PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezenadam hk. ?

olcay_bora
18-04-2020, 19:45
Baska bir ilden arac almayi dusunuyorum. ***** virus nedeniyle sehirler arasi yolculuk hem yasak hem riskli. Gezen adamin vekaleten arac aldigini ve cekici ile teslim ettigini gordum sayfalarinda bahsetmisler. Ama simdi 40bin lira da az para degil. Daha once bu firma ile bu sekilde calisan oldu mu? Sizce guvenmeli miyim yoksa kendi ilimden baska bir arac mi bakmaliyim.

pashaboy
18-04-2020, 20:17
Sosyal medyadan görüldüğü kadarıyla başarılı ve hesaplı bir firma hakkınızda hayırlısı olsun çok cazip veya acil değilse karantina kalktıktan sonra kendi gözünüzle görüp almanıxı tavsiye ederim.

KÖROĞLU
18-04-2020, 20:35
Ben bu arkadaşlara izmir de ekspertiz yaptırmıştım, ücreti gönderdim, satıcı ile benim adıma buluştular, aracı ekspere soktular.

40+ foto / video gönderdiler, ben de sonrasında aracı gittim satın aldım.

Vekalet işini bilmiyorum, vekalet verip aracı yürüterek getiriyorlar ise sıkıntı. Çekici le geliyorsa çekicinin sigortası vs konuları önemli.

Çok kelepir ya da bulunmaz bir araç değil ise biraz beklemekte fayda var kendi gözünle görüp almak bir başka oluyor her zaman.

honour35
18-04-2020, 20:37
Ben zamaninda bir 308 cc icin ekspertiz yaptirdim.
Cok cok memnun kaldim hizmetlerinden. Belki kendim okadar iyi inceleyemezdim aracı, en ufak detayina kadar bakıp, fotografliyorlar. Tavsiye ederim. Sehirdisi herzaman icin risk, heleki uzak mesafe bir arac varsa kesinlikle tekrar tercih ederim kendilerini. Hizmetlerine karsilik cok fazla rakam aldiklarinida dusunmuyorum.

fthdrn
18-04-2020, 20:47
E çekici de çıkamaz ki. Yol izin belgesi alamıyorlar diye biliyorum. İyi düşünün böyle bi devirde bir firmaya vekalet verip araç getirtmem şahsen ayağıma.

olcay_bora
18-04-2020, 21:42
E çekici de çıkamaz ki. Yol izin belgesi alamıyorlar diye biliyorum. İyi düşünün böyle bi devirde bir firmaya vekalet verip araç getirtmem şahsen ayağıma.

O cekici olayini ptesi emniyetle gorusecegim zaten. Gezenadamin bana soylemesi cekicilerin izni varmis sehirler arasi yolculuk icin.

Chn53
18-04-2020, 22:04
O cekici olayini ptesi emniyetle gorusecegim zaten. Gezenadamin bana soylemesi cekicilerin izni varmis sehirler arasi yolculuk icin.

doğru söylemişler , çekiciler serbest. Sizin tek düşünmeniz gereken nokta tanımadığınız bir adama vekalet verme konusu :)

baskan96
18-04-2020, 22:22
Ben Instagram'da vs denk geldikçe bakıyorum. Yalnızca bir tane E kasa Mercedes'te Antep olması lazım baktırdıkları araba için alıcı geldiğinde kaput kısmı tadilatlı boyalı çıkmıştı ilk ekspertizin aksine. Alıcı kişilerin altta yorumu vardı: a'dan z'ye bizi ağırlayıp geri dönüş biletlerine kadar hallettiler diye. Vekalet hususunu bilemem ama göz görmeli diye düşünüyorum :)

olcay_bora
18-04-2020, 22:34
doğru söylemişler , çekiciler serbest. Sizin tek düşünmeniz gereken nokta tanımadığınız bir adama vekalet verme konusu :)

Iste kafama takilan husus o 50 100 tl emanet etmiyoruz sonucta hani ddm belki vekalet veren varsa tanidik fln emsal teskil eder icim rahat olur diye dusundum

