PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2019 Ford Fiesta ST

aaygen
29-04-2020, 17:15
Merhaba herkese,

Uzun zamandır forumu sadece okuyarak takip ediyordum ancak böyle ilginç (Türkiye şartlarında) bir otomobil alınca konusunu açıp biraz daha aktif olmak istedim :D

Bundan önce 3 silindirli BMW 118i kullanıyordum, aslında çok da memnundum ancak Fiesta ST tanıtıldığından beri aklımdaydı. 1.5 motor olduğu için de açıkçası Türkiye'ye gelmesinden ümitliydim ama BMW'yi aldığım dönemde Avrupa'da satışına başlanmış olsa da burada ses seda yoktu. Geldiğini görünce, fiyat açısından da karşılayabildiğimi farkedince BMW'yi ilana koyup şansımı denemek istedim, biraz karışık bir süreçten sonra Fiesta'yı almak nasip oldu.

Araç Türkiye'ye gelen ya 3. ya da 4. Fiesta ST. İlk ikisinin satıldığı kişi itibariyle, üçüncünün de Ankara'da olması sebebiyle İstanbul'da trafikte gezen tek ST bu diyebiliriz yenileri gelene kadar.
3 kapı, ST3 yani en üst paket, kilitli diferansiyelin de olduğu Performance Pack opsiyonu da seçilmiş bir araç. Şerit takip, kör nokta, trafik işareti algılama, sunroof ve direksiyon ısıtma dışında alınabilecek her şeye sahip bildiğim kadarıyla. Yarı deri yarı alcantara döşemeye sahip aşırı rahat Recaro koltukları var, koltuklar ST2'de de Recaro olmasına rağmen bu döşeme kombini ile sadece ST3'te geliyor.

Otomobilin harika bir sürüş hissiyatı var, muhtemelen LSD'li önden çeker olarak ilk kullandığım otomobil olduğu için ben biraz daha fazla etkilendim. Arabayı alıp bayiden çıkışımın 10. saniyesinde vites hissiyatı kahkaha attırdı bana :D Direksiyonu aşırı direkt, Ford'un GT haricinde kullandığı en hızlı direksiyon kutusuna sahip, kilitten kilide 2 tur dönüyor. Ben bunun sakin, yüksek hızlı otoban kullanımında biraz negatif etkisi olacağını düşünüyordum ama kesinlikle standart bir otomobil direksiyonundan çok farkı yok sakin kullanımda. Zaten genel olarak konforu hariç normal moddayken standart bir B segment otomobil gibi.

Maksimum torku 290 Nm ve bu torku 1600-4000 devir arasında verebildiği için çok esnek. Şehiriçinde de çok devir çevirmeden gayet rahat kullanıma izin veren bir yapısı var. Jantların 18 oluşu ve süspansiyonun ayarı sebebiyle biraz konforsuz, ama yol tutuş limitleri göz önünde bulundurulunca kabul edilebilir bir konforsuzluğu var, ben de bunu bilerek satın aldığım için rahatsız değilim.

Sport ve race modlarında açılan egsoz vanası hoş bir detay olmuş, içeriye tamamen yapay ses basmak yerine en azından gerçekten bir şeyler değişiyor otomobilde. Bu arada bu iki modda içeriye ses de veriyor ancak yapaylık hissi yok, aksine dolu dolu bir ses geliyor, benim hoşuma gitti. Bir diğer güzel detay da egsoz açıkken vites düşürdüğünüzde gelen patırtılar, stock bir B hot hatch'ten bunu beklemezdim açıkçası :D B&O ses sistemi de gayet başarılı, ondan çok uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok.

Arabayı Ocak ayında aldım, aldığım vakitte havalar pek iyi değildi, benim de çok vaktim olmamıştı o yüzden pek fotoğraf çekemedim, çektiklerimi ekliyorum. Devamı mutlaka gelecektir :) Sonrasında da bu virüs mevzusu patlak verince pek de bir şey yapamadım, şu an çok nadiren can sıkıntısı atmak için kısa bir sürüşe çıkıyorum. Bir de otomobil ile yaptıklarımı ve yapacaklarımı (pist, belki modifikasyonlar vs.) kayıt altına almak için bir instagram hesabı açtım, mk8.st.tr, takip edebilirsiniz. Şimdilik Paddock Detailing'deki işlemleri haricinde hiç bir şey yapmadım otomobile, kur da uçtu gitti zaten :D

Mutlaka atladığım noktalar olmuştur, merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz. Yeni araba hevesiyle uzun uzun yazdım, umarım buraya kadar gelebilmişssinizdir, geldiyseniz ayrıca teşekkürler

https://i.hizliresim.com/sFJgVH.jpg (https://hizliresim.com/sFJgVH)https://i.hizliresim.com/uOcDIY.jpg (https://hizliresim.com/uOcDIY)https://i.hizliresim.com/ZsbH3A.jpg (https://hizliresim.com/ZsbH3A) https://i.hizliresim.com/24ZPB3.jpg (https://hizliresim.com/24ZPB3) https://i.hizliresim.com/fOo51R.jpg (https://hizliresim.com/fOo51R) https://i.hizliresim.com/2cplvD.jpg (https://hizliresim.com/2cplvD)

Caner B.
29-04-2020, 17:46
Gerçekten çok güzel bir araba. Yol tutuş olarak ciddi şekilde övüluyor, donanımdan zaten bahsetmiyorum efsane :) kazasız belasız kullanın.

mcanx
29-04-2020, 17:52
hayırlı olsun, günlük bindiğimiz araç bizimde dolu bir Ford Focus standart bir araca göre aşırı zevkli tam f/p aracı

kazasız belasız binin, Pendik Şahsuvaroğlundan aldınız sanırım? oraya benzettim

1998corsa
29-04-2020, 18:15
Biraz focus varı kalmış yeni tasarım, nerede o eski st'ler. Genede yeni model bir hothatch için güzel bir araba hayırlı kazasız belasız günler dilerim

fdoganb
29-04-2020, 18:16
rengi ve donanımıyla oldukça başarılı bir kombine sahip maşallah. Sesi soluğuyla da alakalı paylaşım bekliyorum.

berkaym
29-04-2020, 18:56
Burdanda güle güle kullan diyelim :D

aaygen
29-04-2020, 19:02
Gerçekten çok güzel bir araba. Yol tutuş olarak ciddi şekilde övüluyor, donanımdan zaten bahsetmiyorum efsane :) kazasız belasız kullanın.

