PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arteon niye Passat kadar sevilmedi ? 1.5 TSİ'ı Test Ettik

asit
11-04-2020, 09:46
Herkese Merhabalar,

bu videoda arkadaşım İsmail ve Bilgehan ile VW Arteonu test ettik.

Dış tasarımı ile oldukça ön plana çıkan Arteonun tasarımı malesef iç dizaynda kullanıcıları mutlu edemediği için hak ettiği övgüleri alamamıştı.

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

Bu video 2019 Yılının 5. Ayında çekilmişti o zaman 1.5 TSİ için yazılım yoktu, bu yüzden videoda ufak bir eksiklik olmuş.

Teşekkürler

https://www.youtube.com/watch?v=B4dTGr7rg3M

Day Walker
11-04-2020, 09:54
Walla geçen yıl bir wv servisi ssh müdürü abimle otururken dolu yağacak diye bir haber geldi.

O an bizim abi bütün arteonları dışarı çıkarın dediğinde anladım neden sevilmediğini :hehe:

bilalMW
11-04-2020, 10:10
kokpit ctrl+c ctrl+v olması biraz hiç burkan bir detay böyle bir dış tasarım için fakat vag grubu yani olacak o kadar. :) keza passat kokpitte fena değil gayet derli toplu hoş ve kalite kokan bir kokpit.

1.5 TSI Evo motor miller cycle çevrimine sahip ve geliştirilmiş termik ısı yönetimine sahip. Oldukça verimli bir makine.

https://www.vwvortex.com/wp-content/uploads/2019/03/AM3UUN00001850.gif

MIB ekran ilk çıktığında çok başarılı bir üniteydi gerçi hala öyle. Fakat artık yaşlandı temel donanım aşağı yukarı 7 yaşına girdi artık.

Kapı çıtaları passat,superb ve arteonda kronik sıkıntıydı yolda uçanlar bile oluyordu. Normalde değişiyorsa artık sökülüp yapıştırma kiti sürülüp tekrar monte ediliyor.

Evet dsg'yi savunsam mevzu çıkar fakat arteonla gelen DQ381 şanzıman ıslak kavrama ve şanzıman yağ soğutucusu biraz daha büyük. Hatta sen kontak açtığında ve rölantide beklerken bile elektrik pompa yağ sirkülasyonunu devam ediyor. (a.k.a g*t korkusu) :) Yani sağlam bir şanzıman.

8 ileri DSG hiç olmadı 10 ileri dsg DQ511 tasarlandı fakat çok komplike olduğundan proje iptal edildi. Bir maus bir tiger 1 vakası olmasın dediler.

Masaj koltuğu etkisiz maalesef megane III ve talisman masajlı koltukları daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Çektiğin videoları beğeniyorum piyasa muhabbeti çıtır niyetine güzel izleniyor ellerine sağlık.

asit
11-04-2020, 10:12
Walla geçen yıl bir wv servisi ssh müdürü abimle otururken dolu yağacak diye bir haber geldi.

O an bizim abi bütün arteonları dışarı çıkarın dediğinde anladım neden sevilmediğini :hehe:

Bu olay harbi efsane olmuş :) :hihih:

Mehmetmert
11-04-2020, 12:54
Çünkü ilk gelenler 2.0 tdi ve fiyatı pahalıydı. İnsanlar gitti onun yerine 1.6 veya 1.4 passat aldı. 240bintlye gırtlak rline 1.5 tsi geldiğinde herkes kapıştı zaten arteonları. Kısaca ilk giriş motorundan dolayı çok satamadı passat kadar. Passat kadar sevilmediğini söylemek bence yanlış, araç çok ama çok yakışıklı :)

Arteon zaten CC'nin devamı, CC de daha önceden Passat CC adını taşıdığı için aralarında aşırı fark aramak yanlış olur.

SerkanKurt
11-04-2020, 13:08
Tipsiz araba, Passat bundan daha güzel duruyor.

300E
11-04-2020, 14:30
Bayilerin sürekli getirdiği b*k sarısı renginden olabilir. :D

VolkanA.
14-04-2020, 23:04
Çekimler nerede yapılıyor acaba çok beğeniyorum bu yolu

Drive Fast
14-04-2020, 23:22
Showroom daki aracın bile kapı gergisinin vidası gevşek kapı açılırken ileri geri çarpacak kadar boşta olduğu ve içindeki saatin konsolun içine düşmüş vaziyette alıcısını beklediği için olabilir.

İnanılmaz işçilik hatası olan bir araba...

2jz
19-04-2020, 22:52
asit Çekimler güzel eline sağlık yalnız şuna eleştirim olacak; çekimden önce bir miktar arabaları çalışsanız yada bu konuya hiç girmeseniz (Motor seçenekleri, opsiyon seçenekleri, Türkiyeye gelen seçenekler. Uydudan görüntü gelmesi kısmını hi söylemiyorum keşke montaja kesseydin). Yorumlamam bu kadar hayırlı işler :)

Showroom daki aracın bile kapı gergisinin vidası gevşek kapı açılırken ileri geri çarpacak kadar boşta olduğu ve içindeki saatin konsolun içine düşmüş vaziyette alıcısını beklediği için olabilir.

İnanılmaz işçilik hatası olan bir araba...

Vw'nin sözde en başarılı fabrikası Emden'de üretiliyor ama ilk gelenlerde kaporta parçaları bariz kötü montajlanmıştı. Aynı fabrika Passatı gayet düzgün çıkarıyor.

asit
19-04-2020, 22:59
asit Çekimler güzel eline sağlık yalnız şuna eleştirim olacak; çekimden önce bir miktar arabaları çalışsanız yada bu konuya hiç girmeseniz (Motor seçenekleri, opsiyon seçenekleri, Türkiyeye gelen seçenekler. Uydudan görüntü gelmesi kısmını hi söylemiyorum keşke montaja kesseydin). Yorumlamam bu kadar hayırlı işler :)

Vw'nin sözde en başarılı fabrikası Emden'de üretiliyor ama ilk gelenlerde kaporta parçaları bariz kötü montajlanmıştı. Aynı fabrika Passatı gayet düzgün çıkarıyor.

Teşekkürler:)

İsmail sanırım orada çekim heycanı ile onu yanlış söylemiş :)

Montajda bazen aradan kaçıyor aynı görüntüyü defalarca izleyince 😅

levent
20-04-2020, 03:19
Bence ilk çıktığında da 1.5 tsi lar geldiğinde de A5 ile çok benzer fiyatlarla satıldığı için satılmadı o kadar. Şahsen gider A5 alırdım :D

207_TR
28-04-2020, 23:08
Son dönemde yok sattı hem 1.5 ler hem 2.0 tdi 4x4 olanlar.

Uzun uzun tartışılır, Ben tarzını sevmiyorum Passat 2.0 tdi 4x4 tercihim olurdu.

Ama kalite konusuna gelirsek son üretimlerde kalitesiz bir bölgesi yok, tasarımı göreceli bir beğeniye sahip.

8.000rpm
28-04-2020, 23:12
Almanya'da siyah r line kullanmış ve oldukça sevmiştim
Malzeme ve işçilik ne hikmetse passat ayarında değil
Ama keyifli makine (arka koltuk hariç)