Orijinalini görmek için tıklayınız : Kenwood kmm-bt304 hatası
İzzet Göçmen
21-04-2020, 00:12
Merhabalar cok can sıkan bi durumla karsı karsıyayım, yaklasık 1000 kadat flac sarkım var ve eminim net calısıyor, teybe taktıgımda ise (unresponsive device - yanıt vermeyen cihaz) hatası alıyorum bellek fat32 dibine kadar bicimlendirdim normal mp3 atınca calıyor flac calmıyor varmı yardımcı olabilcek birisi :soru:
abi mp3'ü karton bardağa ip geçirsen bile çaldırırsın o problem değil. flac çalabilen bir oto teyp var olduğunu zannetmiyorum :)
wav formatıyla çalsanız olmaz mı?
o da olmazsa tidal kullanın süperdir. hadi o da olmadı spotify premium gayet iyi.
hepsini geçtim wav formatı ve kayıpsız formatlar arasındaki kalite farkını duyabilen tek insan tanıyorum, o da bi ses mühendisi.
abi mp3'ü karton bardağa ip geçirsen bile çaldırırsın o problem değil. flac çalabilen bir oto teyp var olduğunu zannetmiyorum :)
o da olmazsa tidal kullanın süperdir. hadi o da olmadı spotify premium gayet iyi.
hepsini geçtim wav formatı ve kayıpsız formatlar arasındaki kalite farkını duyabilen tek insan tanıyorum, o da bi ses mühendisi.
ohahahahahahah
muhtesem cevap
konu sahibi teybi satsin, karton bardak alip gecsin :hihih: ...
turboman
21-04-2020, 09:07
Merhabalar cok can sıkan bi durumla karsı karsıyayım, yaklasık 1000 kadat flac sarkım var ve eminim net calısıyor, teybe taktıgımda ise (unresponsive device - yanıt vermeyen cihaz) hatası alıyorum bellek fat32 dibine kadar bicimlendirdim normal mp3 atınca calıyor flac calmıyor varmı yardımcı olabilcek birisi :soru:
İçinden 3-5 şarkı seçip isimlerini kısaltıp başka bi usb ye atıp deneyin bide
Usb mi takıyorsunuz yoksa ipod falanmı ?
İzzet Göçmen
21-04-2020, 12:40
bunu ciddi ciddi düsünüp yazdınızmı sagır olmayan her insan aradaki farkı anlayabilir Dsp li bi teybi flac derken neden spotify veya aux kulanma geregi duymak oda ayrı bi olay, sorun cözüldü neyseki tessekür ederim genede
ohahahahahahah
muhtesem cevap
konu sahibi teybi satsin, karton bardak alip gecsin :hihih: ...
gidip kasetcalar takıcam :D
İçinden 3-5 şarkı seçip isimlerini kısaltıp başka bi usb ye atıp deneyin bide
Usb mi takıyorsunuz yoksa ipod falanmı ?
baska flas bellek ile denedim sorun kalmadı bellekle hata varmıs ama anlamadıgım mp3 acıyor flac calmıyordu usb le cözdüm sorunu
Öncelikle videoda gösterdiğim şekilde ünitenin yazılımını güncelleyin. Daha sonra elinizdeki müziklerin özelliklerine bakın. Yanlış hatırlamıyorsam ünite bazı flack müziklerde en fazla 96000 kHz örnekleme hızı ve 24bit örnekleme biçimi destekliyordu ama siz herhangi bir convert programı ile (ben pc de hem müzik çalar hem de convert için aimp kullanıyorum tavsiye ederim) 44.1kHz ve 24bit olacak şekilde müziklerinizi dönüştürürseniz sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=sUJjdSaCGsg
Bu arada ünite exfat formatını da destekliyor. Fat32 olmak zorunda değil.
Sorunu çözmüşsünüz cevap yazdıktan sonra gördüm. Neyse bu da bilgi olarak kalsın :)
Gorky Naptin sen hocam. Hepsini gectimde flac calabilen ototeyp oldugunu sanmiyorum nedir sene oldu 2020. Yillar oncesi 50 dolara aldigim teyp bile flac caliyordu. Bu gidişle etiyopya doncez. Adamlar dsp ye tuning yaptiran program yaziyolar biz daha karton bardaktayız :)
Flac isine fazla takilmaya gerek yok ureticilerin biraz da cihaz satabilmek adina cikarttiklari pazarlama taktikleri. Sana bi sekilde mali ballandircaklar ki sende alasin. Üfff be flac caliyor muazzam ses vay be abi falan . Kaldi ki Flac muzik bulmakta oyle kolay degil cogu mp3 den devsirme sadece uzantisi flac. Mp3 3,5 MB yer buyuklugunde iken Flac 50 MB buyuklugunde. . 1000 tane flac muzik ciddi bi iddia gozumle gormeden bisey demek istemiyorum. Yillar oncesi bende bu flac olayina kafa yormustum baktim ki boş . Flac calan ana unitemi satip elektronik kalitesi yuksek flac calmayan dspli pioneer referans serisi ana uniteye geçtim.