Çok teşekkürler, sizin DS3R'ı da severek takip ediyoruz :D

hayırlı olsun, günlük bindiğimiz araç bizimde dolu bir Ford Focus standart bir araca göre aşırı zevkli tam f/p aracı

kazasız belasız binin, Pendik Şahsuvaroğlundan aldınız sanırım? oraya benzettim

Aynen öyle, ST-RS-Mustang modellerini satan Türkiye'deki 3 bayiden biri, İstanbul'daki tek bayi orası.

Biraz focus varı kalmış yeni tasarım, nerede o eski st'ler. Genede yeni model bir hothatch için güzel bir araba hayırlı kazasız belasız günler dilerim

rengi ve donanımıyla oldukça başarılı bir kombine sahip maşallah. Sesi soluğuyla da alakalı paylaşım bekliyorum.

Teşekkür ederim. Sesi ile alakalı ufak bir videom var:

https://www.youtube.com/watch?v=_ieju_WlBlw

Burdanda güle güle kullan diyelim :D

sağol kanka :D virüsten sonra kurcalamaya buluşuruz :D

ErayCerit
29-04-2020, 19:08
Bu rengi özellikle bir çok araca yakıştırıyorum.Maşallah kazasız belasız :)

brnkskn
29-04-2020, 19:21
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. :) Rengi gerçekten çok güzel duruyor. Nurburgringte ıslak pistte bol oversteerlı bir videosunu izlemiştim, eğlenceli bir sürüş karakterine sahip olduğunu çok belli ediyordu.

aaygen
29-04-2020, 19:31
Bu rengi özellikle bir çok araca yakıştırıyorum.Maşallah kazasız belasız :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. :) Rengi gerçekten çok güzel duruyor. Nurburgringte ıslak pistte bol oversteerlı bir videosunu izlemiştim, eğlenceli bir sürüş karakterine sahip olduğunu çok belli ediyordu.

Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz videoyu arabayı alacağım netleşip teslim alana kadar en az 10 kere izledim :D O videoda yarattığı beklentiyi karşılıyor öyle söyleyeyim

Oznsrl
29-04-2020, 20:42
Çok beğendim Allah kaza bela vermesin çok güzel bir araç pekte birşey yapmaya gerek yok gibi önden yandan arkadan her taraftan eksiksiz bence bide sunroof olsaymış tadından yenmezmiş.kaliteli marka bir coilover set yada spor yay la nokta olur :)

Seven7
29-04-2020, 22:17
Maşallah nazar değmesin güle güle kullanın. Yolda karşılaşılması çok mümkün olmayan araçlardan. Rengi yakışmış, eğlenceli duruyor.

Şahsen böyle bir kombinasyondaki araca 17'' rpf01 takıp güzel bir spor yay ya da coilover kitiyle çok daha keyifli bir hale getirirdim. Standart jantları pek yakışmamış gibi duruyor.

zOnstyLe
29-04-2020, 22:23
Massallah tek eksik iyi bir coilover gibi duruyor, kazasız belasız seside cok guzelmiş.

aaygen
30-04-2020, 00:07
Çok beğendim Allah kaza bela vermesin çok güzel bir araç pekte birşey yapmaya gerek yok gibi önden yandan arkadan her taraftan eksiksiz bence bide sunroof olsaymış tadından yenmezmiş.kaliteli marka bir coilover set yada spor yay la nokta olur :)

Maşallah nazar değmesin güle güle kullanın. Yolda karşılaşılması çok mümkün olmayan araçlardan. Rengi yakışmış, eğlenceli duruyor.

Şahsen böyle bir kombinasyondaki araca 17'' rpf01 takıp güzel bir spor yay ya da coilover kitiyle çok daha keyifli bir hale getirirdim. Standart jantları pek yakışmamış gibi duruyor.

Massallah tek eksik iyi bir coilover gibi duruyor, kazasız belasız seside cok guzelmiş.

Herkese teşekkürler, coilover-yay söylenmiş hep, benim de aklımda o var. Maddi anlamda imkan olursa KW coilover istiyorum, olmazsa belki yine iyi marka bir yay olabilir ama yakın zamanda böyle kalacak muhtemelen. İlginç bir şekilde Ford KW V3 dengi (ayar imkanı olarak) kendi ürettiği bir coilover setini satıyor aksesuar olarak :D
Jantlar benim de pek hoşuma gitmiyor, RPF01 aklımda vardı ancak piyasadaki RPF01'lerin ofseti bana pek uymuyor, stok süspansiyonla geometriyi de çok değiştirmek istemiyorum. O yüzden 17 inç Ultraleggera var aklımda

alper_pug
30-04-2020, 00:49
Ata çok güzel eşsiz bir araca sahipsin maşallah kocaman. Oz'layalım bunu gel :)

TarikS
30-04-2020, 01:02
Vay vay vay Ford ne yapmış yine :) Dışarıdan sleeper duruyor rengiyle, farlara bittim, ön tampon da çok hırçın olmuş. Arkadan da bir şeyler fısıldıyor ama çok çaktırmıyor gibi. İçinden fotoğraflar var mıdır?

Wiki'den falan bakabilirdim de yazılarını okumak keyifli epey, eline sağlık. Torku söylemişsin de güç ne alemde? 6 ileri sanırım. Bir de Ocak'ta ne kadara satıyorlardı bunu bilgisini paylaşabilirsen ST konusunda güzel bir arşiv konusu olur burası.

Kazasız belasız güle güle kullan

Eworen
30-04-2020, 07:57
Masallah kazasiz belasiz
1 serisinden fiesta ya ( st de olsa ) gecmek icin zevk sahibi olmak gerek cunku etraftan bu kadar para verilirmi yaa diyen cok olur 2012 de poloyu alirken yasadim biliyorum :)
Yaşada uygun harika secim
Sonuc olarak sadece güzel bi jant (mutlaka orjinal gorunumlu mumkunse orjinal ) tamamdir
Güle güle kullanin..

BARR
30-04-2020, 08:07
Çok keyifli duruyor güle güle kazasız belasız kullanın.

