PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ukku's E60 LCI

ukku
23-04-2020, 20:32
Beyler selam,

Kanalıma hoş geldiniz :D

Karantinada otomobil konusu açmayanın üyeliği iptal oluyormuş; eski üye filan ayırmıyorlarmış. Ben de "aman abi" dedim koştum geldim.

Otomobilim 2008 520d
M paket değil... Eskiden olsa, M olmayışına çok üzülür, M'e çevirmeyi düşünürdüm.. Şu an aracın M olmamasına çok mutluyum... Piyasadaki bitik M'leri gördükçe, sonradan M'e çevrilmeye çalışılmış çöpleri gördükçe M paket otomobillerden (M3/M5 hariç) çok soğudum.. Belki de yalnız değilimdir..

246.000 km'de.
Borusan'dan ilk teklif ve sipariş çıktısı dahil olmak üzere, tüm faturaları ve evrakları duruyor.
Satın alınabilecek opsiyonların hemen hemen hepsi var..
Fren fonksiyonlu cruise kontrol, otomatik uzun farlar, soft close "vakumlu" kapılar, kafalık dahil elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuklar, arka elektrikli perde vs. vs.
Tam makam E60'ı :)

Böyle aracı nerden buldun? Şöyle ki, ilk sahibi kayın pederimdi.. Allah rahmet eylesin, 2 ay önce kaybettik..
Yaklaşık 3 yıldır ortaklaşa kullanıyorduk.. Son 1 yıldır (bebişle birlikte) daha çok benim elim E60'ın üzerindeydi, kendisine evdeki diğer aracı itelemiştim demeyeyim de; şimdi dönüp bakınca resmen itelemişim.

Forumda da bir E60 - E90 furyası başlamışken, ben de E60'ı üzerime almışken eksik kalmayayım; paylaşayım dedim.

Hem mekanik hem de kozmetik 1-2 dokunuşumu da ekliyorum.

Yakın zamanda alt takımı elden geçirmiştim ama amortisörlerden hala mutlu değildim.. Amortisörleri ve takozları SACHS olarak sıfırladım..
Tabi ustalar hep "yağ kaçağı yok, neden değiştiriyoruz ki" dediler.. Dinlemedim.. Tavsiyem, siz de dinlemeyin.. Otomobilin hissi çok gençleşti..

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2Ni0.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2XVx.jpg

Tamponlarda ciddi çizikler vardı, ayrıca ön tamponun ayarı da hoşuma gitmiyordu.. Onları bir halledeyim dedim.. Farlar ve sis farları yılların yorgunluğuyla "Bezgin Bekir"e dönmüşlerdi.. Hazır sökülmüşken Umut Far farlarımın ve sislerimin icabına baktı..

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2Otv.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/QbeOtb.jpg

Son olarak soluğu Care Solution'da aldık.. İçi, dışı detaylıca elden geçti.. Boya düzeltmesi, parlatması vs. yapıldı..

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2a6q.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2LCY.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/Qb2YvP.jpg

Cep telefonu çekimleri de ekleyelim

https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUAuy.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUU0fp.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUbXY.jpg

Bu da bonus.. Yeni yeni öğreniyorum.. Eşim zamanında sıfır almış, şimdi E60'ın yanında duruyor.

https://i.imgyukle.com/2020/04/23/QbM1nh.jpg

2jz
23-04-2020, 20:59
Bu da bonus.. Yeni yeni öğreniyorum.. Eşim zamanında sıfır almış, şimdi E60'ın yanında duruyor.

Gs'den mi bahsettin burada :D

63owen63
23-04-2020, 20:59
Renk bu kasanın bence taşıdığı en güzel renk, aşırı diri ve temiz duruyor heryeri, daha iyi bi jant tercihiyle dünyası değişebilir, ayrıca Allah rahmet eylesin kayınpederine Utku.

