Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor yay olan aracın kaza yapması durumunda kasko?
izmirlicem
20-05-2020, 01:55
Herkese iyi geceler, kadir geceniz mübarek olsun. 2018 A3 tdi aracımda xt spor yay var. Kaza durumunda kasko bu araç orjinal dışı, kazayı yaylardan yaptı deyip ödememezlik yapar mı? Diyelim ki yay kırıldı allah korusun yoldan çıktık araba pert bu sefer durum ne olur?
xt satan yer tüv onaylı yazmış ne kadar işe yarar bilmiyorum da
öyle düşünürsek fabrika çıkış lastik ebatını da değiştirmemek lazım.
kazanın yayın kırılmasından dolayı olduğunu kim sorgular zaten hiç öyle bir şeye denk gelmedim şahsen.
Arkadaşımın arabası perte çıktığında yayları pressliydi(her ne kadar yaptırma spor yay alalım desekte dinlemedi). Kimse ona dikkat etmedi, spor yay içinde bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Kazaya sebebiyet veren parça ayıbı zati olarak geçer. Misal lastiğiniz patladı ve çamurluğa zarar verdi. Lastik hariç tüm hasar ödenir. Atıyorum aküden yangın çıktı, akü hariç her şeyi alırsınız. Yayda da aynı şey geçerli.
Kazaya sebebiyet veren başka sebepler var ise ve kazada yay kırıldı ise (10 senedir sadece bir kere yay verdik bu arada, yaya hasar vermeniz baya zor) yay için poliçeye ayrıca teminat ekletip "araçta şu marka model spor yay vardır" yazdırmadıysanız, size orj yay bedeli ödenir.
Kaskonun o konulara gireceğini pek sanmıyorum ancak XT yerine daha kaliteli bir yay kullansanız sanki daha iyi olur öyle bir araçta.
SULTANOGLU
20-05-2020, 09:17
Bahsettiginiz olay almanyada olsa aynen dediginiz gibi sigorta arabanizda ruhsatiniza islenmeyen bir parca oldugundan dolayi dediklerinizi harfi harfine yapar. Manyak amk bu almanlar. Kontrol piskopatlari oldugu icin, parcanin tuv onayli olmasi ve onun yetkili biri tarafinddan araciniza parcanin dogru sekilde takilip takilmadiginin kontrol edilmesi gerekli.
Bahsettiginiz olay almanyada olsa aynen dediginiz gibi sigorta arabanizda ruhsatiniza islenmeyen bir parca oldugundan dolayi dediklerinizi harfi harfine yapar. Manyak amk bu almanlar. Kontrol piskopatlari oldugu icin, parcanin tuv onayli olmasi ve onun yetkili biri tarafinddan araciniza parcanin dogru sekilde takilip takilmadiginin kontrol edilmesi gerekli.
Aynen dediğiniz gibi şuan aracımda spor yay var tüv’e işlendiğine dair belge torpidoda öyle geziyorum :)
SULTANOGLU
20-05-2020, 10:25
Aynen dediğiniz gibi şuan aracımda spor yay var tüv’e işlendiğine dair belge torpidoda öyle geziyorum :)
Bir gun bulusalim aramizda 60 km var
SULTANOGLU
20-05-2020, 10:26
gulucuk yqpmaya calistim soru isareti cikti :D
Bir gun bulusalim aramizda 60 km var ��
Çok iyi olur boş günleri denk getirelim pm atıyorum numaramı :)
Mehmetmert
20-05-2020, 11:58
Bence olmasi gerekende tamamen bu :)
SULTANOGLU
20-05-2020, 12:10
Posta kutun dolu :)
Simdi temizledim kutuyu mesaj attim
2008 yılında aracımı pert etmiştim. Üzerinde 35mm hr yay da vardı. Pert ödemesi konusunda üzerindeki değişikliklerle alakalı hiçbir sorun yaşamadım. 2009-2010 ve 2012 yılında 3-4 kez küçük-orta çaplı kazalarda da hasar ödemelerinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Kazalardan birinde koni+eibach sportline vardı. Günümüzde de arabada teknik değişiklik sebebiyle ödeme reddi duymadım. Ama, sözleşme/mevzuatta ödeme reddine uygun bir madde mutlaka vardır.
slowmotion
20-05-2020, 15:29
Peki başka bir soru, araç kaskolu orjinal lastikleri runflat, ama normal lastik takılmış ve kaza yapılmış. Kasko ödeme yapmamış, varmı bir açıklaması ???
Peki başka bir soru, araç kaskolu orjinal lastikleri runflat, ama normal lastik takılmış ve kaza yapılmış. Kasko ödeme yapmamış, varmı bir açıklaması ???
Kasko bu yüzden ödeme yapmadıysa güzel bi mahkeme konusu olur :) Veya eksperi şikayet, eksper değişikliği, itiraz vs gibi şeyler gerekir.
Ya asparagas... ya da malın birinin işgüzarlığı... ya da eksik bilgi :) Asparagas dedikodu olduğu konusunda düşüncelerim yüksek :)
Arabanın ruhsatı 1 sayfa bende extralar dan 3 sayfa ruhsat var
suistimal sorgulamasında başka şeyler bulmuşlardır belki, kazada şüphe, sürücü değişimi, alkol vb..
SULTANOGLU
21-05-2020, 09:48
Arabanın ruhsatı 1 sayfa bende extralar dan 3 sayfa ruhsat var ��
Hahaha evet abi demistin :D ben hala illegal devam muayneye kadar olu taklidi yapmaya devam edicem:D
2010da astra h aracımla ciddi bi kaza yapmıştım hem benim aracım pert olmuştu hem karşı tarafın aracı (ticari dolmuş) pert olmuştu aracımda eibach ya 18 jantlar vs vardı. benim aracın, karşı aracın, dolmuştaki yolcular dahil hastane masrafları ve dolmuş şoförünün çalışamadığı günlerin parasının ödenmesine kadar en ufak bir sorun olmadı
bence mantıklı trafik, taşıt yol güvenliği diye yapılıyorsa kasko sigorta bu gibi detaylı durumlar incelenmeli.
Türkiye'de hiçbirşey olmaz.
Benim F30 pert olduğunda üzerinde kn filtre, dp, dv, varex, vogtland yay vardı. Hiçbirşey alamadım, kaskonun işine geldi hemen müşteri buldu araba :)
Tarzanjumbo
31-05-2020, 00:44
Güzel konu kule gergileri içinde bu durum geçerli mi acaba ?
izmirlicem
06-06-2020, 02:48
Siyah astra h çok kollu jant olan sizin araçmıydı? Oysa jantlarını çok begeniyordum opelim.netede üyeydiniz galiba.