Orijinalini görmek için tıklayınız : Eski Telefonu Yeni Telefona Aktarım Hk.
baskan96
09-05-2020, 17:07
Herkese merhaba.
***** anneler günü diye anneme hediye olarak Xiaomi telefon aldım. Şu an kullandığı telefon Samsung J7.
Şu an kullandığı telefondan özellikle istediği fotoğrafları vs. var kısaca eski telefondaki tüm verileri istiyor.
CloneIt, MiShare vs. gibi pek çok uygulamayı kullandım ama eski telefondan kaynaklı sanırım bir türlü istediğim tüm dosyaları aktaramadım, büyük boyutlu dosyalara gelince bağlantı kesiliyor.
Çözüm önerisi olan var mıdır? Belli başlı dökümanlar ve fotoğraf, rehber gibi önemli bilgileri aktarmam lazım.
Eski telefonu PC'ye bağla, tüm resim, WA konuşması vs bilgileri al.
Sonra ya hafıza kartına aktarıp yeni telefona tak veya yeni telefonu PC'ye bağla, oradan aktar mesela.
Rehber için samsungda "dışa aktar" menüsüne gir, vcf dosyası yapıyor rehberi.
Yine aynı şekilde yeni telefonada dıştan aktar de, aktar.
CloudGrey
09-05-2020, 17:15
media dosyaları için (resim müzik video) arada pc olmadan bu iş zor.
bu olay babamın telinde başıma geldi.
en temizi aldım elime pcyi eski teldeki herşeyi pcye kopyaladım.
sonra ordaki kopyayı yeni tele aktardım.
rehberi google hsabına yedekleyebilir yeni telde google hesabı acarken ordan çekebilirsiniz.
2 Telefon USB ile bilgisayara bağlanır ve dökümanlar, fotoğraflar aktarılır.
Rehber de eski telefonda dışa aktar denir. PC ye bağlanır .VCF dosyası yeni telefona yapıştırılır. Yeni telefonda içe aktar yapılır numaralar gelir.
baskan96
09-05-2020, 17:20
Rehberdeki kayıtları Google üzerinden almaya çalıştığımda %40'lık bir bölümünü alamadım.
Bilgisayar olayını şimdi deneyeceğim.
Son dönemde telefonlarda eskisinden veri aktarımı konusunda ufak tefek kendi arayüzleri oluyor, o bir işe yaramadı mı?
iPhone-Android, Android-iPhone arasında bile oluyordu normalde, eski telefonlardan geçişlerde genelde hep öyle yapmıştım...
Smartswwich indir iki tellede eşlestir ne atmak istiosan uygulama dahil gönder
baskan96
10-05-2020, 12:33
Smartswwich indir iki tellede eşlestir ne atmak istiosan uygulama dahil gönder
Xiaomi'de yalnızca veri gönder kısmı çıkıyor veri al kısmı gelmiyor ondan dolayı beceremedim varsa bir yöntemi yazarsanız şahane olur
rehler google hesabına kayıtlı olur yeni telden oturum açınca direk gelir aslında olmuyorsa dışa aktar içe aktar falan var o şekilde yapılır kolay bi işlem google da aratırsan çıkar
herseye google veya operatörünüzün sağladığı cloud uygulamasına yükleyin, yeni telefonda da cloud uygulamasını açın.
GokhanRS
10-05-2020, 15:47
Ben herşeyi Google optimizasyonu yapıyorum, rehberide Google ile entegre ediyorum. Yeni telefona mail adresi ve şifreyi girdiğim an tüm resim rehber herşey yeni telefona geçiyor. Iphonedan androide geçerkende öyle yapmıştım.
GokhanRS
10-05-2020, 15:49
Xiaomi'de yalnızca veri gönder kısmı çıkıyor veri al kısmı gelmiyor ondan dolayı beceremedim varsa bir yöntemi yazarsanız şahane olur
Xiaomi kullanırken ayarlarda tüm numaraları Google a taşıma vardı. Taşıyınca Google o maili kullanan tüm cihazlara rehberi otomatik taşıyordu. Kurcalarsan bulursun. Artık Xiaomi kullanmadığım için hatırlayamıyorum.