Arabada başka bir format ile flac arasindaki kaliteyi fark edin cok net söyluyorum tüm konnectorleri 24 ayar altın olan amfi mi yakarım. Gece sessizliginde dort bi yani yalitimli aracta kontak kapali iken 320kpbs mp3 ile flac arasindaki ses kalitesi farkini hissedebilme ihtimaliniz olan sistem bugun 50.000TL den baslar ki onda bile fark edememe ihtimaliniz cok yuksek.( Kontaga basmaktan veya yolda seyretmekten bahsetmiyorum bakın burada ölüm sessizliğinden bahsediyorum) Ha simdi diceksiniz sende kulak yok . 20 yildir keman caldigimi da eklemek isterim.
Suan piyasada satis fiyati 10bin TL nin uzerinde olan pioneer referans serisi yarisma seviyesi ve en ustun ses kalitesi sunan pioneer-dex-p99rs flac calmiyor. Oyle olsaydi adam 700 liralik flac calan teyple yarismaya girer tum referans serilerini HXD2 leri tokatlar gecerdi.
Özetle kendinizi üzmeyin beyler.
Gorky Naptin sen hocam. Hepsini gectimde flac calabilen ototeyp oldugunu sanmiyorum nedir sene oldu 2020. Yillar oncesi 50 dolara aldigim teyp bile flac caliyordu. Bu gidişle etiyopya doncez. Adamlar dsp ye tuning yaptiran program yaziyolar biz daha karton bardaktayız :)
Flac isine fazla takilmaya gerek yok ureticilerin biraz da cihaz satabilmek adina cikarttiklari pazarlama taktikleri. Sana bi sekilde mali ballandircaklar ki sende alasin. Üfff be flac caliyor muazzam ses vay be abi falan . Kaldi ki Flac muzik bulmakta oyle kolay degil cogu mp3 den devsirme sadece uzantisi flac. Mp3 3,5 MB yer buyuklugunde iken Flac 50 MB buyuklugunde. . 1000 tane flac muzik ciddi bi iddia gozumle gormeden bisey demek istemiyorum. Yillar oncesi bende bu flac olayina kafa yormustum baktim ki boş . Flac calan ana unitemi satip elektronik kalitesi yuksek flac calmayan dspli pioneer referans serisi ana uniteye geçtim.
Arabada başka bir format ile flac arasindaki kaliteyi fark edin cok net söyluyorum tüm konnectorleri 24 ayar altın olan amfi mi yakarım. Gece sessizliginde dort bi yani yalitimli aracta kontak kapali iken 320kpbs mp3 ile flac arasindaki ses kalitesi farkini hissedebilme ihtimaliniz olan sistem bugun 50.000TL den baslar ki onda bile fark edememe ihtimaliniz cok yuksek.( Kontaga basmaktan veya yolda seyretmekten bahsetmiyorum bakın burada ölüm sessizliğinden bahsediyorum) Ha simdi diceksiniz sende kulak yok . 20 yildir keman caldigimi da eklemek isterim.
Suan piyasada satis fiyati 10bin TL nin uzerinde olan pioneer referans serisi olan ve yarisma seviyesi en ustun ses kalitesi sunan pioneer-dex-p99rs flac calmiyor. Oyle olsaydi adam 700 liralik flac calan teyple yarismaya girer tum referans serilerini HXD2 leri tokatlar gecerdi.
Genede orjinal flac müzik isterseniz rutracker.org adlı rusların torrent sitesinde gerçek flacler var her müzik tarzına ait.Çok sağlam bir arşivleri var ve sürekli güncelleniyor.Üye olup indirebilirsiniz.
Suan piyasada satis fiyati 10bin TL nin uzerinde olan pioneer referans serisi olan ve yarisma seviyesi en ustun ses kalitesi sunan pioneer-dex-p99rs flac calmiyor. Oyle olsaydi adam 700 liralik flac calan teyple yarismaya girer tum referans serilerini HXD2 leri tokatlar gecerdi.
