PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba çalışmıyor yardım

Mesut929
08-06-2020, 17:58
Merhaba, 2008 fabia tdi aracım özellikle arabayı güneşte bırakınca araba çalışmıyor, immobilizer ve kızdırma bujisi lambaları yanıp sönüyor araba çalıştığı gibi bayılıyor geceleri hiç bu sorun olmuyor kışında hiç olmadı, arabayı kışın aldım, güneşte bırakınca neden böyle yapıyor, geceleri neden sorunsuz yrdım ederseniz sevinirim.

drago
08-06-2020, 19:13
Ben aynı sorunu seneler önce benzinlide yaşadım (1.8t)

Pompa rölesi arızalı çıktı, enteresan olan kodu anlık bırakıyordu, kaydetmiyordu zor denk geldik

Rölelere bakmakta fayda var ama motor farklı, bilemedim

Mesut929
08-06-2020, 19:43
Ben aynı sorunu seneler önce benzinlide yaşadım (1.8t)

Pompa rölesi arızalı çıktı, enteresan olan kodu anlık bırakıyordu, kaydetmiyordu zor denk geldik

Rölelere bakmakta fayda var ama motor farklı, bilemedim

Hocam baktırayımda sizinkide aynı bu şekil sadece gündüzleri mi yapıyordu daha doğrusu güneş altında şimdi indim araca sıkıntısız çalıştı

drago
08-06-2020, 19:52
Bende güneş altında çalışmamakla başladı,

Sonrasında gezip gelip ısınınca tekrar çalışmamakla devam etti

En son yolda giderken viteste dahi olsa stop etmeye başlamıştı

Mesut929
08-06-2020, 21:03
Bende güneş altında çalışmamakla başladı,

Sonrasında gezip gelip ısınınca tekrar çalışmamakla devam etti

En son yolda giderken viteste dahi olsa stop etmeye başlamıştı

Hocam allah sizden razı olsun çok sağolun valla baya yordu bu beni dediğinizi hemen yapcam röle şemasını nereden bulabilirim, sigortaların ki mevcutta bende rölelerin ki yok, sizin bilginiz var mı şema hakkında

drago
08-06-2020, 22:58
Rica ederim, inşallah kolayca halledilir, daha benim tecrübemle konu aynı mı onu bile bilmiyoruz :)

Ben çok ucuza hallettmiştim ama bulması dert olmuştu işte.

Röle şemasını bilemiyorum, zira ne arabalar aynı, ne de motorlar

Ama şu kesin ki, inceleyecek servis VAG grubundan çok iyi anlamalı, diagnozu Vag-Com ile tam bu sorun yaptığında bağlanılarak yapılmalı.

X bir hata tespit cihazı ile sorun yok diyip gönderecek bir servis olmamalı

Bu arada krank sensörü ve varsa egzantrik sensörünü; ve bunlara gelen tesisatı da kontrol ettirin. (Cihaza bağlandığında sorun varsa çıkar)

Kızdırma bujisi çalışırken gerekli ama kışın gerekli, sorunun buradan olması bana olası gelmiyor.

Mesut929
09-06-2020, 09:43
Rica ederim, inşallah kolayca halledilir, daha benim tecrübemle konu aynı mı onu bile bilmiyoruz :)

Ben çok ucuza hallettmiştim ama bulması dert olmuştu işte.

Röle şemasını bilemiyorum, zira ne arabalar aynı, ne de motorlar

Ama şu kesin ki, inceleyecek servis VAG grubundan çok iyi anlamalı, diagnozu Vag-Com ile tam bu sorun yaptığında bağlanılarak yapılmalı.

X bir hata tespit cihazı ile sorun yok diyip gönderecek bir servis olmamalı

Bu arada krank sensörü ve varsa egzantrik sensörünü; ve bunlara gelen tesisatı da kontrol ettirin. (Cihaza bağlandığında sorun varsa çıkar)

Kızdırma bujisi çalışırken gerekli ama kışın gerekli, sorunun buradan olması bana olası gelmiyor.

Krank sensörü arızalı, arabayı kışın aldım hiç sorun çıkarmıyor arada sadece 2
Marşta çalışıyor, değiştirmek istedik bulamadık parçayı, kranktan yapar mı böyle onuda bilmiyorum :)

ghibli06
09-06-2020, 09:45
Marşta çalışıyor, değiştirmek istedik bulamadık parçayı, kranktan yapar mı böyle onuda bilmiyorum :)

yapar.....

drago
09-06-2020, 12:03

Muhtemelen cevabı en başından beri varmış :)

mega
09-06-2020, 12:23
Merhaba aracınız 1.4 pd tdi muhtemelen aynı sorunları ibiza tdi aracımda yaşadım. Araç ısındığında çalışmıyordu. Güneşte veya yolda farketmeden. Egzantrik sensörü değiştim normale dönmüştü. Kronik sayılabilecek bir problem galiba bu motorlarda. Triger kayışı kapağının altında bulunuyor sensör.