TarikS
18-04-2020, 23:28
Iste kafama takilan husus o 50 100 tl emanet etmiyoruz sonucta hani ddm belki vekalet veren varsa tanidik fln emsal teskil eder icim rahat olur diye dusundum

Şu konuda bahsi geçmişti zaten;

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/239433-karantinada_sehir_disindan_arac_almak.html?highlig ht=gezenadam

Günlük facebook sayfalarından takip ediyorum ben, adamlar yeri geliyor İzmir'den Hakkari'ye araba götürüyor. Kimsenin bir şikayeti olduğunu görmedim

Çekiciyi siz de ayarlayabilirsiniz, onlar da hallediyor. Fiyatları da hep uygun ayarlıyorlar.

Biz daha evvelki gün İzmir'den çekiciyle 500 liraya araba getirttik İstanbul'a.

Gezenadam'a her konuda güvenebilirsiniz. Sadece şu konuda soru işareti olabilecek bir araba varsa o kısım şansa kalır: arabanın yürürü :) debriyajı iyi mi, sağından solunda ses geliyo mu, eklenen aksesuar vs var mı onları siz fotoğraflardan anlayabildiğiniz kadar anlarsınız, onlardan o derece bir hakimiyet beklemeyin. Ama araçta parmak ucu kadar kusur varsa da çekip yolluyorlar.

Yani görece yeni veya sıfır araba alıyorsanız direk gözü kapalı güvenilebilir, haricinde ne çıkarsa bahtıma demeniz lazım bariz gözle görünen kusurlu bir şey değilse. (benim baktırdığım S&S'lu arabada normal akü çıktı, blow off takıp siyaha boyamışlardı) Bu kusurları attıkları fotğraflar da ben de anlamamıştım ama :hahaha: O yüzden suç bulmadım kimseye

olcay_bora
19-04-2020, 00:07
Şu konuda bahsi geçmişti zaten;

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/239433-karantinada_sehir_disindan_arac_almak.html?highlig ht=gezenadam

Günlük facebook sayfalarından takip ediyorum ben, adamlar yeri geliyor İzmir'den Hakkari'ye araba götürüyor. Kimsenin bir şikayeti olduğunu görmedim

Çekiciyi siz de ayarlayabilirsiniz, onlar da hallediyor. Fiyatları da hep uygun ayarlıyorlar.

Biz daha evvelki gün İzmir'den çekiciyle 500 liraya araba getirttik İstanbul'a.

Gezenadam'a her konuda güvenebilirsiniz. Sadece şu konuda soru işareti olabilecek bir araba varsa o kısım şansa kalır: arabanın yürürü :) debriyajı iyi mi, sağından solunda ses geliyo mu, eklenen aksesuar vs var mı onları siz fotoğraflardan anlayabildiğiniz kadar anlarsınız, onlardan o derece bir hakimiyet beklemeyin. Ama araçta parmak ucu kadar kusur varsa da çekip yolluyorlar.

Yani görece yeni veya sıfır araba alıyorsanız direk gözü kapalı güvenilebilir, haricinde ne çıkarsa bahtıma demeniz lazım bariz gözle görünen kusurlu bir şey değilse. (benim baktırdığım S&S'lu arabada normal akü çıktı, blow off takıp siyaha boyamışlardı) Bu kusurları attıkları fotğraflar da ben de anlamamıştım ama :hahaha: O yüzden suç bulmadım kimseye

Link icin tesekkur ederim ben bulamamistim onu. Simdiye kadar bu firma hakkinda kotu bi izlenime rastlamadim. Eksper sonuclarindaki ufak tefek farkliliklar beni baglamaz kalkipta boyali tavana boyasiz raporu cikarmadiklari takdirde. Binmek icin alcaz bakimi yeni yapilsada bidaa ben yaptircam zaten. Lakin iste bu vekalet olayinda tedirginim az para degil emanet edecegimiz. Kafama takilan misal 40bin yolladim paraya çökmesinler. Cunku izmir asilli firma ve ticaret odasinda kaydi bulunmuyor

