Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunroof sorunu
olcay_bora
12-05-2020, 01:10
https://imagizer.imageshack.com/v2/320xq90/r/924/KLnd2q.jpg
Normalde;
2 off
1 yukari kalkiyor
3 tavana giriyor olmasi gerekirken,
Benim aracta;
4 konumunda off oluyor
o yuzden 3 e getirince tavana yarim giriyor
2 ye getirince de yukari kalkiyor.
Oturdugum yere en yakin sunroofcu 60km mesafede olsugu icin iş başa dustu bunu nasil yaparim bozulma riski yuksek mi yoksa herhangi bi oto elektrikci bunu yapabilir mi neyden kaynaklanmis olabilir?
https://imagizer.imageshack.com/v2/320xq90/r/924/KLnd2q.jpg
Araç nedir?
Tahminimce daha evvelden sunroofta arıza olmuş olabilir, sökülmüş olabilir. Kabloları yanlış bağlanmış olabilir.
Söküp takması çok zor değil, tırnaklı gördüğüm kadarıyla
soketledir bu kabloları karıştırmak için ekstra çaba lazım bence. Benim fikrim düğmede bi temansszlk var kafasına göre takılıyor başka bir çalışan düğme ile deneme şansınız olsa belli olurdu
Kumandadan kapanma fonksiyonu var mı? Eğer o şekilde sorunsuz açılıp kapanıyorsa yüksek ihtimal anahtardadır sorun. İçerisinde bakır yollar üzerinde gezen bi ibre vardır diye tahmin ediyorum basitçe temizlendiği ortalandığı zaman çözülür umarım
olcay_bora
12-05-2020, 11:45
Araç peugeot 307.
Kumandadan kapanmiyor aslinda kapanmasi lazimdi
Eğer eliniz yakınsa yine de bi önceki mesajda söylediğimi deneyin derim. Sunroofcu lazım değil yapmıyorsanız elektrikçi de yapar.
olcay_bora
12-05-2020, 12:14
Eğer eliniz yakınsa yine de bi önceki mesajda söylediğimi deneyin derim. Sunroofcu lazım değil yapmıyorsanız elektrikçi de yapar.
Ben inip bi deneyeyim bakaliins halledebilirim
Oguzhan.Ozturk
13-05-2020, 14:18
Sunroof ayarı bozulmuş gibi, 3 konumunda içeri girmesi lazımken konumu bozuk olduğundan yarım kalıyor , sunroof motorundan alyanla ayarlanabilir ama bozmayın dikkat edin.
Kalibrasyon istiyor gibi. Sunroof kalibrasyon araştırırsanız bir şeyler bulabilirsiniz muhtemel
geriye doğru gelecek konumda 3. çizgiye getirin yukarı doğru butonu ittirin 10-15 sn bekleyin düzelmesi lazım.
2. alternatif aracınıza binin kontağı açın ön 2 camı açın araçtan inin kapıyı kitleme esnasında camları lapatır gibi uzun basın düzelmesi lazım.
Bir pejo forumunda sunroof resetlemeye böyle yapın düzelir yazmış..isterseniz bir deneyin
sanctuary35
13-05-2020, 23:29
tuşa basılı tutarsan kendi kalibrasyonunu yapar