16EC813
30-04-2020, 08:12
yaramaz bi çocuk gibi :D maşallah renk daha da bi fark yaratmış kazasız belasız kullanırsın kardeşim

Ome_RS
30-04-2020, 08:54
Ülkemize geldiğinden bile haberim yoktu.
Çok keyifli bir otomobil. Bir cok kisi cesaret edemez eldeki bmw yi satıp bunu almayı. İleride yasatacagı deger kaybı vs kaygılarıyla.
Gercek bir otomobil tutkunuzdan ve kararınızdan dolayı tebrik ederim. Keyifle kullanın.

Boost Up
30-04-2020, 08:57
Maşallah, Allah kaza bela vermesin. Bence çok güzel bir tercih yapmışsınız. Jantlar ciddi manada göz tırmalıyor, en yakın zamanda sıkıntıyı aşmanız ümidiyle:D

8.000rpm
30-04-2020, 09:05
farlar efsane , donanım ve teknik yetenekler süper
renk kaplama değil de gerçek boya ya , sırf o bile yeter :)
maaşallah

Kahn23
30-04-2020, 09:10
Bu bildiğin Jr Focus olmuş :)

Kazasız belasız kullan.

delyyy
30-04-2020, 09:13
Maşallah.
Anahtar teslim pist otomobili yapmışlar neredeyse.
Tasarım çok hoş. Bir tek arka tampon alt difüzör araçla aynı renk diye sanırım göz tırmalıyor. Siyah veya kalite bir fiber kaplama düşünülebilir.
Kazasız belasız cezasız sürüşler.

cabrioleter
30-04-2020, 09:22
yanlış hatırlamıyorsam otopark incelemesinde yayların asimetrik ford tarafından yeni geliştirilen bir mühendislikle yapıldığı söyleniyordu bu sayede hem yol tutuşu çok yüksek olup konforundan da kayıp yaşamadığından bahsediliyordu.. yayı ellemek çok mantıklı olmayabilir..

Erdem K.
30-04-2020, 09:28
rengi de gayet güzel
keyifli sürüşler ...

aaygen
30-04-2020, 09:39
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler

Ata çok güzel eşsiz bir araca sahipsin maşallah kocaman. Oz'layalım bunu gel :)
OZ her an aklımın bi köşesinde, bakalım şu durumlar bir geçsin belki yaparız o konuda bir şeyler :D

Masallah kazasiz belasiz
1 serisinden fiesta ya ( st de olsa ) gecmek icin zevk sahibi olmak gerek cunku etraftan bu kadar para verilirmi yaa diyen cok olur 2012 de poloyu alirken yasadim biliyorum :)
Yaşada uygun harika secim
Sonuc olarak sadece güzel bi jant (mutlaka orjinal gorunumlu mumkunse orjinal ) tamamdir
Güle güle kullanin..

Ülkemize geldiğinden bile haberim yoktu.
Çok keyifli bir otomobil. Bir cok kisi cesaret edemez eldeki bmw yi satıp bunu almayı. İleride yasatacagı deger kaybı vs kaygılarıyla.
Gercek bir otomobil tutkunuzdan ve kararınızdan dolayı tebrik ederim. Keyifle kullanın.

Açıkçası benim de haberim yoktu geldiğinden, zaten geldiğini öğrenir öğrenmez görmeye gidip bayiden çıkarken kararımı vermiştim bile. Bayide bile ikinci el tarafıyla ilgilenen tanıdığım, BMW'yi satıp Fiesta mı alıcan diye şaşırmıştı :D Çevremden de BMW'den Ford'a niye geçtin diyenler oldu ama pek öyle premiuma bineyim vs. kaygım yoktu, çok da yetenekli ve ülkemiz şartlarında özel bir otomobil olduğu için, uzun yıllar binme planıyla tutkumun peşinden gittim diyelim :) Çok teşekkür ediyorum.

yanlış hatırlamıyorsam otopark incelemesinde yayların asimetrik ford tarafından yeni geliştirilen bir mühendislikle yapıldığı söyleniyordu bu sayede hem yol tutuşu çok yüksek olup konforundan da kayıp yaşamadığından bahsediliyordu.. yayı ellemek çok mantıklı olmayabilir..

Evet, arka tarafta Ford'un patentli yayları var, asimetrik değil ancak yönlü, sağ sol birbiriyle değişmiyor. İçeriye doğru muz gibi bir kıvrımı var yayların, Force Vectoring diye geçiyor, anladığım kadarıyla viraj içerisinde süspansiyon yükteyken kuvvet dağılımının ve yere basmanın optimize edilmesi ve dediğiniz gibi bu seviyede tutuş sağlayıp konforu aşırı azaltmaması amacıyla geliştirilmiş. Böyle bir teknoloji olduğu için ben de aslında süspansiyonu hiç bozmasam mı diye düşünüyorum,o yüzden geçen mesajımda bahsettiğim Ford coilover'lar olabilir belki süspansiyon tarafında, ya da yurtdışında KW kullananlar var onların yorumlarını almak gerek.

Schumi
30-04-2020, 09:42
Çok güzel bir hothatch. Güle güle kullanın. Ama neden içinden fotoğraf yok. :) Bu arada jant konusuna katılıyorum ama artık Ultraleggera ve RPF01 den daha yeni birşeyler deneyin. Öneride bulunamıyorum ama eskidi o jantlar artık.

c.sar
30-04-2020, 09:42
Maşallah.Çok güzel ve zevkli bir seçim. İç resimlerini de merakla bekliyorum :)

aaygen
30-04-2020, 09:50
Vay vay vay Ford ne yapmış yine :) Dışarıdan sleeper duruyor rengiyle, farlara bittim, ön tampon da çok hırçın olmuş. Arkadan da bir şeyler fısıldıyor ama çok çaktırmıyor gibi. İçinden fotoğraflar var mıdır?

Wiki'den falan bakabilirdim de yazılarını okumak keyifli epey, eline sağlık. Torku söylemişsin de güç ne alemde? 6 ileri sanırım. Bir de Ocak'ta ne kadara satıyorlardı bunu bilgisini paylaşabilirsen ST konusunda güzel bir arşiv konusu olur burası.