AşkınS.
19-04-2020, 00:43
Ben 1 ay önce kadar antepten araba buldum. Giymeye karar vermiştim,yorgunluk,otobüs seferlerinin iptali vs gezenadamı aradım. O zaman henüz yoktu şehirlere giriş çıkış yasağı. Araca gidip baktı,ekspere soktu. Detaylı fotoğraflar attı. Anlaşmayı yaptık notere gidip vekalet verdim geçici süre. Araç alım satımını yaptık aracı sürerek getirdi adem adında biri. Valla nasıl yaptım bende bilmiyorum ama anlık bi güven patlamasıydı :D bugün araç alacak olsam sanırım gene gitmezdim.

ckrc
19-04-2020, 02:13
Merhabalar, hiç kullanmadım hizmetlerinin detaylarını bilmiyorum ama tek işlemle limitli ve sadece araç alış olmak üzere vekalet verdiğiniz takdirde hiç bir sorun olmayacaktır. Yani araç alış-satışı ile ilgili genel vekalet vermeyin, "sadece alış ve tek bir işlemde geçerli olmak üzere limitli bir vekaletname hazırlatın.

Adınıza sadece araç alabilecekler mevcut belge ile, alınan aracı satamazlar veya başka bir işlem yapamazlar. (trafikten çekmek vb.) gibi ve en önemlisi tanıdığınız bir çekici var ise, siz izmire gönderin ve çekiciye arkadaşlar yüklesinler, çekici tanımıyorsanız, riske girmeye gerek yok.

KÖROĞLU
19-04-2020, 10:42

Vekalet sadece vekaleti veren adam adına işlem yapmak üzere veriliyor.

Yani ben sana vekalet göndersem buradan ( x plakalı aracın satışı için) sen benim adıma sadece o aracı satın alabilirsin.

Herhangi bir riski yok vekalete konu işlem sınırlı olduğundan.

Görmeden almamak lazım, ahmetin eksper anında gözen kaçırdığı bir eksik senin için aracı almamak için yeterli olabilir mesela, o durumda iş işten geçeceği için aracı alan adam mutsuz olur.

stlegal
19-04-2020, 10:50
bekle al burası türkiye gün geliyor babamızı uygunsuz yakalıyoruz az sabır..

olcay_bora
19-04-2020, 13:34

Yani ben sana vekalet göndersem buradan ( x plakalı aracın satışı için) sen benim adıma sadece o aracı satın alabilirsin.

Görmeden almamak lazım, ahmetin eksper anında gözen kaçırdığı bir eksik senin için aracı almamak için yeterli olabilir mesela, o durumda iş işten geçeceği için aracı alan adam mutsuz olur.

Arabanin kusuru o kadar üzmez beni tek tedirgin oldugum nokta ben odemeyi yapcam adam satisi vermezse orda satan kisi tarafindan dolandirilmis olcam. Gezenadam bu durumda nasil benim hakkimi koruyacak? Bakalim yarin firma yetkilisiylede gorusecegim beni tatmin edici bi aciklama yaparsa suana kdr onlardan yana kimse negatif bir yorum yapmadi

olcay_bora
19-04-2020, 13:35
Ben 1 ay önce kadar antepten araba buldum. Giymeye karar vermiştim,yorgunluk,otobüs seferlerinin iptali vs gezenadamı aradım. O zaman henüz yoktu şehirlere giriş çıkış yasağı. Araca gidip baktı,ekspere soktu. Detaylı fotoğraflar attı. Anlaşmayı yaptık notere gidip vekalet verdim geçici süre. Araç alım satımını yaptık aracı sürerek getirdi adem adında biri. Valla nasıl yaptım bende bilmiyorum ama anlık bi güven patlamasıydı :D bugün araç alacak olsam sanırım gene gitmezdim.

