Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra G 1.4 Frenleri HK.
Tayfun.O
22-05-2020, 20:16
Herkese hayirli ramazanlar simdiden hayirli bayramlar.
Benim on fren diskimin bi kismi kirilmis ve asinmada gozume cok geldi. Benim sorum su astra h lerin on diski 280 mm Astra g lerin 256mm imis ben 280 mm alsam takabilir mi ki ? Bu isem icin kaliper buyutmek gerekir mi ?
Burda astra g diyor ama sanirim h diski bu
Bosch Opel Astra G On Fren Disk Takımı 1999-2005 280mm 4 Bijon - n11.com (https://urun.n11.com/fren-diski/bosch-opel-astra-g-on-fren-disk-takimi-1999-2005-280mm-4-bijon-P149196938?gclid=CjwKCAjw8J32BRBCEiwApQEKgfGqqiWDu Ud1ygF7wBgxK-uchufxrh87lzlPNT2RTKEXMhNKd-tD5RoCw1gQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Merhaba, 256mm ve 280mm frenlerin kullandığı kaliperler ve taşıyıcılar farklı. Taşıyıcı farklılığından dolayı 280mm ye çevirmek bir çok parçanın değişmesine sebep oluyor. Astra G lerin 280mm fren kullandığı modeller de avr ancak 5 bijon porya ile geliyorlar.
Tayfun.O
23-05-2020, 01:48
O zaman 256mm devam Biraz baktım poryalar için yan sanayi adet olarak 200 tl civarı taşıyıcı vs kaliper disk derken tek teker için işcilik hariç 500-600 TL rakam çıkıyor çok fazla bu balata için hangi markayı önerirsiniz buna uyumlu güzel balata varmı std. Olanından daha güçlü
Tayfun.O
23-05-2020, 01:51
Belki ucuz yollu kazalı astra h bulunup komple sökülebilir ama nerden bulunur bilmem
Aslında en iyisi aracın orijinal balatasını kullanmak diyebilirim yan sanayi balatalardan sonra fren gücünde büyük iyileşme hissedersiniz. Aftermarket TRW, BOSCH, Brembo gibi balatalar orijinale göre frenin gücünde düşüklüğe ya da daha çabuk ısınmasına sebep olabiliyor.
Jantın kaç inch?
280 mm + kaliperi falan janta sığmayabilir. Dikkat et.
Tayfun.O
24-05-2020, 01:24
Jantın kaç inch?
280 mm + kaliperi falan janta sığmayabilir. Dikkat et.
Olmuyor muş abi zaten ürün yanlış yazılmış 5 bijona geçersem 280mm oluyor takabilirmişim. Ama 280 sığar 256 baya küçük duruyor içinde. Balata önerin var mı abi balatadan güçlendireyim bari
Tayfun.O
24-05-2020, 01:25
Aslında en iyisi aracın orijinal balatasını kullanmak diyebilirim yan sanayi balatalardan sonra fren gücünde büyük iyileşme hissedersiniz. Aftermarket TRW, BOSCH, Brembo gibi balatalar orijinale göre frenin gücünde düşüklüğe ya da daha çabuk ısınmasına sebep olabiliyor.
Brembo da mı kötü yapıyor o zaman gm alır geçerim disk için bosch düşünüyorum ama
Brembo da mı kötü yapıyor o zaman gm alır geçerim disk için bosch düşünüyorum ama
GM bence daha doğru seçim olacaktır, disk için de Bosch gayet yeterli.
Astra H taşıyıcılarında 280mm 4 bijon seçeneği var ancak Astra G'ye direk takılabilir mi o konuda tam emin değilim maalesef.
Gm hangi markaya urettiriyor onu öğrensek daha ucuza temin olmaz mı? Mesela belmi delphi üretimdir balataları
Tayfun.O
27-05-2020, 01:04
Gm hangi markaya urettiriyor onu öğrensek daha ucuza temin olmaz mı? Mesela belmi delphi üretimdir balataları
Diskte ya delphi dir ya da bosch
Tayfun.O
27-05-2020, 01:06
GM bence daha doğru seçim olacaktır, disk için de Bosch gayet yeterli.
Astra H taşıyıcılarında 280mm 4 bijon seçeneği var ancak Astra G'ye direk takılabilir mi o konuda tam emin değilim maalesef.
Astra g nin disk ortası açıklığı 60mm gösteriyor Bi detaylı araştırmam lazım abi saol