Araba fiyatları dolar artınca artmaya başladı demek doğru değil. Ağustos 2018'de de dolar 6.5 larda idi.

Fiyatların böyle olmasında vergiler, sıfır araba kıtlığı, 2. el araba kıtlığı, ilanların tek siteden yayınlanması, enflasyon, al-satçılar işin işine girmesi ve mantıksız alıcılar geliyor. 36 bin tl'ye alınan vw borayı aldıktan 1 ay sonra 50 ye satan tanıdık var. Adam zorla satmıyor ya adam arabayı almaya kmlerce uzaktan geliyor expere sokmadan alıyor gidiyor 300k km deki arabayı.

kesinlikle haklısınız ama en büyük kriter ilanların tek siteden yayınlanması diye düşünüyorum..

TarikS
10-04-2020, 14:32

kesinlikle haklısınız ama en büyük kriter ilanların tek siteden yayınlanması diye düşünüyorum..

Yav sıfırlar belli seviyedeyken fiyatların artması çok basit ve olması gereken aslında ama kabullenmekte zorlanıyoruz :D

15 sene önce sıfır cmax 1.6 dizel 30 bin lirayken bayide araba varken 1 yaşındaki 28, 2'si 26, 3 yaşındaki 24 lira olur giderdi heralde belki o kadar bile düşmezdi

Aynı oranda araç yaşı olarak geriye doğru gidince son yıllarda farklar inanılmaz açılmıştı, sıfır çok pahalı ikinci el çok mantıklı hale düşmüştü 2015'te. Sonra sıfır daha hızlı pahalılandı derken 2018'de fark açılsa da sıfır alınabildi, 2019'da sıfır satışları durma noktasına gelince 2020'de bayilerin siparişleri durdu ve araba kalmadı bayide, dolayısıyla varsa yoksa 2. ele abanıldı. 80 milyonluk ülkeyiz, araba ticareti elbet devam edecek cepte para oldukça

sıfırı 150+ lira olan dizel otomatik polonun 10 yaşındakisi de 70 lira eder yani maalesef, varsa paran 70-80bin lira daha koy git al sıfırını, zorlayan yok

gerçekler acıdır. 2015'te bir STK başkanı ıvır zıvır bir karakter çıkıp 6 ay sıfır araba almayalım sıkın dişinizi dese olurdu belki, şimdi olsa halkı kin ve düşmanlığa tahrikten direk içeri alırlar :D :D

Frid
10-04-2020, 14:51
araç sahipleri bilerek piyasayı şişirmeye çalışıyor. 2,3 ay önce vti, typer, polo gti sahiplerini örnekliyorum daha çok takip ettiğimiz ilan grupları olduğundan, şahit olduk.

tequila818
10-04-2020, 20:30
Bu arada bir arkadaşım makul fiyattan araba ilana koydu. Anında galericiler mesaj attı piyasayı düşürüyorsun fiyatını yükselt dediler. Ben 6 ay önce 2016 model dizel otomatik polo yu 84 bin TL ye aldım. Şu an aynı arabaya 110-115 bin TL yazmışlar muadillerine. Ben şimdi bu arabayı satarken ister istemez benzer fiyata ilana koyacağım

free-hifi
10-04-2020, 20:41
Bu arada bir arkadaşım makul fiyattan araba ilana koydu. Anında galericiler mesaj attı piyasayı düşürüyorsun fiyatını yükselt dediler. Ben 6 ay önce 2016 model dizel otomatik polo yu 84 bin TL ye aldım. Şu an aynı arabaya 110-115 bin TL yazmışlar muadillerine. Ben şimdi bu arabayı satarken ister istemez benzer fiyata ilana koyacağım

Tmm o fiyata galericilere gelin alın deseymiş

İbrahim33
10-04-2020, 20:52
biraz depresyona sokayım sizi.

https://imgyukle.com/i/QCgjQq

https://imgyukle.com/i/QCgNbP

https://imgyukle.com/i/QCgXgY

Atayım mı daha :)

İbrahim33
10-04-2020, 20:54
resim atmayı bile unutmuşuz ya :)

https://i.imgyukle.com/2020/04/10/QCgXgY.png

https://i.imgyukle.com/2020/04/10/QCgNbP.png

https://i.imgyukle.com/2020/04/10/QCgjQq.png

skaratas2
11-04-2020, 11:00
Passat bedava gitmiş...��

Piyasa alıcıya göre şekilleniyor artik...