Kazasız belasız güle güle kullan

Çok teşekkürler, yazılarımla ilgili yorumunuz için ayrıca teşekkür ediyorum :)

Güç 200 HP, sadece 6 ileri manuel olarak üretiliyor. Renk ilk defa canlı gördüğümde beni de çok etkilemişti. 2019 modellerin hepsi aynı donanımlarla geldi, gelen 2 rengin opsiyon fiyatı aynıydı ve 3-5 kapı fiyat farkı yok. Bu yüzden tüm ST'lerin liste fiyatı 213 bin TL'ydi. Ford fabrikası üretime tekrar başladıktan sonra gelecek yeni ST'ler bildiğim kadarıyla var ancak kurun durumu vs. fiyat ne olur bilinmez.

İçinden fotoğrafları hiç yoktu, bu vesileyle çekmiş oldum :D

En önemli detay tabi ki Recaro'lar (biraz kirli malesef :D):

https://i.hizliresim.com/Ngk1pw.jpg

Orta konsol standart Fiesta'dan çok farklı değil. 8 inç ekran var navigasyon olduğu için, gösterge paneli Focus'la aynı, bir de trimler karbon görünümlü:

https://i.hizliresim.com/7uOXQO.jpg (https://hizliresim.com/7uOXQO)

Çok güzel bir hothatch. Güle güle kullanın. Ama neden içinden fotoğraf yok. :) Bu arada jant konusuna katılıyorum ama artık Ultraleggera ve RPF01 den daha yeni birşeyler deneyin. Öneride bulunamıyorum ama eskidi o jantlar artık.

Çok teşekkürler, jant konusunda çok haklısınız ancak aklıma da pek bir şey gelmiyor. Bir tane daha 18 jant almak istemiyorum üstünde 18'ler varken, yoksa Ford Performance'ın aşağıdaki gibi bir jantı var çok hoşuma giden, ya da Sparco Assetto Gara düşünüyordum (bunun da ne kadar farklı bir jant olduğu tartışılır) ama onu da Türkiye'de bulamadım. Belki bunları standart Fiesta'sına ST line'ına falan takmak isteyen birini bulup verirsem 18 Ford Performance jant düşünebilirim.

https://images.netdirector.co.uk/gforces-auto/image/upload/w_412,h_309,dpr_2.0,q_auto:best,c_fill,f_auto,fl_l ossy/auto-client/a77ae78dfcfbc1f3a58391ef2c9a16b1/fiesta_st_pf_thumbnail.jpg

HardCore
30-04-2020, 11:22
Çok teşekkürler, yazılarımla ilgili yorumunuz için ayrıca teşekkür ediyorum :)

Çok teşekkürler, jant konusunda çok haklısınız ancak aklıma da pek bir şey gelmiyor. Bir tane daha 18 jant almak istemiyorum üstünde 18'ler varken, yoksa Ford Performance'ın aşağıdaki gibi bir jantı var çok hoşuma giden, ya da Sparco Assetto Gara düşünüyordum (bunun da ne kadar farklı bir jant olduğu tartışılır) ama onu da Türkiye'de bulamadım. Belki bunları standart Fiesta'sına ST line'ına falan takmak isteyen birini bulup verirsem 18 Ford Performance jant düşünebilirim.

https://images.netdirector.co.uk/gforces-auto/image/upload/w_412,h_309,dpr_2.0,q_auto:best,c_fill,f_auto,fl_l ossy/auto-client/a77ae78dfcfbc1f3a58391ef2c9a16b1/fiesta_st_pf_thumbnail.jpg

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle.
Fotoğrafta attığınız Ford Performance jantları görünce konuya dahil olmak istedim :) Eğer attığınız desenini beğendiyseniz ve fiyatları fahiş işe diğer bir opsiyon olarak Rota'nın Titan modelini de değerlendirebilirsiniz. Genişlik ve ofset seçenekleri çok daha fazla

mimarsertac
30-04-2020, 12:04
Tek kelime ile muhtesem. Ben olsam hic bir seye dokunmazdim.

aaygen
30-04-2020, 12:39
Fotoğrafta attığınız Ford Performance jantları görünce konuya dahil olmak istedim :) Eğer attığınız desenini beğendiyseniz ve fiyatları fahiş işe diğer bir opsiyon olarak Rota'nın Titan modelini de değerlendirebilirsiniz. Genişlik ve ofset seçenekleri çok daha fazla

Teşekkür ederim, Rota Titan'a şimdi baktım hoşuma gitti, tam olarak olması gereken genişlik ve ofsette de üretimi var ama Türkiye'ye Rota getiren var mı?

Tek kelime ile muhtesem. Ben olsam hic bir seye dokunmazdim.

Teşekkür ederim. Muhtemelen uzunca bir süre pek bir şeye dokunamayacağım zaten, yukarıda da bahsetmiştim süspansiyona girersem üst seviye bir kitle girmek istiyorum ama maliyetler ortada. Bu haliyle zaten tutuş anlamında limit otomobil değil benim, o yüzden biraz görsellik için olacak coilovera geçmek. O kadar maliyetin altına da girmeye gerek var mı ben de düşünüyorum.
Jant konusunda da asıl bakma sebebim üstünde gelen jantları beğenmememin yanında 18'leri günlük kullanıp pist için hafif 17'lere semi slick koymayı düşünmemdi. Kullandıkça jantlara alışıyor gözüm, Pilot Sport 4'ler de yeterli gelecek zaten tur rekoru falan kovalamayacağım için, yine de 18'leri elden çıkarmadan çok kollu hafif bir 17 alsam mı diye ara ara bakınıyorum bir şey denk gelir mi diye.

Bu iki kısım haricinde şimdilik dokunmayı düşündüğüm hiç bir noktası yok ama, aynı görüşteyim

yigitfirat1322
30-04-2020, 16:11
masallah renk cok güzel, pistte cok zevkli oldugunu söylüyorlar, kazasız belasız insallah

fevzi
01-05-2020, 12:29
Maşallah hayırlı olsun aracınız çok iyi bir seçim olmuş ; bir Fiesta MK6 S kullanıcısı olarak bu aracın ne kadar şaşırtıcı olabileceğini tahmin edebiliyorum.

