PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çatlak Stop Tamiri

marikan
12-04-2020, 16:44
Merhabalar;
Arka stopun birinde kılcal çatlaklar var. Büyük değiller ancak can sıkıyor. Fotosunu da atarım.
Pleksi yapıştırmada kloroform kullanılıyor. Stoplar içinde kullanabilirim sanırım.
Ancak çatlağın arası açık değil. Buhar olarak mı çatlağa uygulamam lazım yoksa sıvı olarak çatlağa nüfuz ettirmem gerekiyor. Nette elle tutulur bir video bulamadım.
Bilgi sahibi olan varsa çok memnun olurum.

ghibli06
12-04-2020, 19:35
Merhabalar;
Arka stopun birinde kılcal çatlaklar var. Büyük değiller ancak can sıkıyor. Fotosunu da atarım.
Pleksi yapıştırmada kloroform kullanılıyor. Stoplar içinde kullanabilirim sanırım.
Ancak çatlağın arası açık değil. Buhar olarak mı çatlağa uygulamam lazım yoksa sıvı olarak çatlağa nüfuz ettirmem gerekiyor. Nette elle tutulur bir video bulamadım.

ellemesen? :)

marikan
12-04-2020, 20:00
Daha mı kötü yaparım :)

ghibli06
12-04-2020, 20:02
Daha mı kötü yaparım :)

yapıştırıcı aktığı zaman temizlenmiyor, stop da çöp oluyor...

marikan
12-04-2020, 20:14
yapıştırıcı aktığı zaman temizlenmiyor, stop da çöp oluyor...

Dış yüzey zaten zımpara mecbur yapacağım. Çatlağa kloroform sürüp çatlağın içine işlemesini bekleyeceğim. Kuruyunca yüzeyi komple zımpara yapacağım. Kloroformla tecrübem olmadı. Çekincem o yüzden.

Zorbey
12-04-2020, 20:57
kırmızı kısımda ise transparan folyo çektirin derim. İş gücü azalır, hemde hata ihtimali neredeyse yok

marikan
12-04-2020, 21:01
Evet diğer alternatif de folyo.

sasuta
12-04-2020, 22:23
Benim de sağ stopta var kılcal çatlaklar. Elimde sağlam stoplarımda var ama takmaya kıyamıyorum. Gerçekten can sıkıcı bir durum.

marikan
12-04-2020, 22:34
Kaliteli yan sanayinin çifti 700, dandik olanın çifti 400 diyorlar.
Kloroformu bi deneyeyim bakalım. Sonuçları yazarım.

sasuta
12-04-2020, 22:36
Umarım olumlu sonuçlanır.

punto_multijet
13-04-2020, 07:43
Merhabalar;

benzer bir çalışmayı denedim sıfır oldu stop lambası. Gerçekten sıfır oldu. en ufak hatamda gidip yenisini almak zorunda kaldım :D

enesy
13-04-2020, 08:24
Çok Çok ince mikron uçlu bir insülin şırıngası alın o şekilde deneyin.

marikan
13-04-2020, 15:35
benzer bir çalışmayı denedim sıfır oldu stop lambası. Gerçekten sıfır oldu. en ufak hatamda gidip yenisini almak zorunda kaldım :D
Öncesinden fiyat aldım ki yapamazsam beni ne bekliyor bileyim :)

Çok Çok ince mikron uçlu bir insülin şırıngası alın o şekilde deneyin.
Önce buhar şeklinde denemeyi düşünüyorum. Olmazsa dediğiniz gibi enjektör ile de denerim.

b.arica
13-04-2020, 15:52
İstanbulda stopçu altan diye birisi var. Daha önce iş yaptırdım ciddi anlamda çok iyi işçiliği var. Oraya ulaşıp bir fiyat alın ne uğraşın ne de stres yaşayın. Stop fiyatındanda uyguna gelicektiir.

220T
14-04-2020, 11:09
Bence doğru malzeme epoksi. :)

marikan
14-04-2020, 11:48
Bence doğru malzeme epoksi. :)

Epoksi kılcak çatlağın içine nasıl nüfuz edecekki?
Kloroform buharı ile olur gibi geliyor bana bakalım :)

220T
14-04-2020, 11:53
Epoksi kılcak çatlağın içine nasıl nüfuz edecekki?
Kloroform buharı ile olur gibi geliyor bana bakalım :)

Kılcal çatlağa nüfuz olarak düşünmeyelim.Yüzeye ince bir katman olacak,kendi cilasıyla da parlatılacak.Yapısı itibarıyla da zımparalanmaya uygun.:)

yilmazcatalbas
14-04-2020, 11:58
Daha önce kloroform buharı ile deneme yaptım ama iyi bir sonuç alamadım belki de biz doğru bir uygulama yapamadık (tabi amatörlük paçalardan akıyor :) ), nasıl olsa sıfırı alınacak bunun ikinci ihtimal olan şırınga ile doldurmuştum fena olmadı aslında idare ederdi ama yerini bildiğim için sürekli gözüm takılıyordu dolguya dayanamayıp değiştirmiştim. Sıfırını almayı göze aldıysan denemeye değer bence çok kötü olmuyor ama o ufacık kusur titiz insanın gözüne takılıyor işte.

marikan
14-04-2020, 13:05
Panjurdaki olaya döndü bu da. Tamire uğraşırken sıfır aldık :)
Birinin elinde stoklu orijinal Bosch stop varmış.
Bir çift almış bulundum :)
Allah sonumu hayr etsin. Evde durmak yaramıyor :)

Agah
16-04-2020, 01:49
kloroform yapıştırıcı değil kaynaklama yapar. yani malzemeyi eriterek kaynatıyor. akarsa siz düşünün :)

BRKBRDL
16-10-2020, 12:53
Bu işi yapanlar hangi malzemeyi kullanıyor biliyormusunuz?
Ek ihtiyacı olmayan bikaç çatlak var kloroform mu gerekir yoksa epoksi mi ?