Japonyada corona üçüncü ayında ve araç piyasası %30_40 düşmüş halde... Bizde yeni şekilleniyor...Ayrıca yurt dışından sifir araç sipariş sayısının az olması, fiyatları tırmandırdı diye düşünüyorum...

denizhandinc
11-04-2020, 11:18
Passat bedava gitmiş...��

Piyasa alıcıya göre şekilleniyor artik...

Japonyada corona üçüncü ayında ve araç piyasası %30_40 düşmüş halde... Bizde yeni şekilleniyor...Ayrıca yurt dışından sifir araç sipariş sayısının az olması, fiyatları tırmandırdı diye düşünüyorum...

Adamlar üretici en az 5 tane dünya devi otomobil markaları var.

PiscocuK
11-04-2020, 11:59
Son durum ne beyler. Cozdukmu napiyoruz?

i-vtec07
11-04-2020, 12:00
Yaprak kımıldamıyo alım satım durmuş halde, hala piyasa, düşmüyo arkadaş ne bktan döneme denk geldik...

İbrahim33
11-04-2020, 12:12
i-vtec07 düşmez şerefçiğim. şu korona çıksın daha da yükselecek. bu işe sermaye yetmiyor artık. ben başka iş bakıyorum kendime.

ypower
11-04-2020, 12:41
hocam 4x4 amacım.

2013 duster'a 110k yazan vardı .geçtiğimiz yaz 65'e ilan yazarken benim bile içim acımıştı geri çektim sonra .gayet memnunum .olmasamda bu piyasanın kurbanı olmamaktan daha iyidir durumum şükür

baskan96
11-04-2020, 12:44
Piyasanın normale dönmesi için bilincin değişmesi gerek.

2 günlük sokağa çıkma yasağında Lupposuz kalacağım diye virüsü yayan, 1 tane ekmek için birbirlerine düşman gibi saldıran insanları dün gece gördük. Bu tüketim toplumunun bir eseridir. Ben bu bilincin de corona ile değişeceğini pek düşünmüyorum açıkçası.

Anıl E.
11-04-2020, 12:59
Piyasanın normale dönmesi için bilincin değişmesi gerek.

2 günlük sokağa çıkma yasağında Lupposuz kalacağım diye virüsü yayan, 1 tane ekmek için birbirlerine düşman gibi saldıran insanları dün gece gördük. Bu tüketim toplumunun bir eseridir. Ben bu bilincin de corona ile değişeceğini pek düşünmüyorum açıkçası.

Kültürümüz bitmiş,belkide kültür yoktu. Bedava dağıtılan deprem çadırını,ihtiyaç sahiplerine fahiş fiyatla satan vatandaşlarımız var.

Neler gördü bu ülke.

mrtngn
11-04-2020, 13:50
Arkadasım mercedes bayisinde calısıyor gecen hafta bir müşterisine 530 bine E kasa veriyor.. Adam şuan 200 bin üzerine ilana koydu

ozan gülle
11-04-2020, 15:01
İhtiyaç yok ise almayın.Belki hatırlayanlar vardır C 180 alayım mı diye sormuştum buna benzer bi konuda o zaman hatasız düşük kmlerin fiyatları 260-270 arasındaydı almadım ilan sahiplerinin burnundan kıl aldırmamasından sıkıldım alsaydım maksimum 280-290 edecekti ayıptır söylemesi o parayla 1 kilo altın aldım benim C180 parası üzerine 60-70 bin koydu.
İhtiyacınız yok ise almayın yatırım yapın benim ihtiyacım yoktu sadece çok heves etmiştim alıp bineyim bi kaç ay zevkine varayım demiştim zaten hali hazırda passat cc vardı onunla idare etmeye devam.

i-vtec07
11-04-2020, 15:11
i-vtec07 düşmez şerefçiğim. şu korona çıksın daha da yükselecek. bu işe sermaye yetmiyor artık. ben başka iş bakıyorum kendime.

Elimizdeki sermaya eridi gitti, gönlüne göre bi iş bulursun inşallah

B!Rtan
12-04-2020, 00:51
2013 duster'a 110k yazan vardı .geçtiğimiz yaz 65'e ilan yazarken benim bile içim acımıştı geri çektim sonra .gayet memnunum .olmasamda bu piyasanın kurbanı olmamaktan daha iyidir durumum şükür

kesinlikle öyle. 2013-2014 100 bin km yi geçmemiş 4x4 duster a ben temizliğine göre 70-80 bin tl arası verebilirim. facebooktaki bütün grupları aktif olarak takip ediyorum zaten. illaki bir gün denk gelirim inşallah.