Melih-Ö
01-05-2020, 14:14
Çok değişik ve güzel duruyor. Coilover ile gerçekten çok daha güzel olur, Maşallah kazasız belasız:)

canguler
01-05-2020, 15:26
öncelikle hayırlı olsun allah kazasız belasız binmeyi naasip etsin. cok keyfli bi arac izlenimi var

FreeCaptiv3
01-05-2020, 17:50
Hayırlı olsun, oldukça güzel bir araç. Kazasız belasız günlerde kullanın :)

aaygen
01-05-2020, 19:12
masallah renk cok güzel, pistte cok zevkli oldugunu söylüyorlar, kazasız belasız insallah

Maşallah hayırlı olsun aracınız çok iyi bir seçim olmuş ; bir Fiesta MK6 S kullanıcısı olarak bu aracın ne kadar şaşırtıcı olabileceğini tahmin edebiliyorum.

Çok değişik ve güzel duruyor. Coilover ile gerçekten çok daha güzel olur, Maşallah kazasız belasız:)

öncelikle hayırlı olsun allah kazasız belasız binmeyi naasip etsin. cok keyfli bi arac izlenimi var

Hayırlı olsun, oldukça güzel bir araç. Kazasız belasız günlerde kullanın :)

Teşekkürler herkese

.::EmrE::.
01-05-2020, 19:31
Hayırlı olsun, bir otmobil insana özel hissettirmeli, nadir ve az sayıda olan araçları seviyorum. Ülkemizde de ST bir elin parmağını geçmeyecek kadar az, bu yüzden sizi seçiminiz dolayısı ile tebrik ediyor, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Sizin yaşınızda iken ben de o zamanlar Türkiye'de nadir olan Corsa OPC almıştım. Herkes çok merak ediyordu aracı her ortamda. Şaka makinesi gibiydi. Hothatch araçlar muhteşem heyecanlı, eğlenceli, pratik ve konforlu oluyorlar.

Bu arada sanırım 2 gün önce sizi Ataşehir Metropol İstanbul önünde gördüm, ışıklarda dururken; bende de Mazda MX5 var gri, vay arkadaş dedim biri ST almış :) Başka ST olmadığına göre sizdiniz diye düşünüyorum :D

barisy
01-05-2020, 19:52
Çok güzel bir seçim. Çok başarılı bir araç. İspatı aşağıda. :)

https://youtu.be/RMCcgP4Miro

aaygen
01-05-2020, 21:33
Hayırlı olsun, bir otmobil insana özel hissettirmeli, nadir ve az sayıda olan araçları seviyorum. Ülkemizde de ST bir elin parmağını geçmeyecek kadar az, bu yüzden sizi seçiminiz dolayısı ile tebrik ediyor, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Sizin yaşınızda iken ben de o zamanlar Türkiye'de nadir olan Corsa OPC almıştım. Herkes çok merak ediyordu aracı her ortamda. Şaka makinesi gibiydi. Hothatch araçlar muhteşem heyecanlı, eğlenceli, pratik ve konforlu oluyorlar.

Bu arada sanırım 2 gün önce sizi Ataşehir Metropol İstanbul önünde gördüm, ışıklarda dururken; bende de Mazda MX5 var gri, vay arkadaş dedim biri ST almış :) Başka ST olmadığına göre sizdiniz diye düşünüyorum :D

Çok teşekkürler. Benim de hem almaya karar vermem hem de ailemi ikna edebilmem (annemle ortak kullanıyoruz :D) o sayede oldu, hem pratik ve günlük kullanıma uygun her anlamda, hem de gayet keyifli sürüşe sahip.

Valla 2 gün önce Ataşehir'e gitmedim, evden biri alıp çıktıysa arabayı ben farketmeden belki benim arabadır :D Diğer satılanlardan biri de İstanbul'da, trafiğe pek çıkmıyor ama benimkinin birebir aynısı, belki odur. Plaka ST idiyse muhtemelen benimdir ama :D
MX5 her zaman çok istediğim bir otomobildi, hatta 118'i almadan 1 hafta önce bir MX5 sahibiyle anlaşıp vazgeçmiştim son anda, Recaro'lu falan çok güzel bir arabaydı. Fiesta'yı aldıktan sonra bile her gördüğümde bir aklım gidiyor, sahip olmasam da 1-2 ay kullanma şansım olur inşallah :D 2018'de Körfez'de Mazda'nın etkinliğinde kullanmıştım, çok hoşuma gitmişti.

Çok güzel bir seçim. Çok başarılı bir araç. İspatı aşağıda. :)

https://youtu.be/RMCcgP4Miro

Teşekkür ediyorum, bu videoyu görmemiştim, hemen izleyeyim :D Fiesta'nın pist videolarını gördükçe şu virüs illeti bitse de pist açılsa diye düşünüyorum :)

TarikS
01-05-2020, 22:01
200 HP iyiymiş ya seninle denemek çok keyifli olabilir aslında :D R56 S var bende otomatik n18 dp + yazılımla dyno dynamics'te 186 tekere veriyor, motorda takibi 205 gibi

Seviyosan bu işleri paslaşalım :D

barisy
01-05-2020, 22:27
Hızlanma ile ilgili bir şeyler okumuştum. Gaza tam basılı halde vites değiştirilebiliyor bu modelde sanırım. Araştırırsınız.

aaygen
01-05-2020, 22:46
200 HP iyiymiş ya seninle denemek çok keyifli olabilir aslında :D R56 S var bende otomatik n18 dp + yazılımla dyno dynamics'te 186 tekere veriyor, motorda takibi 205 gibi

Seviyosan bu işleri paslaşalım :D

:D :D aslında pek aram yoktur ama aynı segment arabalara göre nasıl gidiyor merak ediyorum, bir ara arkadaşımın Polo GTI'ıyla deneyecektik deneyemedik. Fikir vermesi açısından deneyebiliriz tabi ki :D

Hızlanma ile ilgili bir şeyler okumuştum. Gaza tam basılı halde vites değiştirilebiliyor bu modelde sanırım. Araştırırsınız.

Aynen flat shift özelliği var, ama hala tam anlamadım. Devir yine herhangi bir arabada bunu yaparmış gibi yukarı gidiyor ama gazı bırakıp vites değiştirmeye göre bariz fark var tabi. Sanıyorum debriyajı bırakınca ateşlemeyi kesiyor anlık, aşağıdaki videonun yorum kısmında öyle yazılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=0XPfHdsee1o

öskür
02-05-2020, 00:15
çok güzel bir hothatch almışssınız,tekrar hayırlı olsun,tek eksiği frenleri gerisi eğer çok iddaanız yoksa yeterli gelicektir uzun süre:)

Batu-R
02-05-2020, 04:19
Maşallah çok beğendiğim bi araba, arkadaşımda da bir eski kasası var. Çok başarılı güzel bir araç. Batuhachi'den takipteyim zaten. Hayırlı olsun tekrardan :)

i-vtec07
02-05-2020, 08:34
Çok güzel bi makine hayırlı olsun kardeşim, bence orjinal kalmalı.