AhmetKadir
23-04-2020, 21:01
E60 alacaklarin agzini sylandiracak bi konu :D

Allah rahmet eylesin, sizler de kazasiz belasiz kullanin İnşallah

zOnstyLe
23-04-2020, 21:28
Eşinizde kayınpederinizde zevkliymiş gercekten :D Kazasız belasız :D

enesy
23-04-2020, 21:30
Hem Umutlar dan ilerlemişsin , Detailing Caresolution Umut , farlar Umut far umut :)

Araç çok güzel , kayınpederinize de Allah Rahmet Eylesin. Hatırasını yaşatıyorsunuz ne güzel.

300E
23-04-2020, 21:37
Maşallah E60 bu şekilde çok hoşuma gidiyor.

wolkanku
23-04-2020, 21:44
hayırlı olsun Utku'cum, E60 girdabına sen de girdin böylelikle :)

aracının işlemleri de bittiğine göre müsait olduğunda bizim evli çocuklu , roll vs. kasmayan "cilacılar" gruba 7. araba olarak gelirsin :)

HaKo
23-04-2020, 21:51
Hayırlı olsun tekrardan ayrıca başın sağ olsun Utku , bence janta el atarsan arabanın kaderi değişir.

ayrıca 260 bin KM de araç sahibi olmak nasıl bir şey , nelerle karşılaşıyorsun işi bilen biri olarak bir şeyler karalasan güzel olur. Mesela ben şahsen KM yüksek arabaya karşı hele de premium segmentte çok ön yargılı ve korkan biriyim.

bu arada araba full + full + görgüsüz paket maşallah :D

wolkanku
23-04-2020, 22:01
utku janta el atmadan önce arkaya bir 20mm spacer dene öncelikle..

zaten ne jant alırsan al e60 da arka taraf içeride kalacağı için 20mm spacer gerekecek :) bakarsın bu janta 20mm spacer takınca görüntüyü bir tık kurtarır.

aybarsdnr
23-04-2020, 22:27
Utku, hem başın sağolsun hem de bebek için hayırlı olsun, tebrik ederim.

Hiç 240 bin km gibi durmuyor. Donanımlar da şahane.

Umut farı bir kişi daha bana tavsiye etti. Benim de eşimin aracında led problemi var, benim arabada da farlar biraz kondisyondan düştü. Gözü kapalı oradan başkasına gitme dedi söyleyen kişi ama sen ne diyorsun tecrübe eden kişi olarak?

Aykut106
23-04-2020, 22:37
basınız saolsun utku.donanım harika guzel dokunslar olmus :)

janet
24-04-2020, 06:06
iki motorlu taşıtada maşallah çok güzeller.
umut far da farların dış camı değişti mi? içi açıldı mı? açıldıysa herhangi bir problem yaşadınız mı? yoksa sadece dıştan mı temizlendi.(zımpara polisaj gibi)
fiyatı da özel değilse paylaşabilir misinz

burcinkarabacak
24-04-2020, 07:48
Maşallah nice 260 bin km kullanmanız dileğiyle

saygılar

DKB34
24-04-2020, 09:21
Maşallah çok güzel duruyor, mutlu günlerde kullanın.

ukku
24-04-2020, 18:53
Gs'den mi bahsettin burada :D

Dogrudur, GS'i eşim zamanında sıfır almış, sonra kayınpeder el koymuş... E60'la birlikte geri geldi. :)

Renk bu kasanın bence taşıdığı en güzel renk, aşırı diri ve temiz duruyor heryeri, daha iyi bi jant tercihiyle dünyası değişebilir, ayrıca Allah rahmet eylesin kayınpederine Utku.

Allah razı olsun, teşekkürler. Jant konusunu herkes söylüyor, ilerde olabilir :)

E60 alacaklarin agzini sylandiracak bi konu :D

Allah rahmet eylesin, sizler de kazasiz belasiz kullanin İnşallah

Allah razı olsun, teşekkürler.

Eşinizde kayınpederinizde zevkliymiş gercekten :D Kazasız belasız :D

Teşekkürler :)

Hem Umutlar dan ilerlemişsin , Detailing Caresolution Umut , farlar Umut far umut :)

Araç çok güzel , kayınpederinize de Allah Rahmet Eylesin. Hatırasını yaşatıyorsunuz ne güzel.