Frid
12-04-2020, 14:50
2. el için bir platform oluşturulmalı tüm şehirlerde büyük şubeleri olmalı araç pazarları gibi, herkes aracını mecbur oradan satmalı almalı, misal japonya nın sistemi gibi.
araçların değeri kişilerin keyfine göre değil platforma ve aracın fili durumuna göre belirlemeli. kazasız değişeni km motor ömrü kriterler çok net olmalı. ama bu bir hayal olur ülkemizde :D

en kolayı ve devletinde hoşuna gidecek olan, aldığı fiyattan daha fazla fiyata satana vergi koymak :D ve para akışının noterlerin yeni sistemi üzerinden yapılmasını zorunlu tutmak.

drago
12-04-2020, 15:18
2. el için bir platform oluşturulmalı tüm şehirlerde büyük şubeleri olmalı araç pazarları gibi, herkes aracını mecbur oradan satmalı almalı, misal japonya nın sistemi gibi.
araçların değeri kişilerin keyfine göre değil platforma ve aracın fili durumuna göre belirlemeli. kazasız değişeni km motor ömrü kriterler çok net olmalı. ama bu bir hayal olur ülkemizde :D

en kolayı ve devletinde hoşuna gidecek olan, aldığı fiyattan daha fazla fiyata satana vergi koymak :D ve para akışının noterlerin yeni sistemi üzerinden yapılmasını zorunlu tutmak.

Daha mart ayında hem araç sattım hem de aldım.

Bu yeni sistem geçmedi mi ya da opsiyonel mi? Çünkü ikisinde de notere sordum, alışverişi kendi aranızda yapacaksınız sonra işleme başlayacağız dedi.

TarikS
12-04-2020, 19:40

Oldu olacak direk komünist sisteme geçilsin hepimiz aynı arabaya binelim kökten çözülsün :hahaha:

Bu yeni sistem geçmedi mi ya da opsiyonel mi? Çünkü ikisinde de notere sordum, alışverişi kendi aranızda yapacaksınız sonra işleme başlayacağız dedi.

Opsiyoneldi zaten isteyen aracılık ücretini ödeyerek kullanabilecekti. Uygulamaya geçilmişti diye hatırlıyorum kredi kartı ile aynı zamanda.

Ben şubatın son günleri alım yaparken kredi kartını sorduğumda "daha gelmedi" demişlerdi ama vezneye geçip kartla ödedim :) bilgi eksikliği de olmuş olabilir

dahan
14-04-2020, 21:09
bizim bir akraba durmadan araba alıp satıyor bende adamı normal binici sanıyorum clioyu naptın diyom onu sattım diyo bunumu aldım dedim ben birtane almıştım sen daha onu görmedin diyo bunuda satacamda piyasa durgun diyor...eminim bunlar gibi bu işi yapan binlerce kişi vardır...

enes_srb
14-04-2020, 21:15
bizim bir akraba durmadan araba alıp satıyor bende adamı normal binici sanıyorum clioyu naptın diyom onu sattım diyo bunumu aldım dedim ben birtane almıştım sen daha onu görmedin diyo bunuda satacamda piyasa durgun diyor...eminim bunlar gibi bu işi yapan binlerce kişi vardır...

binler bence az olmuş , bu işi nerdeyse arabası olan herkes yapıyor :D

İbrahim33
15-04-2020, 11:01
piyasa düşüyor. 1.5 ay önce 2016 octavia optimal dsg 160 k km 118 teklif vermiştim vermemişlerdi bile arabayı. bugün birebir aynı araba 106 liraya alıcı bulamadı. bilginize.

İbrahim33
15-04-2020, 11:23
virüs çıktığındada üzerine %30 koyacak şu an alınan her araba. aha buraya yazdım bunu da

Ome_RS
15-04-2020, 11:30
piyasa düşüyor. 1.5 ay önce 2016 octavia optimal dsg 160 k km 118 teklif vermiştim vermemişlerdi bile arabayı. bugün birebir aynı araba 106 liraya alıcı bulamadı. bilginize.

