PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta 1.4 TDCİ Gaz Kesme Sorunu?

razzmatazz
08-06-2020, 16:10
Merhabalar 2007 model ford fiesta 1.4 TDCİ aracımızda 2500-3000 devir arası kesme problemi başladı. Göstergede sarı dişli içerisinde ünlem işareti yakıyor, Pc ye bağlandı yakıt basınç müşürü arızası veriyor. Müşürü değiştirdik fakat yine aynı araç 3000 deviri geçmiyor ve arada kesiklik yaparak stop ediyor, bu problem ara ara oluyor herzaman değil. Enjektörler, mazot pompası vs. yakıt hattı kontrol edildi herhangi bir sorun yok dendi.

cabrioleter
08-06-2020, 16:23
benzer sorun ile ben karşılaştım sarı dişli lambası yanmıyordu ama gaz kesip geliyordu sonra stop etti mi zor çalışıyordu sensörleri değiştirdik hiçbir şey kalmadı..

razzmatazz
08-06-2020, 16:24
benzer sorun ile ben karşılaştım sarı dişli lambası yanmıyordu ama gaz kesip geliyordu sonra stop etti mi zor çalışıyordu sensörleri değiştirdik hiçbir şey kalmadı..

Hangi sensörleri değiştirdiniz ? Bizim araçta stop edip çalıştırınca arıza lambası sönüyor bir süre sonra tekrar yanıyor

Oznsrl
08-06-2020, 23:58
buda benzer birşey c3 de denk gelmişti wastegate e giden hortum yarılmış basnç kaçırıyordu hortumu değiştirdik anında düzelmişti buna benzer biyerde kaçak göcek olabilir belki alakasıda olmayabilir ama bi kontrol etmekte fayda var :)

razzmatazz
09-06-2020, 07:40
buda benzer birşey c3 de denk gelmişti wastegate e giden hortum yarılmış basnç kaçırıyordu hortumu değiştirdik anında düzelmişti buna benzer biyerde kaçak göcek olabilir belki alakasıda olmayabilir ama bi kontrol etmekte fayda var :)

herşey olabilir hocam bi kontrol edelim orayıda teşekkürler :)

cabrioleter
09-06-2020, 07:52
Hangi sensörleri değiştirdiniz ? Bizim araçta stop edip çalıştırınca arıza lambası sönüyor bir süre sonra tekrar yanıyor

oksijen sensörü değişti ama başka hangi sensörü değiştirdiler bilmiyorum peder yaptırdı benim işlerden dolayı olmadı bi akşam sorayım..

220T
09-06-2020, 08:45
Zamanında ben de yaşadım 1.4 hdi ile.Pompanın üstündeki sensörü 2 saatten fazla uğraşıp sökemediler.Sinirlendim,aldım arabayı ellerinden.Aksıra tıksıra Opet'e vardım,depoyu doldurdum,hâlâ aynı sensörü kullanıyorum. :) Bir ihtimal,yakıtı değiştirip kontrol edebilirsiniz.

razzmatazz
14-06-2020, 10:58
egr yi temizlettik içi baya kurum dolmuş şimdilik problem yok gibi