Orijinalini görmek için tıklayınız : [pure sound] mercedes s600 v12 (straight pipe)
Emre-Dylan
19-04-2020, 14:07
Böyle bir egzoz yok! m120 motor paganide de kullanıldı ama bu bayağı mercedeste ses olarak ekstrem olmuş bence :)
https://www.youtube.com/watch?v=PhvIcmZEnck
Emre-Dylan
19-04-2020, 14:21
pehhh o ne yahu :)
Abi 12k dolarlık egzoz takmışlar ama normal bir s600'de böyle ses çıkması çok anormal bence :D
turboman
19-04-2020, 15:41
Geçen sene izlemiştim bu videoyu v12 motorları araştırırken...
2 sene önce kırgızistana gitmiştim çarşıda gezerken böyle bi ses geliyor kalabalığın arasından dedim burda ne arar lambo dedim ve ses git gide yaklaştı bi baktım otobüsün arkasında e34 kasa bmw var ses ondan çıkıyor adamlar v12 koymuşlar düz borulu aynı bu ses çıkıyordu resmen adam yara yara bir gidişi var bitane polis yok ortalıkta ;)
Emre-Dylan
19-04-2020, 15:46
Geçen sene izlemiştim bu videoyu v12 motorları araştırırken...
2 sene önce kırgızistana gitmiştim çarşıda gezerken böyle bi ses geliyor kalabalığın arasından dedim burda ne arar lambo dedim ve ses git gide yaklaştı bi baktım otobüsün arkasında e34 kasa bmw var ses ondan çıkıyor adamlar v12 koymuşlar düz borulu aynı bu ses çıkıyordu resmen adam yara yara bir gidişi var bitane polis yok ortalıkta ;)
Abi sadece düz boru ile v12den bildiğin f1 sesi almak mümkün mü? Yani bildiğin ferrari lambo sesi almış adamlar, hiç alman yada japon v12 motorda bu kadar ince tiz bir ses görmedim izlemedim. Ben ilk izlediğimde sleeper car sandım, kaput altında ferrari lambo motoru yatıyordur diye düşündüm.
turboman
19-04-2020, 17:01
Sadece düz boru değil x pipe falan yapılıyor zaten straeght pipe demek düz boru demek
Emre-Dylan
19-04-2020, 17:25
Sadece düz boru değil x pipe falan yapılıyor zaten straeght pipe demek düz boru demek
Biliyorum straight pipe'ıda itb filanda takıp bu sesi alamayanlar var baktım biraz enteresan bir ses var araçlarda. Zonda da bile böyle ses yok :D
AhmetKadir
19-04-2020, 17:39
Adamlarda bu sesi kaydedecek kamera da var :)
20li yaşlarımda babamın S600'ü vardı, zamanında az gezmedik hey gidi günler hey dedirtti bu video bana :D Birde bu motoru w210 E kasaya swap yapıp E V12 yapmak gibi bir fantezim vardı :D
Mercedes'in V12'sinden bu sesi equal length headers yaparak alıyorlar, egsozun geri kalanı çok önemli değil aslında, headers Pagani'deki şekle çevrilince bu ses alınıyor. Muhtemelen hem önden motorlu konfigürasyonda sığabilmesi için hem de 12 silindir olduğundan baya sağlam bi işçilik gerekiyor, fiyatın asıl sebebi o.
fiyatın bir sebebide yurt dışı olması :D
Emre-Dylan
29-04-2020, 10:59
Mercedes'in V12'sinden bu sesi equal length headers yaparak alıyorlar, egsozun geri kalanı çok önemli değil aslında, headers Pagani'deki şekle çevrilince bu ses alınıyor. Muhtemelen hem önden motorlu konfigürasyonda sığabilmesi için hem de 12 silindir olduğundan baya sağlam bi işçilik gerekiyor, fiyatın asıl sebebi o.
Aradığım bilgi teşekkür ederim
Kulaklarını pasını sildi cidden, mükemmel.
Böyle bir motora göre son çıkışlar bana baya naif göründü :)
Ben de ara ara dinlediğim bir v10 bırakayım
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=SQTVHCOfNNo)
imprezaWRC
30-04-2020, 18:30
Abi 12k dolarlık egzoz takmışlar ama normal bir s600'de böyle ses çıkması çok anormal bence :D
Egzoz otomobilden pahallı :D :D
metin_1989
10-05-2020, 13:02
karantina günlerinde yüzümü güldürdü ak ne bu ses yaa :D