2012 sedan lpg siz 35binde 2.5 parca boyalı seklinde otm. vites wtcc + plus + sunroof lu cruze ederi nedir? 82 verilir mi?

ferroo
15-04-2020, 12:33
virüs çıktığındada üzerine %30 koyacak şu an alınan her araba. aha buraya yazdım bunu da

virüs bittiğindemi demek istediniz?

ardicli2000
15-04-2020, 12:38
Sifir Passat a 300 bin istendiği yerde 150bin e alinmiş Passat a 250 bin istenmesi normaldir. Çünkü o verilen 150 bin artik 300 bin gibi olmuştur. Ele geçecek para yine zarar demek olacaktir. Piayasa da her şey pahalilanmaktadir. Hiçbir şey patlamayacaktir. Abarti bfiyatlar varsa da yerine oturucaktir.

S2000 fiyatlari için de ayni laf ediliyordu. Kimin elinde patladi hangisinin fiyati goçtü? Benim de hoşnut olduğum bir durum değil ancak piyasa gerçeklerini kabullenmeye başlasaniz iyi olur.

Saygilar.

İbrahim33
15-04-2020, 15:45
virüs bittiğindemi demek istediniz?

aynen :)

2012 sedan lpg siz 35binde 2.5 parca boyalı seklinde otm. vites wtcc + plus + sunroof lu cruze ederi nedir? 82 verilir mi?

82 lira yazık günah cruze ye bence.

Carmageddon
15-04-2020, 15:58
Arabaların fiyatlarının bu kadar artması elbette anormal fakat döviz kurunun bu kadar yüksek olması durumunda elbette bir artış olacak. Bu sırf arabada değil özellikle ithal edilen her üründe böyle.

Volkswagen bayine gidiyorsunuz araba yok ellerinde, kaporayla yaza sipariş alıyor. Diyor ki yaza kadar fiyatlardan kurda kaynaklı bir değişiklik olursa aradaki payı da vereceksin.

Şimdi şu anki kurun yazında aynı şekil kaldığını düşünelim, ne olur fiyatlar? Kim alacak sıfır araba? Mecburen yine ikinci ele talep olacak, böylece fiyatlarda artacak.

dorukky
15-04-2020, 19:50
2 sene önceki kur fırlamasını(2 küsür tl lerden 7 lere) çoğu sektör hızlı yansıttı gıda elektronik vs ama ikinci el araçta bu yansıma yavaş yavaş oldu ve suan sonuna yaklaştı.Sadece araç olarak düşünmeyin geçen sene sattığım yedek parçada x ürünün fiyatı şuan 2x oldu.Ama kimsenin maaşı 2x olmadı.Yada 2 sene önce aldığımız 15 liralık peynirin kilosu bugün 40 tl oldu.

Yani bu çılgın fiyatlar birtek araç piyasasında yok aslında.Sıfırına baktığında şu ikinci el fiyatlarıda çok abartı gelmiyor bana artık alıştım.Sadece abartı gelen fiyatlar 2010 öncesi araçların fiyatı çok uçuk geliyor.

gökan
15-04-2020, 20:32
Artıyor ama alan yok bunuda unutmayın

cabrioleter
15-04-2020, 21:20
araba konuşuyoruz da ocaktan beri bir tane bisiklet favorimde 5750 den ilana koymuştu satılacak fiyat değil 5500 e çekti ki sıfırı 4600 e falan satıldı iki hafta önceye kadar. bugün fiyatı 6500 e çekmiş..

Dunyada kişi başına 150 kilo ile en cok ekmeği yiyoruz (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/dunyada-kisi-basina-150-kilo-ile-en-cok-ekmegi-yiyoruz-26275593)

ülke ekmek aşığı normal :D

Muharrem C.80
16-04-2020, 01:41
araba konuşuyoruz da ocaktan beri bir tane bisiklet favorimde 5750 den ilana koymuştu satılacak fiyat değil 5500 e çekti ki sıfırı 4600 e falan satıldı iki hafta önceye kadar. bugün fiyatı 6500 e çekmiş..