Strich Acht
02-05-2020, 12:49
harika bir hothatch güle güle kullanın, tadını çıkarın.

barisy
02-05-2020, 13:14
İzmir Ülkü pistinde çok zevkli olur kullanması. Güzel süre de alır.

aaygen
02-05-2020, 14:01
Çok güzel bi makine hayırlı olsun kardeşim, bence orjinal kalmalı.

harika bir hothatch güle güle kullanın, tadını çıkarın.

çok güzel bir hothatch almışssınız,tekrar hayırlı olsun,tek eksiği frenleri gerisi eğer çok iddaanız yoksa yeterli gelicektir uzun süre:)

Teşekkür ederim. Tek zayıf nokta olarak frenleri gösteriyorlardı genel olarak basında, kuvvet anlamında sıkıntısı yok ama fazla üstüne çıkınca çabuk ısınıyormuş. Bir çok firmanın büyük fren kiti var ST için ama beni İstanbul Park'ta 1 seans çok sıkıntı yaşatmadan götürürse frenleri ellemeye çok ihtiyacım kalmaz, belki çelik hortum + daha iyi hidrolik ve balata konup devam edilebilir

İzmir Ülkü pistinde çok zevkli olur kullanması. Güzel süre de alır.

Açıldığında Ülkü'ye gitme planım var, dediğiniz gibi oraya çok uygun bence de.

Maşallah çok beğendiğim bi araba, arkadaşımda da bir eski kasası var. Çok başarılı güzel bir araç. Batuhachi'den takipteyim zaten. Hayırlı olsun tekrardan :)

Çok teşekkürler. Batuhachi'yi severek takip ediyoruz, selamlar :D

Frid
02-05-2020, 14:12
gerçekten haylaz bir çocuk gibi:D

her noktası bence orj kalmalı. coil jant işlerine gerek yok, fabrikadan hazır set araç zaten, misyonu farklı, sadece görsel etiket bir araç değil aklınızı karıştırmasınlar.

barisy
02-05-2020, 18:21

her noktası bence orj kalmalı. coil jant işlerine gerek yok, fabrikadan hazır set araç zaten, misyonu farklı, sadece görsel etiket bir araç değil aklınızı karıştırmasınlar.
Aynı fikirdeyim. Stok hali ile çok iş yapar zaten. Bir de fabrikalar üzerinde çok çalışıyor zaten. Optimum bir ayar tutturuyorlar , özellikle süspansiyon sistemi hem günlük hem pistte sürülebilir halde. Belki fren pedleri değişir pist için , daha pist odaklı lastik takılabilir. Zaten yukarıda video paylaştığım kişi de sadece bunları değiştirip pistte ultra süre yapmış. 8,02 btg çok çok iyi bir süre.

barisy
02-05-2020, 18:24
Edit:
Eibach Spring
Castrol srf
Feredo pad
Semi lastik.

es026
02-05-2020, 18:46
Zevkinize sağlık çok keyifli bir hothach almışsınız. Araç tam bi sleeper, ben olsam dış görünüme dokunmazdım. Kazasız belasız.

TarikS
02-05-2020, 21:40
:D :D aslında pek aram yoktur ama aynı segment arabalara göre nasıl gidiyor merak ediyorum, bir ara arkadaşımın Polo GTI'ıyla deneyecektik deneyemedik. Fikir vermesi açısından deneyebiliriz tabi ki :D

Revo'nun yazılımı varmış senin arabaya 250 HP oluyomuş diye duydum arabamdan soğudum :hahaha:

Haftaiçi paslaşalım PM atabilirim sana :)

aaygen
02-05-2020, 23:44

Zevkinize sağlık çok keyifli bir hothach almışsınız. Araç tam bi sleeper, ben olsam dış görünüme dokunmazdım. Kazasız belasız.

Edit:
Eibach Spring
Castrol srf
Feredo pad
Semi lastik.

Çok teşekkürler. Ben de aslında daha önce dediğim gibi pek değişiklik yanlısı değilim, ama ister istemez aftermarketi de olan bi araba olunca hevesle aa o da varmış bu da varmış diye bir şeyler yapası geliyor insanın :D Muhtemelen yukarıda barisy nin yazdığı videodaki arabanın setupı gibi altyapıda ufak değişiklikler iş görecek.

Revo'nun yazılımı varmış senin arabaya 250 HP oluyomuş diye duydum arabamdan soğudum :hahaha:

Haftaiçi paslaşalım PM atabilirim sana :)

Revo + intake'le 260 alıyorlar :D bizim yakıtla olmaz muhtemelen, Mountune 235 HP diyor, o daha gerçekçi bir güç burası için de. PM'i bekliyorum, denk getirebilirsek deneyelim

aaygen
07-05-2020, 20:57
Dün bir arkadaşımla iki araba Kavacık'ta buluştuk, Poyrazköy-Riva yaptık. Hem ufak gazlamalı hem de iki yerde de temiz hava alıp yürüyüş yapma temalı bir karantina buluşması oldu :D
Riva'da ayrıldık, ben Paşamandıra-Bozhane-Ömerli yaparak şehre döndüm. Poyrazköy'de herkesin fotoğraf çektiği meşhur limanı görmek istiyordum, araba pis olsa da en azından ne yapılabilir görmek için makinam yanımdaydı. Bir iki güzel yer buldum, denemelik çektiğim fotoğrafları da koyayım dedim, ışığa editine falan hiç dikkat etmedim, kusura bakmayın :D

https://i.hizliresim.com/LHMP1P.jpg (https://hizliresim.com/LHMP1P) https://i.hizliresim.com/I1bpbj.jpg (https://hizliresim.com/I1bpbj)

aaygen
17-08-2020, 13:54
Uzun zamandır konuyu güncelleyecek bir şey yapmamıştım. ST'lerin aftermarketi İngiltere ağırlıklı, ***** pound kuru da çok yükseldiği için ufak tefek modlardan öteye şimdilik geçemiyorum :D

Frenlerin kuvveti yerinde ancak ısınma durumu varmış biraz, diskleri baya küçük zaten. Piste de gireceğim için önlere Hel çelik fren hortumu koyup fren hidroliğini de Motul DOT 5.1'le değiştirdim. RBF serisi veya Castrol SRF bulamadım, bir de açıkçası hem güç hem fren anlamında stock arabada ne kadar gerek var emin olamadım, şimdilik frenler böyle devam. Bir fırsat bulduğumda arkalara da aynı hortumları alıp takacağım.

