PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör Yükseltme Takozu - GET Hakkında yardım.

enesy
15-06-2020, 15:58
Aracıma Vogtland 3.5cm spor yay taktım fakat özellikle aracın arkası beklediğimden çok düştü.

Araca yay takarken ki amacım basık olması vs değil 18'' lastikler'e geçtiğimde çok yüksek kalıp komik durmaması idi.

Aracın konusunda arkadaşlar GET takarak yükseltebileceğimi belirtmişler ama detaylı teknik bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim.

Konforu olumlu ya da olumsuz etkiler mi , uzun yolda yüksek hızlarda vs araç sürüş dinamiklerine olumlu/olumsuz etkisi olur mu.

Bilim'e teknik konulara dayanan bir uygulama mı yoksa yaya hortum geçirmek gibi geleneksel sanayi uygulaması mı.

Uygulamak için tekrar yayları söküp takmak mı gerekir.

Yardımınızı rica ederim.

Oznsrl
15-06-2020, 16:07
sedan yayı taktın heralde
get sanayi işi yayın altına kauçuktan bi parça koyucaklar etkisini bilmiyorum hiç denemedim ama yayı söküp takmak gerekicektir

CloudGrey
15-06-2020, 17:27
Aracıma Vogtland 3.5cm spor yay taktım fakat özellikle aracın arkası beklediğimden çok düştü.

Araca yay takarken ki amacım basık olması vs değil 18'' lastikler'e geçtiğimde çok yüksek kalıp komik durmaması idi.

Aracın konusunda arkadaşlar GET takarak yükseltebileceğimi belirtmişler ama detaylı teknik bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim.

Konforu olumlu ya da olumsuz etkiler mi , uzun yolda yüksek hızlarda vs araç sürüş dinamiklerine olumlu/olumsuz etkisi olur mu.

Bilim'e teknik konulara dayanan bir uygulama mı yoksa yaya hortum geçirmek gibi geleneksel sanayi uygulaması mı.

Uygulamak için tekrar yayları söküp takmak mı gerekir.

Yardımınızı rica ederim.

hatırladım kadarıyla coluk combalağa karıştın , hiç girme yok oraya takoz i buraya bilmem ne , "haaalllllderiz abi" esnafına...

aslında hakkıyala doğru yapacaklarını bilsem git yaptır dicem , çünkü arka coillerin calışma mantığıda bu takoz üzerine kurulu.
misal aşşağıda resimde mavi çember içine aldığım takozlar sana lazım olan.
bunlar arkaya takılıyor yayda buna takılıyor.
daha sonra cevrilerek yayı aşşa itiyor araba kalkıyor yada tam tersi.
sana simdi sanayide bunun rigit olanını yapacaklar...
yada yayın dingile oturduğu yere böyle birşey koyacaklar..

bilmiyorum ben artık sanayi işine güvenemiyorum, olay sana kalmış..

https://i.hizliresim.com/sLruAz.jpg (https://hizliresim.com/sLruAz)

CloudGrey
15-06-2020, 17:29
bu arada attım resim senin aracın için olan v-maxx marka coilover
509€

büyçen varsa Varsa almanya/hollonda tanıdığa aldır.
kurtul butun dertlerinden

Grimlord
15-06-2020, 17:32
Muayeneden geçmeyen arabaya ( civic 1.4is ) bu get denilen takozdan koydurduk sanayide, istasyona gidene kadar böbrek taşı düşürdüm, yayın tüm esnemesi - sönümlemesi gitti.
Takır tukur birşey olmuştu araba. Konfor 5 bakla kesilmiş yayda daha iyidir.
Arabaya lifte alıp yayı söktüler üstüne bunu koyup tekrar takmışlardı.

enesy
15-06-2020, 18:11
Düşman götüne yani.

Yok yok orjinal yay a dönerim en kötü

crazy_orcun001
09-06-2022, 09:18
Astra Gsi aracıma 17 jant koyunca önler sürttüğü için get koymuştuk.Araç yumuşamıştı.Kauçuk malzeme doğal olarak sönümlemeyi artırdı muhtemelen.
Eksi olarak araç yolda geziyor ve balans tutmuyordu.Sebebinin get olduğunu öğrenince söküp spor yay takmıştım.

16EC813
10-06-2022, 08:06
biz eskiden sene bilmem kaçtı işte :D şayinlerin götünü kaldırmak için arkaya get yapardık çok seksi oluyodu :D

Tayfun-E30
10-06-2022, 21:18
Arac nedir? Ben f30 a station lar icin olan yukseltme parcasini aldim blistein b12 ile **** cok dusuyodu, yetmedi tornada biraz yuksegini yapip taktim tam istedigim gibi oldu..

mikelazi
25-06-2022, 10:26
get takıcama,arkaya orjinal yayları takardım.