Dunyada kişi başına 150 kilo ile en cok ekmeği yiyoruz (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/dunyada-kisi-basina-150-kilo-ile-en-cok-ekmegi-yiyoruz-26275593)

ülke ekmek aşığı normal :D

Ekmeği devamlı evde yapınca şimdi un miktarını da bilince bugün sıkıntıdan hanımla oturup son bir ayda nekadar un tuketiyormuşuz nekadar ekmek yiyormusuz onu hesapladık kişi başı 55 kiloya denk geliyor bizimkisi :)

Ahmetim103
16-04-2020, 02:10
İhtiyaç yok ise almayın.Belki hatırlayanlar vardır C 180 alayım mı diye sormuştum buna benzer bi konuda o zaman hatasız düşük kmlerin fiyatları 260-270 arasındaydı almadım ilan sahiplerinin burnundan kıl aldırmamasından sıkıldım alsaydım maksimum 280-290 edecekti ayıptır söylemesi o parayla 1 kilo altın aldım benim C180 parası üzerine 60-70 bin koydu.
İhtiyacınız yok ise almayın yatırım yapın benim ihtiyacım yoktu sadece çok heves etmiştim alıp bineyim bi kaç ay zevkine varayım demiştim zaten hali hazırda passat cc vardı onunla idare etmeye devam.

Hocam, bizde bırak dört tekeri şu an iki teker bile yok lütfen gaddarca ifadeler kurmayalım :hihih:

Not:espiridir :hihih:

ferroo
16-04-2020, 09:35
Artıyor ama alan yok bunuda unutmayın

Keşke hiç alan olmasada piyasa olması gereken yerde olsa..

Mutu
16-04-2020, 10:06
Şuna bindiğim aracım tramerli. 9bin kadar trameri var. Piyasadaki en uygun yine benzer tramerli araçtan 5bin lira altını yazdın, çünkü o bile uygun yazmasına rağmen uzun süredir ilandaydı. Ben vazgeçip ilandan kaldırdım aracımı. ARakdaş fiyatına 3k daha koydu. :D Kendi kendine önceki fiyattan zaten satamadım neden fiyat yükselteyim demiyor da 1-2 üstünü alma derdinde. :)

yilmazcatalbas
16-04-2020, 10:23
Sifir Passat a 300 bin istendiği yerde 150bin e alinmiş Passat a 250 bin istenmesi normaldir. Çünkü o verilen 150 bin artik 300 bin gibi olmuştur. Ele geçecek para yine zarar demek olacaktir. Piayasa da her şey pahalilanmaktadir. Hiçbir şey patlamayacaktir. Abarti bfiyatlar varsa da yerine oturucaktir.

S2000 fiyatlari için de ayni laf ediliyordu. Kimin elinde patladi hangisinin fiyati goçtü? Benim de hoşnut olduğum bir durum değil ancak piyasa gerçeklerini kabullenmeye başlasaniz iyi olur.

Saygilar.

Tabi öyle olacak aksini beklemek saçma olur zaten. Basit bir empati yapmak lazım, piyasa sürekli yükselip alım gücü düşerken kim aldığı fiyata veya aldığı fiyatın altına arabasını vermek ister? Tabiki hiç kimse bu nedenle piyasa artık düşmez. Arada uygun fiyatlı araçlar tabiki çıkacak ekonominin hali ortada, küçüklü büyüklü çok insan zor durumda ve ilk satılacaklar listesinde arabalar var ne kadar acil o kadar uygun...

ferroo
17-04-2020, 09:20
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-boyasiz-tramersiz-cam-tavanli-812903432/detay/

Piyasanın durumu...

Frid
17-04-2020, 16:13

aynen isteğe bağlı.

Oldu olacak direk komünist sisteme geçilsin hepimiz aynı arabaya binelim kökten çözülsün :hahaha:

Kuzey Kore gibi mesela :D :D

Türkmenistan da siyah araçların yasaklanması gibi gibi :D

Burak-Akın
17-04-2020, 16:53
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-boyasiz-tramersiz-cam-tavanli-812903432/detay/

Piyasanın durumu...

yuh, üstüne 2 lira daha koyar R56 alırım. hiç yoktan kaliteli arabaya binmiş olurum

dorukky
17-04-2020, 22:01
1 2haftaya gercek degerı olan 50ye alırım heralde

https://i.hizliresim.com/Tl04il.jpg (https://hizliresim.com/Tl04il)

KÖROĞLU
17-04-2020, 22:05
Üşenmedim az çok ederini tahmin ettiğim arabaların ilanlarını inceledim marka model olarak.

