PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korona dönemi şehir dışı araç alımı hakkında

weST.27
02-05-2020, 13:20
Arattım fakat bulamadım örnek bir konu,

Ankara'dan şehir dışına araç almaya gideceğim, fakat nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. Gezen adam işine güvenemiyorum kendim görmem lazım açıkçası.

Araç alım satım için kaymakamlık/valilik hangi kurumsa buralardan izin alan ve onay alan oldu mu yakın zamanlarda, bilgilendirirlerse bu post altında sevinirim.

Facebookta bir post altında şöyle bir yorum gördüm;

""Araç alımı için şehir dışına gidecekler noterden izin kağıdı alıyor, 1 araba 2 kişi olacak şekilde gidiyor, dönüşte 2 araba dönüyor ve bu işlemler günü birlik olmak zorunda.""

Var mıdır doğruluğu

zekky
02-05-2020, 14:19
Pazartesi zaten bitmiyormu yasak?

weST.27
02-05-2020, 14:47
Bitmiyor, bayrama kadar böyle devam eder

onre
02-05-2020, 14:48
Geçen gün bi müşterimize izin almaya çalıştık maalesef alamadık. 199'u aradığımızda hastahane sevki veya 1. dereceden yakın akraba vefatı dışındaki sebeplerden izin verilmediğini söylediler. Şahsi araçlarla ulaşım nasıl oluyor bilmiyorum ama otobüs işi biraz daha sıkıntılı sanırım.

207_TR
02-05-2020, 15:00
Bir çok müşterim izin alamadı. Ama bir yöntem dene. Gideceğin şehirdeki noterden online randevu al, expertiz firmasından randevu kağıdı hazırlat mümkünse, bunlarla başvuru yap.
İşletme sahibiysen şirket adına araç alımı yapıyor gibi evrak hazırla vs.

EOZDAG
02-05-2020, 23:17
Gideceğiniz yerden bir şirket ayarlayıp kendinize iş görüşmesi veya gönüllü danışmanlık olarak yazı alabilirseniz istediğiniz yere gidebilirsiniz. Tabi meslek nedir bilmiyorum ama danışılacak bir meslekse alırsınız diye tahmin ediyorum. 2 kere denendi onaylandı.

RafetAraç
02-05-2020, 23:22
araç alım satımı için kesinlikle yol izni vermiyorlar. noter randevusu alsanzda farketmez çok denedm çok uğraştm nafile. Ama kaymakamlıkta tanıdığınz varsa hallolabilir.

sde30
02-05-2020, 23:23
Expertiz işini halletseniz aracı çoklu çekiciler ile uygun rakama getirtebilirsiniz aslında

Emre911
02-05-2020, 23:33
1 haftadır Afyon'dan Eskişehir'e motor almak için bir gidemiyorum altı üstü yol 120 km . Legal bi yolu bulunursa çok işime yarar takipteyim.

Birkan61
02-05-2020, 23:36
Gideceğiniz ilde varsa tanıdığınız vs bi iş yerinden A4 kağıdına sizin adınız tc'niz ile davet yazısı yazacaklar herhangi birşey için ( bakım/onarım ) olabilir ( kaşe/imza olacak firmadan )

Sizde buradan ikamet evrağınızı çıktı alacaksınız

Ben bu şekilde haftalardır şehir dışı gidip geliyorum

Görevlendirme kağıdım falanda var ama hiç bakan olmadı

Can1993
03-05-2020, 01:22
Benımde gitmem lazım ama yol bulamadık bi yol olsa gidicem direk

bkaraca
03-05-2020, 01:30
Noter randevusu ile kaymakamlıktan izin belgesi alıp , aracımı almaya geldi alıcı arkadaş. Telefonla olacak iş değil.yuz yüze görüşün kaymakamlikla.

cagalazade
06-05-2020, 23:15
Konuyu takipteyim, Izmır-Eskişehir yapmam lazım araç almak için ama noter randevusu problem denildi bugün yine... çekici ile getirtmek ne kadara mal olur acaba bilgisi olan var mıdır?

HKA
07-05-2020, 06:16
Bu süreçlerde güvenilir galeri ya da oto bayilerini tercih etmek lazım. En azından muhattabınız oluyor. Cünkü gidip görme imkanı bulsanız bile cok mantıklı değil şu ortamda.

Bir kaç gün önce arkadaşa Kocaeli'nden Mali Motors diye bir galeriden araç aldık. Arkadaşlar her bilgili iletti. Aracın detaylı videolarını istedik, çekti attı. Ekspertiz garantisi verdi. O şekilde anlaştık aldık. Çekici ile İstanbul'a gönderdiler. Geldiğinde ne olur ne olmaz ekspere soktum kendim. Dediklerinin aynısı cıktı. Gayet hızlı bir iş oldu.

halili
07-05-2020, 08:14
Ankarada Youtube da los angaras sayfası var.Çekici ile vlog yapıyor.sürekli şehirdışı alıcıyla araç çekiyor.Telefonu var arayıp detay sorarsan kesin yardımcı olur.
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCCrNd1WrhlvahKjtb-S528w)

KGüneyli
07-05-2020, 11:43
Ben galeride calıyorum, bu hafta 3 tane araba yolladım kütahya ya.
Güven varsa problem yok. yaptırsın ekspertizi yollasın sana, diğer türlü zor iş şu durumda şehirdısı mevzuları.

olcay_bora
07-05-2020, 17:38
Gezenadama guven kendim alsam bu kdr iyi bakamazdim baktiramazdim aldiklari paranin fazlasini veriyorlar itina ediyorlar. Hatta araci aldirma degil aldirtmamak icin ugrasiyorlar resmen tum kotu yanlarini insanin gozune sokuyorlar kendi istediginiz yerde eksper veya ustaya goturuyorlar onun randevusunuda siz aliyorsunuz kimde yapulcaksa eksper olayi. Vekaleten alma işinde de eger cekici ile getirtilecekse satici kisiye vekalet cikarttiriolar noterde gezenadam is basindayken para aktarimi yapiliyor. Gezenadam surecin sonuna kdr meshul zaten sorunsuz sikintisiz surec bitiyor. Basta bende tedirgindim lakin bi daha araba alsam yine gezen adami tercih ederim.

zyxtellow
07-05-2020, 18:23
İsim vermeyim Tokat'ta da yakın zamanda Kayseri'den bir araç almak için çekici gönderdik totalde 1500 liraya falan halloldu, kendiniz gitmek istiyorsanız onuda yaşadım kesinlikle önermem izin kağıdı alma durumunuz yoksa rezillik giderken geri cevrilmeniz en iyi senaryo bir şekilde geçip dönememek var.