İkinci modumuz ise insanların İngiltere'de cep dostu iyi mod diye sıkça yaptığı bir değişiklik yapıp Powerflex alt motor takozunu (lower torque mount, sanırım karşılığı motor takozu oluyor) taktık. Bazı koşullarda ciddi anlamda wheel hop yapıyor araba ve baya tedirgin ediyor, almaktaki asıl amacım oydu. Onu kesmesinin yanında genel olarak motorun esnemesini azalttığından vites geçişleri sırasında gaz kesip tekrar gaza oturulduğundaki silkelenme vs. de azalmış oldu. Sadece rölantide ve düşük devirde yükte giderken çok az bir titreşim artışı oldu ancak günlük kullanılmayacak gibi değil. Zaten söküp takması da lift varsa 5 dakika bile sürmüyor.

Yaptığımız işlemler çok büyük olmadığından az fotoğrafımız oldu :D:

https://i.hizliresim.com/5KmdaQ.jpg (https://hizliresim.com/5KmdaQ)

https://i.hizliresim.com/ekFQcg.jpg (https://hizliresim.com/ekFQcg)

https://i.hizliresim.com/F2Lfrx.jpg (https://hizliresim.com/F2Lfrx)

SametYkn
18-08-2020, 10:28
Maşallah merak ettiğim bir araç hothatch sevdiğimden dolayı. Kazasız belasız kullanmak dileği ile.

KaraniC
18-08-2020, 10:31
güzel eklentiler geliyor maşallah :)

zOnstyLe
27-08-2020, 18:16
Ufak dokunuslar ama guzel ilerlemeler oluyor. Massallah

fevzi
28-08-2020, 17:14
Güzel dokunuşlar yapıyorsunuz maşallah.
Fren hortumlarından ve powerflex lerden ben de arayış içerisindeyim nasıl ve maliyet bakımından ne kadara temin edebildiniz rica etsem bilgi verebilir misiniz

muratburunce
29-08-2020, 09:23
maşallah kazasız belasız küçük dokunuşlarla sade olarak çok güzel ilerliyor

aaygen
30-08-2020, 13:04
Güncel çekmiş olalım, dün ilk defa piste girdik sonunda. Epey kalabalıktı, hızlı arabalar olmasına rağmen yol vermeyenler yüzünden çok trafik oldu. Her şey ısınmışken son turda süre alabildik, o turda da 2-3 virajda önümüzde araç olmasına ve benim arabayı ilk defa pistte kullanıyor olmama rağmen 2:37 geldi, beklediğimizden çok iyi davrandı pistte.
Sadece frenleri çok zayıf kaldı, durmasında problem yok ama aşırı ısınıyor, İstanbul Park için onun çözülmesi gerek.

Güzel dokunuşlar yapıyorsunuz maşallah.
Fren hortumlarından ve powerflex lerden ben de arayış içerisindeyim nasıl ve maliyet bakımından ne kadara temin edebildiniz rica etsem bilgi verebilir misiniz

Powerflex takoz ve ön iki fren hortumu kargosuyla birlikte 156 pound + 48 lira vergiye mal oldu. Aldığım zamanki kurla yanlış hatırlamıyorsam toplamda 1450-1500 lira aralığında bir şey vermiş oldum. Ön iki fren hortumu tek başına 33 pound gibi bir şeydi.

aaygen
05-10-2020, 18:02
Yine bir pist günceli çekelim:

1 aydır askerdeydim, geçen haftasonu döndüm, döner dönmez de Track Türk Körfez'de organizasyon yaptı. Ben de tam bu arabanın yeri diyerekten kaydoldum. 7 tur x 4 seans döndük, son seans tek başıma çıktığımda 54.7 saniyelik turla günü kapattım. Benzer klasmandaki otomobillerle karşılaştırınca benim tamamen stock olmamı da göz önünde bulundurursak beklediğimi verdi süre anlamında. Bu haliyle 53'lere girmek için aşırı zorlamak gerekiyor, onu da araba günlük tek arabam olduğundan ve rekor peşinde koşmadığımdan yapmama çok gerek yok, taze frenler ve hidrolikle belki daha rahat aşağıya çekilebilirdi süre.

Frenler hala ısınıyor, İstanbul Park'tan sonra hidrolik değiştirmemiştim, hidrolik bugün son seansa başlarken ve pistten çıkıp eve dönerken iyice saldı kendini, Motul DOT 5.1 yerine ATE Typ 200 sipariş ettik (pistte otururken :D) Kaynama noktaları bir miktar daha yüksek, soğutma veya fren büyütme yapana kadar az da olsa olumlu etkisi olacaktır diye düşünüyorum.

Bundan sonra çok düşük bir ihtimal ay sonuna doğru İzmir Ülkü yapıp sezonu kapatıyoruz, önümüzdeki sene arabada neler olur, pistlerde durum ne olur, nerelere gideriz zaman gösterecek :)

Buradan bugünkü harika organizasyonla birlikte arabamı ilk defa Körfez'de denememe vesile olan orhansah abi'ye ve tüm Trackturk ailesine teşekkürler :)

barisy
05-10-2020, 19:23
Harika gerçekten. Süreler de çok iyi. Hatta bence 200 HP bir araç için muhteşem. Tebrik ederim. İzmir Ülkü tam bu araç için. Umarım kısa süre içinde organizasyon olur.

orhansah
05-10-2020, 19:36
Yine bir pist günceli çekelim:

1 aydır askerdeydim, geçen haftasonu döndüm, döner dönmez de Track Türk Körfez'de organizasyon yaptı. Ben de tam bu arabanın yeri diyerekten kaydoldum. 7 tur x 4 seans döndük, son seans tek başıma çıktığımda 54.7 saniyelik turla günü kapattım. Benzer klasmandaki otomobillerle karşılaştırınca benim tamamen stock olmamı da göz önünde bulundurursak beklediğimi verdi süre anlamında. Bu haliyle 53'lere girmek için aşırı zorlamak gerekiyor, onu da araba günlük tek arabam olduğundan ve rekor peşinde koşmadığımdan yapmama çok gerek yok, taze frenler ve hidrolikle belki daha rahat aşağıya çekilebilirdi süre.