En son Daihatsu cuore için 25 + istendiğini görünce kendi arabama sarılıp şükredip iki damla göz yaşı döktüm.

Uçmuş rakamlar ve bu rakamlara alıcı bulabiliyor olunması rakamdan daha enteresan...

CLIORS
18-04-2020, 14:23

selamlar mesaj kutun dolu. Bir konu soracaktım.

Emre-Dylan
18-04-2020, 14:44

Piyasanın durumu...

Fabrika hissesi de veriyor sanırım yanında, bu ne a**

Emre-Dylan
18-04-2020, 14:45
1 2haftaya gercek degerı olan 50ye alırım heralde

https://i.hizliresim.com/Tl04il.jpg (https://hizliresim.com/Tl04il)

Doruk abi senin s13'nü alamadım ya çok kötü oldu. Cehennemin 7. katına girmiş çıkmışları şimdi 60 70k ve rbsiz :D :D

8.000rpm
18-04-2020, 22:43
son 1,5 senedir , aldığın şiddetle yanına kar kalıyor

kado
18-04-2020, 23:18
Volkswagen Araç OluÅ?turucu Passat Elegance (http://vw.to/vw-tr/tr/V2CZ9DSJ)

sebebi açık değil mi ?

8.000rpm
18-04-2020, 23:24
polo , corsa , ibiza , clio... vs..vs..
bu sınıf 150.000 olduysa daha başka birşey konuşmaya gerek yok bence.
ikinci elde de düzgün denilebilecek ve küçük sınıf olmayan araçlar 100-150 bandında mümkün

dorukky
19-04-2020, 12:13
Doruk abi senin s13'nü alamadım ya çok kötü oldu. Cehennemin 7. katına girmiş çıkmışları şimdi 60 70k ve rbsiz :D :D

Haha aynen 2011 de 11500 tl ye almıstım 2019 da 70bine sattım gerçi 10 bın dolara almıstım 10 bın dolara sattım gıbı dusunuyorum alırken dolar bozup almıstık :D Kısmet aracı piste hazırlıyolar pistte izleriz artık :)

Frid
19-04-2020, 13:22
Volkswagen Araç OluÅ?turucu Passat Elegance (http://vw.to/vw-tr/tr/V2CZ9DSJ)

sebebi açık değil mi ?

tövbe estağfurullah :soru:

MURAT_HLX
19-04-2020, 15:01

Piyasanın durumu...

4 sene evvel toyota aurisimi satıp bravolardan alacaktım aracımı sattım,tam bravo alırken face grupları birden fiyat yükselti alamadım aynı motorlu punto aldım çok çok uyguna o zamanlar ne yaptıkları fiyat olarak belli değil bravo sahiplerinin

::ZaFeR::
19-04-2020, 15:05
Şahsen bir ara sıfır km araç alma hayallerim vardı ama bu piyasanın hali böyleyken;elimdeki aracın A'dan Z'ye tüm bakımlarını yaptırıp binmeye karar verdim.Araç fiyatları ev fiyatlarıyla yarışıyor artık.

Ome_RS
20-04-2020, 10:28
selamlar mesaj kutun dolu. Bir konu soracaktım.

Bosalttım.

ferroo
20-04-2020, 10:38
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ogretmen-ilk-sahibinden-813697628/detay

Piyasanın içler acısı durumu şahsen bravo bakıyodum ama şu saçmasapan fiyatlar arabadan soğuttu beni adam bravoya e60 parası istiyor..

snan1910
20-04-2020, 12:27
Göral ikinci elde vardı bir tane, Aralık ayından geçen haftaya kadar ilanda kaldı, müşteri olduk ama indirimde yapmadılar, öyle olunca bende soğuyup bakmadım bir daha ama bu paralara değmez.

emresener
20-04-2020, 12:34
Araba değil ama xiaomi s50 robot süpürge aldım 3500tl ye iki ay önce şuan baktığımda 6500tl olmuş.
Sıfır ürün tedariğinde problem oldukça hali hazırda satılık olan stok ğrünler tabiki pahalılaşacak.
2001 corsa c aralıkta aldım şuan bakıyorum aldığım fiyatın 15bin tl fazlasına ilan koymuş insanlarz
Aynı şekilde 50ye sattığım corsa d şuan 70-75 aralığında gidiyor ve alanlar var hu paralara bu arabaları.
Ev fiyatlarında tık yok :( inşaat sektörü tıkırında.