PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EGR Sürekli Kapalı

marikan
27-04-2020, 13:58
Merhaba arkadaşlar;
Aracımda EGR sürekli olarak 0 yani kapalı pozisyonda.
FisGauges projem vardı belki görmüşünüzdür. Buraya EGR valf konumunu da eklemiştim.
Araçla bugün 45km kadar yol yaptım. Ama EGR valfi sürekli kapalı konumda.
Aracımda yazılım var. Acaba yazılım yapılırken EGR yazılımsal olarak iptal mi edilmiş?
Benim böyle bir talebim olmadı, söylenmedi de. Mekanik olarak körlemedikte.

Kadyr
27-04-2020, 16:47
Muhtemelen iptal edilmiş. Çünkü ben fişini çektim aynı şekilde 0 da görünüyor elm de

marikan
27-04-2020, 18:21
O zaman iptal etmişler. Söyleselermiş iyiymiş. Neyse EGR derdim olmaz en azından :)

63owen63
27-04-2020, 18:24
Egr iptal edilmiştir, mekanik körlenmesi yine de sağlına olur aracın,ufak bi işlem zaten,öneririm.

marikan
27-04-2020, 23:26
Egr iptal edilmiştir, mekanik körlenmesi yine de sağlına olur aracın,ufak bi işlem zaten,öneririm.

Temizlik için bir ara sökeyim diyordum ama madem öyle söküp körleyeyim.

turboman
27-04-2020, 23:40
Bir sanayi atasözü derki egr nin kapalı olanı makbuldur. Söküp körlemeye gerek yok çalışmadığı zaman binevi körlenmiş oluyor.

gökberk
28-04-2020, 00:26
Genelde yazılımdan kapatırlar, mekanik olarak körlemeye de ihtiyacınız yok.

mikelazi
28-04-2020, 20:41
ben olsam contalarım. kafanız rahat etsin.

diğer dizelleri bilmem ama crdi beyinden iptal olsada,contalanınca araçta ciddi fark oluyor.buna emme temizliğide dahil.

uniquel
28-04-2020, 21:48
Eger imkan varsa emmeyi söküp temizletin hocam. Yıllardır EGR sağolsun girişleri baya bi tıkamıştır, ciddi farkedecek.

MeRtCaN
29-04-2020, 08:32
Merhaba arkadaşlar;
Aracımda EGR sürekli olarak 0 yani kapalı pozisyonda.
FisGauges projem vardı belki görmüşünüzdür. Buraya EGR valf konumunu da eklemiştim.
Araçla bugün 45km kadar yol yaptım. Ama EGR valfi sürekli kapalı konumda.
Aracımda yazılım var. Acaba yazılım yapılırken EGR yazılımsal olarak iptal mi edilmiş?
Benim böyle bir talebim olmadı, söylenmedi de. Mekanik olarak körlemedikte.

Her zaman söylerım Hazır dosya dıye :)

yazılımcı elındekı hazır dosyayı sıze yazmıstır yazılım ıcınde egr nız kapalı ayrıca dpf bıle ıptal olabılır :)

marikan
29-04-2020, 10:03
Emme temizliği düşünüyorum ama şu an turboda hafif ötme var. Sökülmüşken turbo revizyonla birlikte aradan çıkarayım diyorum.

KÖROĞLU
01-05-2020, 15:56
Emme temizliği düşünüyorum ama şu an turboda hafif ötme var. Sökülmüşken turbo revizyonla birlikte aradan çıkarayım diyorum.

Bu işi yapınca maliyet paylaşır mısın ?

Gördüğüm kadarıyla emme temizliği 500 TL civarı turbo revizyonu da yeni kartuş ile 1000 TL civarı. Senden net rakamları alınca karşılaştırırız.

OnurG
01-05-2020, 16:23
Egr derdin olmaz en azından, ben söktürüp hepsini temizlettim. Temizlettikten sonra ufak bi teklemeler dalgalanmalar başladı iptal etmeyi düşünüyorum bende.

marikan
01-05-2020, 20:00
Bu işi yapınca maliyet paylaşır mısın ?

Gördüğüm kadarıyla emme temizliği 500 TL civarı turbo revizyonu da yeni kartuş ile 1000 TL civarı. Senden net rakamları alınca karşılaştırırız.
Yakın zamanda yaptıracağımı sanmıyorum hocam. Şu an bana bir manisi yok. Şu illet bitsin artık şehir şehir gezmek istiyorum :)

marikan
09-05-2020, 18:33
Yazılımcının boş yere günahını almışım :) EGR çalışıyormuş.
Vagcom ile bakınca EGR'nin çalıştığını gördüm.
Meğer ben FisGauges Engine Monitor projemde yazılım kısmında ufak bir hata yapmışım. Bu sebeple EGR sürekli 0 görünüyormuş.
Şu an sorun yok :)

oss
11-05-2020, 15:20
Yazılımcının boş yere günahını almışım :) EGR çalışıyormuş.
Vagcom ile bakınca EGR'nin çalıştığını gördüm.
Meğer ben FisGauges Engine Monitor projemde yazılım kısmında ufak bir hata yapmışım. Bu sebeple EGR sürekli 0 görünüyormuş.
Şu an sorun yok :)

yazilimsal tekrar bir ihtiyaciniz olursa bana ulasabilirsiniz egr vs
sanziman problem cikarmayacak sekilde hardcut ve hard ayar yapabilirim ayreten turbo upgrade enjektor upgrade yapabiliriz

marikan
11-05-2020, 16:15
yazilimsal tekrar bir ihtiyaciniz olursa bana ulasabilirsiniz egr vs
sanziman problem cikarmayacak sekilde hardcut ve hard ayar yapabilirim ayreten turbo upgrade enjektor upgrade yapabiliriz

Teşekkürler olursa ulaşırım. Hangi ildesiniz?
Siz de FisGauges projem için isteyen müşteri olursa bana paslayın :) Yardımcı olurum. (1.9 TDI ve 1.8T motorlar için)