İşini iyi yapan herkesle çalışırız. :)

Amin, teşekkürler.

Maşallah E60 bu şekilde çok hoşuma gidiyor.

:)

hayırlı olsun Utku'cum, E60 girdabına sen de girdin böylelikle :)

aracının işlemleri de bittiğine göre müsait olduğunda bizim evli çocuklu , roll vs. kasmayan "cilacılar" gruba 7. araba olarak gelirsin :)

Tabi, neden olmasın. Kahveden, süt köpüğünden konuşuruz. :D

Hayırlı olsun tekrardan ayrıca başın sağ olsun Utku , bence janta el atarsan arabanın kaderi değişir.

ayrıca 260 bin KM de araç sahibi olmak nasıl bir şey , nelerle karşılaşıyorsun işi bilen biri olarak bir şeyler karalasan güzel olur. Mesela ben şahsen KM yüksek arabaya karşı hele de premium segmentte çok ön yargılı ve korkan biriyim.

bu arada araba full + full + görgüsüz paket maşallah :D

Teşekkür ettim.

İşin gerçeği şu, bu araçlar gerçekten bakımlıysa, km'sini göstermiyor... Ne içi, ne dışı, ne altı... Aslında ben km'yi düşürüp 120.000 de yazsam anlaşılmaz yani.. Ben de anlayamam, "benim" diyen usta da anlayamaz :)

Ama şöyle bir gerçek var.. ***** sitedeki ilanlar olsun, dışardaki galeriler olsun -işini namusuyla yapanları tenzih ederek-, birileri şimdiye kadar devamlı km düşürdüğü için gerçek ve bakımlı bir 240.000 km nasıl olur hiç birimiz bilmiyoruz.. 200.000 km olarak gördüklerimiz ve beğenmediklerimiz belki gerçekte 500.000 km..

Son 3 yıldır, periyodik bakımlar ve ufak tefek alt takım revizyonları hariç bir şeyle karşılaşmadım.. Karşılaşırsam bildiririm :)

Utku, hem başın sağolsun hem de bebek için hayırlı olsun, tebrik ederim.

Hiç 240 bin km gibi durmuyor. Donanımlar da şahane.

Umut farı bir kişi daha bana tavsiye etti. Benim de eşimin aracında led problemi var, benim arabada da farlar biraz kondisyondan düştü. Gözü kapalı oradan başkasına gitme dedi söyleyen kişi ama sen ne diyorsun tecrübe eden kişi olarak?

Teşekkür ettim. Umut'u ben esasında eskiden tanıyorum. Intercity'de çalışıyordu. Mekanik olarak değil he, kurumsal satışta yönetici olarak :)
Kurumsal hayatı bırakıp hobisini işine çeviren birisi.. Çok güzel iş yapıyor.. Bir git tanış, selamımı da ilet. Ben de daha iyisini görmedim.

Benim farlarımın içini açmadı. BMW'lerin içini açınca su alma riski yüksek dedi. Mercedesi 10 kere açıp kapat bişey olmaz da dedi :)

basınız saolsun utku.donanım harika guzel dokunslar olmus :)

Eyvallah :)

iki motorlu taşıtada maşallah çok güzeller.
umut far da farların dış camı değişti mi? içi açıldı mı? açıldıysa herhangi bir problem yaşadınız mı? yoksa sadece dıştan mı temizlendi.(zımpara polisaj gibi)
fiyatı da özel değilse paylaşabilir misinz

Teşekkürler.

Farların camları değişmedi, sadece dıştan temizlikleri yapıldı. BMW'lerin bazı modellerinin camı açıldıktan sonra su alma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Rakam konusu da piyasadan daha yüksek değil.. Selamımla gidin, yardımcı olacaktır.

Maşallah nice 260 bin km kullanmanız dileğiyle
saygılar

Teşekkürler

Maşallah çok güzel duruyor, mutlu günlerde kullanın.

Teşekkürler

TarikS
24-04-2020, 20:30
Bi kar yağsa da Göztepe Parkı'nın etrafında twin yapsak be babacım :D

Allah kaza bela vermesin Utku, güle güle kullanın

SekoLive
24-04-2020, 21:16
Utkucum basiniz saolsun.

Asg’miz cok guzel masallah allah kaza bela vermesin.

levent
24-04-2020, 23:08
utkucum güle güle kullan,

bebiş hayırlı evlat olur inşallah, kayınpeder de ışıklarla uyusun.

e60 ise, kısa ve net olarak çıtır daha 2. baharını yeni yaşamaya başlayanlardan :)

ukku
03-05-2020, 16:37
Bi kar yağsa da Göztepe Parkı'nın etrafında twin yapsak be babacım :D

Allah kaza bela vermesin Utku, güle güle kullanın

Eyvallah :)

Utkucum basiniz saolsun.

Asg’miz cok guzel masallah allah kaza bela vermesin.

Plaka hoşuna gitti mi? Lazım olursa kontak verebilirim :D

utkucum güle güle kullan,

bebiş hayırlı evlat olur inşallah, kayınpeder de ışıklarla uyusun.

e60 ise, kısa ve net olarak çıtır daha 2. baharını yeni yaşamaya başlayanlardan :)

Çok teşekkürler :)

ukku
03-05-2020, 16:38
Volkan, bende senin gibi havalı karantina bakımları yok..

Fren hidroliği değişimi filan var.. Ne dersin, ilgi çeker mi? :D

Basit düzeneğimiz... Sonuçta otomobilde de sistem aynı, motosiklette de..

https://i.imgyukle.com/2020/05/03/rLBr7G.jpg

Bu da "iyi ki değiştirmişiz" dedirten poz.. Ne kötü olmuş be..

https://i.imgyukle.com/2020/05/03/rLBQqf.jpg

wolkanku
03-05-2020, 19:31
hahaha adam dm atar gibi dümdüz foruma yazmış Volkan diye.

hacım bu tür teknik işlerin adamı Deniz. , o da yakın zamanda direksiyon hidroliğini ve kabını değiştirdi bir vakum makinesi ile.

bana antin kuntin detailing işleriyle gel seviyorum öyle şeyleri :D

AltunTV
04-05-2020, 00:35
Öncelikle başınız sağolsun. Böyle zevkli bir eş ve kayınpeder umarım banada nasip olur :) Kocaman maşallah..

Deniz.
04-05-2020, 15:47
maşallah iyi günlerde kullan. Nazar değmesin aman.

tr_select
04-05-2020, 16:03
Motor satılık mı :)

Güle güle kullanın bu arada.

Ferhat_V
04-05-2020, 16:56
ikisinede maşallah.hayırlı günlerde kullanırsın inşallah..

ERK_RS
04-05-2020, 17:16
Güzel günlerde kullanın Utku, çiçek maşallah.

Motor'a da içim gitti yani ,
honda nc750x otomatik ile takas düşünür müsün :D :D

ukku
05-05-2020, 10:33
hahaha adam dm atar gibi dümdüz foruma yazmış Volkan diye.

hacım bu tür teknik işlerin adamı Deniz. , o da yakın zamanda direksiyon hidroliğini ve kabını değiştirdi bir vakum makinesi ile.

bana antin kuntin detailing işleriyle gel seviyorum öyle şeyleri :D

E60 konusunu pas geçmeyeceğini bildiğim için direkt yazdım :D

Öncelikle başınız sağolsun. Böyle zevkli bir eş ve kayınpeder umarım banada nasip olur :) Kocaman maşallah..

Amin :)

maşallah iyi günlerde kullan. Nazar değmesin aman.

Teşekkürler.

Motor satılık mı :)

Güle güle kullanın bu arada.

Şu an düşünmüyorum, ilerde düşünürsem haberleşiriz. :) Teşekkürler

ikisinede maşallah.hayırlı günlerde kullanırsın inşallah..

Teşekkürler.

Güzel günlerde kullanın Utku, çiçek maşallah.

