Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marka Tescil Hakkında Bilgisi olan var mı ?

imate
20-05-2020, 00:12
Geçen sene bir arkadaşım benim fikirlerimi çalarak online hizmet platformu oluşturdu. Marka hakkı sitelerine sorgu yaptığımda bu tür hizmet bulunmuyor ibaresi çıkmakta, bu sitenin online işlemler yapmaması adına isim haklarını satın almak istiyorum. Bu işlemin maliyeti,nereye başvuru yapılması gerekiyor. Tescil yaptırdıktan sonra bu marka hakkına sahip çıksam o siteye ne gibi yasal işlemler uygulanır. ?

2jz
20-05-2020, 00:52
İsim hakkını tescillesen en fazla erişim engeli alırsın. Tescile uygunsa, tescil edildikten sonra. Fikrinin patenti, tescili var mı? Patent alınabilir bir şey mi? Tescil edilebilir bir şey mi?

Bana yakın zamanda bir firma dava açtı. Türkiyenin en büyük, dünyada sayılı firmalardan biri. Gayet temiz kazandım. Sonrasında kötü niyetli tescilden wipo iptali için bende onlarla uğraştım. Daha öncedeki işimde fransız makine firmasıyla davalık olmuştum. Gayet bilindik bir firma havaalanında çalışan herkes bilir. Onuda kazanmıştım. Adamların elinde patent, wipo belge çakılıydı :)

2jz
20-05-2020, 01:04
Bu işten anlayan avukat bulman lazım. Ben Eskişehirde bulamadığım için çok farklı bir şey yapmıştım. Türkiyedeki marka, patent, tescil konularıyla ilgili en çok sözü dinlenen adamını buldum. Kendisi akademisyen. Dosyalarımı inceledi, yerel yada ulusal hiç bir hak talep edemeyeceklerini ve sebeplerini söyledi. Avukatım sadece ona uygun savunma yazmış oldu. Yoksa bizim avukat gidin karşıyla bir şekilde anlaşın, olaydan yırtın diyordu :)

Seven7
20-05-2020, 02:49
Fikrin sizin olduğunu kanıtlayabileceğiniz bir belge, evrak, yazı mevcut mu?

DOHC
20-05-2020, 09:57
Bu işten anlayan avukat bulman lazım. Ben Eskişehirde bulamadığım için çok farklı bir şey yapmıştım. Türkiyedeki marka, patent, tescil konularıyla ilgili en çok sözü dinlenen adamını buldum. Kendisi akademisyen. Dosyalarımı inceledi, yerel yada ulusal hiç bir hak talep edemeyeceklerini ve sebeplerini söyledi. Avukatım sadece ona uygun savunma yazmış oldu. Yoksa bizim avukat gidin karşıyla bir şekilde anlaşın, olaydan yırtın diyordu :)

Bari adını da paylaşsaydın bu akademisyenin.
Şimdi bu soru olarak gelecek.................

HaKo
20-05-2020, 10:06
fikrin sana ait olduğunu kanıtlar niteliklte somut geçmişten bir donen yoksa hiç bir şekilde kanıtlayamassın. ilk yapan her zaman kazanır.

2jz
20-05-2020, 14:46
Bari adını da paylaşsaydın bu akademisyenin.
Şimdi bu soru olarak gelecek.................

Konuyla ilgili detaylı bir yazı olsa, haklı olduğunu düşünsem paylaşayım. Şuan olay "bir fikrim vardı" dan ibaret. Önemli olan tescil edilebilir patent alınabilir bir şey mi? Kaldıki bu bile tek başına yeterli değil. Ben elinde tpe ve wipo tescili olan firmaya karşı dava kazandım. Yoksa havada milyarlarca fikir uçuşuyor :)

Yazamayacağı bir şeydir o zaman eş dost tanıdıktan marka, patent vekilliği yapan birini bulup yada iyi bir avukatla konuşup fikir alacak.

sena
20-05-2020, 16:33
Bir işletmenin aktif olarak kullanmakta olduğu adını veya domainini marka olarak tescil edip faaliyetini engellemeyi amaçladığınızı anlıyorum. Bu açıkça kötü niyetli bir hareket ve gerek markanın başvuru aşamasında gerekse de tescil elde etseniz dahi sonraki aşamalarda iptal edilebilir. Ayrıca karşı tarafın faaliyetlerini haksız şekilde sekteye uğratmanız halinde sorumluluğunuz da doğacaktır. Dolayısıyla yapmayın.

207_TR
25-05-2020, 16:26
Markiz Patent - Enis Kumru, global sitesinden ulaşıp danışabilirsin.