Dediklerinin bir çoğuna katılıyorum. Katılmadığım noktalar ise orjinal ve kaliteli flac müzik internette çok rahat bulunabiliyor. Kayıt kalitesine de "spek" vb programlarla bakılabiliyor. Ayrıca 320kbps ile yüksek kaliteli flac müzikleri orta üstü bir sistemle ayırt edilebiliyor tabi müzikten müziğe de farkediyor. Velhasıl kelam 20 yaşını geçtiktensonra kulak da üst frekansları duymamaya başlıyor. Dediğiniz gibi 320kbps müzik bir çok alanda halâ daha yeterli bence de.
Genede orjinal flac müzik isterseniz rutracker.org adlı rusların torrent sitesinde gerçek flacler var her müzik tarzına ait.Çok sağlam bir arşivleri var ve sürekli güncelleniyor.Üye olup indirebilirsiniz.
ingilizce seceneği yok mu ?
Tarayıcıların çeviri özelliğini kullanabilirsiniz.
Ayrıca 320kbps ile yüksek kaliteli flac müzikleri orta üstü bir sistemle ayırt edilebiliyor tabi müzikten müziğe de farkediyor.
Ben de basta arabada FLAC calacam, kalite vs. trenine bindim.
Arsivde pek cok turden album mevcut. Ancak kalite konusunun ozu kaydin iyi olmasidir. Kayit kotu ise encoder'in bi anlami yok. FLAC olacak diye Apple'a yatirim yaptik, iPod Classic aldik. FLAC albumleri ALAC'a encode ettik, bir ton ugrastik vsvs.
Arabanin ses sistemi ozelliklerine burada girmeyeyim. Imkanlarim dahilinde gelebildigim seviyede fark kontak kapali, gece sessizliginde pur dikkat dinlerken aciga cikti. Tahmin edilecegi uzere sadece iyi kayitlarda.
Ev sistemim -haliyle- arabadan cok ileride, orada MP3-FLAC farki belirginlesiyor. Rahatsiz edici oluyor.
Gercek hayatta motor/lastik/cevre/ruzgar gurultusu ve konsantre olarak dinleyememe faktorleri itibariyle, araba arsivini 320Kbps MP3 yapar gecerim. Hic ugrasmam. Sinyal verip sola bakip gazlarken vs. ne sahne kaliyor ne sessizlik...
Velhasıl kelam 20 yaşını geçtiktensonra kulak da üst frekansları duymamaya başlıyor. Dediğiniz gibi 320kbps müzik bir çok alanda halâ daha yeterli bence de
Yas faktoru 60 civarindan sonra etkili olabilir. Kisiden kisiye farklilik gosterir. 20 degil.
google chrome'un ceviri ozelligini kullanirsan hesap acabilirsin. bir kere acarsan bir daha ceviri yaptirmana gerek yok.
rutracker resmen bir hazine. muhtesem otesi. muzik+film.
Chrome çeviri özelliği ile kullanabilirsin abi.
Ben de basta arabada FLAC calacam, kalite vs.
Yas faktoru 60 civarindan sonra etkili olabilir. Kisiden kisiye farklilik gosterir. 20 degil.
Yahu 20li yaşlarda başlıyor dedim zaten hepten sağırlaşıyoruz demedim. Hatta nette frekans testler var. Kaliteli bir kulaklıkla frekansları duymayı deneyebilirsiniz. Emin oldun 20li yaşlardaki birinin duyabildiği üst frekansları duyamayacaksınız :D
Bende zaten kulak çınlaması var... ahh gençlik :D
sasuta Phantom bu islerde Tr nin cok ust seviyesinde bir adam. Bir sey diyorsa mutlaka kulak vermek lazim.
Yiğit G.
04-06-2020, 00:51
Bende katılıyorum, Flac arabada gereksiz. Hani 50 bin / 100 bin tl lik bir sistem vardır, dsp si işlemcileri dac'ı vs araç da mercedes S serisi falandır, sessiz sakin çıt çıkmaz yolda o zaman olabilir. Ama camlar açık elin dışarıda veya trafikte egzos sesi vs flac ın bir anlamı kalmıyor. 320kbps fazlası ile yeterli. İyi bir ana ünite, iyi bir anfi , bir çift iyi component ve sub tamamı ile yeterlidir.
pandizota 4 tane paynir 6985'i unutmussun :hihih:
pandizota 4 tane paynir 6985'i unutmussun :hihih:
4x85 2x302f... :) beni o yıllara götüren bunlar .. önemli olan nostalji.. kulaklar zaten bol çınlamalı artık eskisi gibi değil :)
o zaman devam
aciko EQ ver, ayarlar V olsun
pandizotun ortaya pioneer freeair subw tak (IMPP cone yazacak)
test kaydi: cengiz
uzaklara dogru kisik bi sekilde bakilarak dinlenecek
(testte bile insani tribe sevkeden bir ortam olusur)
:hihih: