Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevgili Techturkey ailesi,yardım ve bilgi lütfen :)

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 18:54
Herkese selamlar.

Ne zaman bi ikileme düşsem hep foruma konu açarım.Bugüne kadar karar vermemde hep sizler destek oldunuz,tekrar bir yardım istiyorum :)

Beykent Üniversitesinde İletişim ve Tasarım bölümü okudum,fakat bazı nedenlerden ötürü son sınıfta bırakmak zorunda kaldım.

Şimdide okula dönmem yasa gereği mümkün olmuyor.

Hiç bir eğitimim,diplomam,sertifikam olmadığı içinde iş bulamıyorum.

Bilge Adam isminde bir akademi önerdiler. Grafik ve dijital tasarım eğitimi mevcut.6 ay süren bir eğitim.Bittiğinde kendi sertifikalarını ve adobe'nin orjinal sertifikasını veriyorlarmış.

Sizlere sorum ÅŸu;

Bilge Adam hakkında bilgi sahibi olan varmı? Veya önerebileceğiniz başka bir kurum varmıdır?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

.::EmrE::.
03-05-2020, 18:58
Yazı nedense okunmuyor, harfler tuhaf şekillerle değşmiş..

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 18:59
haydaa nolmuş bu karakterlere yahu :(

Herkese selamlar.

Ne zaman bi ikileme düşsem hep foruma konu açarı.Bugüne kadar karar vermemde hep sizler destek oldunuz,tekrar bir yardım istiyorum

Beykent üniversitesinde iletişim ve tasarım bölümü okudum,fakat bazı nedenlerden ötürü son sınıfta bırakmak zorunda kaldım.

şimdide okula dönmem yasa gereği mümkün olmuyor.

Bilge Adam isminde bir akademi önerdiler. Grafik ve dijital tasarım eğitimi mevcut.6 ay süren bir eğitim.Bittiğiinde kendi sertifikalarını ve adobe'nin orjinal sertifikasını veriyolarmış.

Sizlere sorum şu;

Bilge Adam hakkında bilgi sahibi olan varmıdır Veya önerebileceğiniz başka bir kurum varmıdır?

şimdiden çok teşekkür ediyorum.

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 19:01
Yazı nedense okunmuyor, harfler tuhaf şekillerle değşmiş..

hallettim :)

Evrenoz
03-05-2020, 19:05
Envai çeşit sertifikan da olsa, üniversite mezunu olmadan kurumsal firmalarda iş bulman çok zor. Zişra insan kaynakları departmanı, sertifika listene gelmeden önce üniversite mezunu olup olmadığına bakıyor ve değilsen eliyor. Alt tarafta dünyanın 1 numarası olduğunu dahi yazsan, üstr tarafta diploma olmadığından eleniyorsun. Bu sebeple boşver bilge adamı, açıköğretim dahi olsa al bir diploma.

aynı durum kuzenimin başına gelmişti ve aynı şeyleri söylemiştim. Dinlememişti beni, bitirmemişti üniversiteyi. Bilge adam sertifikalarına ağırlık vermişti. Aradan geçen 10-15 senede hata yaptığını, yüzüne kapanan kapıları kendi de gördü.

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 19:11
Envai çeşit sertifikan da olsa, üniversite mezunu olmadan kurumsal firmalarda iş bulman çok zor. Zişra insan kaynakları departmanı, sertifika listene gelmeden önce üniversite mezunu olup olmadığına bakıyor ve değilsen eliyor. Alt tarafta dünyanın 1 numarası olduğunu dahi yazsan, üstr tarafta diploma olmadığından eleniyorsun. Bu sebeple boşver bilge adamı, açıköğretim dahi olsa al bir diploma.

aynı durum kuzenimin başına gelmişti ve aynı şeyleri söylemiştim. Dinlememişti beni, bitirmemişti üniversiteyi. Bilge adam sertifikalarına ağırlık vermişti. Aradan geçen 10-15 senede hata yaptığını, yüzüne kapanan kapıları kendi de gördü.

Evren abi öncelikle çok teşekkür ederim yorumun için.

Söylediklerinde sonuna kadar haklısın hiç bir sertifika bir diploma etmiyor,edemezde.Fakat şöyle bir sorun var,şuan 28 yaşındayım.bugün açık öğretim bile olsa minimum 4 yıllık olmalı.sınava girmemdi vs 5 sene. Ailem yaşlı,babam hasta 5 sene okul beni çok geriye atar bu hayatta.O yüzden bu arayışlarım :/

Mr.K
03-05-2020, 19:19
Serhan iş güç aradığını eminim bulursun fakat ilk başta tecrübye ihtyacın var, en iyi üni dahi bitirsen yetiştirme amaçlı olmadığı sürece hiçbir iş yeri zaten diplama değil tecrübe öncelikli bakıyor. 3. Sınıf üni terk biri olarak söylüyorum bunu. Yaşa çok takılma ondan ziyade ücretine bakmadan iyi biryerde işe girip tecrübe edinmeye bak. Gerekirse ik cı ile yemeğe çık, yöneticiye çiçek gönder birşekilde aldır kendini. Eğitmelik kimse şuan eleman almıyo sektörler çok hızlı ilerliyo , yenilikler farklılıklar vs kimsenin vakıt kaybetmeye ne tahammülü ne zamanı var.

Bilge Adam a gelecek olursak 90 lı yıllardan gelme çok eski bir firma. İş arayışı içerisinde sert. programına katılabilirsin.

EOZDAG
03-05-2020, 19:20
haydaa nolmuş bu karakterlere yahu :(

Herkese selamlar.

Ne zaman bi ikileme düşsem hep foruma konu açarı.Bugüne kadar karar vermemde hep sizler destek oldunuz,tekrar bir yardım istiyorum

Beykent üniversitesinde iletişim ve tasarım bölümü okudum,fakat bazı nedenlerden ötürü son sınıfta bırakmak zorunda kaldım.

şimdide okula dönmem yasa gereği mümkün olmuyor.

Bilge Adam isminde bir akademi önerdiler. Grafik ve dijital tasarım eğitimi mevcut.6 ay süren bir eğitim.Bittiğiinde kendi sertifikalarını ve adobe'nin orjinal sertifikasını veriyolarmış.

Sizlere sorum şu;

Bilge Adam hakkında bilgi sahibi olan varmıdır Veya önerebileceğiniz başka bir kurum varmıdır?

şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Javascript ve Python kursları alan arkadaşlarım var. Kursları letgo üzerinden 2-3 dersi tüketilmiş şekilde satın aldılar. Aldıkları eğitimden çok memnunlar ve anladığım kadarıyla hocalarla iletişimi iyi tutarsanız, piyasa şartlarında iş bulmanıza yardımcı oluyorlar. Forumda deneyimleyen yoksa, daha detaylı bilgi için sizi onlara yönlendirebilirim.

+soner
03-05-2020, 19:21
Yurtdışında kod yazım kursları var. Üniversite mezuniyetini önemsemiyorlar. Türkiye'de böyle mi durum ?

MCN21
03-05-2020, 19:25
Bilge adam benzeri bir yerden egitim almistim ios progralama uzerine. Ayni zamanda yazilim muhendisiyim. 3-4 tane net is teklifi geldi kurs uzerinden bilgi paylasmislar. Kursta basariliydim tahminimce yardimi olmustur ama bu sekidle yol acmalari guzel. Isine yarayabilir. Kurumsal yerler diplomaya onem veriyor + sertifika uzerine kendini ciddi anlamda gelistirmen lazim. Herkes certifika programlarina basvuruyor son 3-4 yildir.

EOZDAG
03-05-2020, 19:30
Yurtdışında kod yazım kursları var. Üniversite mezuniyetini önemsemiyorlar. Türkiye'de böyle mi durum ?

Sektörüne bağlı;

Fronend geliştirecekseniz ve kurumsal bir yer istemiyorsanız niye bakacaklarını sanmam.
Backend geliştirecekseniz, Üniversite + yolladıkları kod sorularına yazdığınız programa bakarlar.
Görüntü işleyecekseniz, robotik, yapay zeka, haritalama vs.gibi çalışacaksanız. Uni + Temel algrotima bilgisi + ingilizceye bakarlar. Sizi alır, yetiştirirler. Kurumsal veya akademiden başka pek seçenekte zaten yoktur.
Veri alanında çalışacaksanız işler değişir. vs. vs. sadece kod yazılım kursu bizim sektörde ne yurtdışında ne de yurt içinde pek bir anlam ifade etmez, aynı şekilde üniversite de tek başına pek bir anlam ifade etmez.

5500
03-05-2020, 19:47
Bilge Adam'ın fiyatlarını az çok tahmin edebildiğim için bence hiç girme. Son araştırmamda f/p değildir. Bilişimde artık "benim gördüğüm" sertifika vs yerine yaptığın işler ön planda.
Yatkınlığın olduğunu düşünüyorsan yazılım konusuna girebilirsin. Yurt içi/yurtdışı iş olanağı çok. Uzaktan çalışıp dolarla maaş alan arkadaşım çok. Udemy'e göz at derim.

yiiter
03-05-2020, 19:50
Eğer illa ki bilge adam dan eğitim alacaksan eğitim alacağın hoca ile bizzat görüşmeni tavsiye ederim. Sonra ders aldığın kişiyi internette iyice araştırmanı öneririm. Kabul etmek gerekirki mazisi mükkemmel bir kurum değil ama aldığın eğitim ve müfredata bağlı olarak bazı şeylere göz yumabiliyorsun.

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 19:52
Serhan iş güç aradığını eminim bulursun fakat ilk başta tecrübye ihtyacın var, en iyi üni dahi bitirsen yetiştirme amaçlı olmadığı sürece hiçbir iş yeri zaten diplama değil tecrübe öncelikli bakıyor. 3. Sınıf üni terk biri olarak söylüyorum bunu. Yaşa çok takılma ondan ziyade ücretine bakmadan iyi biryerde işe girip tecrübe edinmeye bak. Gerekirse ik cı ile yemeğe çık, yöneticiye çiçek gönder birşekilde aldır kendini. Eğitmelik kimse şuan eleman almıyo sektörler çok hızlı ilerliyo , yenilikler farklılıklar vs kimsenin vakıt kaybetmeye ne tahammülü ne zamanı var.

Bilge Adam a gelecek olursak 90 lı yıllardan gelme çok eski bir firma. İş arayışı içerisinde sert. programına katılabilirsin.

abi şu tecrübe olayı beni bitirdi zaten.Başvuru yapıyorum,adamlar diyoki tecrüben yok..Ulan sen almasan o almasa ben nasıl tecrübe edinicem?
En son çağrı merkezinde çalışıyodum,çokta iyi gidiyodu fakat corona illeti çıktığı için çorluya ailemin yanına gelmek zorunda kaldım.65 yaşa takıldılar.Gelecek kaygısı ağır sarmış durumda bişeyler yapmam lazım acilen.Teşekkür ederim yorumun için.

Javascript ve Python kursları alan arkadaşlarım var. Kursları letgo üzerinden 2-3 dersi tüketilmiş şekilde satın aldılar. Aldıkları eğitimden çok memnunlar ve anladığım kadarıyla hocalarla iletişimi iyi tutarsanız, piyasa şartlarında iş bulmanıza yardımcı oluyorlar. Forumda deneyimleyen yoksa, daha detaylı bilgi için sizi onlara yönlendirebilirim.
benim almayı düşündüğüm eğitim grafik ve dijital tasarım üzerine.Ama yinede bi bilgi ve destek alırım ya zahmet olmazsa.Teşekkür ederim

Bilge adam benzeri bir yerden egitim almistim ios progralama uzerine. Ayni zamanda yazilim muhendisiyim. 3-4 tane net is teklifi geldi kurs uzerinden bilgi paylasmislar. Kursta basariliydim tahminimce yardimi olmustur ama bu sekidle yol acmalari guzel. Isine yarayabilir. Kurumsal yerler diplomaya onem veriyor + sertifika uzerine kendini ciddi anlamda gelistirmen lazim. Herkes certifika programlarina basvuruyor son 3-4 yildir.

Gözüm öyle büyük kurumsal yerlere gireyim değil tabiki bi sertifikayla.Ama şuna inanıyorum,şuankinden daha çok ilgi göreceğim kesin.Teşekkürler bilgi için

ghibli06
03-05-2020, 19:52
şu '1 milyon programcı!' olayını bir araştır derim öncelikle, ama sözlerimi de bir abin olarak dinle:

iş bulamıyorum demişsin ama ne tür işlere başvurdun? okul bitirmeden masa başı ya da beyaz yakalı olamazsın kafandan onları sil... ama hayat sadece plazada çalışmak mı? ya da 9-5 çalışacak bir ofis mi? ben üniversite bitmeden Şişecam la sözleşme yapmıştım, beni direk Taşucu'na silis ocağına yolladılar, 1 ay dayanabildim, döndüm bir şirkette vardiyalı çalışmaya başladım asgari ücretle gecem gündüzüm belli değildi, 2 sene pazar dahil çalıştım, çay demledim, yemek yaptım ama işçi kimdir, nasıl çalışır, nasıl idare edilir, makineler nasıl çalışır, mekanik nedir hatmettim, 4. sene müdür 5. sene koord. yardımcısı oldum, 8. senemde ayrıldım kendi işime başladım... şunu gördüm benim için en değerli eleman işini bilen dürüst namuslu olanlardı, okul bitirmişliğini sonraya attım... bu ülkede deli gibi 'ara eleman' ihtiyacı var, üni. bitiren 'ben oldum' derken alaylı olan 'işi ben bilirim' modundadır hep, oysa mühendisinin sözünü dinleyip işçisine laf geçirebilen bir saha şefi o kadar kıymetlidir ki... okul da bitirsen 3-5 sene sürüneceksin, ülkenin eğitim sistemi 'meslek sahibi' yapmıyor maalesef, meslek okulları ancak iş güç sahibi yapabilecekken kimse yüzüne bakmıyor. Enişten 'su altı kaynakçısı'ydı, şu anda ülkedeki sayı 2 elin parmağını geçmiyor yabancılar çalışıyor, maaşlar dolarla haberi olan var mı? boru httı kaynakçıları 10 sene çalışsa hepimizden zengin olurlar ama şantiyeye gitmeyi kimse istemiyor ya da iyi bir tornacı kendi ekmeğini her zaman çıkartır. Ben bu yaşımda hala öğrenmeye çalışıyorum hayatıma ekstra katabilecek şeyleri, umutsuz olma ama gerçekçi ol...

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 19:58
Bilge Adam'ın fiyatlarını az çok tahmin edebildiğim için bence hiç girme. Son araştırmamda f/p değildir. Bilişimde artık "benim gördüğüm" sertifika vs yerine yaptığın işler ön planda.
Yatkınlığın olduğunu düşünüyorsan yazılım konusuna girebilirsin. Yurt içi/yurtdışı iş olanağı çok. Uzaktan çalışıp dolarla maaş alan arkadaşım çok. Udemy'e göz at derim.
Eğitim ücretimi çok sevdiğim birisi karşılıyor.Zaten şuan benim verebilecek durumum yok malesef :)Yazılım işi hakkında gram hiç bir fikrim yok,o sebeplede yapabilirmiyim acaba diye düşünüyorum :/

Eğer illa ki bilge adam dan eğitim alacaksan eğitim alacağın hoca ile bizzat görüşmeni tavsiye ederim. Sonra ders aldığın kişiyi internette iyice araştırmanı öneririm. Kabul etmek gerekirki mazisi mükkemmel bir kurum değil ama aldığın eğitim ve müfredata bağlı olarak bazı şeylere göz yumabiliyorsun.
eğitim alacağım kişiyi paylaşıyorlar mı öncesinde isim olarak?Eğer öyleyse söylediğinizi dikkate alıcam,teşekkür ederim

MertSerhanÖ.
03-05-2020, 20:03
şu '1 milyon programcı!' olayını bir araştır derim öncelikle, ama sözlerimi de bir abin olarak dinle:

iş bulamıyorum demişsin ama ne tür işlere başvurdun? okul bitirmeden masa başı ya da beyaz yakalı olamazsın kafandan onları sil... ama hayat sadece plazada çalışmak mı? ya da 9-5 çalışacak bir ofis mi? ben üniversite bitmeden Şişecam la sözleşme yapmıştım, beni direk Taşucu'na silis ocağına yolladılar, 1 ay dayanabildim, döndüm bir şirkette vardiyalı çalışmaya başladım asgari ücretle gecem gündüzüm belli değildi, 2 sene pazar dahil çalıştım, çay demledim, yemek yaptım ama işçi kimdir, nasıl çalışır, nasıl idare edilir, makineler nasıl çalışır, mekanik nedir hatmettim, 4. sene müdür 5. sene koord. yardımcısı oldum, 8. senemde ayrıldım kendi işime başladım... şunu gördüm benim için en değerli eleman işini bilen dürüst namuslu olanlardı, okul bitirmişliğini sonraya attım... bu ülkede deli gibi 'ara eleman' ihtiyacı var, üni. bitiren 'ben oldum' derken alaylı olan 'işi ben bilirim' modundadır hep, oysa mühendisinin sözünü dinleyip işçisine laf geçirebilen bir saha şefi o kadar kıymetlidir ki... okul da bitirsen 3-5 sene sürüneceksin, ülkenin eğitim sistemi 'meslek sahibi' yapmıyor maalesef, meslek okulları ancak iş güç sahibi yapabilecekken kimse yüzüne bakmıyor. Enişten 'su altı kaynakçısı'ydı, şu anda ülkedeki sayı 2 elin parmağını geçmiyor yabancılar çalışıyor, maaşlar dolarla haberi olan var mı? boru httı kaynakçıları 10 sene çalışsa hepimizden zengin olurlar ama şantiyeye gitmeyi kimse istemiyor ya da iyi bir tornacı kendi ekmeğini her zaman çıkartır. Ben bu yaşımda hala öğrenmeye çalışıyorum hayatıma ekstra katabilecek şeyleri, umutsuz olma ama gerçekçi ol...

yok abi zaten masa başı,beyaz yakalı falan o hayalleri kuran veya barındıran bi insan değilim.Hiçte başvuru yapmadım.Örneğin en son geçen ay çağrı merkezinde çalışıyordum,coronadan ötürü çıkıp yaşa takılan ailemin yanına gelmek zorunda kaldım Çorlu'ya.Herşey çekirdekten yetişince değerli..Bizim yaşadığımız aksilikler,sağlık sorunlarıydı vs derken atılamadık hayata bi türlü..Şimdide yumurta kapıya dayandı işte.Kendime sürekli birşeyler arıyorum tutunacak,az da olsa işime yarayacak.Zaten eğitimler haftasonuymuş,hafta içide parttime bile olsa bi işte çalışmayı düşünüyorum.Çok teşekkür ediyorum,vakit ayırıp destek oldun abi

Emre-Dylan
03-05-2020, 20:04
Bilge adam bundan 5 6 yıl önce gayet iyiydi ama son senelerde tercih edilen bir yer değil. Python için araştırmıştım bende, başka yerlere de bakmakta fayda var.

5500
03-05-2020, 20:06
Eğitim ücretimi çok sevdiğim birisi karşılıyor.Zaten şuan benim verebilecek durumum yok malesef :)Yazılım işi hakkında gram hiç bir fikrim yok,o sebeplede yapabilirmiyim acaba diye düşünüyorum :/

Bana soracak olursan; odak noktan grafik değilse yazılım yada siber güvenlikten birine geç derim. En azından bir noktaya kadar diploma olmadan, işi bilen biri olursan sıkıntısız iş bulabilirsin.
Bahsettiğin kursa harcayacağın 6 ayı siber güvenliğe sağlam kasarak çalışşan, sonunda kesinlikle bir iş bulursun. Ayrıca iş harici ekstra para kazanırsın. Sadece bu yolla geçimini sağlayan birçok insan var.
Kendi katıldığım bir eğitimi önerebilirim Ranger Certification – Cyber Struggle (https://cyberstruggle.org/ranger-certification). (yapabilirmiyim diye düşündüğün için söylüyorun. Bu eğitime benimle birlikte giden ve girdiğinde sadece düz bilgisayar kullanıcısı olan bayan bir arkadaşım şuan çok güzel bir şirkette çalışıyor)
Kalifiye birinin açıkta kalması imkansız ve her geçen gün daha fazla insana ihtiyaç duyulan bir alan. Bu sektörde çalışan, muhasebe mezunu biri olarak söylüyorum bunu sana :)

Ormanci
03-05-2020, 20:08
Hala öyle mi bilmiyorum ama zamanında katıldığım Bilge Adam kurslarının "sertifika" olayında şöyle bi oyun yapıyorlardı, dikkat etmek gerekli.

Tek başına BA sertifikaları hiç bir işe yaramıyor, onu söyleyeyim. Sistem Uzmanlığı sertifikam var benim de, ancaaaaak, kurs sonunda diyorlar ki, asıl sertifika için Microsoft'un sınavına gireceksiniz, şu şu şu sınavlar, şu ücretler vesaire... Bu sınavları kazanma garantisi yok, adamlar zamanının üniversite sınavı dershanesi gibi yani anlayacağınız.

Askere gitmeden önce gitmiştim, sertifika bi halta yaramadı, ama askerlik dönüşü şubede kurstan bi elemanla karşılaştım, MS'nin sınavlarına girmiş ve "ciddi" manada Sistem Uzmanlığı sertifikası almış ve bu sayede işe girdiğini anlatmıştı. Kendisi de askerlik dönüşü daha iyi bi işte çalışmak üzere şimdilik ayrıldığını falan anlattı ayaküstü. O da söylüyordu, BA'nın sertifikası bi işe yaramıyor, sektör de zaten sallamıyor diye...

Alpii
03-05-2020, 20:10
Yeni bir bilgisayar müh. olarak: Birkaç arkadaşım bilge adam'dan çeşitli kurslara gittiler. Bazıları beğendi, bazıları beğenmedi. Birazcık sende bitiyor aslında. Kurstan sonra tekrar yapıp üstüne düşersen faydası oluyor. Bende başka bir akademiden kurs almıştım fiyattan ötürü. Pek zaman ayıramamıştım tekrarlara yada çalışmaya pek faydalanamamıştım. Ama online kurslardan "udemy vs" daha iyi emin olabilirsin, çünkü okul düzeni var. Zorunlu hissedip asılıyorsun ...

Diploma yada sertifika konusuna gelirsek; diplomayı genelde kurumsal büyük firmalar dikkat ediyor ortalaman kaç vs diye. Ama işe alımda ik'nın filtrelerine takılıyorsun genelde üniversite diploman yoksa, en azından yazılımda ... Çalıştığım şirkette bir arkadaş var iki yıllık mezun fakat liseden beri kodlama yaptığından proje yöneticilerimizden bile kat kat fazla bilgisi var ve dil biliyor. Ama şirkette sadece c# biliyor ve müh. ünvanı var diye bir arkadaşın girebildiği firmaya onu almadılar... Onun için kendi projelerini github gibi platformlara yükleyip cv ile direkt iletiyor. Kariyer.net vs değilde linkedin'den genelde başvuruyor yada ilanı açanlarla direkt iletişime geçiyor.

Sertifika ise bence pek bakılmıyor. CV'ye sallasam IK'nın haberi bile olmaz. Bu hafta 2. iş yerime başlıyorum. CV'de 2 tane kurs gözüküyor. Çalıştığım 2 firmada sadece üstün körü ne zaman aldın vs. diye sordu. Hele ki öncelerden görüştüğüm bir firma online eğitim sertifikalarını boşa yazma vs. bile demişti :)

Umarım en kısa sürede istedikleriniz olur.

levent_s
03-05-2020, 20:18
Bence git bir güvenlik görevlisi sertifikası al ve güvenlik alanına yönel birazda yabancı dil öğrenirsen çabuk iş bulur ve asla açıkta kalmazsın. Bahsedilen diğer alanlar için diploman olması ya da temelin olması lazım diye düşünüyorum.

Alpii
03-05-2020, 20:19
Sertifikadan kastım yukarıdaki postta: Direkt 80 saat bitir al sana sertifika olanlar. Yoksa 500 saat eğitim alıp Microsoft yada sektörünüzdeki geçerli birimler neyse onlarınkilere gayet dikkat ediliyor.

Bu arada demeyi unutmuşum; Arkadaşlarımın ikisi bilge adamın yönlendirmesiyle işe girdi. Zaten kursları 6-7 aylıktı ister istemez hocalar sizi çözüyor ve yönlendiriyor diyolardı. Umarım yardımcı olmusumdur.

Can1993
03-05-2020, 20:25
Mühendislikten değil ama hayatımdan bir örnek vereyim sana.

Bi vakıf üniversitesinde tam 4 sene okudum ve son sene yaşım 23 iken kendi istegim ile okulu bırakma kararı aldım. Cünkü okudugum bölüm ileride çalışmak istedigim bölüm değildi. Kendimi gayrimenkul sektöründe geliştirmek oldu ilk hedefim. Şuanda memnun oldugum yerdeyim. Okulu bıraktıgım ilk sene bazı olaylar sonrasında keşke bırakmasaydım dedim 15 dk sonra saçmalama istedigin hedef yolundasın çalışmaya devam dedim.Cok zorlu süreçlerden geçtim.Kapıların cogu suratıma kapandı ama yılmadım.Her sene bilgi ve birikimime bişeyler ekledim. Öncelikle ne istedigin konusunda tam emin ol.
Varoldugun sektör güzel bir sektör diplomaya bakan bölümleride var kendi emegine bakan bölümleride var yukarıda güzel acıklama yapanlar olmuş.Basitte olsa hayatını idame ettirecek bir iş bul kendi emegin ile ön plana cıkaracagın projeler cıkarmaya calış.Seni de fark edecek birisi illa olacaktır. Herşey diploma değildir.Ünlü birisinin söylemiş oldugu bir söz vardı kim söyledigini hatırlayamıyorum ama ben üniversiteye gitmedim ama benim yerime üniversiteye giden çalışanlarım oldu diye. Yolun bahtın açık olsun :)

ghibli06
03-05-2020, 20:29

Bi vakıf üniversitesinde tam 4 sene okudum ve son sene yaşım 23 iken kendi istegim ile okulu bırakma kararı aldım. Cünkü okudugum bölüm ileride çalışmak istedigim bölüm değildi. Kendimi gayrimenkul sektöründe geliştirmek oldu ilk hedefim. Şuanda memnun oldugum yerdeyim. Okulu bıraktıgım ilk sene bazı olaylar sonrasında keşke bırakmasaydım dedim 15 dk sonra saçmalama istedigin hedef yolundasın çalışmaya devam dedim.Cok zorlu süreçlerden geçtim.Kapıların cogu suratıma kapandı ama yılmadım.Her sene bilgi ve birikimime bişeyler ekledim. Öncelikle ne istedigin konusunda tam emin ol.
Varoldugun sektör güzel bir sektör diplomaya bakan bölümleride var kendi emegine bakan bölümleride var yukarıda güzel acıklama yapanlar olmuş.Basitte olsa hayatını idame ettirecek bir iş bul kendi emegin ile ön plana cıkaracagın projeler cıkarmaya calış.Seni de fark edecek birisi illa olacaktır. Herşey diploma değildir.Ünlü birisinin söylemiş oldugu bir söz vardı kim söyledigini hatırlayamıyorum ama ben üniversiteye gitmedim ama benim yerime üniversiteye giden çalışanlarım oldu diye. Yolun bahtın açık olsun :)

Mr. Zorlu...

MertSerhanÖ.
04-05-2020, 00:05
Bilge adam bundan 5 6 yıl önce gayet iyiydi ama son senelerde tercih edilen bir yer değil. Python için araştırmıştım bende, başka yerlere de bakmakta fayda var.
seçenekleri değerlendireceğim,teşekkür ederim.

Bana soracak olursan; odak noktan grafik değilse yazılım yada siber güvenlikten birine geç derim. En azından bir noktaya kadar diploma olmadan, işi bilen biri olursan sıkıntısız iş bulabilirsin.
Bahsettiğin kursa harcayacağın 6 ayı siber güvenliğe sağlam kasarak çalışşan, sonunda kesinlikle bir iş bulursun. Ayrıca iş harici ekstra para kazanırsın. Sadece bu yolla geçimini sağlayan birçok insan var.
Kendi katıldığım bir eğitimi önerebilirim Ranger Certification – Cyber Struggle (https://cyberstruggle.org/ranger-certification). (yapabilirmiyim diye düşündüğün için söylüyorun. Bu eğitime benimle birlikte giden ve girdiğinde sadece düz bilgisayar kullanıcısı olan bayan bir arkadaşım şuan çok güzel bir şirkette çalışıyor)
Kalifiye birinin açıkta kalması imkansız ve her geçen gün daha fazla insana ihtiyaç duyulan bir alan. Bu sektörde çalışan, muhasebe mezunu biri olarak söylüyorum bunu sana :)
inanın bu siber güvenlik işini hiç düşünmemiştim.Yani yapabilirmiyim yapamazmıyım veya hoşuma gidermi gitmezmi bilemiyorum inanın :) Ama değerlendiricem çok teşekkür ederim

Hala öyle mi bilmiyorum ama zamanında katıldığım Bilge Adam kurslarının "sertifika" olayında şöyle bi oyun yapıyorlardı, dikkat etmek gerekli.

Tek başına BA sertifikaları hiç bir işe yaramıyor, onu söyleyeyim. Sistem Uzmanlığı sertifikam var benim de, ancaaaaak, kurs sonunda diyorlar ki, asıl sertifika için Microsoft'un sınavına gireceksiniz, şu şu şu sınavlar, şu ücretler vesaire... Bu sınavları kazanma garantisi yok, adamlar zamanının üniversite sınavı dershanesi gibi yani anlayacağınız.

Askere gitmeden önce gitmiştim, sertifika bi halta yaramadı, ama askerlik dönüşü şubede kurstan bi elemanla karşılaştım, MS'nin sınavlarına girmiş ve "ciddi" manada Sistem Uzmanlığı sertifikası almış ve bu sayede işe girdiğini anlatmıştı. Kendisi de askerlik dönüşü daha iyi bi işte çalışmak üzere şimdilik ayrıldığını falan anlattı ayaküstü. O da söylüyordu, BA'nın sertifikası bi işe yaramıyor, sektör de zaten sallamıyor diye...

bunuda detaylı bi şekilde sorucam teşekkür ederim.

Bence git bir güvenlik görevlisi sertifikası al ve güvenlik alanına yönel birazda yabancı dil öğrenirsen çabuk iş bulur ve asla açıkta kalmazsın. Bahsedilen diğer alanlar için diploman olması ya da temelin olması lazım diye düşünüyorum.
dediğim gibi üniversitede 4 sene bi temelini aldım.Fakat bitiremedim.Güvenlik görevlisi için malesef sağlık raporum engel oluyor..

Sertifikadan kastım yukarıdaki postta: Direkt 80 saat bitir al sana sertifika olanlar. Yoksa 500 saat eğitim alıp Microsoft yada sektörünüzdeki geçerli birimler neyse onlarınkilere gayet dikkat ediliyor.

Bu arada demeyi unutmuşum; Arkadaşlarımın ikisi bilge adamın yönlendirmesiyle işe girdi. Zaten kursları 6-7 aylıktı ister istemez hocalar sizi çözüyor ve yönlendiriyor diyolardı. Umarım yardımcı olmusumdur.
benim konuştuğum eğitimde 6 aylık bir eğitim.Bakalım araştırmaya devam edicez.Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

hocam ben biraz bahtsızım:) o kadar çok çabaladım,o kadar çok şansızlık geldi ki başıma anlatamam..çok değil 1.5 sene önce kendi dükkanım vardı.Dr.Ecu bayiisiydim..Fakat işlerim yolunda gitmedi,bir ton aksilik vs derken yine elde var sıfır oldu.:) İnşallah dostum,çok teşekkür ederim yorumun için :)

AltunTV
04-05-2020, 00:12

Abi ios üstünde ne kadar bilgilisin ? istediğin yerinden girip istediğin yerinden çıkabiliyor musun ? ios üstünde yüksek yetkili birini arıyoruz. Çok ciddi kazançlı bir iş için. Buraya ortalama rakamı yazarsam dolandırıcı sanarsınız o yüzden yazmıyorum :) eğer güveniyorsan kendine pm olarak telefon numaranı atabilirsin :)

Can1993
04-05-2020, 00:31
Sen ümraniyedeki dr ecu musun :) Hangisi

Grimlord
04-05-2020, 00:38
5 yıl önce BilgeAdam kurumundan muhasebe uygulamaları sertifikasını aldım. Bildiğin MS Office programlarının süslü isim verilmiş hali. Aslında verilen eğitim kalitesiz değildi ancak pahalıydı. Şuanda da hala öyle sanırım, o yüzden diğer seçenekleri de gözden geçir derim. Ha "sertifika bir işe yaradı mı iş başvurularında" diye sorarsan, tabii ki yaramadı. Bunun yanında farklı kurumlardan aldığım 3-4 sertifika ve diploma daha var. İnan bakan bile olmadı.
Kursa verilen paraya kaliteli bir markanın coil setini alsaydım daha iyiydi. :D

Strich Acht
04-05-2020, 00:52
hızlı aksiyon alabileceğin ve eğitiminle ilgili bir iş yapmak istiyorsan şirketlerin sosyal medya danışmanlığı işine girmeni tavsiye ederim. Hani şu şirket sayfalarının sosyal medyada sürekli paylaştığı görselleri/mesajları hazırlayan, organize eden kişi.

Şirket içi halletmeye çalışanlar genelde çok amatör kalıyor ve bu konu firmalar için çok önemli hangi sektörden olursa olsun. Sırf bu iş için de yetişmiş personel almaya bütçe ayırmıyor çoğu firma. Bunun yerine aylık 500-1000-2000 gibi bir ücret ile ihtiyaca göre dışarıdan danışmanlık çok daha mantıklı.