Frenler hala ısınıyor, İstanbul Park'tan sonra hidrolik değiştirmemiştim, hidrolik bugün son seansa başlarken ve pistten çıkıp eve dönerken iyice saldı kendini, Motul DOT 5.1 yerine ATE Typ 200 sipariş ettik (pistte otururken :D) Kaynama noktaları bir miktar daha yüksek, soğutma veya fren büyütme yapana kadar az da olsa olumlu etkisi olacaktır diye düşünüyorum.

Bundan sonra çok düşük bir ihtimal ay sonuna doğru İzmir Ülkü yapıp sezonu kapatıyoruz, önümüzdeki sene arabada neler olur, pistlerde durum ne olur, nerelere gideriz zaman gösterecek :)

Buradan bugünkü harika organizasyonla birlikte arabamı ilk defa Körfez'de denememe vesile olan orhansah abi'ye ve tüm Trackturk ailesine teşekkürler :)

Atacım sınıfında gp2 nin ardından en iyi 2. Süreyi yaptın. Gerçekten harika iş çıkardın. Arabana diyecek laf yok maşallah valla.

Ben de katıldığın ve bu güzel güne katkı sağladığın için teşekkür ederim kardeşim.

juonsunjeu
08-12-2020, 15:02
Aracınıza maşallah kendi fiestamdan sonra gerçekten çok istediğim bir araç hayırlı olsun size, mk7.5 Red (1.0ecoboost)'den sonra mk8 ST bütçe olarak uçurum bir fark yaratır gibi maalesef :(

Ogzhndurmaz58
09-12-2020, 21:17
Allah kaza bela vermesin.

aaygen
10-12-2020, 01:01
Aracınıza maşallah kendi fiestamdan sonra gerçekten çok istediğim bir araç hayırlı olsun size, mk7.5 Red (1.0ecoboost)'den sonra mk8 ST bütçe olarak uçurum bir fark yaratır gibi maalesef :(

Teşekkür ederim, MK7.5 Red/Black'ler de çok güzel, o ayar alternatifler arasında en keyiflisi belki de, tasarım olarak da MK7.5 çok hoşuma gidiyor. Fiyatlar malesef kontrolden çıktı artık

Allah kaza bela vermesin.

Teşekkür ederim

aaygen
28-06-2021, 18:44
Uzun zamandır konuyu güncellememiştim, ufak bir güncelleme yapalım. Kurun artması vs. derken arabaya hiç bir şey yapmaya fırsatım olmadı açıkçası. Haziran başı gibi İzmir'de pist planı olmuştu, ben de fırsattan istifade iki pist gördükten sonra oyun hamuruna dönen balatalarımı değiştireyim dedim. Pandemi sebebiyle EBC balatalarım hala İngiltere'de olduğundan onlar gelene kadar idareten Ferodo'nun standart balatalarını alıp taktım. Bu sırada İzmir planım iptal oldu, yerine Körfez eklendi. Üstüne tam Körfez'e gitmeden 3 gün önce arkadaşlarımın ısrarı ve pisti aşırı derecede övmeleri sebebiyle brifinge 20dk kala yetişip yetişemeyeceğımı bile bilmeden İstanbul Park'a doğru yola çıktım. Buradan Buğra Abi'ye, pist girişindeki çalışan arkadaşlara ve beklettiğim arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum, işlemleri çok hızlı halledip brifingi de beklettikleri için.

Günün son seansı çok iyiydi, 10 civarı araba çıktık, neredeyse hiç başka bir araba arkasında kalıp sıkıntı yaşamadım. Hatta istediğim süreyi atıp erken çıkabildim seanstan, 3 gün sonrasında Körfez'e gideceğiz frenler çok yorulmasın diye :D Pilot Sport 4, ferodo balata ve orta kondisyonda oem disk kombinasyonuyla 2:31 döndüm, stock haliyle beni epey tatmin eden bir süre oldu, pistin asfaltı epey iyi olmuş. Arabanın bu haliyle belki bir kez daha Yellow Stuff'lar geldikten sonra çıkabilirim, yüksek hızda fren gerektiren bütün virajlarda iyi bir frenle yapabileceğimden çok daha geride fren yapıyorum çünkü. Full stock halde de kendime benchmark süre olmuş oldu, bundan sonra gerçekten süre getirecek upgradeler yapmadan İstanbul Park'a çıkmamın çok bir anlamı kalmadı. Evden çok acele çıktığım için kamera alamadım, tur videosu malesef yok o yüzden.

Track Türk'ün Körfez etkinliği de keyifli geçti, Orhan Abi'ye organizasyondaki emeği için teşekkürler. 4 seans çıktım, 53.6 tur zamanı geldi, yine frenlere güvenemediğim için sürede az da olsa bir potansiyel var. Tur videosunu aşağıya bırakıyorum. Ferodo balatalar 1 seans İstanbul Park, 4 seans ve epey üstüne binmeli Körfez'in üstüne kondisyon olarak beni çok şaşırttı. OEM balatalar birebir aynı kullanımda (4 seans Körfez 1 seans İstanbul Park) baya kötü hale gelmişti, Ferodolar şu an gayet iyi. Performanslı sürüşteki durumlarını da gözlemlemem gerekiyor, OEM balata en çok orada sıkıntı yaratmıştı pist kullanımı sonrası.

Yakın zamanda ilk upgrade olarak 17 jant+semislick kombinasyonu yapmayı düşünüyorum, sonrasına bakacağız :)

Video:

https://youtu.be/posed9wRLJw

HardCore
26-06-2024, 16:10

İlanlara bir takım 17 düşmüş :)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-rems-17-4.108-orj-rota-titan-1180514951/detay)

orhansah
27-06-2024, 10:41
İlanlara bir takım 17 düşmüş :)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-rems-17-4.108-orj-rota-titan-1180514951/detay)

ilanlara araba da düşmüş :))))

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2019-ford-fiesta-st-mk8-performance-pack-1180347895/detay)