O vekaletin ornegi duruyorsa bana gonderebilir misin

Chn53
19-04-2020, 13:59

tamam zaten öyle ama , diyelim siz ahmete vekalet verdiniz ahmet araba sahibiyle buluştu noterde , siz araba sahibine parayı attınız. ahmet vekaleti kullanmadan kendi üstüne alsa ne yapacaksınız :D

ChuckBartowsKi
19-04-2020, 14:02
tamam zaten öyle ama , diyelim siz ahmete vekalet verdiniz ahmet araba sahibiyle buluştu noterde , siz araba sahibine parayı attınız. ahmet vekaleti kullanmadan kendi üstüne alsa ne yapacaksınız :D

tabii imkansız değil ama alacağınız arabayı siz buluyorsunuz alacağınız kişiye durumu anlatıp sadece bu isme satış verin diyebilirsiniz.

2jz
19-04-2020, 14:06
Çok alakasız olacak ama benim bi arkadaşım bunların cenaze hizmetini kullandı. Yurt dışından gelemediği için aile mezarlığını bakım yaptırmış, temizletmiş, çiçek diktirmiş. Eleman bunu görüntülü aramış öncesi sonrası fotoğraflarını göndermiş. Çok memnun kalmıştı. Gördüğüm kadarıyla ekspertiz hizmetlerindede insanlar memnun.

Değişik hizmetleri var ama web siteleri çok kullanışsız. Yatırım alıp kurumsallaşması lazımdı şimdiye kadar. Biraz güvene dayalı ilerliyor gibi.

AşkınS.
19-04-2020, 14:09
O vekaletin ornegi duruyorsa bana gonderebilir misin

Malesef durmuyor yani nerde olduğunu bile hatırlamıyorum. Ama noterde sadece alım ve süreli şeklinde olacak demiştim

Chn53
19-04-2020, 14:51
tabii imkansız değil ama alacağınız arabayı siz buluyorsunuz alacağınız kişiye durumu anlatıp sadece bu isme satış verin diyebilirsiniz.

abi bura türkiye , adam araba sahibine 5 fazla verir , araba sahibide y..şak ise verir yani , kimseye bu denli güvenilmez bence :)

expertiz yaptırma konusunda hiç bir sorun yok çok güzel bi sistem ama vekalet al sat vs kısmına girince işler değişiyor.

Kadyr
19-04-2020, 15:13
Facebooktan takip ediyorum. Düğüne gidip hediye taktıkları bile var

ozan gülle
19-04-2020, 17:48
Bende şimdiye kadar 2 araç aldım sayelerinde en son erzurumdaki aracı getirtecektim gitmek gözümde büyüdü ama çekici zamanı uymadı en az 40-50 resim atıyorlar ben çok memnun kaldım sonrasında da vekalet ile araç aldırıp getirten arkadaşımda oldu bi sorun yaşanmadı yine araç alacak olsam ve şehir dışındaysa kesinlikle tercih ederim

KÖROĞLU
19-04-2020, 18:07

İmkan dahilinde olan bir usulsüzlük örneği. Vekalet işleri sıkıntılı işler ben çözüm önerisi olması açısından yazdım. O yüzden çok bulunmaz hint kumaşı değilse araba beklemek lazım.

Yoksa çok kelepirse zaten mutlaka bir hinlik vardır. Alacak arkadaşın insiyatifine kalmış artık.

ChuckBartowsKi
19-04-2020, 23:13
Vekalet verdiğiniz kişi eğer sıkıntılı biri olursa o da problem bu arada ama bilemiyoruz tabii ne olacak...

Kadyr
20-04-2020, 06:35
TOKAT ANKARA NAKLİYE İŞİ
Ankara'dan... - gezenadam.com.tr | Facebook (https://www.facebook.com/614283808703612/posts/1885762518222395/)

AliGizda
20-04-2020, 07:47
Bulunduğum il dışında 2 araca ekspertiz yaptırdım, ben gitsem o kadar detaylı inceleyemezdim gerçekten. Koltuklarından tavan lambalarına kadar fotoğraflamışlardı. Bence gerçekten işlerini çok iyi yapıyorlar, ve fiyat olarak standart ekspertiz ücreti aldılar.