Mesut929
10-06-2020, 10:31
Muhtemelen cevabı en başından beri varmış :)

Valla hocam emin olmak istedim birazda onu dene bunu dene 1 haftadır araba bende bile değilim, bugün halledicem inşallah teşekkür ederim tekrar sohbet etmiş olduk :) :)

Mesut929
10-06-2020, 10:32
yapar.....

Sağolun :)

Mesut929
10-06-2020, 10:35
Merhaba aracınız 1.4 pd tdi muhtemelen aynı sorunları ibiza tdi aracımda yaşadım. Araç ısındığında çalışmıyordu. Güneşte veya yolda farketmeden. Egzantrik sensörü değiştim normale dönmüştü. Kronik sayılabilecek bir problem galiba bu motorlarda. Triger kayışı kapağının altında bulunuyor sensör.

Dğer adı heralde egzantrik hocam değiştiricem çok sağolun

drago
10-06-2020, 16:04
Dğer adı heralde egzantrik hocam değiştiricem çok sağolun

Krank ayrı egzantrik ayrı şeyler, haliyle sensörleri de ayrı

Kimi arabada sadece krank sensörü bulunur, kimi arabada ikisi de

Mesut929
10-06-2020, 18:16
Krank ayrı egzantrik ayrı şeyler, haliyle sensörleri de ayrı

Kimi arabada sadece krank sensörü bulunur, kimi arabada ikisi de

Bilgileniyorum sayenizde, krank sensörünü sipariş verdim detayları yazarım buradan, özellikle sizim yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam :)

ghibli06
10-06-2020, 19:12
Su sıcaklığı sensörü de yapabilir, ona da bakın...

Mesut929
11-06-2020, 08:25
Su sıcaklığı sensörü de yapabilir, ona da bakın...

Baktırırım hocam, dün birşey farkettim krank sensörünün fişini çektiğim halde, ekranda immibilizer ve kızdırma bujisi yanmaya devam etti, araba kendini korumaya mı alıyor belirli saat yoksa, sorun başka bi yerde midir.

Mesut929
11-06-2020, 08:36
Araba ısınınca güneşte bıraksam da sorun çıkartmıyor

said_
11-06-2020, 08:44
1.9TDI motor da motor tam ısınınca tekrar çalışırken çok zor ve titreyerek çalışıyordu,

marş motoru tamir edildi, düzeldi. fakat bu PD TDI motorlarda yukarıda yazılanlardan herahangi birisi problem olabilir.

motor soğuk olsada güneş altında kalınca çalışmıyor doğru anladık sanırım?

Mesut929
11-06-2020, 09:30
1.9TDI motor da motor tam ısınınca tekrar çalışırken çok zor ve titreyerek çalışıyordu,

marş motoru tamir edildi, düzeldi. fakat bu PD TDI motorlarda yukarıda yazılanlardan herahangi birisi problem olabilir.

motor soğuk olsada güneş altında kalınca çalışmıyor doğru anladık sanırım?

Evet hocam zaten motor soğukken problemim benim özellikle öğle vakti güneş altındaysa çalışmıyor eğer harareti yükselirse motor ısınırsa güneite kalsa da tekrar çalışmada çalışıyor.

Mesut929
13-06-2020, 23:24
Krank sensörü siparişi geldi orjinal ürün diye parçacıdan sipariş ettim ama çin malı çıktı, bilgisayarda hata kodu silindi ama araç stop edip çalıştırırken özellikle motor sıcakken çalışmama yapıyor boşa marş vuruyor,çin malından yapar mı?

ghibli06
14-06-2020, 07:28
Krank sensörü siparişi geldi orjinal ürün diye parçacıdan sipariş ettim ama çin malı çıktı, bilgisayarda hata kodu silindi ama araç stop edip çalıştırırken özellikle motor sıcakken çalışmama yapıyor boşa marş vuruyor,çin malından yapar mı?

krank sensörü bela bir sensördür, kesinlikle çan çin işine girilmez... çıkma krank sensörü al ama çin malı alma, o derece...