Görseller, animasyonlar, özel gün mesajları, firma bildirimleri gibi taslak çalışmalar ile portföy oluşturup kendini şirketlere tanıtabilirsin.

Hatta bazıları için görüşmeye gitmene bile gerek yok sosyal medya hesapları zayıf olan şirketleri bulup sonra bu şirketlerin ik, halkla ilişkiler, satış gibi departmanların başında birine ulaşmaya çalış. Dm'den yürürsen olmaz büyük ihtimal :)

4-5 şirket bağlarsan hiç fena olmayan bir gelir sahibi olabilirsin. İşleri büyütürsen lokomotif firmanı sponsorluğa ikna edip stüdyo, fotoğraf ekipmanı, pc gibi destekler de alabilirsin.

Bu işi ciddiye alan çok firma var ama işini ciddiyetle yapan fazla freelancer yok maalesef, kurumsallar da kapıyı çok yukarıdan açıyor.

mert_can 41
04-05-2020, 02:57
Konu hakkında en ufak fikrim yok inşallah o iyi kalbine göre bir iş bulursun bu hastalık herkesi bitirdi.

+soner
04-05-2020, 09:31
Dostum yanlış anlama beni ama eğitim ile yoluna devam edemezsen diye söylüyorum aklının bir köşesinde olsun. Benim gözlemlediğim kadarıyla ilaç sektörlerinde çalışan mavi yakalar beyaz yakalılardan daha iyi şartlarda. Mavi yaka fazla mesaisini alıyor,saati dolunca işi bitiyor. Beyaz yakalının üstünde ise her zaman bir sorumluluk ve baskı. İstanbul tarafında bilmiyorum bulabilir misin ama Trakya tarafında kesinlikle bulursun böyle bir iş.

ckrc
04-05-2020, 12:45
Yabancı dil yok ise, ara eleman olmanız lazım, 27 yaş geç değil, erken de değil. Ne yapacaksan o alanda ilerleyip, orada yürümeniz lazım.

Yabancı dil var ise(gerçekten var ise) sektörün içerisinden birisi olarak söyliyeyim, start-uplarda lise mezunu / üniversite terk pek çok insan var ve gayette iyi yerlerdeler. Kurumsal firmalar yerine direk start-uplara bakabillirsiniz. Biz mesela ekip arkadaşı arıyoruz, diploma en son baktığımız şey. Yabancı dil, çalışma azmi ve istek ve yaş en önemli kriterler.

207_TR
05-05-2020, 00:24
Lütfen yol yakınken üniversite hayatına birşekilde devam et. Transkript in ortak olduğu bölümlerde derslerden muaf olabileceğin bölümler varmı araştır. En azından 2 yıllık bir meslek yüksek okulu bitir. İş hayatına girmen için daha iyi bir adım olacaktır. İş hayatında 2 yılı 4 e tamamla.

Ama lütfen oku.

Bir konuda uzmanlığın özel ilgin ve yeteneğin olmadığı sürece kurslar sana sadece konular hakkında konuşma yeteneği Katar.

Asgari ücretle çalış ama meslek yüksek okulu bitir.

Amacın sadece meslek sahibi olmaksa KPSS odaklan. Polis-Asker olmaya odaklan.

Ama sevdiğin bir iş yapacaksan okul şart

emrhn28
05-05-2020, 00:46
Mert merhabalar, okuduğun bölüm ve kurs alacağın dal grafik olduğu için yazma gereksinimi hissettim. Ben ulaştırma ve lojistik mezunuyum. Lise okurken okulda ki arkadaşlarıma ders fotokopileri satıyordum, bir copy center a gidiyordum sürekli, bilgisayarlar ve baskı makineleri çok hoşuma gitmişti. Liseye giderken başladım çalışmaya ve üniversite hayatı boyunca devam ettim. Lojistik sektörüne okulda ki saçma sapan davranan hocalarım yüzünden elvada dedim. Grafik işini sırf meraktan öğrendim ve daha çok işin baskı tarafı ile ilgilendim. Güzel paralar kazandım hala da devam ediyorum ekstra olarak, dükkana gidiyorum. Hem lise hem üniversite düzeyindeki öğrenciler hep bizdeler ve inan şuan ki iş durumları düşük, artık herkes grafiker oldu, telefonlardan bile tasarım yapıyor insanlar. Grafik sektöründe para kazanmak istiyorsan çok iyi gerçekten çok iyi bilmen ve yaratıcı olman şart! Biz bile işi baskıya kaydırdık, yeri geliyor yaptığın tasarımın bile ücretini alamıyorsun müşteriden. Diyeceğim şu okul ve kurslar önemli ve gerekli, özellikle diploman kesinlikle olsun! Ama alaylı olmak şart! Ne müşteriler var tasarımın dibini görmüş ama baskı için vs için bilgisi yok, baskıyı bilen web ölçülerini bilmiyor....