Vekalet vererek araç alacak kadar güvenir miyim desen, güvenirim sanırım :)

halili
20-04-2020, 08:20

2 gün olmuş cevap ama adamlar vızır vızır çekiyorlar. Burda ki adam Ankaradan İstanbula çekiçiyle geliyor.burdan da Ankara ikametim diyerek binerek gidiyor evine :)

https://www.youtube.com/watch?v=-b_LCVpS9Zo&feature=emb_title

lucky Jackal
20-04-2020, 10:32
Geçen sene arkadaşıma Mini alırken kullandık. Mersindeydi araç, Ekspertize götürdüler. Bir dünya resim attılar sigara içilmemiş diyorlar ama araba sigara kokuyora kadar detay verdiler. İlanda hiç yazmayan bazı çizik göcüklerin resmini attılar. ekspertiz sorumlusu ile görüştürdüler. Arkadaşların dediği gibi ben olsam bu kadar detay bakmazdım. Belkide biz gitsek alacaktık aracı, almaktan vazgeçtik.
Detay bilgi olarak bu arkadaşlar aracılık yapıyorlar kendileri eksper değil. Ama siz isterseniz satıcı da kabul ederse, 2-3 tane farklı yere götürmesini de isteyebilirsiniz.

mstfcn28
20-04-2020, 19:00
ilk 2017 de gezenadam aracılığıyla araç aldım.
O zamanlar daha yeni yeni duyulmaya başlıyordu çok memnun kaldım.
Daha sonra 10 kere falan daha araç baktırdım 8 9 unu da aldım zaten gayet güvenilir.
Özellikle titiz olduğumu söylüyorum ve çok özenerek bakıyorlar. Bazı illerdeki temsilcileri daha titiz ve özverili olabiliyor bu arada.
Vekalet işlemini yaptırmadım hep ekspere onlar soktu sonra gittim kendim aldım ama çaresiz kalsam sanırım güvenirdim vekalet yollardım.

lancerevo8
20-04-2020, 22:29
ben araç değilde okullar kapandığından dolayı evimi kapattım. Gezenadam anahtarımı kargoladım evin içindeki eşyalarımı gayet sağlam bir şekilde paketleyip gönderdiler kendim yapsam o kadar uğraşmazdım o kadar diyeyim. İşlem tamamlandıktan sonra herhangi bir sorun oldu mu diye defalarca arayıp kontrol ettiler.

S-works
21-04-2020, 09:25
Öncelikle bu iş risktir. Gezen adam yeni yeni yaygınlaşmaya başlamışken 40 000 tl için adını kötüye çıkartmaz.

Bu tarz bir firma dolandırıcılık yapacaksa 3 5 milyon vurması lazım. 40 bin tl büyük bir para gibi görünse de, isim kötülemek için düşük bir rakam.

Acele etmeyin virüs sonrası kendiniz gidip alın. İçiniz rahat etsin.

GökhanO
21-04-2020, 09:44
Bende 2017 senesinde sehir disindaki bir arac icin kullandim hizmetlerini, cok detayli fotolar gonderdiler, saticinin soylemedigi 50 tane kusuru bulmuslar her acidan fotolarini yolladilar sayelerinde basima dert alacakken kurtuldum. Cok memnun kalmistim hizmetlerinden.

Burak Mehmet
21-04-2020, 10:17
ben hep çalışıyorum gezen adamla .. üstümden büyük yük aldılar resmen. Hiç sıkıntı yaşamıyorum.

Kadyr
21-04-2020, 10:31
Peki normalde satıcının dediği gibi çıkmaz ise ücret satıcıya ait oluyor ya. Bazıları g..lük yapıyor gerçi o başka. Gezenadam ile baktırınca da bu şekilde anlaşma yapıyorlar mı acaba

mstfcn28
21-04-2020, 12:45
Peki normalde satıcının dediği gibi çıkmaz ise ücret satıcıya ait oluyor ya. Bazıları g..lük yapıyor gerçi o başka. Gezenadam ile baktırınca da bu şekilde anlaşma yapıyorlar mı acaba

Aynı şekilde hocam adamın dediği gibi çıkmazsa araç paranı yine satıcı verirse verir gezenadamı bağlayan birşey yok.
Gezenadam personeli zaten arabayı bakmaya geçerken parayı hesabında istiyor genellikle.