Mesut929
14-06-2020, 11:47
krank sensörü bela bir sensördür, kesinlikle çan çin işine girilmez... çıkma krank sensörü al ama çin malı alma, o derece...

Arıza kodu silindi, orjinal bulmaya çalışacağım araba güneşte gene çalışmadı, moto kısmı soğuk arabanın içi aşırı sıcak, iç kısımda sensör falan benim sorunu yapabilir mi ustalarıma söyleye bileceğim yukarda röle muhabbeti geçti başka neler olabilir, işin içinden çıkamıyoruz

drago
14-06-2020, 12:32
Yahu araba çalışmadığında vagcoma bağlanırsa, röle bile olsa hangi röle olduğu orada çıkar

Deneme yanılmayla bulmaya çalışmayın, bırakın olanı biteni cihaz söylesin

Bundan yapar demek, kesin bu demek değil sadece yol gösterici olabilir

Mesut929
14-06-2020, 12:42
Yahu araba çalışmadığında vagcoma bağlanırsa, röle bile olsa hangi röle olduğu orada çıkar

Deneme yanılmayla bulmaya çalışmayın, bırakın olanı biteni cihaz söylesin

Bundan yapar demek, kesin bu demek değil sadece yol gösterici olabilir

Haklısın hocam ama genelde ilk çalıştırmada yapıyo, motor ısınıncada hiç sanki böyle bir problem yokmuş gibi vagcomda birşey çıkmıyo haliyle

drago
14-06-2020, 12:46
İşte o yüzden aracın onu bağlayacak ustasında kalması ara ara gidip bağlayıp denemesi lazım

Benim aracım 3 gün kalmıştı tam bulamadık derken, teslim alacağım gün yaptı bağladık ve gördük

Mesut929
14-06-2020, 15:20
İşte o yüzden aracın onu bağlayacak ustasında kalması ara ara gidip bağlayıp denemesi lazım

Benim aracım 3 gün kalmıştı tam bulamadık derken, teslim alacağım gün yaptı bağladık ve gördük

Araba 4 gün kaldı, 300 km yaptı sağolsun deneme yanılma yoluyla devam ediyo, sorun belli sabah güneşte çalışmıyor, araba ısınınca sorunsuz devam ediyor, videoya aldım görsünler diye, 300 km nasıl yaptılar soruncada denedik diye bir cevap aldım :)

ardicli2000
14-06-2020, 19:12
Yakit hattinda buharlaşma vs oluyor olabilir mi? Sonraki çalişmalarda yakit buharlaşmadiğindan sorunsuz çalişiyordur belki de.

ghibli06
14-06-2020, 19:34
Yakit hattinda buharlaşma vs oluyor olabilir mi? Sonraki çalişmalarda yakit buharlaşmadiğindan sorunsuz çalişiyordur belki de.

vapour lock denen olay senin yazdığın, genelde depo havalandırması sıkıntılı araçlarda da olur ama motor ısınınca sorun olmuyor diyor, vapour lock motor ısındıkça artar...

Fatih06ank
18-06-2020, 20:01
Benim eski golf 1.8 aracım krank sensörü arızasından sadece gündüzleri çalışmıyordu. Değiştirince duzeldi.

Mesut929
20-06-2020, 19:43
Benim eski golf 1.8 aracım krank sensörü arızasından sadece gündüzleri çalışmıyordu. Değiştirince duzeldi.

Hocam sıcakta mı yapıyordu? Benimki tamamıyla güneşte oluyor kışın br sorun yoktu teyit etmek istedim. Krank sensörü orjinal diye aldım çin malı çıktı taktık oda aynı

Fatih06ank
20-06-2020, 19:48
Hocam sıcakta mı yapıyordu? Benimki tamamıyla güneşte oluyor kışın br sorun yoktu teyit etmek istedim. Krank sensörü orjinal diye aldım çin malı çıktı taktık oda aynı

Ewt sadece sıcakta defalarca marş basıyordum çalışmıyordu. Soğukta hiç bir şey yoktu. Hatta bi defasında şehirlerarası otoyolun kenarında motoru durdurdum 10dakika sonra zor bela çalıştırdım. Krank sensörünü değişince sorun düzelmişti. Bosch marka almıştım parçacıdan.

Oznsrl
20-06-2020, 19:51
alakası olur mu bilmem ama bi ara 1.3 multijet kullanıodum soğukken çalışıyor sıcakken çalışmıordu en son bi ustaya gittim araba sıcaktı çalışmıyordu 5 litrelik suyu mazot pompasına döktü araba çalıştı :D mazot pompası değiştik sorun düzeldi basit bi yöntem denenebilir :)