Motor'a da içim gitti yani ,
honda nc750x otomatik ile takas düşünür müsün :D :D

Teşekkürler :)

Tarzanjumbo
05-05-2020, 19:30
E60 sevgisi başladı. Durduk yere zehirlendik ;) Kazasız belasız sürüşler olsun

kurtbil
06-05-2020, 10:44
Motor'u satman durumunda taliplerin başına beni yazacaksın peşinen söylüyorum :) ukku

EREN34
06-05-2020, 19:51
Utku başın sağolsun.

Kazasız belasız kullanmaya devam edersin umarım
Araç benzinli mi yoksa dizel mi?
Yakıt tüketimi ne alemde?

ukku
07-05-2020, 09:43
E60 sevgisi başladı. Durduk yere zehirlendik ;) Kazasız belasız sürüşler olsun

Teşekkürler.

Motor'u satman durumunda taliplerin başına beni yazacaksın peşinen söylüyorum :) ukku

İlerde bakarız şu an gündemde yok :)

Utku başın sağolsun.

Kazasız belasız kullanmaya devam edersin umarım
Araç benzinli mi yoksa dizel mi?
Yakıt tüketimi ne alemde?

Teşekkürler,

Araç 5.20d. Dizel. Şehir içi kısa mesafelerde 7.5 - 8 bandına kadar çıkıyor. Uzun yolda 4.5 - 5 bandına kadar düşüyor. :)

EREN34
07-05-2020, 11:08
Araç 5.20d. Dizel. Şehir içi kısa mesafelerde 7.5 - 8 bandına kadar çıkıyor. Uzun yolda 4.5 - 5 bandına kadar düşüyor. :)

O nasıl bir veri öyle? Hybrid gibi töve bismillah :)

Güle güle kullan

imprezaWRC
07-05-2020, 11:27
ukku
Karmaşık duygulara girdim. Başın sağolsun. Bebiş hayırlı olsun, sağlıkla, analı ve babalı büyüsün. (şimiden okul bakın, okul fiyatlarına bakın...vs)
Otomobilin hayırlı olsun, çok diri duruyor, hiç söylediğin km'de gibi gözükmüyor. Güle güle kullanın.
Motor da hayırlı olsun, ama ben olsam onu uzaktan severdim :)

ukku
10-05-2020, 11:35
Konunun yıldızı gelsin :)

https://i.imgyukle.com/2020/05/10/r2LNRp.jpg

GS 30. yıl versiyon pek güzelmiş, acaba buna mı çevirsek?

Fark kabaca renk, sele kaplaması ve stickerlar.

https://i.imgyukle.com/2020/05/10/r2L5mY.jpg

ERK_RS
10-05-2020, 15:11
Turuncu bence gayet güzel.
Ama siz görsel olarak değişiklik istiyorsanız o ayrı.

Egzoz orjinal mi bu arada?
Eğer değil ise Remus tavsiye ederim.
6 ay kadar kullandım 700GS’te; tok ve keyif veren bir tonu vardı.

ukku
17-05-2020, 14:42
Egzoz düşünmüyorum ya, teşekkürler.

Her ne kadar kayınbabam attığı çöpün bile kaydını tutmuş olsa, 650 GS'in son 20.000 km'si muamma idi.
Biraz araştırma ve soruşturma ile bir ustayla tanıştım.
Karantinada kendisi detaylıca elden geçiyor.. Her şeyi kontrol ediliyor.. Yok gidon rulmanı, yok sübap ayarı, yok kaliper temizliği.. Standart bakımda standart ustaların bakmayacağı ne varsa bir bakıyoruz.. Sonuçta 60.000 km'yi devirmiş alet..

Bu da benim takıntım.. Sahip olduğum taşıtın mekanik olarak eksiksiz ve yakın vadede bişeye ihtiyaç duymayacak durumda olduğuna emin olmam lazım..

Safak
20-05-2020, 01:32
Hiç görüşmüyormuş gibi yazayım.

Yaşlandın olm sen :)
Bunlar ne ya...

asmisinsan
20-05-2020, 09:08
utku başın sagolsun e60 güzel alet bee güzel günlerde keyfle kullanın:)

-Murat Özcan-
21-05-2020, 15:47
Maşallah kazasız belasız sürüşler dilerim